Suzuki - Κλείνει όλες τις αγωνιστικές σελίδες της στο internet

Αποχαιρετισμός στα όπλα για το Hamamatsu
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/12/2022

Μετά από την αποχώρηση της από το MotoGP, και τη στροφή της προς “ένα βιώσιμο και πράσινο μέλλον” η Suzuki, με μια λιτή ανακοίνωση, μας πληροφορεί πως κλείνει το αγωνιστικό της site, τη σελίδα του facebook, του instagram, του twiiter αλλά και του καναλιού της στο Youtube στα τέλη Δεκεμβρίου του 2022.

Έτσι, στα τέλη του 2022 οι ακόλουθες διευθύνσεις θα πάψουν να λειτουργούν:

  • www.suzuki-racing.com
  • www.facebook.com/Team.Suzuki.Racing
  • www.youtube.com/user/SuzukiRacingNews
  • www.suzuki-motogp.com
  • www.facebook.com/suzukimotogp
  • www.youtube.com/suzukimotogp

Κλείνουν τέλος οι λογαριασμοί της suzuki-racing τόσο στο Twitter όσο και στο Instagram. Σημειώστε πως το suzuki-racing.com ήταν πύλη όχι μόνο του MotoGP, αλλά και των ομάδων SBK (AMA πλέον), ΜΧ, αλλά και διαφόρων αγωνιστικών ομάδων της Suzuki σε εθνικό επίπεδο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία για τις μοτοσυκλέτες της εταιρείας, θα πρέπει κανείς να επισκέπτεται το Παγκόσμιο (μη αγωνιστικό) site της εταιρείας ΕΔΩ.

Το site suzuki-racing.com είχε κάνει το ντεμπούτο του το 1999, και αποτελούσε την πύλη των φαν της εταιρείας για τις αγωνιστικές δραστηριότητες του Hamamatsu. Δυστυχώς, μετά το 2022, η ιαπωνική φίρμα αποφάσισε να ρίξει το βάρος της σε χρηστικά και ηλεκτρικά δίκυκλα, αποχαιρετώντας τους αγώνες τόσο στο MotoGP (με νίκη μάλιστα στον τελευταίο αγώνα), όσο και σε άλλα Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Πολύ δυσκολοχώνευτη η απόφαση της Suzuki, με τόσο ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν στην άσφαλτο από το 1960 και μετά, με θρυλικούς αγωνιζόμενους σε MotoGP, WSBK, IOMTT & EWC, (Erst Degner, Mitsuo Itoh, Hugh Anderson, Barry Sheene, Franco Uncini, Kevin Schwantz, Randy Mamola, Marco Luchinelli, Rob McElnea, Niall Mackenzie, Doug Chandler, Alex Barros, Scott Russel, Nobuatsu Aoki, Katsuaki Fujiwara, Kenny Roberts Jr, Chris Vermulene, Loris Capirsossi, Alvaro Bautista, Ben Spies, Aleix Espargaro, Maverick Vinales, Sylvain Guintolli, Joan Mir, Alex Rins) και με τόσες μηχανολογικές λύσεις να περνούν από τον αγωνιστικό στίβο στα δίκυκλα παραγωγής... 

Joan Mir - Υπέγραψε για δυο ακόμη χρόνια με το HRC

Παρά τις πτώσεις, τους μόλις 13 βαθμούς φέτος και τα παράπονα
Joan Mir - Για 2 ακόμη χρόνια στο HRC
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/7/2024

Ο Joan Mir και η Honda ανανέωσαν τη συνεργασία τους στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP για δύο ακόμη χρόνια, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP 2020 (έχει και έναν ακόμα τίτλο στη Moto3 το 17) να μένει με τους Ιάπωνες, παρά τη δυστοκία στην εξέλιξη της RC213V, που έχουν φέρει στον εργοστασιακό αναβάτη του HRC μόλις 13 βαθμούς σε 9 γύρους.

Ο Ισπανός αναβάτης που είχε διαπρέψει με τη Suzuki, πριν το Hamamatsu αποσυρθεί από τους αγώνες, έχει να θυμάται μια 5η θέση ως το καλύτερο αποτέλεσμά του το 2023 -στον αγώνα της Κυριακής στο GP της Ινδίας-, ενώ το 2024 η κατάσταση είναι δραματική, καθώς συνήθως ο Mir τερματίζει στις θέσεις 15-20, ενώ έχει συλλέξει πολλά DNF με επίσης πολλές τούμπες.

Joan Mir

Όπως και να έχει, η ιαπωνική ομάδα και ο ψηλός (1.81) αναβάτης από τη Μαγιόρκα θα βρίσκονται μαζί το 2025 και το 2026, με στόχο την επιτυχημένη εξέλιξη της RC213V ώστε να γίνει η εμβληματική big H και πάλι νικηφόρα.

Το συμβόλαιο Mir-Honda σημαίνει πως για το 2025 τουλάχιστον η σύνθεση της εργοστασιακής Honda θα παραμείνει ίδια, αφού και ο Marini (που φέτος έχει συλλέξει… έναν βαθμό) έχει υπογράψει νέα διετή συμφωνία.

Ετικέτες