Ο Marc Marquez αποχωρεί από τη Honda! - Ανακοινώθηκε επίσημα το διαζύγιο

Τίτλοι τέλους σε μια ένδοξη συνεργασία που κράτησε 11 χρόνια
Ο Marc Marquez φεύγει από τη Honda - Επίσημη ανακοίνωση βόμβα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

4/10/2023

Το σήριαλ “Should I stay or should I go” του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή Marc Marquez έλαβε τέλος, με το HRC να ανακοινώνει τον πρόωρο τερματισμό του συμβολαίου του Ισπανού αναβάτη στα τέλη του 2023, έναν χρόνο πριν τη λήξη του!

Πίσω από τον καπνό τελικά υπήρχε και φωτιά, και τώρα μένει να δούμε την επίσημη ανακοίνωση για την επόμενη ομάδα του MM93, που όπως όλα δείχνουν θα είναι μια περιφερειακή ομάδα της Ducati, με πιθανότερη τη Gresini, όπου θα κάνει παρέα στον αδελφό του, Alex. Η Gresini έχει συμφωνήσει με τη Ducati για την παραλαβή GP23 μοτοσυκλετών για τη σεζόν του 2024, και μένει να δούμε αν αυτή η συμφωνία αλλάξει, λόγω της έλευσης του Marc.

Παρόλο που απέμενε ένας χρόνος ακόμα στο συμβόλαιο HRC – Marc Marquez, οι δυο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία για την πρόωρη λήξη του, καθώς ο Marc δεν ήταν ευχαριστημένος με τις προσπάθειες της Honda για την εξέλιξη της RC213V, έχοντας ακόμα στον στόχο του τον 9ο τίτλο.

Στην ανακοίνωση του HRC διαβάζουμε μεταξύ άλλων πως “αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν πως είναι στο συμφέρον και των δυο να βαδίσουν σε διαφορετικούς δρόμους στο μέλλον, ώστε να καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους τους με τον βέλτιστο τρόπο.”

Έτσι γράφτηκε το τέλος μιας μοναδικής 11χρονης συνεργασίας που απέφερε 6 Παγκόσμιους Τίτλους, 5 Triple Crowns, 59 νίκες, 101 βάθρα και 64 pole positions!

Ο Marquez πήρε την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία των MotoGP καβάλα στην RC213V στο GP της Cota στο Austin του Texas το 2013, για να γίνει ο νεότερος σε ηλικία αναβάτης που κερδίζει στη συγκεκριμένη κατηγορία, δείχνοντας από νωρίς τη στόφα και το ταλέντο του. Η θεαματική πορεία του Ισπανού θα συνεχιζόταν με τον ίδιο ρυθμό καθ’ όλη τη χρονιά, με τον Marquez να στέφεται Πρωταθλητής, σημειώνοντας ένα ακόμη ρεκόρ, αυτό του νεότερου σε ηλικία Πρωταθλητή στο MotoGP. Το 2014 υπερασπίστηκε τον τίτλο του, κερδίζοντας τους πρώτους… 10 αγώνες, ενώ συνέχισε να παίρνει τίτλους το 2016, το 2017, το 2018 και το 2019, ως εργοστασιακός αναβάτης του HRC με τη Repsol Honda Team.

Η συνέχεια ήταν δραματική, καθώς η Honda δεν κατάφερε να δώσει στον Marquez τη μοτοσυκλέτα που εκείνος χρειαζόταν για να μπορέσει να προσθέσει κι άλλους τίτλους στο παλμαρέ του, κάτι που συνδυάστηκε με τη βιαστική επιστροφή στους αγώνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, και με μια ταλαιπωρία ετών, προσπαθώντας να βρεθεί ξανά ο ιδανικός συνδυασμός μοτοσυκλέτας και φυσικής κατάστασης που τελικά δεν βρέθηκε.

Μετά το επίσημο ανακοινωθέν του HRC, ο Marc Maquez δήλωσε στα social media τα παρακάτω: "Ευχαριστώ το HRC για αυτό το σπουδαίο ταξίδι - 11 χρονια μαζί. Μοιραστήκαμε αξέχαστες στιγμές. Σκληρή δουλειά, αποφασιστικότητα και ένας μοναδικός δεσμός που χτίσαμε αυτά τα χρόνια. Γέλια, δάκρυα, χαρές και δύσκολες στιγμές, αλλά το σημαντικότερο: μια μοναδική και ανεπανάληπτη σχέση. ΧΩΡΙΣΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ!"

Μένει να δούμε αν θα επαληθευτεί η πρόβλεψη του Crutchlow, που πρόσφατα δήλωσε πως “αν ο Marc πάει στη Ducati, οι υπόλοιποι αναβάτες δεν χρειάζεται καν να δώσουν το παρών στη σχάρα εκκίνησης”...

Ετικέτες

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες