MotoGP: O Franco Morbidelli υπέγραψε στην Prima Pramac Racing για το 2024

Ολοκληρώνεται σιγά - σιγά η μεταγραφική περίοδος. Μένει η θέση στην Gresini
MotoGP: O Franco Morbidelli υπέγραψε στην Prima Pramac Racing για το 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

18/9/2023

Οι πληροφορίες που ήθελαν τον Franco Morbidelli να υπογράφει στην Pramac Racing επιβεβαιώθηκαν, καθώς η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε πως ο Morbidelli θα είναι ο teammate του Jorge Martin για το 2024.

O Morbidelli ο οποίος είχε ανακοινώσει πως στο τέλος της χρονιάς θα αποχωρήσει από την ομάδα της Yamaha όλο αυτό το διάστημα δήλωνε σίγουρος πως θα έχει και το 2024 θέση στο MotoGP. Επιπρόσθετα η παρουσία του Valentino Rossi στο Grand Prix της Αυστρίας και οι δηλώσεις του Ιταλού πως ο Morbidelli ταιριάζει γάντι στην Pramac Racing έδειχναν πως το αγωνιστικό μέλλον του Ιταλού ήταν προδιαγεγραμμένο. Αυτό εν τέλει συνέβη καθώς πριν από λίγο η Prima Pramac Racing Ducati ανακοίνωσε πως πλάι στον Jorge Martin το 2024 θα βρίσκεται ο Franco Morbidelli, με τους δύο αναβάτες να οδηγούν την Ducati GP24.

Με ακόμη μία ομάδα να συμπληρώνει το οδηγικό της δίδυμο για το 2024, μένει να δούμε ποιο θα είναι το αγωνιστικό μέλλον του Marc Marquez καθώς αν κλείσει και η μόνη ανοικτή θέση που υπάρχει στην Gresini Racing, τότε ουσιαστικά κλείνει και κάθε σενάριο σπασίματος συμβολαίου με την Honda.

Morbidelli

 

Ετικέτες

MotoGP: Οι εθνικότητες των αναβατών δημιουργούν πρόβλημα στη Liberty Media

Ιταλοί και Ισπανοί αποτελούν σχεδόν το 60% του grid
motogp
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/4/2026

Πάνω από το 40% των αναβατών στο MotoGP είναι Ισπανοί, ενώ αν προσθέσουμε και τους Ιταλούς, το συνολικό ποσοστό φτάνει σχεδόν το 60%, κάτι που τελικά δημιουργεί πρόβλημα στους διοργανωτές.

Επί του παρόντος, το MotoGP έχει τρεις κατηγορίες και συνολικά 76 αναβάτες, 22 απ’ αυτούς στην κορυφαία κατηγορία, συγκεντρώνοντας συνολικά 21 διαφορετικές εθνικότητες.

Το στοιχείο που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι πως από αυτούς τους 76 αναβάτες, οι 32 είναι Ισπανοί και οι 12 Ιταλοί, κάτι που αντιπροσωπεύει το 58% του συνολικού grid και στις τρεις κατηγορίες. Αυτό παράλληλα σημαίνει πως το 42% του grid είναι Ισπανοί. Μάλιστα στη μεγάλη κατηγορία οι 15 από τους 22 αναβάτες είναι Ιταλοί και Ισπανοί και το φαινόμενο αυτό δημιουργεί σίγουρα ιδιαίτερες δυναμικές στον θεσμό.

Αυτό που αναζητούν πλέον οι ομάδες και οι διοργανωτές είναι αναβάτες όπως οι Diogo Moreira (Βραζιλία) και David Alonso (Κολομβία) που κατάγονται από όχι και τόσο “δημοφιλείς” χώρες στο MotoGP και μπορούν να φέρουν νέο κοινό στο άθλημα, όπως και νέους χορηγούς.

Βέβαια, η προσέγγιση αυτή δεν φέρνει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα και αρκεί να ανατρέξουμε μόλις στην περσινή σεζόν και τον Ταϊλανδό Somkiat Chantra που “ανέβηκε με το ζόρι” από τη Moto2 στα MotoGP, αφού δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή της σεζόν να δικαιολογήσει την κίνηση αυτή της Honda.

Πρόσφατα άλλωστε ο Άγγλος αναβάτης Scott Redding αναφέρθηκε το θέμα αυτό, εστιάζοντας από τη δική του οπτική γωνία στην απουσία συμπατριωτών του από το κορυφαίο πρωτάθλημα ταχύτητας του πλανήτη.

Ετικέτες