Trackhouse Racing Aprilia: Justin Marks “Απέχουμε αρκετά από το να δούμε Αμερικανό αναβάτη στο MotoGP”

Πολλά τα βήματα που πρέπει να γίνουν στις Η.Π.Α. μέσω της νέας περιφερειακής ομάδας της Aprilia, ώστε το MotoGP να αποκτήσει μεγαλύτερη δημοφιλία
motomag Trackhouse Racing Aprilia: Justin Marks “Απέχουμε αρκετά από το να δούμε Αμερικανό αναβάτη στο MotoGP”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/12/2023

Ο ιδιοκτήτης της Trackhouse Racing Aprilia, Justin Marks έκανε γνωστό πως χρειάζεται και δεύτερος αγώνας στην Αμερική ώστε να προωθηθεί το εν λόγω άθλημα στην χώρα του ενώ δήλωσε πως για να υπάρξει παρουσία Αμερικανού αναβάτη στην κορυφαία κατηγορία χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια.

Μετά την αποχώρηση της RNF από δορυφορική ομάδα της Aprilia, τη θέση της πήρε έως το 2026 η Trackhouse Racing γνωστή από τη συμμετοχή της στο αμερικάνικο πρωτάθλημα αυτοκινήτων NASCAR. Η νεοσύστατη ομάδα μετά την ανακοίνωση πως μπαίνει στον κόσμο του MotoGP, αναζητά τρόπους ώστε να φέρει ξανά στο προσκήνιο το άθλημα στην Αμερική. Ο ιδιοκτήτης της Trackhouse Racing Aprilia, Justin Marks μιλώντας στο Speedweek.com ανέφερε: "Θέλουμε να φτιάξουμε μια ισχυρή δορυφορική ομάδα και να συνεργαστούμε στενά με το εργοστάσιο στην Ιταλία. Θεωρώ πως θα έχουμε μαζί μας κάποιους από τους ήδη υπάρχοντες χορηγούς. Η παρουσία μας στο NASCAR βοηθά τους συνεργάτες-χορηγούς μας όσον αφορά τη στρατηγική στον τομέα του μάρκετινγκ στη Βόρεια Αμερική. Εκεί έχουμε εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς όπως τις Coca Cola και Anheuser Busch. Πλέον έχουμε την ευκαιρία να τους φέρουμε στο MotoGP.”

Trackhouse Racing Aprilia: Justin Marks “Απέχουμε αρκετά από το να δούμε Αμερικανό αναβάτη στο MotoGP”

Ο Marks έκανε δηλώσεις και για το θέμα της παρουσίας του MotoGP στην Αμερική: “Η παρουσία της Dorna στην Αμερική σε σχέση με το παρελθόν δεν είναι η ίδια. Κάποτε υπήρχαν τρία GP (Laguna Seca, Indianapolis και Texas) ενώ πλέον έχουμε ένα, το Circuit of the Americas (COTA). Αρκετοί θεατές επιθυμούν να δουν εκ νέου τοπικούς ήρωες όπως αυτούς που υπήρχαν κάποτε (Nicky Hayden, Colin Edwards, Ben Spies), ωστόσο η παρουσία ενός Αμερικάνου αναβάτη ως wildcard σε ένα GP και συγκεκριμένα της COTA δεν φτάνει. Θα ήταν το όνειρό μας μια μέρα να έχουμε έναν Αμερικανό αναβάτη στην ομάδα του MotoGP αλλά απέχουμε πολλά χρόνια από αυτόν τον στόχο μας. Μέχρι να φτάσουμε εκεί μπορούμε να συνεργαστούμε με αμερικανικούς χορηγούς αλλά και με προσωπικότητες οι οποίες έχουν καταγωγή από Αμερική ώστε να πουν την 'Αμερικανική Ιστορία'”.

Trackhouse Racing Aprilia: Justin Marks “Απέχουμε αρκετά από το να δούμε Αμερικανό αναβάτη στο MotoGP”

“Εμείς θέλουμε να συνεργαστούμε με την Dorna και τους υπεύθυνους του MotoGP για να προωθήσουμε το άθλημα στη Βόρεια Αμερική. Θέλουμε να φέρουμε περισσότερους θεατές στους αγώνες, αλλά ίσως χρειαζόμαστε ένα δεύτερο GP στην Αμερική. Υπάρχει η Laguna Seca ενώ ταυτόχρονα κατασκευάζεται μία νέα πίστα στο Tenesse όπου εδρεύει η Trackhouse Racing Aprilia, ωστόσο για αυτό θα αποφασίσει η Dorna.” Ο Marks ρωτήθηκε και για το αν θα μπορούσαν να βγουν νέοι Αμερικάνοι αναβάτες μέσα από την συνεργασία με την Aprilia δημιουργώντας για παράδειγμα μία ομάδα στη Moto2. Ο ίδιος είπε: “Αυτός είναι ένας τρόπος. Πρέπει πρώτα να μάθουμε πώς είναι η αμερικανική ''δεξαμενή ταλέντων” στην Αμερική και πως λειτουργεί εκεί. Μπορούμε να βοηθήσουμε στο να βγάλουμε Αμερικανούς αναβάτες μέσα από τα εθνικά πρωταθλήματα μας ώστε να βρεθούν αρχικά στη Moto3 και Moto2 και είναι κάτι που θα το κάνουμε σύντομα. Ορισμένοι κατασκευαστές έχουν νέους αναβάτες στις Moto3 και Moto2 οι οποίοι προέρχονται από ακαδημίες, όπως για παράδειγμα η VR46. Θα θέλαμε να βοηθήσουμε και να προσφέρουμε υποστήριξη, αλλά έχω ακόμη πολλά να μάθω όσον αφορά το επιχειρηματικό μοντέλο που υπάρχει στη Moto2 και Moto3. Προς το παρόν, η δημιουργία της ομάδας MotoGP έχει προτεραιότητα. Ο PC Rachidi, ο Jeremy Appleton, ο Wilco Zeeelenberg και εγώ έχουμε τα “χέρια μας γεμάτα” λόγω φόρτου εργασίας, αλλά είμαστε ανοικτοί στο να βοηθήσουμε στην προώθηση των αμερικανικών ταλέντων της μοτοσυκλέτας και να τους φέρουμε στην κορυφή.”

Trackhouse Racing Aprilia: Justin Marks “Απέχουμε αρκετά από το να δούμε Αμερικανό αναβάτη στο MotoGP”
Ετικέτες

Joan Mir - Υπέγραψε για δυο ακόμη χρόνια με το HRC

Παρά τις πτώσεις, τους μόλις 13 βαθμούς φέτος και τα παράπονα
Joan Mir - Για 2 ακόμη χρόνια στο HRC
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/7/2024

Ο Joan Mir και η Honda ανανέωσαν τη συνεργασία τους στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP για δύο ακόμη χρόνια, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP 2020 (έχει και έναν ακόμα τίτλο στη Moto3 το 17) να μένει με τους Ιάπωνες, παρά τη δυστοκία στην εξέλιξη της RC213V, που έχουν φέρει στον εργοστασιακό αναβάτη του HRC μόλις 13 βαθμούς σε 9 γύρους.

Ο Ισπανός αναβάτης που είχε διαπρέψει με τη Suzuki, πριν το Hamamatsu αποσυρθεί από τους αγώνες, έχει να θυμάται μια 5η θέση ως το καλύτερο αποτέλεσμά του το 2023 -στον αγώνα της Κυριακής στο GP της Ινδίας-, ενώ το 2024 η κατάσταση είναι δραματική, καθώς συνήθως ο Mir τερματίζει στις θέσεις 15-20, ενώ έχει συλλέξει πολλά DNF με επίσης πολλές τούμπες.

Joan Mir

Όπως και να έχει, η ιαπωνική ομάδα και ο ψηλός (1.81) αναβάτης από τη Μαγιόρκα θα βρίσκονται μαζί το 2025 και το 2026, με στόχο την επιτυχημένη εξέλιξη της RC213V ώστε να γίνει η εμβληματική big H και πάλι νικηφόρα.

Το συμβόλαιο Mir-Honda σημαίνει πως για το 2025 τουλάχιστον η σύνθεση της εργοστασιακής Honda θα παραμείνει ίδια, αφού και ο Marini (που φέτος έχει συλλέξει… έναν βαθμό) έχει υπογράψει νέα διετή συμφωνία.

Ετικέτες