Οι πτώσεις του Crutchlow κοστίζουν 1.000.000 ευρώ!

Παρόλα αυτά τον λατρεύουν στην LCR!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

8/1/2020

To κόστος μιας MotoGP μοτοσυκλέτας μετριέται σε επταψήφια νούμερα. Στην περίπτωση της Honda, μια RC213-V κοστίζει 2.200.000 ευρώ, όπως ανέφερε πρόσφατα ο ιδιοκτήτης της LCR, Lucio Cecchinello. Όπως καταλαβαίνετε η πτώση έχει αντίστοιχο κόστος, ενώ όταν πρόκειται για μια δορυφορική ομάδα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, καθώς δεν έχει το budget των εργοστασιακών ομάδων ούτε το μέγεθός τους. Αυτή τη στιγμή, το κόστος συμμετοχής της LCR στα MotoGP ανέρχεται στα 10.000.000 ευρώ και αποτελείται από 47 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των umbrella girls. Σε αυτό το ποσό δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος του συμβολαίου του Crutchlow, καθώς αμείβεται απευθείας απ’ την Honda. Ωστόσο, στο κόστος συμμετοχής της ομάδας συμπεριλαμβάνονται οι πτώσεις, το οποίο είναι ανάλογο του πλήθους και της σοβαρότητάς τους. Στην περίπτωση του Crutchlow κυμαίνεται από μισό εκατομμύριο ευρώ μέχρι €900.000! Βέβαια, ο ρόλος του είναι πολύ σημαντικός τόσο για την ομάδα όσο και για την ίδια τη Honda. Βέβαια είναι πολύ εύκολο να φουσκώσει ο λογαριασμός μια πτώσης, αφού πάνω σε μια σύγχρονη μοτοσυκλέτα των MotoGP δεν υπάρχει ούτε ένα εξάρτημα που να κοστίζει λιγότερο από 1000 ευρώ!

Πέραν αυτού όμως, ο Βρετανός αναβάτης ξεχωρίζει και για την ειλικρίνειά του, ένα χαρακτηριστικό που σε ορισμένους τον κάνει αγαπητό και σε άλλους όχι. Στην πρώτη κατηγορία ανήκει ο Cecchinello λέγοντας: “Είναι ένας ιδιαίτερος και ειλικρινής χαρακτήρας. Βέβαια, η ειλικρίνειά του μας έχει δημιουργήσει ορισμένα διπλωματικά προβλήματα, είτε με τη Honda είτε με τη Michelin. Δεν μπορείς να τον περιορίσεις σε αυτά που θα πει ακόμη και όταν γνωρίζει ότι θα έχουν αντίκτυπο.”

Η πορεία του Crutchlow μπορεί να μην είναι γραμμένη με χρυσά γράμματα, όμως έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του τόσα χρόνια στο paddock των MotoGP. Σε ό,τι αφορά τις επιτυχίες του, έχει κερδίσει τρεις αγώνες και έχει βρεθεί 19 φορές στο βάθρο απ’ το 2011, που ήρθε απ’ τα Superbikes στα MotoGP. Η νίκη του 2018 στην πίστα της Αργεντινής αποτέλεσε την 750η νίκη της Honda στα MotoGP, ενώ αργότερα στον αγώνα της Αυστραλίας θα διέλυε τον αστράγαλό του.

Phillip Island 2018: Η πτώση που στοίχησε περισσότερο στον Crutchlow διαλύοντας τον αστράγαλό του.
 

Από τότε ο Βρετανός αναβάτης έχει επενδύσει πάρα πολύ στην αποκατάσταση του ποδιού του, ενώ ακόμη και σήμερα δεν μπορεί να περπατήσει κανονικά. Αυτό του έχει στοιχήσει αρκετά και πέρσι απ’ τα μέσα της σεζόν είχε αρχίσει να συζητά για το ενδεχόμενο της απόσυρσης. Είναι αρκετά σημαντικός για την Honda αλλά και αγαπητός στην LCR και αν αποφασίσει να αποσυρθεί θα είναι άλλο ένα πλήγμα, τόσο για την Honda όσο και για το πρωτάθλημα.

Ετικέτες

Γιάννης Περιστεράς: Εκτός βαθμών και με τεχνικά προβλήματα η πρώτη του εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Sportbike

Πρώτος στην βαθμολογία ο Antonio Torres με Kawasaki ZX-6R 636
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/3/2026

Έναρξη είχαμε επίσημα πλέον και στη νέα κατηγορία World Sportbike του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που αντικατέστησε φέτος την WSSP300. Στην κατηγορία αυτή συμμετέχει και ο Έλληνας αναβάτης Γιάννης Περιστεράς με μίαν Aprilia RS 660 Factory που επιμελείται η ομάδα MMR.

Ο Περιστεράς πήρε τη 16η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές με χρόνο 1:49:553, με τον Vannucci με Aprilia RS 660 Factory να πετυχαίνει τον καλύτερο χρόνο με ένα ακριβώς δευτερόλεπτο κάτω και χρόνο 1:48:553.

Στον πρώτο αγώνα τη νίκη πήρε ο Antonio Torres (Team ProDina Kawasaki XCI) που μάλιστα είχε ξεκινήσει από την 11η θέση! Την δεύτερη θέση πήρε ο teammate του David Salvador και το βάθρο συμπλήρωσε ο Ferre Fleerackers (Track & Trades Wixx Racing). Ο Γιάννης Περιστεράς είχε τεχνικά προβλήματα πήρε τη 19η θέση με διαφορά 8,9 δευτερόλεπτα από την κορυφή. Να σημειωθεί πως o αγώνας διακόπηκε προσωρινά όταν βγήκαν κόκκινες σημαίες μετά την πτώση του Beekmans.

Στον δεύτερο αγώνα είδαμε τρεις Kawasaki ZX-6R 636 να πρωταγωνιστούν, με τον Veneman να παίρνει τη νίκη και τους Salvador και Torres να κατακτούν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Ο Περιστεράς συνάντησε και πάλι τεχνικά ζητήματα με τη μοτοσυκλέτα του, βρέθηκε έως και τη 12η θέση και τερμάτισε τον αγώνα στην 20η θέση με διαφορά 15 δευτερολέπτων από την κορυφή.

Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με τη μοτοσυκλέτα του, τόσο με τον συμπλέκτη της, όσο και με το πίσω φρένο, ο Έλληνας αναβάτης ξεκίνησε θετικά τη σεζόν και πλέον βάζει στόχο να πάρει τους πρώτους τους βαθμούς τη νεοσύστατη κατηγορία στον επόμενο γύρο, που διεξάγεται στην πίστα του Assen στην Ολλανδία, στις 17-19 Απριλίου.