MotoGP: O Franco Morbidelli υπέγραψε στην Prima Pramac Racing για το 2024

Ολοκληρώνεται σιγά - σιγά η μεταγραφική περίοδος. Μένει η θέση στην Gresini
MotoGP: O Franco Morbidelli υπέγραψε στην Prima Pramac Racing για το 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

18/9/2023

Οι πληροφορίες που ήθελαν τον Franco Morbidelli να υπογράφει στην Pramac Racing επιβεβαιώθηκαν, καθώς η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε πως ο Morbidelli θα είναι ο teammate του Jorge Martin για το 2024.

O Morbidelli ο οποίος είχε ανακοινώσει πως στο τέλος της χρονιάς θα αποχωρήσει από την ομάδα της Yamaha όλο αυτό το διάστημα δήλωνε σίγουρος πως θα έχει και το 2024 θέση στο MotoGP. Επιπρόσθετα η παρουσία του Valentino Rossi στο Grand Prix της Αυστρίας και οι δηλώσεις του Ιταλού πως ο Morbidelli ταιριάζει γάντι στην Pramac Racing έδειχναν πως το αγωνιστικό μέλλον του Ιταλού ήταν προδιαγεγραμμένο. Αυτό εν τέλει συνέβη καθώς πριν από λίγο η Prima Pramac Racing Ducati ανακοίνωσε πως πλάι στον Jorge Martin το 2024 θα βρίσκεται ο Franco Morbidelli, με τους δύο αναβάτες να οδηγούν την Ducati GP24.

Με ακόμη μία ομάδα να συμπληρώνει το οδηγικό της δίδυμο για το 2024, μένει να δούμε ποιο θα είναι το αγωνιστικό μέλλον του Marc Marquez καθώς αν κλείσει και η μόνη ανοικτή θέση που υπάρχει στην Gresini Racing, τότε ουσιαστικά κλείνει και κάθε σενάριο σπασίματος συμβολαίου με την Honda.

Morbidelli

 

Ετικέτες

Joan Mir - Υπέγραψε για δυο ακόμη χρόνια με το HRC

Παρά τις πτώσεις, τους μόλις 13 βαθμούς φέτος και τα παράπονα
Joan Mir - Για 2 ακόμη χρόνια στο HRC
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/7/2024

Ο Joan Mir και η Honda ανανέωσαν τη συνεργασία τους στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP για δύο ακόμη χρόνια, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP 2020 (έχει και έναν ακόμα τίτλο στη Moto3 το 17) να μένει με τους Ιάπωνες, παρά τη δυστοκία στην εξέλιξη της RC213V, που έχουν φέρει στον εργοστασιακό αναβάτη του HRC μόλις 13 βαθμούς σε 9 γύρους.

Ο Ισπανός αναβάτης που είχε διαπρέψει με τη Suzuki, πριν το Hamamatsu αποσυρθεί από τους αγώνες, έχει να θυμάται μια 5η θέση ως το καλύτερο αποτέλεσμά του το 2023 -στον αγώνα της Κυριακής στο GP της Ινδίας-, ενώ το 2024 η κατάσταση είναι δραματική, καθώς συνήθως ο Mir τερματίζει στις θέσεις 15-20, ενώ έχει συλλέξει πολλά DNF με επίσης πολλές τούμπες.

Joan Mir

Όπως και να έχει, η ιαπωνική ομάδα και ο ψηλός (1.81) αναβάτης από τη Μαγιόρκα θα βρίσκονται μαζί το 2025 και το 2026, με στόχο την επιτυχημένη εξέλιξη της RC213V ώστε να γίνει η εμβληματική big H και πάλι νικηφόρα.

Το συμβόλαιο Mir-Honda σημαίνει πως για το 2025 τουλάχιστον η σύνθεση της εργοστασιακής Honda θα παραμείνει ίδια, αφού και ο Marini (που φέτος έχει συλλέξει… έναν βαθμό) έχει υπογράψει νέα διετή συμφωνία.

Ετικέτες