MotoGP: Υπέγραψε ο Fabio di Giannantonio με τη VR46

Παραμένει έως το 2026 και αποκτά εργοστασιακή μοτοσυκλέτα
MotoGP: Υπέγραψε ο Fabio di Giannantonio με την VR46
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/8/2024

Ένα από τα παράπονα που είχε ο Martin στην Pramac φαίνεται πως πλέον θα ικανοποιήσει η Ducati, μόνο που θα το κάνει για την VR46 με την οποία έχει πλέον υπογράψει πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας, και για τον di Giannantonio.

Τυπικά πλέον από σήμερα, ο Fabio είναι σίγουρο πως τις σεζόν 2025 και 2026 θα αγωνίζεται με Ducati στα χρώματα της VR46, είχε προηγηθεί η άτυπη ανακοίνωση από την πλευρά της Ducati, πριν η ίδια η VR46 ολοκληρώσει την υπογραφή των νέων συμβολαίων.

Ο Davide Tardozzi ανυπομονούσε να σπάσει την ροή σεναρίων και έτσι δεν θέλησε να περιμένει την στιγμή των υπογραφών, κάνοντας ο ίδιος τις ανακοινώσεις. Τώρα όμως και επίσημα πλέον, ο Fabio θα έχει μία εργοστασιακή Ducati στα χρώματα της VR46 και μάλιστα με πλήρη υποστήριξη.

«Πριν από εννιά μήνες δεν είχα μοτοσυκλέτα να κυνηγήσω το όνειρό μου και σήμερα υπογράφω ένα συμβόλαιο με δύο από τις κορυφαίες οντότητες στα MotoGP, ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω», είπε ο di Giannantonio μόλις έβαλε την υπογραφή του.

Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω το υπέροχο ταξίδι παρέα με την Pertamina Enduro VR46 Racing Team και την Ducati Corse, ήρθα στην αγκαλιά τους συγκυριακά αλλά αμέσως ένιωσα σαν το σπίτι μου.

Η αναβάθμιση μοτοσυκλέτας που θα έχει ο di Giannantonio αναβαθμίζει, όπως είπε χαρακτηριστικά, και τις προσδοκίες του για την νέα σεζόν: «Στα δύο αυτά χρόνια που θα είμαι με την Ducati πρέπει οπωσδήποτε να στοχεύσουμε ψηλά, είναι ένα μεγάλο έργο αυτό που έχουν αναλάβει και αισθάνομαι κομμάτι του στο 100% βάζοντας στόχο να βρίσκομαι στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Ο Alessio Salucci έδωσε ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο, τονίζοντας πως το συμβόλαιο του di Giannantonio είναι απευθείας με την Ducati και βάση της συμφωνίας θα φορά το χαρακτηριστικό κίτρινο της VR46 για τις επόμενες δύο σεζόν. Ο Morbidelli που ανακοινώθηκε από τον Tardozzi δεν έχει ακόμη υπογράψει, όμως αυτό αναμένεται να γίνει άμεσα.

MotoGP Silly Season 2027 - Επιβεβαιώσεις, μετακινήσεις και ενδεχόμενα

Η μεταγραφολογία έχει πάρει φωτιά
MotoGP Silly Season 2027
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

11/2/2026

Με 22 Grand Prix τα MotoGP 2026 προμηνύονται συναρπαστικά – Αλλά ήδη τα βλέμματα και τα πρωτοσέλιδα βρίσκονται στο 2027 και το παρασκήνιο του.

Αυτό που πριν λίγους μήνες έμοιαζε με απλή φημολογία, σήμερα αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Συμβόλαια που θεωρούσαμε κλειδωμένα δεν είναι πλέον τόσο σίγουρα, μεγάλα ονόματα κοιτούν αλλού και οι κατασκευαστές έχουν έτοιμα περισσότερα από ένα πλάνα.

Aprilia Racing - Μόνος σίγουρος ο Bezzecchi

Ο Marco Bezzecchi είναι μέχρι στιγμής ο μοναδικός αναβάτης με επιβεβαιωμένη θέση σε εργοστασιακή ομάδα για το 2027. Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα "παντρευτεί" τη δεύτερη RS-GP της Aprilia Racing.

MotoGP Silly Season 2027

Ο Jorge Martin, παρότι πρωταθλητής του 2024, φέρεται να σκέφτεται την αποχώρηση. Η απουσία του από την Sepang λόγω ενός ακόμα τραυματισμού και η πρότερη διαφωνία των δυο μερών γύρω από το μέλλον του έχουν φουντώσει τα σενάρια. Ο CEO της Aprilia, Massimo Rivola, ήταν ξεκάθαρος: “Η Aprilia δεν κοιμάται ποτέ. Υπάρχουν Plan B, Plan C, D…”. Το ερώτημα είναι αν αυτά τα σχέδια βρίσκονται εντός της “οικογένειας” Aprilia ή αν κάποιος αστέρας από άλλη ομάδα θα βρεθεί ξαφνικά στο εργοστάσιο που πέρσι πήρε τη 2η θέση στους κατασκευαστές.

Ducati Lenovo - Acosta αντί για Bagnaia

Ο Marc Marquez είναι το πρώτο και μεγαλύτερο κομμάτι του ντόμινο. Στην παρουσίαση της Ducati δήλωσε ξεκάθαρα ότι πρώτη του επιλογή είναι να μείνει στη Ducati, ενώ ο Davide Tardozzi επιβεβαίωσε πως η υπογραφή του #93 είναι κορυφαία προτεραιότητα και πως οι δύο πλευρές είναι “κοντά”.

MotoGP Silly Season 2027

Για τη δεύτερη εργοστασιακή Ducati, όμως, επικρατεί σιγή. Ο Francesco Bagnaia μίλησε για “μεγάλες ευκαιρίες” το 2027, χωρίς να δεσμευτεί. Την ίδια στιγμή, το όνομα του Pedro Acosta ακούγεται όλο και πιο δυνατά, με τον Ισπανό να περιγράφει τα αποτελέσματά του με την ΚΤΜ στο Sepang Test ως “6/10”.

Το ζήτημα Marquez: 1+1 αντί για δύο χρόνια

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Marc Marquez πιέζει τη Ducati για συμβόλαιο τύπου “1+1” αντί για κλασικό διετές. Δηλαδή συμφωνία για το 2027 με δικαίωμα ανανέωσης για το 2028, ώστε να έχει ευελιξία ενόψει των μεγάλων αλλαγών κανονισμών και των κινητήρων 850cc. Η κίνηση αυτή θεωρείται ότι κρατά ανοιχτή την πόρτα, καθόσον στη νέα εποχή του πρωταθλήματος κανείς δεν μπορεί να προβλέψει εκ των προτέρων ποιος κατασκευαστής θα έχει καλύτερη μοτοσυκλέτα. Παρά την κυριαρχία του το 2025, ο Marquez θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο του μέλλοντός του, ενώ η Ducati ήδη προετοιμάζεται για τη ζωή μετά τον τωρινό της σούπερ σταρ.

MotoGP Silly Season 2027

Honda HRC Castrol – Κυνηγάει τον Quartararo

Η Honda είναι από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της φετινής μεταγραφολογίας και ο ίδιος ο Fabio Quartararo παραδέχτηκε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Honda, ενώ δεν κρύβει την απογοήτευση του από τις μοτοσυκλέτες και την ομάδα του από την προηγούμενη σεζόν.

MotoGP Silly Season 2027

Οι Joan Mir και Luca Marini παλεύουν να κρατήσουν τις θέσεις τους, ενώ ο Alberto Puig ξεκαθάρισε ότι ο Quartararo είναι “σπουδαίος αναβάτης”, αλλά η Honda “διερευνά πολλές επιλογές”.

Yamaha - Με ή χωρίς Fabio

Αν ο Quartararo φύγει, η Yamaha θα χρειαστεί plan B και αυτό φαίνεται να ακούει στο όνομα Jorge Martin. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2024 θα είναι ελεύθερος στην αγορά μετά το τέλος της φετινής σεζόν και όλα δείχνουν ότι το μέλλον του μπορεί να καθορίσει ολόκληρο το παζλ του 2027.

MotoGP Silly Season 2027

Όλοι οι αναβάτες της Yamaha έχουν επίσης συμβόλαια που λήγουν φέτος, με τον Toprak Razgatlioglu να θεωρείται ο λιγότερο πιθανός να μετακινηθεί, αφού βρίσκεται μόλις στο πρώτο του έτος στο MotoGP.

KTM: Marquez αντί για Acosta;

Οι φήμες θέλουν τον Alex Marquez να μετακινείται από τη Gresini στη Red Bull KTM Factory Racing. Αν αυτό γίνει, τότε πιθανότατα θα αντικαταστήσει τον Pedro Acosta, σε περίπτωση που ο τελευταίος πάει στη Ducati.

MotoGP Silly Season 2027

Οι Maverick Viñales και Brad Binder είναι επίσης βασικοί υποψήφιοι για μια εργοστασιακή σέλα στην ΚΤΜ, με τον Binder να αποτελεί θεμέλιο λίθο του project εδώ και χρόνια.

Οι υπόλοιποι του παζλ

Ο Fermin Aldeguer θεωρείται βέβαιο ότι θα παραμείνει στη δορυφορική Ducati BK8 Gresini. Αν φύγει ο Alex Marquez από τη Gresini, τότε ανοίγει μια θέση-φιλέτο έμμεσης εργοστασιακής υποστήριξης, κάτι που άλλωστε προβλέπεται από το συμβόλαιό του καθώς δεν έχει υπογράψει με τη Gresini αλλά απευθείας με τη Ducati Corse.

MotoGP Silly Season 2027

Στη VR46 του Valentino Rossi, τόσο ο Fabio Di Giannantonio όσο και ο Franco Morbidelli πρέπει να δικαιολογήσουν τις θέσεις τους μετά από μια σεζόν δίχως σπουδαία αποτελέσματα το 2025.

Στην KTM Tech 3, τα ονόματα των Daniel Holgado και David Alonso παίζουν δυνατά για το 2027, ενώ ένας ακόμη αναβάτης που ενδέχεται να έρθει στη μεγάλη κατηγορία του χρόνου είναι ο Nicolo Bulega, ειδικά αν κυριαρχήσει στο WSBK φέτος. Ο Ιταλός πάντως είναι παιδί της Ducati και ενδεχόμενη άφιξή του στο πρωτάθλημα θα γίνει σε μια ομάδα της ιταλικής εταιρείας. Δεν ξεχνάμε πως έχει ήδη αναλάβει εξελικτικό ρόλο στη Ducati, εξαιτίας της εμπειρίας του με τα ελαστικά της Pirelli, η οποία επίσης θα αναλάβει την αποκλειστικότητα της μεγάλης κατηγορίας από το 2027. Παρόλα αυτά, ο μάνατζέρ του έχει υπαινιχθεί πως, αν δεν του δώσει η Ducati μια θέση, θα κοιτάξει και αλλού στο MotoGP.

MotoGP Silly Season 2027

Στην δορυφορική Aprilia Trackhouse, αν ο Raul Fernandez πάει σε εργοστασιακή ομάδα, θα ανοίξει άλλη μία θέση, ενώ δύο αναβάτες που δεν ανησυχούν καθόλου είναι οι Johann Zarco και Diogo Moreira, που έχουν ήδη συμβόλαια με τη Honda μέχρι το 2027.

MotoGP Silly Season 2027

Με το πρώτο Grand Prix του 2026 στην Ταϊλάνδη να πλησιάζει, οι ανακοινώσεις για το 2027 αναμένεται να αρχίσουν να “σκάνε” τις επόμενες εβδομάδες. Και αν κρίνουμε από τις πληροφορίες που ήδη έχουν διαρρεύσει, αυτή η Silly Season ίσως αποδειχθεί εκρηκτική.

Ετικέτες