Suzuki - Κλείνει όλες τις αγωνιστικές σελίδες της στο internet

Αποχαιρετισμός στα όπλα για το Hamamatsu
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/12/2022

Μετά από την αποχώρηση της από το MotoGP, και τη στροφή της προς “ένα βιώσιμο και πράσινο μέλλον” η Suzuki, με μια λιτή ανακοίνωση, μας πληροφορεί πως κλείνει το αγωνιστικό της site, τη σελίδα του facebook, του instagram, του twiiter αλλά και του καναλιού της στο Youtube στα τέλη Δεκεμβρίου του 2022.

Έτσι, στα τέλη του 2022 οι ακόλουθες διευθύνσεις θα πάψουν να λειτουργούν:

  • www.suzuki-racing.com
  • www.facebook.com/Team.Suzuki.Racing
  • www.youtube.com/user/SuzukiRacingNews
  • www.suzuki-motogp.com
  • www.facebook.com/suzukimotogp
  • www.youtube.com/suzukimotogp

Κλείνουν τέλος οι λογαριασμοί της suzuki-racing τόσο στο Twitter όσο και στο Instagram. Σημειώστε πως το suzuki-racing.com ήταν πύλη όχι μόνο του MotoGP, αλλά και των ομάδων SBK (AMA πλέον), ΜΧ, αλλά και διαφόρων αγωνιστικών ομάδων της Suzuki σε εθνικό επίπεδο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία για τις μοτοσυκλέτες της εταιρείας, θα πρέπει κανείς να επισκέπτεται το Παγκόσμιο (μη αγωνιστικό) site της εταιρείας ΕΔΩ.

Το site suzuki-racing.com είχε κάνει το ντεμπούτο του το 1999, και αποτελούσε την πύλη των φαν της εταιρείας για τις αγωνιστικές δραστηριότητες του Hamamatsu. Δυστυχώς, μετά το 2022, η ιαπωνική φίρμα αποφάσισε να ρίξει το βάρος της σε χρηστικά και ηλεκτρικά δίκυκλα, αποχαιρετώντας τους αγώνες τόσο στο MotoGP (με νίκη μάλιστα στον τελευταίο αγώνα), όσο και σε άλλα Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Πολύ δυσκολοχώνευτη η απόφαση της Suzuki, με τόσο ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν στην άσφαλτο από το 1960 και μετά, με θρυλικούς αγωνιζόμενους σε MotoGP, WSBK, IOMTT & EWC, (Erst Degner, Mitsuo Itoh, Hugh Anderson, Barry Sheene, Franco Uncini, Kevin Schwantz, Randy Mamola, Marco Luchinelli, Rob McElnea, Niall Mackenzie, Doug Chandler, Alex Barros, Scott Russel, Nobuatsu Aoki, Katsuaki Fujiwara, Kenny Roberts Jr, Chris Vermulene, Loris Capirsossi, Alvaro Bautista, Ben Spies, Aleix Espargaro, Maverick Vinales, Sylvain Guintolli, Joan Mir, Alex Rins) και με τόσες μηχανολογικές λύσεις να περνούν από τον αγωνιστικό στίβο στα δίκυκλα παραγωγής... 

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες