MotoGP VIDEO: Αδιανόητο περιστατικό στην Moto3 Q2 μεταξύ Tech3 και της ομάδας του Max Biaggi

Εμπόδισαν τον Fernandez να φύγει – Θα τιμωρηθούν λέει ο Biaggi
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/9/2022
 

Σκηνικό από Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που είναι πιο πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο παρά στην κορυφαία παγκόσμια διοργάνωση μοτοσυκλέτας, είχαμε σήμερα μεταξύ Tech3 και Sterilgarda Husqvarna Max Racing.

Οι δύο ομάδες που πρακτικά είναι «ξαδέρφες» λειτουργούν ανεξάρτητα μεταξύ τους και ανταγωνίζονται στο ίδιο επίπεδο προς πάσα κατεύθυνση. Σήμερα όμως χτύπησαν τύμπανα πολέμου και φαίνεται πως δεν είναι απλά ανταγωνιστές αλλά υπάρχουν και άλλα προβλήματα που περιμένουν να βγουν στην επιφάνεια.

 
 

Ο Adrian Fernandez που αγωνίζεται με την Tech3 ήταν έτοιμος να βγει με το καλό γκρουπ της Q2 για την δική του προσπάθεια στην κατάταξη του αυριανού αγώνα, όταν μέλη της Sterilgarda Husqvarna Max Racing προσπάθησαν να τον εμποδίσουν να φύγει και να τον καθυστερήσουν τόσο – όσο χρειαζόταν.

 

Το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερες και βγήκε στην δημοσιότητα από την πλευρά της Tech3. Πριν από λίγο ο Max Biaggi τοποθετήθηκε επίσημα για αυτό που συνέβη.

Χαρακτήρισε το περιστατικό μία απαράδεκτη συμπεριφορά ουσιαστικά αναλαμβάνοντας την ευθύνη χωρίς να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα μέλη της ομάδας του. Ζήτησε δημόσια συγνώμη για αυτή την επικίνδυνη και ανήθικη συμπεριφορά, δικά του λόγια, και τόνισε πως θα τιμωρηθούν παραδειγματικά εκείνοι που ευθύνονται.

 

Βέβαια, πέντε ώρες μετά, θα περίμενε κανείς από έναν αναβάτη σαν τον Biaggi που έχει ζήσει ορισμένες από τις πιο δυνατές στιγμές των MotoGP με εξίσου πολύ ανήθικες συμπεριφορές που είχαν αποδέκτη τον ίδιο αλλά μερικές φορές και δράστη, να είχε ήδη ανακοινώσει το αποτέλεσμα της τιμωρίας.

 
Μόνη δικαιολογία πως δεν μπορείς να πειράξεις ομάδα την ημέρα πριν τον αγώνα, αλλά σίγουρα αυτό που συνέβη ήταν εσκεμμένο, σίγουρα δεν υπάρχει καταλάθος ή παρανόηση και οφείλει ο Biaggi να βάλει τάξη.
 
 
 
Ετικέτες

MotoGP: Ο Alex Rins σταματά τους αγώνες!

Ο Ισπανός επιβεβαίωσε ότι απέρριψε προσφορές από τα Superbike
rins
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/9/2026

Ο Ισπανός Alex Rins ανακοίνωσε πριν από το GP του Σαν Μαρίνο ότι αποσύρεται από τους αγώνες μετά το πέρας της τρέχουσας σεζόν 2026, αφού απέρριψε δύο καλές προτάσεις για να μεταπηδήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και άφησε να εννοηθεί ότι θα ασχοληθεί με τις τέσσερις ρόδες.

Ο Rins επιβεβαίωσε πως δεν θα μεταπηδήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes, αφότου απέρριψε δύο προσφορές. Ο 30χρονος οδηγός διαβεβαιώνει ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση, αφού έχει αφιερώσει τη ζωή του στο MotoGP, αλλά ότι είναι πολύ ικανοποιημένος με αυτό το νέο μακροπρόθεσμο σχέδιο. “Πρέπει να είμαι ικανοποιημένος με όσα έχω πετύχει. Είμαι εδώ και 14 χρόνια, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Είχα πολλές νίκες, πολλές μάχες, με την καλύτερη έννοια της λέξης. Αγωνίστηκα για τον τίτλο στη Moto3, τη Moto2 και το MotoGP. Δεν κατάφερα να τον κερδίσω, αλλά είχα την ευκαιρία και στις τρεις κατηγορίες”, δήλωσε ο Καταναλός.

Η πορεία του στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα ξεκίνησε στη Moto3 το 2012, όταν συμμετείχε με την ομάδα Estrella Galicia 0,0 ως πρωταθλητής Ισπανίας στην κατηγορία 125GP. Την πρώτη του χρονιά κατάφερε να ανέβει στο βάθρο και τερμάτισε πέμπτος ως καλύτερος rookie, ενώ την επόμενη σεζόν έχασε τον τίτλο από τον Maverick Viñales, τερματίζοντας δεύτερος με έξι νίκες.

Το 2015 ανέβηκε στη Moto2 και τερμάτισε δεύτερος, ενώ την επόμενη χρονιά βγήκε τρίτος, κάτι που του έδωσε το εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία. Η καλύτερή του σεζόν ήταν το 2020, όταν με την ομάδα της Suzuki πήρε την 3η θέση στη χρονιά που ο ομόσταυλός του, Joan Mir, κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Συνολικά o Rins σημείωσε 18 νίκες, 58 βάθρα και 17 pole position σε όλες τις κατηγορίες.

Ετικέτες