MotoGP Test: Κατευθείαν ξύσιμο όλα για Martin – Πρώτη εμφάνιση Marquez FULL RED!

Πολύ αργός ο Chantra, που πήρε θέση λόγω καταγωγής, αναμένεται βελτίωση
MotoGP Test: Κατευθείαν ξύσιμο όλα για Martin – Πρώτη εμφάνιση Marquez FULL RED!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/11/2024

Πολύ ικανοποιημένος από το πρώτο session στην Aprilia ο Martin που δοκίμασε και κατευθείαν τα όρια πατώντας εκτός πίστας στο runoff ενώ νωρίτερα είχε χαρίσει θέαμα στην 5η στροφή με το να είναι ο εαυτός του, σαν να μην άλλαξε μοτοσυκλέτα.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος βγαίνει αυτή την στιγμή για άλλη μία δοκιμή κάνοντας test εκκίνησης μέσα από την pit lane, με τον Marc Marquez να βρίσκεται στα pit έχοντας κάνει 5ο χρόνο στην πρώτη του δοκιμή της κόκκινης Ducati.

MotoGP Test: Κατευθείαν ξύσιμο όλα για Martin – Πρώτη εμφάνιση Marquez FULL RED!
ποιο κόκκινο δεν γίνεται

Πολύ καλά τα πηγαίνει και ο Quartararo με τρίτο χρόνο σε αυτό το στάδιο, ενώ νωρίτερα είχε και τον ταχύτερο χρόνο!

Βελτιώνει σταδιακά ένας από τους Rookie, ο Chantra που δεν ήταν η καλύτερη επιλογή αλλά η μόνη αυτή τη χρονιά για την Honda που ήθελε να έχει έναν Ασιάτη στη σέλα της μιας και δεν γινόταν να έχει Ιάπωνα, όμως θέλει εδώ και χρόνια να δεσμεύει σε μία από τις διαθέσιμες θέσεις.

Ο καιρός στην Βαρκελώνη θα κάνει την χάρη να βοηθήσει σε αυτό το σημαντικό πρώτο test με τους αναβάτες να δοκιμάζουν τις νέες τους μοτοσυκλέτες έχοντας νωπό ακόμη τον τελευταίο αγώνα στην ίδια πίστα, ώστε να έχουν άμεσα την σύγκριση.

Με 5 ώρες να απομένουν, θα δούμε πώς εξελίσσονται τα πράγματα στο τέλος της ημέρας και τις πρώτες αντιδράσεις τους που θα δώσουν και τα προγνωστικά.

 

Όλα όσα έγιναν σήμερα:

 

MotoGP: Ταχύτερος χωρίς αλλαγή - Ο Alex Marquez πιο γρήγορος όλων στην πρώτη δοκιμή

 

 

Ετικέτες

Προπόνηση VR46 Academy στην Mandalika: Από 4 διαφορετικές MotoGP ομάδες η σύνθεση της Rossoπαρέας

Η Ακαδημία VR46 στην Ινδονησία ενόψει των επίσημων δοκιμών - Ο καιρός τα χάλασε και εκεί
VR46 Academy
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/1/2026

Οι αναβάτες της VR46 Riders Academy ταξίδεψαν στη Mandalika για διήμερη προπόνηση με superbike, λίγες ημέρες πριν από το πρώτο επίσημο τεστ της χρονιάς στη Sepang.

Πριν από το εναρκτήριο τεστ του MotoGP στη Sepang την επόμενη εβδομάδα, η ευρύτερη παρέα της VR46 Riders Academy επιστρέφει για ακόμη μία χρονιά στη Mandalika, προκειμένου να πραγματοποιήσει προπονήσεις με superbike και να μπει σε ρυθμό πίστας.

VR46 Academy

Η Ακαδημία αναβατών έδειξε τις superbike στα pit, έτοιμες με τους αγωνιστικούς αριθμούς των Francesco Bagnaia (Ducati), Marco Bezzecchi (Aprilia), Luca Marini (Honda) και Franco Morbidelli (Ducati), καθώς και μια Yamaha με το #46 για τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Valentino Rossi.

VR46 Academy

Όπως και πέρυσι, η διήμερη προπόνηση στη Mandalika, που γίνεται εφικτή χάρη στον κύριο χορηγό της VR46, την Pertamina, έχει διπλό στόχο. Αφενός να επαναφέρει τους αναβάτες σε ρυθμούς πίστας μετά από έναν χειμώνα με κυρίως dirt track προπονήσεις και αφετέρου να προσφέρει μια εξοικείωση με τη ζέστη και την υγρασία που θα αντιμετωπίσουν στη Sepang της Μαλαισίας.

VR46 Academy

"Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω λίγο χρόνο στην Ινδονησία για να αρχίσω ξανά να οδηγώ πριν από το τεστ στη Μαλαισία, γιατί η Sepang θα είναι εξαιρετικά σημαντική", δήλωσε ο Bagnaia κατά την πρόσφατη παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας της Ducati.

VR46 Academy

Με τη Honda να προβιβάζεται από το group παραχωρήσεων (concession) D στο group C, κανένας από τους αναβάτες της Ακαδημίας VR46 δεν έχει φέτος δικαίωμα συμμετοχής στο Shakedown της Sepang, το οποίο διεξάγεται από τις 29 έως τις 31 Ιανουαρίου. Έτσι, οι πρώτοι τους γύροι με MotoGP μοτοσυκλέτες για το 2026 θα πραγματοποιηθούν όταν ξεκινήσουν οι επίσημες δοκιμές, στις 3 Φεβρουαρίου.

 
 

 

 

Στη Mandalika, οι αναβάτες της Ακαδημίας, βρέθηκαν πλαισιωμένοι και από τον team-mate του Morbidelli στη VR46, Fabio di Giannantonio, καθώς και από τους Celestino Vietti, Andrea Migno και Matteo Gabarrini, σε ένα προπονητικό camp που πλέον έχει καθιερωθεί ως βασικό στάδιο προετοιμασίας των αστέρων της ακαδημίας  VR46 πριν από την έναρξη της νέας σεζόν, παρότι σήμερα (27/01/2026) ο άστατος καιρός και οι βροχοπτώσεις δεν επέτρεψαν την έξοδο στην πίστα για την πρώτη ημέρα των προπονήσεων.

VR46 Academy