Razgatlioglu και Rea επιστρέφουν στη δράση στον αγώνα του Aragon

Οι γιατροί έδωσαν το πράσινο φως, και θα επανεκτιμηθούν μετά τα FP1
Toprak is back
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/9/2024

Με την απουσία για 4 αγώνες του -ακόμα- πρωτοπώρου στο WorldSBK Razgatlioglu λόγω του τραυματισμού του στη Γαλλία, η διαφορά που χώριζε τον Τούρκο αναβάτη της BMW από τον δεύτερο Bulega της Ducati εξανεμίστηκε, αφού από τους 92 βαθμούς έφτασε τους… 13! Τώρα, ο Toprak επιστρέφει στη δράση στο Aragon, ενώ η φυσική του κατάσταση θα επανεκτιμηθεί μετά τα FP1. Παράλληλα, “fit” κρίθηκε και ο Jonathan Rea, που είχε κι αυτός τραυματιστεί στο Magny-Cours.

Ο Toprak Razgatlioglu της ομάδας ROKiT BMW Motorrad, μετά τον ιατρικό έλεγχο που έγινε σήμερα το πρωί στις 26/9/24, κρίθηκε ικανός να επιστρέψει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike Motul FIM 2024, με επανεκτίμηση μετά τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε άλλο άρθρο, ο Toprak είχε υποστεί τραύμα πνευμοθώρακα κατά την πτώση που είχε στα FP2 στον 8ο γύρο της σεζόν 2024 στην πίστα Magny-Cours, τραυματισμός που τον άφησε εκτός αγωνιστικής δραστηριότητας για 4 εβδομάδες.

O Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021, έβλεπε το προβάδισμα των 92 βαθμών που είχε να μειώνεται συνεχώς για να φτάσει τους 13, από τον δεύτερο Nicolo Bulega της Aruba.it Racing- Ducati, καθώς ο Bulega κατάφερε να πάρει δύο νίκες και τέσσερα βάθρα αυτές τις 4 εβδομάδες.

Rea is back

Ο Jonathan Rea της Yamaha Pata Prometeon κάνει και αυτός το comeback στο WSBK στην πίστα MotorLand Aragon. Ο Rea μετά την πτώση που είχε στο Magny-Cours υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση σε έναν τένοντα και δέχθηκε ένα μόσχευμα δέρματος στην κορυφή του αντίχειρά του. Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχει ανακάμψει πλέον από την χειρουργική επέμβαση που τον έφερε εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων, ενώ είχε χάσει και τον γύρο της Ιταλίας την περασμένη εβδομάδα. Μετά τον ιατρικό έλεγχο το πρωί της Πέμπτης κρίθηκε ικανός να λάβει μέρος στον 10ο γύρο της χρονιάς στην πίστα της Aragon.

Pedro Acosta: Επιτυχημένη επέμβαση στον καρπό - Στόχος η επιστροφή στο Sachsenring

Επέμβαση για το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα μετά την εγκατάλειψη στο Assen
Acosta
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

30/6/2026

Ο Pedro Acosta υποβλήθηκε το πρωί της Τρίτης 30/6 σε επιτυχημένη μικρή επέμβαση στον δεξί καρπό για την αντιμετώπιση του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα, με την ομάδα του, Red Bull KTM Factory Racing, να εκφράζει αισιοδοξία ότι θα είναι έτοιμος για το Grand Prix της Γερμανίας στο Sachsenring.

Η επέμβαση κρίθηκε απαραίτητη μετά την εγκατάλειψή του στο Ολλανδικό Grand Prix στο Assen, όπου ο Ισπανός αναγκάστηκε να αποσυρθεί καθώς έχασε την αίσθηση στα δάχτυλα του δεξιού χεριού του, δυσκολευόμενος να ελέγξει τη μανέτα του φρένου. Ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι το πρόβλημα τον ταλαιπωρούσε εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, όμως επιδεινώθηκε σημαντικά στον τελευταίο αγώνα.

Acosta

Η KTM επιβεβαίωσε ότι η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πως ο Acosta αναμένεται να επιστρέψει για το Grand Prix Γερμανίας (10-12 Ιουλίου), υπό την προϋπόθεση ότι θα περάσει επιτυχώς τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο την επόμενη εβδομάδα πριν από την έναρξη του αγωνιστικού τριημέρου.

Acosta