Στις 7 Ιανουαρίου η απόφαση για τον Iannone!

Ο Ιταλός ζήτησε να ληφθεί και δεύτερο δείγμα
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

23/12/2019

Η ιταλική "Gazzetta dello Sport" δημοσίευσε ένα άρθρο με την πιθανή ημερομηνία των αποτελεσμάτων από το δεύτερο δείγμα του Iannone, την 7η Ιανουαρίου 2020. Να θυμίσουμε, ότι πριν από λίγες μέρες είχε ανακοινωθεί η απόφαση της FIM σχετικά με τον προσωρινό αποκλεισμό του από τους αγώνες, λόγω του ότι βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένα στεροειδή, μετά από έλεγχο στον αγώνα της Sepang τον περασμένο Νοέμβριο. Η μέγιστη ποινή που αντιμετωπίζει ο αναβάτης της Aprilia στα MotoGP, είναι αποκλεισμός για τέσσερα χρόνια από τα GP, κάτι που είναι καταστροφικό για την καριέρα οποιουδήποτε αναβάτη αγώνων.

Μετά την ανακοίνωση του προσωρινού αποκλεισμού του, ο Iannone επιχείρησε να καθησυχάσει τους θαυμαστές του, αλλά και την ομάδα της Aprilia, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου δήλωσε έκπληκτος, ενώ είπε ότι δεν θα πρέπει να ανησυχεί κανείς, καθώς το θέμα θα λυθεί σύντομα με θετικό αποτέλεσμα. Στην ανακοίνωση της FIM, αναφέρεται επίσης ρητά, ότι ο Iannone έχει δικαίωμα να ζητήσει την ανάλυση και δεύτερου δείγματος, κάτι που ο Ιταλός όντως θα κάνει.

Η ουσία στην οποία βρέθηκε θετικός είναι ένα αναβολικό στεροειδές που χρησιμοποιούν όσοι κάνουν bodybuilding, ενώ θεωρείται ακατάλληλο για τους αναβάτες των MotoGP οι οποίοι προσπαθούν να διατηρήσουν όσο γίνεται το βάρος τους πιο χαμηλά. Υπάρχει ακόμη η υποψία ότι ο Iannone δεν κατάφερε να περάσει το τεστ εξαιτίας φαρμάκων που έπαιρνε για τον τραυματισμό στον ώμο του, που τον ανάγκασε να μείνει και εκτός από τον αγώνα του Misano τον περασμένο Σεπτέμβριο. Όπως και να έχει πάντως, το αν ο Iannone θα είναι παρών στις πρώτες δοκιμές της νέας χρονιάς στην Sepang τον Φεβρουάριο, εξαρτάται από το αν θα βγουν αρνητικά τα αποτελέσματα του δεύτερου δείγματος.

 

Hero Xoom 125 Adventure: Κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας για το μικρό crossover σκούτερ

Δεν αποκλείεται να δούμε και πιο adventure έκδοση της βασικής
Xoom
Από τον

Παύλο Καρατζά

1/7/2026

Η Hero MotoCorp, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής μοτοσυκλετών στον κόσμο, κατέθεσε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σχεδίου στην Ινδία για αυτό που φαίνεται να είναι το Xoom 125 Adventure – η πιο περιπετειώδης έκδοση του Xoom 125.

Το σκούτερ δεν είναι αυτό που λέμε καινούργιο, αφού σας το είχαμε δείξει στην EICMA του 2023, με την adventure έκδοση να φέρει τον ίδιο αερόψυκτο κινητήρα των 125 κυβικών που αποδίδει 9,9 ίππους στις 7.250 στροφές και 1,06 kg.m ροπής στις 6.000 στροφές.

Οι πιο αξιοσημείωτες οπτικές αλλαγές σε σχέση με την βασική έκδοσή είναι το ψηλό φτερό, τα προστατευτικά κάγκελα, οι προστατευτικές χούφτες και η ελαφρώς μεγαλύτερη ζελατίνα.

Xoom

Αν και η κατάθεση αίτησης για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σχεδίου δεν επιβεβαιώνει απαραίτητα μια επικείμενη κυκλοφορία, ο σχετικά μικρός βαθμός των αλλαγών σε σχέση με το ήδη βασικό μοντέλο Xoom 125 σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η παραγωγή μιας έκδοσης.

H Hero MotoCorp έχει ξεκινήσει από τα τέλη του 2025 να εξαπλώνεται με αντιπροσωπείες και στην Ευρώπη, χωρίς προς το παρόν να έχει ανακοινωθεί κάτι για την ελληνική αγορά.

Ετικέτες