MotoGP: O Franco Morbidelli υπέγραψε στην Prima Pramac Racing για το 2024

Ολοκληρώνεται σιγά - σιγά η μεταγραφική περίοδος. Μένει η θέση στην Gresini
MotoGP: O Franco Morbidelli υπέγραψε στην Prima Pramac Racing για το 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

18/9/2023

Οι πληροφορίες που ήθελαν τον Franco Morbidelli να υπογράφει στην Pramac Racing επιβεβαιώθηκαν, καθώς η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε πως ο Morbidelli θα είναι ο teammate του Jorge Martin για το 2024.

O Morbidelli ο οποίος είχε ανακοινώσει πως στο τέλος της χρονιάς θα αποχωρήσει από την ομάδα της Yamaha όλο αυτό το διάστημα δήλωνε σίγουρος πως θα έχει και το 2024 θέση στο MotoGP. Επιπρόσθετα η παρουσία του Valentino Rossi στο Grand Prix της Αυστρίας και οι δηλώσεις του Ιταλού πως ο Morbidelli ταιριάζει γάντι στην Pramac Racing έδειχναν πως το αγωνιστικό μέλλον του Ιταλού ήταν προδιαγεγραμμένο. Αυτό εν τέλει συνέβη καθώς πριν από λίγο η Prima Pramac Racing Ducati ανακοίνωσε πως πλάι στον Jorge Martin το 2024 θα βρίσκεται ο Franco Morbidelli, με τους δύο αναβάτες να οδηγούν την Ducati GP24.

Με ακόμη μία ομάδα να συμπληρώνει το οδηγικό της δίδυμο για το 2024, μένει να δούμε ποιο θα είναι το αγωνιστικό μέλλον του Marc Marquez καθώς αν κλείσει και η μόνη ανοικτή θέση που υπάρχει στην Gresini Racing, τότε ουσιαστικά κλείνει και κάθε σενάριο σπασίματος συμβολαίου με την Honda.

Morbidelli

 

Ετικέτες

Pedro Acosta: Επιτυχημένη επέμβαση στον καρπό - Στόχος η επιστροφή στο Sachsenring

Επέμβαση για το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα μετά την εγκατάλειψη στο Assen
Acosta
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

30/6/2026

Ο Pedro Acosta υποβλήθηκε το πρωί της Τρίτης 30/6 σε επιτυχημένη μικρή επέμβαση στον δεξί καρπό για την αντιμετώπιση του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα, με την ομάδα του, Red Bull KTM Factory Racing, να εκφράζει αισιοδοξία ότι θα είναι έτοιμος για το Grand Prix της Γερμανίας στο Sachsenring.

Η επέμβαση κρίθηκε απαραίτητη μετά την εγκατάλειψή του στο Ολλανδικό Grand Prix στο Assen, όπου ο Ισπανός αναγκάστηκε να αποσυρθεί καθώς έχασε την αίσθηση στα δάχτυλα του δεξιού χεριού του, δυσκολευόμενος να ελέγξει τη μανέτα του φρένου. Ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι το πρόβλημα τον ταλαιπωρούσε εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, όμως επιδεινώθηκε σημαντικά στον τελευταίο αγώνα.

Acosta

Η KTM επιβεβαίωσε ότι η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πως ο Acosta αναμένεται να επιστρέψει για το Grand Prix Γερμανίας (10-12 Ιουλίου), υπό την προϋπόθεση ότι θα περάσει επιτυχώς τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο την επόμενη εβδομάδα πριν από την έναρξη του αγωνιστικού τριημέρου.

Acosta