Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Ο Marc Marquez επιστρέφει δυναμικά

Εντατικό πρόγραμμα αποκατάστασης

Ο Marquez μπορεί να στέφθηκε πέρσι πρωταθλητής –μάλιστα τρεις αγώνες πριν το τέλος της σεζόν στο ιαπωνικό grand prix- όμως δεν βγήκε αλώβητος απ’ την περσινή σεζόν καθώς ουκ ολίγες φορές είχε εξαρθρωθεί ο αριστερός του ώμος, με το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ίσως το συμβάν που έγινε μεταξύ αυτού και του Scott Redding κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών στην Ιαπωνία.

Το χειρουργείο που έκανε στις αρχές του Δεκέμβριου ήταν προγραμματισμένο προ πολλού ώστε να δώσει τέλος στο χρόνιο πρόβλημά του και στέφθηκε με επιτυχία. Έπειτα ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο αποκατάστασης (η οποία θα έχει διάρκεια συνολικά έξι εβδομάδες) στην Cervera, περνώντας τις γιορτές με την οικογένειά του. Τώρα έχοντας υποδεχτεί για τα καλά το νέο έτος εντατικοποίησε το πρόγραμμα αποκατάστασης. Πάντως, γίνεται αντιληπτό πως ο πρωταθλητής δεν θα βρίσκεται στο 100% της ετοιμότητάς του κατά τη διάρκεια των επίσημων δοκιμών που θα γίνουν στην Sepang στις αρχές του Φεβρουαρίου.
Παρ’ όλα αυτά έχοντας στον πλάι του τον Carlos Garcia φυσικοθεραπευτή και μέλος της Clinica Mobile (που τον ρόλο της και την ιστορία της μπορείτε να θυμηθείτε εδώ) θα έχει την καλύτερη δυνατή αποκατάσταση, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουμε μάρτυρες ενός απ' τα θαύματα που κάνει η εξειδικκευμένη ιατρική ομάδα. Ωστώσο, βλέπωντας τα πράγματα πιο ρεαλιστικά, ο χρόνος δεν είναι αρκετός και ως εκ τούτου, όπως δήλωσε και ο ίδιος, στις δοκιμές θα αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες. Τέλος ανέφερε πως ο σκοπός του τώρα είναι να αποκαταστήσει πλήρως τον ώμο του, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τη φυσική του κατάσταση με την οποία σκοπεύει να ασχοληθεί απ’ τον Φεβρουάριο κι έπειτα.