Στις 7 Ιανουαρίου η απόφαση για τον Iannone!

Ο Ιταλός ζήτησε να ληφθεί και δεύτερο δείγμα
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

23/12/2019

Η ιταλική "Gazzetta dello Sport" δημοσίευσε ένα άρθρο με την πιθανή ημερομηνία των αποτελεσμάτων από το δεύτερο δείγμα του Iannone, την 7η Ιανουαρίου 2020. Να θυμίσουμε, ότι πριν από λίγες μέρες είχε ανακοινωθεί η απόφαση της FIM σχετικά με τον προσωρινό αποκλεισμό του από τους αγώνες, λόγω του ότι βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένα στεροειδή, μετά από έλεγχο στον αγώνα της Sepang τον περασμένο Νοέμβριο. Η μέγιστη ποινή που αντιμετωπίζει ο αναβάτης της Aprilia στα MotoGP, είναι αποκλεισμός για τέσσερα χρόνια από τα GP, κάτι που είναι καταστροφικό για την καριέρα οποιουδήποτε αναβάτη αγώνων.

Μετά την ανακοίνωση του προσωρινού αποκλεισμού του, ο Iannone επιχείρησε να καθησυχάσει τους θαυμαστές του, αλλά και την ομάδα της Aprilia, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου δήλωσε έκπληκτος, ενώ είπε ότι δεν θα πρέπει να ανησυχεί κανείς, καθώς το θέμα θα λυθεί σύντομα με θετικό αποτέλεσμα. Στην ανακοίνωση της FIM, αναφέρεται επίσης ρητά, ότι ο Iannone έχει δικαίωμα να ζητήσει την ανάλυση και δεύτερου δείγματος, κάτι που ο Ιταλός όντως θα κάνει.

Η ουσία στην οποία βρέθηκε θετικός είναι ένα αναβολικό στεροειδές που χρησιμοποιούν όσοι κάνουν bodybuilding, ενώ θεωρείται ακατάλληλο για τους αναβάτες των MotoGP οι οποίοι προσπαθούν να διατηρήσουν όσο γίνεται το βάρος τους πιο χαμηλά. Υπάρχει ακόμη η υποψία ότι ο Iannone δεν κατάφερε να περάσει το τεστ εξαιτίας φαρμάκων που έπαιρνε για τον τραυματισμό στον ώμο του, που τον ανάγκασε να μείνει και εκτός από τον αγώνα του Misano τον περασμένο Σεπτέμβριο. Όπως και να έχει πάντως, το αν ο Iannone θα είναι παρών στις πρώτες δοκιμές της νέας χρονιάς στην Sepang τον Φεβρουάριο, εξαρτάται από το αν θα βγουν αρνητικά τα αποτελέσματα του δεύτερου δείγματος.

 

MotoGP – Η Pramac Racing ενισχύεται με τον Ross Brawn στο ΔΣ της – Προσθέτει εμπειρία 22 τίτλων Formula 1

Το έμπειρο στέλεχος με προϋπηρεσία άνω των τεσσάρων δεκαετιών γίνεται στρατηγικός σύμβουλος της ομάδας.
ross-brawn
Ross Brawn αριστερά, Paolo Campinoti δεξιά
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

26/5/2026

Η Pramac Racing Limited ανακοίνωσε την ένταξη του Ross Brawn στο διοικητικό της συμβούλιο, επιφορτισμένο επιπλέον με τον ρόλο στρατηγικού συμβούλου του διευθυντή της ομάδας, Paolo Campinoti.

Ο Brawn μετρά εμπειρία άνω των 40 ετών στη F1, έχοντας θητεύσει ως τεχνικός διευθυντής των Benetton και Ferrari, διευθυντής της ομάδας της Honda και αργότερα της δικής του ομάδας BrawnGP με οδηγό τον Jenson Button, ενώ από το 2017 ως και το 2022 κατείχε τις θέσεις του διευθύνοντα συμβούλου και αγωνιστικού και τεχνικού διευθυντή της Formula One Management.

Η εισροή πρώην στελεχών της F1 στο MotoGP συνεχίζεται, καθώς από τον τετράτροχο χώρο προέρχεται ο Massimo Rivola της Aprilia, o Guenther Steiner που μόλις απέκτησε την ομάδα Tech3, καθώς και ο Davide Brivio που μετά την απόσυρση της Suzuki από το MotoGP μετακόμισε ως αγωνιστικός διευθυντής της Alpine F1 Team πριν επιστρέψει στους δύο τροχούς για λογαριασμό της Trackhouse Racing (και σύντομα της εργοστασιακής Honda HRC, ως φημολογείται).

Αν μη τι άλλο, η ενίσχυση με στελέχη από έναν διαφορετικό χώρο μπορεί να φέρει φρέσκιες ιδέες και τεχνογνωσία, στοιχεία που στην περίπτωση της Aprilia και του Rivola απέδωσαν καρπούς εν αφθονία με την ιταλική εταιρεία να είναι αυτή τη στιγμή κυρίαρχος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP.

Πάνω σε αυτό το σκεπτικό πιθανότατα δουλεύει και η Pramac Racing, καθώς στη μακρά θητεία του Brawn στη F1 οι ομάδες του έχουν καταφέρει 22 τίτλους, 11 Οδηγών και 11 Κατασκευαστών.

Ετικέτες