Razgatlioglu και Rea επιστρέφουν στη δράση στον αγώνα του Aragon

Οι γιατροί έδωσαν το πράσινο φως, και θα επανεκτιμηθούν μετά τα FP1
Toprak is back
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/9/2024

Με την απουσία για 4 αγώνες του -ακόμα- πρωτοπώρου στο WorldSBK Razgatlioglu λόγω του τραυματισμού του στη Γαλλία, η διαφορά που χώριζε τον Τούρκο αναβάτη της BMW από τον δεύτερο Bulega της Ducati εξανεμίστηκε, αφού από τους 92 βαθμούς έφτασε τους… 13! Τώρα, ο Toprak επιστρέφει στη δράση στο Aragon, ενώ η φυσική του κατάσταση θα επανεκτιμηθεί μετά τα FP1. Παράλληλα, “fit” κρίθηκε και ο Jonathan Rea, που είχε κι αυτός τραυματιστεί στο Magny-Cours.

Ο Toprak Razgatlioglu της ομάδας ROKiT BMW Motorrad, μετά τον ιατρικό έλεγχο που έγινε σήμερα το πρωί στις 26/9/24, κρίθηκε ικανός να επιστρέψει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike Motul FIM 2024, με επανεκτίμηση μετά τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε άλλο άρθρο, ο Toprak είχε υποστεί τραύμα πνευμοθώρακα κατά την πτώση που είχε στα FP2 στον 8ο γύρο της σεζόν 2024 στην πίστα Magny-Cours, τραυματισμός που τον άφησε εκτός αγωνιστικής δραστηριότητας για 4 εβδομάδες.

O Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021, έβλεπε το προβάδισμα των 92 βαθμών που είχε να μειώνεται συνεχώς για να φτάσει τους 13, από τον δεύτερο Nicolo Bulega της Aruba.it Racing- Ducati, καθώς ο Bulega κατάφερε να πάρει δύο νίκες και τέσσερα βάθρα αυτές τις 4 εβδομάδες.

Rea is back

Ο Jonathan Rea της Yamaha Pata Prometeon κάνει και αυτός το comeback στο WSBK στην πίστα MotorLand Aragon. Ο Rea μετά την πτώση που είχε στο Magny-Cours υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση σε έναν τένοντα και δέχθηκε ένα μόσχευμα δέρματος στην κορυφή του αντίχειρά του. Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχει ανακάμψει πλέον από την χειρουργική επέμβαση που τον έφερε εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων, ενώ είχε χάσει και τον γύρο της Ιταλίας την περασμένη εβδομάδα. Μετά τον ιατρικό έλεγχο το πρωί της Πέμπτης κρίθηκε ικανός να λάβει μέρος στον 10ο γύρο της χρονιάς στην πίστα της Aragon.

MotoGP - Marco Bezzecchi: Έσπασε ρεκόρ με 120 σερί γύρους στην κορυφή

Παράλληλα σημείωσε την πέμπτη του συνεχόμενη νίκη
bezzecchi
Από τον

Παύλο Καρατζά

31/3/2026

Ο Bezzecchi έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα στο GP των Ηνωμένων Πολιτειών, κέρδισε για άλλη μια φορά και έφτασε τις πέντε συνεχόμενες νίκες, καταρρίπτοντας παράλληλα ένα σημαντικό ρεκόρ του Jorge Lorenzo.

Ο Ιταλός αναβάτης ήταν από τον πρώτο γύρο μπροστά από όλους και κρατήθηκε εκεί μέχρι και το τέλος του αγώνα, καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ που κρατούσε 11 ολόκληρα χρόνια και κατείχε ο Ισπανός Jorge Lorenzo που κρατιόταν πρωτοπόρος για 103 σερί γύρους το 2015. Ο Bezzecchi είχε ξεκινήσει να "γράφει" γύρους ως πρωτοπόρος από τους δύο τελευταίους γύρους της περσινής σεζόν και φέτος συνέχισε από εκεί που σταμάτησε πέρυσι.

Ο Ιταλός είναι εξαιρετικός και φέτος και στο αμερικάνικο GP, συμπλήρωσε 120 συνεχόμενους γύρους ως πρωτοπόρος, ένα σερί που κάλλιστα μπορεί να αυξήσει στην πίστα της Jerez στα τέλη του Απρίλη. Μάλιστα με την 5η του συνεχόμενη νίκη, μπαίνει σε ένα κλειστό κλαμπ αναβατών όπως οι Marc Marquez, Valentino Rossi, Mick Doohan, Giacomo Agostini, John Surtees, Mike Hailwood και Geoff Duke.

Bezzecchi και Aprilia δείχνουν ένα σύνολο απίστευτα δυνατό φέτος και με την επάνοδο του Martin, έχουν κάνει το 1-2 στην γενική κατάταξη των αναβατών, ενώ στην κατάταξη των κατασκευαστών είναι πρώτοι με 32 βαθμούς διαφορά από την Ducati!

Ο Ιταλός αναβάτης δήλωσε: “Έχω μείνει άφωνος. Εννοώ, είναι πραγματικά δύσκολο να περιγράψω τα συναισθήματά μου και το πώς νιώθω. Είναι αρκετά παράξενο να ακούω το όνομά μου να αναφέρεται δίπλα σε αυτούς τους θρύλους, όπως ο Vale και ο Marc. Είμαι τυχερός που μπορώ να αγωνιστώ με μερικούς από αυτούς, όπως τον Marc, για παράδειγμα, που είναι ο γρηγορότερος και ο ισχυρότερος στο grid του MotoGP αυτή τη στιγμή. Είναι πίεση, αλλά είναι και προνόμιο. Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι εδώ και που μπορώ να το κάνω αυτό.”