MotoGP: Ο Πάπας, ο Marquez και οι δοκιμές στο Aragon

Όσα γίνονται στα MotoGP μετά το φιάσκο του Silverstone
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

31/8/2018

Η προηγούμενη Κυριακή ήταν σίγουρα μια ημέρα που οι φίλοι των MotoGP ξενέρωσαν. Διότι μπορεί για τους αναβάτες και τις ομάδες να ήταν άγριο καψόνι να πρέπει να κάθονται βρεγμένοι στην παγωμένη βρετανική υγρασία για ώρες, όμως το ίδιο καψόνι ζήσαμε κι εμείς μέσα από τις διαρκείς αναβολές του αγώνα. Παρ’ όλα αυτά η ζωή συνεχίζεται και ήδη από το βράδυ της Κυριακής, οι ομάδες είχαν φορτώσει τα πάντα στις νταλίκες και ξεκινούσαν την προετοιμασία τους για τον επόμενο αγώνα στο Misano.

Κάποιοι από αυτούς όμως είχαν πιο βαρύ πρόγραμμα, με την Yamaha να βρίσκεται σε μεγάλη κινητικότητα, αφού την επόμενη ημέρα έπρεπε τα πάντα να βρίσκονται στην Ισπανία, στην πίστα του Aragon για δοκιμές. Μάλιστα η μπλε ομάδα έβαλε τρεις οδηγούς σε κάθε νταλίκα, ώστε να κάνουν το ταξίδι χωρίς στάσεις!

Μαζί με την Yamaha στο Aragon για δοκιμές βρέθηκαν οι εργοστασιακές ομάδες της Suzuki και της KTM, ενώ από την μεριά της Ducati το παρόν έδωσε πρώτα η δορυφορική Pramac, με τις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες να φτάνουν μετά την Τετάρτη.

Τα νέα από την Yamaha είναι φτωχά ως προς την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας, αφού δεν δοκίμασαν κάποιο νέο εξάρτημα και περιορίστηκαν σε δοκιμές ρυθμίσεων και εξομοίωσης αγώνα. Όμως στις κερκίδες της πίστας ήταν παρόν ο Jonas Folger, που οι φήμες τον θέλουν να αποκτά ρόλο test rider για την Yamaha, σε περίπτωση που το πρόβλημα της υγείας του, το επιτρέψει. Αυτόν το λόγο απέκτησε ήδη ο De Puniet για λογαριασμό της ΚΤΜ!

Η περίπτωση του Randy De Puniet είναι ένας μικρός σταθμός στην ιστορία των MotoGP, και η φωτογραφία αντιπροσωπευτική των ενδιαφερόντων του μεγάλου αυτού «παίχτη». Ο De Puniet, κατά δήλωσή του, ήταν στους αγώνες για την ζωή που του υπόσχονταν, για την αδρεναλίνη, για το παιχνίδι, για όλα εκείνα δηλαδή που ονειρεύονται όλοι, κι έπειτα προσγειώνονται απότομα στον τοίχο που λέγεται «πρωταθλητισμός». Ο De Puniet πέρασε μέσα από τον τοίχο, τον γκρέμισε και μπήκε στον πρωταθλητισμό με βάση τα δικά του πιστεύω. Επιστρέφει σε μία θέση που μπορεί να του δώσει και τα δύο…  

Οι Αυστριακοί μαζί με τις μοτοσυκλέτες των MotoGP είχαν φέρει και εκείνες της κατηγορίας Moto2. Η Suzuki από την μεριά της δεν έχει περιορισμούς στην εξέλιξη των μοτοσυκλετών της και έτσι μαζί με τους Rins και Iannone, το παρόν έδωσε και ο Guintoli.

Τα νέα της εβδομάδας για την Honda και το HRC δεν αφορούν την μοτοσυκλέτα της, ούτε το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Έχουν όμως ενδιαφέρον, καθώς ο Marc Marquez έδωσε μια συνέντευξη στο βρετανικό σταθμό SKY, όπου ουσιαστικά επιβεβαίωσε την πολύ κακή διαπροσωπική σχέση που έχει με την ομάδα της Yamaha. Ο Ισπανός πολυπρωταθλητής είπε ότι το 2016, ο Lin Jarvis του ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται στο μέλλον να υπάρξει θέση στην Yamaha για έναν Marquez. Αυτή η δήλωση σημαίνει δύο πράγματα ταυτόχρονα. Το πρώτο είναι ότι πριν υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με την Honda, ο Marquez είχε επαφή με την Yamaha. Το δεύτερο έχει να κάνει με τον αδερφό του Marquez, ο οποίος είχε προταθεί για την νέα δορυφορική ομάδα της SIC/Petronas στα MotoGP, αλλά τελικά θα παραμείνει για άλλη μια χρονιά στην Moto2. Αυτό μας δείχνει ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ του δίδυμου Lin Jarvis/ Rossi και συνολικά της οικογένειας των Marquez είναι ραγισμένο γυαλί που δεν κολλάει.

Ας ελπίσουμε ότι με την βοήθεια του θεού θα τα βρούνε στο μέλλον. Τουλάχιστον ο Marc Marquez θα έχει την ευκαιρία να ζητήσει την βοήθεια του Θεού, καθώς η ιταλική ομοσπονδία έχει προγραμματίσει για αυτόν, τον αδερφό του Alex και τον Pedrosa, να συναντήσουν το Πάπα στο Βατικανό την επόμενη εβδομάδα, πριν τον αγώνα του Misano. Μαζί τους θα είναι ο Petrucci, ο Iannone και ο Miller.         

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ο Πάπας θα συναντηθεί με αναβάτες των MotoGP, που θα συνοδεύονται από τον επικεφαλή της Dorna κύριο Carmelo Ezpleta. Να θυμίσουμε όμως ότι στο παρελθόν ο Πάπας έχει δεχθεί από την Lamborgini και την Harley Davidson να του δώσουν ένα αυτοκίνητο και μία μοτοσυκλέτα ως “δώρα”, τα οποία δημοπρατήθηκαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες