Ο Rossi θα αγωνίζεται ως το 2020

Οι προθέσεις του Γιατρού
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

2/3/2018

Η πρώτη ημέρα των δοκιμαστικών στην πίστα του Qatar, έμελε να έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ’ ότι περιμέναμε. Όπως σας έχουμε ήδη πει, η Tech 3 δεν θα συνεχίσει το 2019 να έχει μοτοσυκλέτες της Yamaha και να αποτελεί δορυφορική ομάδα της ιαπωνικής εταιρείας, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα συνδέσει το όνομά της με την ΚΤΜ. Αυτή η είδηση έστησε αμέσως το πιο προφανές σενάριο στο μυαλό των δημοσιογράφων, δηλαδή ότι η SKY VR46 του Valentino Rossi θα είναι εκείνη που θα πάρει την θέση της. Έτσι όταν τον είδαν στο Qatar, ήταν φυσιολογικό να τον ρωτήσουν τι θα κάνει με την SΚΥ VR46. Αντί όμως μάθουν μόνο για το μέλλον της ομάδας, ουσιαστικά έμαθαν και για το αν ο Ιταλός superstar σκοπεύει να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Yamaha για άλλα δύο χρόνια ή όχι. Ο Rossi απάντησε ότι η SΚΥ VR46 δεν πρόκειται να ανέβει στα MotoGP πριν το 2021 (έτσι κι αλλιώς, μόνο τότε μπορεί βάσει των σημερινών κανονισμών της Dorna) και συμπλήρωσε ότι: “Άλλωστε το πιθανότερο είναι να αγωνίζομαι έως και το 2020. Μετά από αυτό, η ενασχόληση με την SΚΥ VR46 στα MotoGP είναι μια καλή εναλλακτική…”. Με πολύ απλά λόγια, ο Rossi θέλει να υπογράψει για άλλα δύο με την Yamaha σαν εργοστασιακός αναβάτης της και μετά να γίνει ιδιοκτήτης/manager της επίσημης δορυφορικής ομάδας.

Ετικέτες

MotoGP – Η Pramac Racing ενισχύεται με τον Ross Brawn στο ΔΣ της – Προσθέτει εμπειρία 22 τίτλων Formula 1

Το έμπειρο στέλεχος με προϋπηρεσία άνω των τεσσάρων δεκαετιών γίνεται στρατηγικός σύμβουλος της ομάδας.
ross-brawn
Ross Brawn αριστερά, Paolo Campinoti δεξιά
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

26/5/2026

Η Pramac Racing Limited ανακοίνωσε την ένταξη του Ross Brawn στο διοικητικό της συμβούλιο, επιφορτισμένο επιπλέον με τον ρόλο στρατηγικού συμβούλου του διευθυντή της ομάδας, Paolo Campinoti.

Ο Brawn μετρά εμπειρία άνω των 40 ετών στη F1, έχοντας θητεύσει ως τεχνικός διευθυντής των Benetton και Ferrari, διευθυντής της ομάδας της Honda και αργότερα της δικής του ομάδας BrawnGP με οδηγό τον Jenson Button, ενώ από το 2017 ως και το 2022 κατείχε τις θέσεις του διευθύνοντα συμβούλου και αγωνιστικού και τεχνικού διευθυντή της Formula One Management.

Η εισροή πρώην στελεχών της F1 στο MotoGP συνεχίζεται, καθώς από τον τετράτροχο χώρο προέρχεται ο Massimo Rivola της Aprilia, o Guenther Steiner που μόλις απέκτησε την ομάδα Tech3, καθώς και ο Davide Brivio που μετά την απόσυρση της Suzuki από το MotoGP μετακόμισε ως αγωνιστικός διευθυντής της Alpine F1 Team πριν επιστρέψει στους δύο τροχούς για λογαριασμό της Trackhouse Racing (και σύντομα της εργοστασιακής Honda HRC, ως φημολογείται).

Αν μη τι άλλο, η ενίσχυση με στελέχη από έναν διαφορετικό χώρο μπορεί να φέρει φρέσκιες ιδέες και τεχνογνωσία, στοιχεία που στην περίπτωση της Aprilia και του Rivola απέδωσαν καρπούς εν αφθονία με την ιταλική εταιρεία να είναι αυτή τη στιγμή κυρίαρχος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP.

Πάνω σε αυτό το σκεπτικό πιθανότατα δουλεύει και η Pramac Racing, καθώς στη μακρά θητεία του Brawn στη F1 οι ομάδες του έχουν καταφέρει 22 τίτλους, 11 Οδηγών και 11 Κατασκευαστών.

Ετικέτες