Trackhouse Racing Aprilia: Justin Marks “Απέχουμε αρκετά από το να δούμε Αμερικανό αναβάτη στο MotoGP”

Πολλά τα βήματα που πρέπει να γίνουν στις Η.Π.Α. μέσω της νέας περιφερειακής ομάδας της Aprilia, ώστε το MotoGP να αποκτήσει μεγαλύτερη δημοφιλία
motomag Trackhouse Racing Aprilia: Justin Marks “Απέχουμε αρκετά από το να δούμε Αμερικανό αναβάτη στο MotoGP”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/12/2023

Ο ιδιοκτήτης της Trackhouse Racing Aprilia, Justin Marks έκανε γνωστό πως χρειάζεται και δεύτερος αγώνας στην Αμερική ώστε να προωθηθεί το εν λόγω άθλημα στην χώρα του ενώ δήλωσε πως για να υπάρξει παρουσία Αμερικανού αναβάτη στην κορυφαία κατηγορία χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια.

Μετά την αποχώρηση της RNF από δορυφορική ομάδα της Aprilia, τη θέση της πήρε έως το 2026 η Trackhouse Racing γνωστή από τη συμμετοχή της στο αμερικάνικο πρωτάθλημα αυτοκινήτων NASCAR. Η νεοσύστατη ομάδα μετά την ανακοίνωση πως μπαίνει στον κόσμο του MotoGP, αναζητά τρόπους ώστε να φέρει ξανά στο προσκήνιο το άθλημα στην Αμερική. Ο ιδιοκτήτης της Trackhouse Racing Aprilia, Justin Marks μιλώντας στο Speedweek.com ανέφερε: "Θέλουμε να φτιάξουμε μια ισχυρή δορυφορική ομάδα και να συνεργαστούμε στενά με το εργοστάσιο στην Ιταλία. Θεωρώ πως θα έχουμε μαζί μας κάποιους από τους ήδη υπάρχοντες χορηγούς. Η παρουσία μας στο NASCAR βοηθά τους συνεργάτες-χορηγούς μας όσον αφορά τη στρατηγική στον τομέα του μάρκετινγκ στη Βόρεια Αμερική. Εκεί έχουμε εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς όπως τις Coca Cola και Anheuser Busch. Πλέον έχουμε την ευκαιρία να τους φέρουμε στο MotoGP.”

Trackhouse Racing Aprilia: Justin Marks “Απέχουμε αρκετά από το να δούμε Αμερικανό αναβάτη στο MotoGP”

Ο Marks έκανε δηλώσεις και για το θέμα της παρουσίας του MotoGP στην Αμερική: “Η παρουσία της Dorna στην Αμερική σε σχέση με το παρελθόν δεν είναι η ίδια. Κάποτε υπήρχαν τρία GP (Laguna Seca, Indianapolis και Texas) ενώ πλέον έχουμε ένα, το Circuit of the Americas (COTA). Αρκετοί θεατές επιθυμούν να δουν εκ νέου τοπικούς ήρωες όπως αυτούς που υπήρχαν κάποτε (Nicky Hayden, Colin Edwards, Ben Spies), ωστόσο η παρουσία ενός Αμερικάνου αναβάτη ως wildcard σε ένα GP και συγκεκριμένα της COTA δεν φτάνει. Θα ήταν το όνειρό μας μια μέρα να έχουμε έναν Αμερικανό αναβάτη στην ομάδα του MotoGP αλλά απέχουμε πολλά χρόνια από αυτόν τον στόχο μας. Μέχρι να φτάσουμε εκεί μπορούμε να συνεργαστούμε με αμερικανικούς χορηγούς αλλά και με προσωπικότητες οι οποίες έχουν καταγωγή από Αμερική ώστε να πουν την 'Αμερικανική Ιστορία'”.

Trackhouse Racing Aprilia: Justin Marks “Απέχουμε αρκετά από το να δούμε Αμερικανό αναβάτη στο MotoGP”

“Εμείς θέλουμε να συνεργαστούμε με την Dorna και τους υπεύθυνους του MotoGP για να προωθήσουμε το άθλημα στη Βόρεια Αμερική. Θέλουμε να φέρουμε περισσότερους θεατές στους αγώνες, αλλά ίσως χρειαζόμαστε ένα δεύτερο GP στην Αμερική. Υπάρχει η Laguna Seca ενώ ταυτόχρονα κατασκευάζεται μία νέα πίστα στο Tenesse όπου εδρεύει η Trackhouse Racing Aprilia, ωστόσο για αυτό θα αποφασίσει η Dorna.” Ο Marks ρωτήθηκε και για το αν θα μπορούσαν να βγουν νέοι Αμερικάνοι αναβάτες μέσα από την συνεργασία με την Aprilia δημιουργώντας για παράδειγμα μία ομάδα στη Moto2. Ο ίδιος είπε: “Αυτός είναι ένας τρόπος. Πρέπει πρώτα να μάθουμε πώς είναι η αμερικανική ''δεξαμενή ταλέντων” στην Αμερική και πως λειτουργεί εκεί. Μπορούμε να βοηθήσουμε στο να βγάλουμε Αμερικανούς αναβάτες μέσα από τα εθνικά πρωταθλήματα μας ώστε να βρεθούν αρχικά στη Moto3 και Moto2 και είναι κάτι που θα το κάνουμε σύντομα. Ορισμένοι κατασκευαστές έχουν νέους αναβάτες στις Moto3 και Moto2 οι οποίοι προέρχονται από ακαδημίες, όπως για παράδειγμα η VR46. Θα θέλαμε να βοηθήσουμε και να προσφέρουμε υποστήριξη, αλλά έχω ακόμη πολλά να μάθω όσον αφορά το επιχειρηματικό μοντέλο που υπάρχει στη Moto2 και Moto3. Προς το παρόν, η δημιουργία της ομάδας MotoGP έχει προτεραιότητα. Ο PC Rachidi, ο Jeremy Appleton, ο Wilco Zeeelenberg και εγώ έχουμε τα “χέρια μας γεμάτα” λόγω φόρτου εργασίας, αλλά είμαστε ανοικτοί στο να βοηθήσουμε στην προώθηση των αμερικανικών ταλέντων της μοτοσυκλέτας και να τους φέρουμε στην κορυφή.”

Trackhouse Racing Aprilia: Justin Marks “Απέχουμε αρκετά από το να δούμε Αμερικανό αναβάτη στο MotoGP”
Ετικέτες

MotoGP - ΚΤΜ και Red Bull σε κοινή γραμμή για να "κλέψουν" τον Jorge Martin απ' την Ducati

Λογικό είναι όλες οι ομάδες να θέλουν να κάνουν τον Martinator δικό τους από το 2025
Jorge Martin
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/5/2024

Το που θα πάει ο Jorge Martin το 2025 αποτελεί ένα τεράστιο ερωτηματικό καθώς ολοένα και πληθαίνουν οι φήμες πως τελικά αυτός θα βρεθεί εκτός Ducati. Μην ξεχνάμε πως ο Martin έχει δηλώσει πως τον ενδιαφέρει μόνο να βρει θέση σε εργοστασιακή ομάδα και τίποτα παραπάνω.

Τώρα σύμφωνα με την Ισπανική Marca, στο μεταγραφικό παιχνίδι έχει μπει εκτός από την Aprilia και η KTM η οποία όπως φαίνεται θέλει να ντύσει στα πορτοκαλί τoν Ισπανό αναβάτη. Φυσικά Honda και Yamaha θα ήθελαν να φέρουν τον Martin στις ομάδες τους ωστόσο η μη ανταγωνιστικότητα τους είναι ένας απαγορευτικός παράγοντας για τον αναβάτη της Prima Pramac Racing που θέλει μεν εργοστασιακή ομάδα, αλλά παράλληλα έχει εθιστεί στις νίκες.

Θα αναρωτηθείτε εύλογα μα καλά τι κάνει η Ducati; Αυτό που έκανε πάντα… περιμένει στη γωνία ζυγίζοντας τα δεδομένα. Με τον Marc Marquez να βρίσκει σιγά-σιγά τα πατήματα του και να εντυπωσιάζει με την GP23, το να τον δούμε στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati Lenovo Team δίπλα στον Pecco Bagnaia από το 2025 είναι πλέον πολύ πιθανό. Από την άλλη οι πιθανότητες να κρατήσει ο Enea Bastianini την θέση του στην ομάδα μάλλον θα λέγαμε πως είναι πολύ μικρές αν σκεφτούμε πως ο ερχομός του Marquez στην ομάδα θα έφερνε και αύξηση στη δημοφιλία της ιταλικής ομάδας.

MotoGP - ΚΤΜ και Red Bull σε κοινή γραμμή για να φέρουν τον Jorge Martin στην ομάδα

Στον αντίποδα ο Jorge Martin ο οποίος και φέτος εντυπωσιάζει με τα αποτελέσματα του -μην ξεχνάμε πριν από μερικές ημέρες κέρδισε και τους δύο αγώνες στο Le Mans- βλέπει πως η εργοστασιακή θέση στην Ducati συνεχώς απομακρύνεται με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, οπότε μία αλλαγή στρατοπέδου δεν θα ήταν καθόλου παράξενη. Αν τώρα πάλι μιλήσουμε για Aprilia και KTM τότε είναι δεδομένο πως η Aprilia δεν έχει το οικονομικό μέγεθος για να φέρει τον Martin στην ομάδα της. Από την άλλη η KTM έχει τους πόρους ενώ έχει και την Red Bull η οποία θα βάλει χείρα βοηθείας στο οικονομικό κομμάτι.

Ωστόσο εκτός από το οικονομικό κομμάτι στην εξίσωση για την μεταγραφή του Martin στην ΚΤΜ πρέπει να βάλουμε και τον Pedro Acosta ο οποίος μπορεί να είναι αναβάτης της GASGAS ωστόσο προορίζεται για την εργοστασιακή ΚΤΜ. Με τον Brad Binder να έχει εξασφαλισμένη την θέση του για το επόμενο έτος, η δεύτερη θέση στην ομάδα θα παραμείνει ανοικτή -η αυστριακή εταιρεία δεν προτίθεται να ανανεώσει το συμβόλαιο του Jack Miller ο οποίος ενδεχομένως να μετακομίσει και πάλι στην Honda στην οποία έκανε τα πρώτα του βήματα στο MotoGP.

Οι επόμενοι αγώνες θα ξεκαθαρίσουν πολλά στα μεταγραφικά σενάρια του MotoGP, ενώ οι μάνατζερ των αναβατών ακονίζουν ήδη τα μαχαίρια τους καθώς πρόκειται για ένα παιχνίδι το οποίο πολλές φορές παίζεται χωρίς ίσους όρους.