Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Triumph: Γράφει ιστορία στη Moto2 [video]

Οι επιτυχίες της φέτος

Από τότε που η Triumph έγινε αποκλειστικός προμηθευτής κινητήρων της μεσαίας κατηγορίας, η Moto2 απέκτησε περισσότερο ενδιαφέρον λόγω του τεχνολογικά προηγμένου τρικύλινδρου κινητήρα των 765cc -βασισμένο σε αυτόν του Street Triple 756 RS- , που επιτρέπει στους αναβάτες να οδηγήσουν τις μοτοσυκλέτες τους όπως αρκιβώς θέλουν και να επιλέξουν διαφορετικές γραμμές, σε αντίθεση από την εποχή των τετρακύλινδρων της Honda, που δεν τους έδινε άφηνε τέτοια περιθώρια.

Το ντεμπούτο της Triumph στο πρωτάθλημα έγινε συνώνυμο με την δημιουργία νέων ρεκόρ χάρη στις επιδόσεις του κινητήρα. Με αφορμή την στέψη του φετινού πρωταθλητή, Alex Marquez, η αγγλική εταιρεία δημιούργησε ένα εντυπωσιακό video, που συνοπτικά αναφέρει όλα τα κατορθώματά της μέχρι στιγμής φέτος, όπως αυτό της υψηλότερης τελικής ταχύτητας, που ξεπέρασε το φράγμα των 300km/h!

Πάνω από 60.000 γύροι και 300.000km έχουν γραφτεί φέτος από τις Moto2 με τους τρικύλινδρους κινητήρες και όπως φαίνεται η Triumph έχει κάνει εξαιρετική δουλειά από την πλευράς της, ώστε να μας προσφέρει περισσότερο θέαμα όπως και οι αναβάτες με τις μάχες τους. Τόσο στην EICMA όσο και νωρίτερα μάλιστα, φρόντισε να εξαργυρώσει την επιτυχία της στα Moto2, παρουσιάζοντας τη Daytona 765 Moto2 περιορισμένης παραγωγής για όσους θέλουν να βιώσουν μια μοναδική οδηγική εμπειρία, η οποία θα είναι διαθέσιμη μετά τον Μάρτιο του 2020.

Tags: