MotoGP: Υπέγραψε ο Fabio di Giannantonio με τη VR46

Παραμένει έως το 2026 και αποκτά εργοστασιακή μοτοσυκλέτα
MotoGP: Υπέγραψε ο Fabio di Giannantonio με την VR46
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/8/2024

Ένα από τα παράπονα που είχε ο Martin στην Pramac φαίνεται πως πλέον θα ικανοποιήσει η Ducati, μόνο που θα το κάνει για την VR46 με την οποία έχει πλέον υπογράψει πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας, και για τον di Giannantonio.

Τυπικά πλέον από σήμερα, ο Fabio είναι σίγουρο πως τις σεζόν 2025 και 2026 θα αγωνίζεται με Ducati στα χρώματα της VR46, είχε προηγηθεί η άτυπη ανακοίνωση από την πλευρά της Ducati, πριν η ίδια η VR46 ολοκληρώσει την υπογραφή των νέων συμβολαίων.

Ο Davide Tardozzi ανυπομονούσε να σπάσει την ροή σεναρίων και έτσι δεν θέλησε να περιμένει την στιγμή των υπογραφών, κάνοντας ο ίδιος τις ανακοινώσεις. Τώρα όμως και επίσημα πλέον, ο Fabio θα έχει μία εργοστασιακή Ducati στα χρώματα της VR46 και μάλιστα με πλήρη υποστήριξη.

«Πριν από εννιά μήνες δεν είχα μοτοσυκλέτα να κυνηγήσω το όνειρό μου και σήμερα υπογράφω ένα συμβόλαιο με δύο από τις κορυφαίες οντότητες στα MotoGP, ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω», είπε ο di Giannantonio μόλις έβαλε την υπογραφή του.

Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω το υπέροχο ταξίδι παρέα με την Pertamina Enduro VR46 Racing Team και την Ducati Corse, ήρθα στην αγκαλιά τους συγκυριακά αλλά αμέσως ένιωσα σαν το σπίτι μου.

Η αναβάθμιση μοτοσυκλέτας που θα έχει ο di Giannantonio αναβαθμίζει, όπως είπε χαρακτηριστικά, και τις προσδοκίες του για την νέα σεζόν: «Στα δύο αυτά χρόνια που θα είμαι με την Ducati πρέπει οπωσδήποτε να στοχεύσουμε ψηλά, είναι ένα μεγάλο έργο αυτό που έχουν αναλάβει και αισθάνομαι κομμάτι του στο 100% βάζοντας στόχο να βρίσκομαι στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Ο Alessio Salucci έδωσε ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο, τονίζοντας πως το συμβόλαιο του di Giannantonio είναι απευθείας με την Ducati και βάση της συμφωνίας θα φορά το χαρακτηριστικό κίτρινο της VR46 για τις επόμενες δύο σεζόν. Ο Morbidelli που ανακοινώθηκε από τον Tardozzi δεν έχει ακόμη υπογράψει, όμως αυτό αναμένεται να γίνει άμεσα.

Marc Marquez για το 2027: “Η Ducati είναι η πρώτη μου επιλογή, αλλά αυτιά και μάτια είναι ανοικτά”

Συγκρατημένος ήταν στις δηλώσεις του ο Ισπανός
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/1/2026

Ο πρωταθλητής του MotoGP Marc Marquez μίλησε για το μέλλον του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ομάδας Ducati και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει για τη σεζόν του 2027.

Με τη μετάβαση από τη Honda στη Ducati, η καριέρα του Marc Marquez στο MotoGP πήρε την ανιούσα. Ο Ισπανός ανάκαμψε στη σεζόν 2024, κέρδισε ξανά αγώνες με την ομάδα Gresini και την μοτοσυκλέτα της Ducati, προτού μεταβεί στην εργοστασιακή της ομάδα. Πέρυσι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και ο αδιαμφισβήτητος Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της ομάδας της Ducati, ο Marquez μίλησε προσεκτικά για τα σχέδιά του για το 2027 και άφησε να εννοηθεί ότι θα συνεχίσει στη Ducati. Ωστόσο, ο Ισπανός δεν ήθελε να πει κάτι πολύ συγκεκριμένο και δήλωσε: “Αν κοιτάξει κανείς την καριέρα μου, θα δει ότι προσπαθώ να μην αλλάζω ομάδα όσο αισθάνομαι άνετα, είμαι γρήγορος και όλα πάνε καλά. Γι' αυτό η πρώτη μου επιλογή είναι να μείνω στη Ducati. Ωστόσο, πρέπει να προχωράμε βήμα-βήμα. Τα συμβόλαια υπογράφονται όλο και νωρίτερα και φυσικά γίνονται συζητήσεις, αλλά πρώτα θέλω να εξετάσω προσεκτικά όλες τις επιλογές”.

Όσον αφορά το 2027 και την εποχή των 850 κυβικών είπε: “ Κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι θα έχει την καλύτερη μοτοσυκλέτα. Πρέπει να ακολουθήσεις το ένστικτό σου και να αποφασίσεις ποιο είναι το σωστό για σένα. Μερικοί αναβάτες θα έχουν ήδη αποφασίσει πριν από τον πρώτο αγώνα. Εγώ είμαι ένας από αυτούς. Βρίσκομαι σε συζητήσεις. Πρέπει να αποφασίσω τι είναι καλύτερο για την καριέρα και τη ζωή μου”.

Για την υπεράσπιση του τίτλου του το 2026 δήλωσε: “Φέτος πρέπει να παλέψουμε ξανά για τον τίτλο. Η πίεση είναι μεγάλη, γιατί όταν οδηγείς για την εργοστασιακή ομάδα της Ducati, πρέπει να παλέψεις για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Αυτός είναι ο στόχος μας. Για αυτόν τον λόγο δούλεψα σκληρά το χειμώνα. Το χειμώνα υπήρξαν κάποιες δυσκολίες που καθυστέρησαν την επιστροφή μου στη μοτοσυκλέτα. Ωστόσο, τον Ιανουάριο όλα πήγαν καλά μέχρι τώρα, τα πράγματα φαίνονται καλά. Θα ήμουν ευτυχής αν κατακτούσα έναν ακόμη τίτλο στο πρωτάθλημα. Αν δεν το καταφέρω, δεν θα είναι καταστροφή. Αλλά φυσικά θα προσπαθήσουμε”.