Ο Rossi ντριφτάρει με Ferrari 488 Pista [video]

Bonus: GoPro Origins
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/3/2018

Διακοσμώντας και νέο κράνος με εκείνες τις χάντρες από το Μεξικό, πιο συγκεκριμένα την τεχνική των «Χουητσόλ», που είναι εθνική μειονότητα ιθαγενών του Μεξικού και πλέον ζουν από αυτή την τέχνη, ο Rossi μπήκε στην πίστα για την… Pista και χάρισε το πιο ιταλικό μηχανοκίνητο όνειρο στους Ιταλούς, οδηγώντας Ferrari.

Η Ferrari οργάνωσε λοιπόν ένα πολύ ειδικό trackday για έναν πολύ ειδικό καλεσμένο στο Fiorano, ωστόσο τίποτα μυστήριο δεν κρύβεται πίσω από αυτή την κίνηση, πέρα από μια έξυπνη στρατηγική επικοινωνίας. Γιατί αν κάτι πλησιάζει την αγάπη και την εκτίμηση των Ιταλών για τη Ferrari, είναι η αγάπη και η εκτίμηση στο πρόσωπο του “Γιατρού” Valentino Rossi. Άλλωστε, υπάρχουν σοβαροί δεσμοί μεταξύ Ferrari και Rossi. Ο Ιταλός αναβάτης έχει κάνει στο παρελθόν ακόμη και δοκιμές με μονοθέσιο Formula 1, περισσότερες από μία φορές στο διάστημα από το 2004 ως το 2010. Έχει μείνει στην Ιστορία άλλωστε ένα τεστ στη Valencia το 2006, στο οποίο είχε γυρίσει μόλις 7 δέκατα πιο αργά από τον Schumacher. Xωρίς μάλιστα ο Γερμανός, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει τότε, να του δώσει κάποια σημαντική βοήθεια, tips για την οδήγηση, κ.λπ. Γιατί πολύ απλά δεν τα χρειαζόταν. Πολλές φορές είχε φουντώσει η φημολογία ότι θα αφήσει το MotoGP και θα περάσει στα GP Formula 1.

Η αλλαγή καριέρας του Rossi ήταν αναμφίβολα μια ιστορία για την οποία ο κόσμος της F1 δίψαγε. Η δημοτικότητα θα αυξάνονταν δραματικά και το ταλέντο σίγουρα δεν έλειπε από τον Vale #46 σύμφωνα με τις δηλώσεις τόσο του Schumacher όσο και άλλων οδηγών, όπως ο Massa και o Gene, άνθρωποι που είχαν πρόσβαση στην τηλεμετρία της ομάδας. Αφού λοιπόν οι χορηγοί και ο Ecclestone θα πετούσαν τη σκούφια τους, οι λόγοι που τελικά αυτό το όνειρο για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν πραγματοποιήθηκε θα πρέπει να αναζητηθούν στο μυαλό του Rossi, όπου μάλλον βρίσκονται καλά φυλαγμένοι.

Θεώρησε ότι δεν είναι αρκετά ανταγωνιστικός και δεν ήθελε να τσαλακώσει την εικόνα του περιφερόμενος στη μέση του grid; Δεν φαίνεται να έχει τέτοια συμπλέγματα, κρίνοντας από την πίστη με την οποία συνεχίζει να αγωνίζεται στους δύο τροχούς, κόντρα σε πολύ νεότερους αναβάτες. Δεν φοβάται να συγκριθεί, δεν αγχώνεται από μια κακή περίοδο φόρμας, συνεχίζει να παλεύει. Πόσο μάλλον στην F1, όπου θα είχε κάθε δικαιολογία με το μέρος του. Όπως και να έχει, λίγοι πολύ κοντινοί του άνθρωποι ίσως ξέρουν τους πραγματικούς λόγους. Εμείς απλά αναρωτιόμαστε γιατί μας το θύμησε το video αυτό που έφτιαξε η Ferrari με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Rossi στο Fiorano για να οδηγήσει την 488 Pista, με τίτλο «Tι θα είχε γίνει αν είχαμε προσπαθήσει;»

Ένα άλλο video των τελευταίων ημερών βέβαια, που τονίζει τις καταβολές του Valentino Rossi, δεν αφήνει αμφιβολίες για τις επιλογές του:

Ετικέτες

Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa - Κανονίζουν αγώνα… μποξ μεταξύ τους!

Το #99 προκάλεσε το #26 σε grudge match, με τον μικρό σαμουράι να απαντά θετικά
Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

Την ώρα που ο παλαίμαχος Dani Pedrosa επιστρέφει στο MotoGP ως wildcard συμμετοχή της KTM στον αγώνα της Jerez, ο Jorge Lorenzo ανέβαζε βίντεο εν ώρα προπόνησης στο μποξ, προκαλώντας τον Dani για ματς, με τον τελευταίο να απαντά “τα λέμε στο ρινγκ”!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, μετά την απόσυρσή του από τους αγώνες MotoGP, ο 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo έχει πολύ χρόνο στα χέρια του, κάνοντας τα πάντα για να κρατήσει πάνω του ακόμα και σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό το καταφέρνει με πάμπολλους τρόπους όπως με προκλητικές δηλώσεις για τα τεκταινόμενα στο MotoGP, χορεύοντας σε reality show της τηλεόρασης, ενεργώντας ως ambassador διαφόρων εταιρειών (Tissot, Sendi, Laureus, Vmoto Soco, κλπ.), συμμετέχοντας σε αγώνες αυτοκινήτου (Porsche Carrera Cup Italia, κ.α.), και τώρα προκαλώντας το αντίπαλο ισπανικό δέος της εποχής του στο MotoGP, Dani Pedrosa σε αγώνα μποξ.

Συγκεκριμένα, ο Lorenzo ανέβασε ένα βίντεο στο instagram στο οποίο τον βλέπουμε να προπονείται στο μποξ χτυπώντας (χαλαρά, άκεφα και... ατάλαντα) έναν σάκο, όταν σταματά και λέει τα εξής: “ξέρετε πως μου αρέσουν οι προκλήσεις. Δεκαπέντε χρόνια πριν είχα καλές αλλά και κακές στιγμές με τον Dani Pedrosa στην πίστα και εκτός αυτής. Τώρα που τα celebrity events έχουν γίνει της μόδας (βλ. αγώνες μποξ του Jake Paul), μου ήρθε στο μυαλό μια λίγο τρελή πρόκληση. Σε προκαλώ Dani σε έναν αγώνα μποξ στη Βαρκελώνη, στη σχολή που προπονούμαι.” Ο Lorenzo μάλιστα δήλωσε πως στόχος του είναι ο αγώνας να μεταδοθεί ζωντανά από το Youtube!

Οι Lorenzo και Pedrosa είχαν αρκετές ιστορικές μάχες στην πίστα -και αρκετή αντιπάθεια μεταξύ τους-, συμπεριλαμβανομένου και του ισπανικού GP του 2010, όπου τα έδωσαν όλα σε μια μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο του αγώνα, αλλά και στο διαβόητο GP του 2008, ξανά στην Ισπανία, όπου ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Juan Carlos τους έβαλε με το ζόρι να δώσουν τα χέρια στο βάθρο.

Επιστρέφοντας στο παρών, ο Pedrosa δεν άφησε την πρόκληση του Lorenzo αναπάντητη, και σε μια ανάρτησή του στα social media δήλωσε τα εξής: στην αρχή σκέφτηκα πως παραείναι τρελή σαν ιδέα, αλλά από την άλλη είμαι ακόμα γυμνασμένος και ο πειρασμός να σου ρίξω μερικές μπουνιές είναι μεγάλος. Έτσι, δέχομαι την πρόκλησή σου.”

Το grudge match μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων του MotoGP δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αν και ο Pedrosa ανέφερε “πες μου τη μέρα και την ώρα και τα λέμε στο ρινγκ”.

Παρόλο τώρα που στο βίντεο ο Lorenzo δείχνει... ιδιαίτερα ατσούμπαλος με τις γροθιές του, όπως επισήμανε στον Pedrosa ο Michael Ruben Rinaldi (γενικά γίνεται το έλα να δεις στα σχόλια από αναβάτες κάτω από την ανάρτηση), "φίλε Dani, ο Jorge σου ρίχνει τουλάχιστον 15 κιλά. Είναι σα να κάνετε αγώνα εσύ με μοτοσυκλέτα 600 κυβικών κι εκείνος με χιλιάρα! Αλλά όπως και να έχει θα είχε πλάκα να δούμε τον αγώνα σας."