MotoGP: O Franco Morbidelli υπέγραψε στην Prima Pramac Racing για το 2024

Ολοκληρώνεται σιγά - σιγά η μεταγραφική περίοδος. Μένει η θέση στην Gresini
MotoGP: O Franco Morbidelli υπέγραψε στην Prima Pramac Racing για το 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

18/9/2023

Οι πληροφορίες που ήθελαν τον Franco Morbidelli να υπογράφει στην Pramac Racing επιβεβαιώθηκαν, καθώς η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε πως ο Morbidelli θα είναι ο teammate του Jorge Martin για το 2024.

O Morbidelli ο οποίος είχε ανακοινώσει πως στο τέλος της χρονιάς θα αποχωρήσει από την ομάδα της Yamaha όλο αυτό το διάστημα δήλωνε σίγουρος πως θα έχει και το 2024 θέση στο MotoGP. Επιπρόσθετα η παρουσία του Valentino Rossi στο Grand Prix της Αυστρίας και οι δηλώσεις του Ιταλού πως ο Morbidelli ταιριάζει γάντι στην Pramac Racing έδειχναν πως το αγωνιστικό μέλλον του Ιταλού ήταν προδιαγεγραμμένο. Αυτό εν τέλει συνέβη καθώς πριν από λίγο η Prima Pramac Racing Ducati ανακοίνωσε πως πλάι στον Jorge Martin το 2024 θα βρίσκεται ο Franco Morbidelli, με τους δύο αναβάτες να οδηγούν την Ducati GP24.

Με ακόμη μία ομάδα να συμπληρώνει το οδηγικό της δίδυμο για το 2024, μένει να δούμε ποιο θα είναι το αγωνιστικό μέλλον του Marc Marquez καθώς αν κλείσει και η μόνη ανοικτή θέση που υπάρχει στην Gresini Racing, τότε ουσιαστικά κλείνει και κάθε σενάριο σπασίματος συμβολαίου με την Honda.

Morbidelli

 

Ετικέτες

MotoGP: Επίσημο αντίο Davide Brivio στην Trackhouse – Προορίζεται για αντικαταστάτης του Alberto Puig στο HRC

Μια ακόμη ηχηρή μεταγραφή επιβεβαιώνεται, κατά το ήμισυ τουλάχιστον
Davide-Brivio
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/5/2026

Με επίσημο ανακοινωθέν της ομάδας Trackhouse Racing MotoGP στο περιθώριο του Καταλανικού Grand Prix στη Βαρκελώνη επισημοποιήθηκε μια φήμη που είχε φουντώσει τις προηγούμενες εβδομάδες. Ο Davide Brivio θα αποχωρήσει από τη διεύθυνση της ομάδας μετά το τέλος της φετινής σεζόν, γεγονός που καλύπτει κατά το ήμισυ την επικαιρότητα. Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι ο έμπειρος Ιταλός φεύγει, αλλά δεν αποκαλύπτεται ο νέος του προορισμός.

Πριν λίγες μέρες γράφαμε για την αναβάθμιση του Alberto Puig από διευθυντή της εργοστασιακής ομάδας Honda HRC Castrol σε έναν πιο κομβικό ρόλο με ευρύτερες αρμοδιότητες εντός του αγωνιστικού τμήματος HRC (Honda Racing Corporation). Το προφανές ερώτημα που εξαρχής δημιουργήθηκε αφορούσε τον αντικαταστάτη του και η διασύνδεση των δύο ειδήσεων μας δίνει την απάντηση.

Η φημολογία ήδη ήθελε τον 58χρονο Brivio σε διαπραγματεύσεις με τη Honda για τη θέση αυτή και η ανακοίνωση της Trackhouse ανοίγει τον δρόμο για τον επόμενο προορισμό του Ιταλού, με μόνο τις επίσημες ανακοινώσεις να απομένουν.

Ο Brivio είναι ένα πολύ έμπειρο στέλεχος με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας και ανάλογα πολλές επιτυχίες στο βιογραφικό του. Προερχόμενος από μια πενταετία στην ηγεσία της Yamaha στο WSBK, μετακινήθηκε εντός της ιαπωνικής εταιρείας στο MotoGP το 2001. Εκεί, παρέα με τον Lin Jarvis ήταν κομβικός στο να προσελκύσει τον Valentino Rossi στη Yamaha το 2004, παίρνοντας μαζί του μια σειρά αξέχαστα πρωταθλήματα.

Ένας από τους επόμενους σταθμούς του Brivio ήταν η Suzuki (2013), με την οποία πανηγύρισε τον ιστορικό τίτλο του Joan Mir το 2020, τον πρώτο για τη Suzuki μετά από μια στείρα 20ετία από τον τελευταίο τίτλο του Kenny Roberts Jr. στη δίχρονη ακόμη εποχή του πρωταθλήματος το 2000.

Η αποχώρησή του από το MotoGP ήρθε το 2021 για να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ομάδα Alpine F1, περνώντας τρία χρόνια στο κορυφαίο τετράτροχο πρωτάθλημα πριν επιστρέψει το 2024 ως αγωνιστικός διευθυντής της νεοσύστατης αμερικανικής ομάδας Trackhouse Racing MotoGP.

Όσο για την Trackhouse, η φετινή χρονιά συνδυάζει αγωνιστικές επιτυχίες με δυσάρεστες ειδήσεις, καθώς εκτός από τον team manager της, Brivio, χάνει του χρόνου και τον Ai Ogura που οδεύει πως μια εργοστασιακή Yamaha το 2027.