Valentino Rossi – Επίσημη ιατρική ανακοίνωση για το χειρουργείο

Επιτυχία στο χειρουργείο
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/9/2017

Όπως γράφαμε στην ανανέωση της είδησης για το παρεκτοπισμένο κάταγμα σε κνήμη και περόνη, ο Rossi χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο 'Azienda Ospedaliero-Universitaria Ospedali Riuniti' στην Ανκόνα, αναχωρώντας από το ’Ospedale Civile di Urbino' κρυφά, με την συνοδεία του να κατευθύνεται στο Rimini σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν την στρατιά δημοσιογράφων.

Η χειρουργική επέμβαση ενδομυελικής ήλωσης της κνήμης με ήλο τιτανίου, πραγματοποιήθηκε από τον Dr. Raffaele Pascarella και διήρκησε περίπου μία ώρα ξεκινώντας στις 02:00 τα ξημερώματα. Ο Dr. Pascarella, διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής, αναφέρει πως δεν υπήρξε καμία επιπλοκή από το προηγούμενο κάταγμα και θεωρεί το χειρουργείο απόλυτα επιτυχημένο.

Επιπρόσθετα με επίσημη ανακοίνωσή της, η Yamaha θέλει να ευχαριστήσει το σύνολο του προσωπικού σε 'Ospedale Civile di Urbino' και 'Ospedali Riuniti di Ancona' για την αφοσίωσή τους και τον επαγγελματισμό τους. Μέσα στην ημέρα η Yamaha θα επιστρέψει με επίσημη ανακοίνωση για την πορεία της υγείας του Valentino Rossi.

Η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για 45 μέρες αποχής από τους αγώνες.

Valentino Rossi:

Η εγχείρηση πήγε καλά. Το πρωί όταν ξύπνησα ένιωσα αμέσως καλύτερα. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό του Ospedali Riuniti της Ανκόνα και πιο συγκεκριμένα τον Doctor Pascarella που με χειρούργησε. Λυπάμαι πολύ για το περιστατικό! Τώρα θέλω να βρεθώ το δυνατόν ταχύτερα πίσω στην μοτοσυκλέτα μου. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να το κατορθώσω!

Ετικέτες

MotoGP: Η Gresini δεν αντικαθιστά τον Fermin Aldeguer στο Sachsenring

Εκτός δράσης παραμένει ο ένας εκ των δύο Ισπανών της BK8 Gresini Racing
BK8
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

7/7/2026

Η BK8 Gresini Racing MotoGP επιβεβαίωσε ότι δεν θα αντικαταστήσει τον Fermin Aldeguer στο Γερμανικό Grand Prix, με την ομάδα να συμμετάσχει στο Sachsenring μόνο με τον Alex Marquez.

Η απουσία του Fermin Aldeguer από τον 11ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP ήταν ήδη γνωστή, καθώς ο Ισπανός συνεχίζει την αποθεραπεία του μετά τον τραυματισμό που υπέστη στο Assen. Πλέον, η Gresini ανακοίνωσε επίσημα ότι δεν θα χρησιμοποιήσει αναπληρωματικό αναβάτη για το Grand Prix της Γερμανίας.

Έτσι, η ομάδα θα παρατάξει μόνο μία Ducati GP26 στο Sachsenring, με τον Alex Marquez να αποτελεί τον μοναδικό εκπρόσωπό της.

Ο Alex Marquez, από την πλευρά του, εξακολουθεί να αναρρώνει από τους δικούς του τραυματισμούς, τους οποίους διαχειρίζεται από το Ολλανδικό Grand Prix. Παρότι θα αγωνιστεί κανονικά στη Γερμανία, στόχος του είναι να έχει επανέλθει στο 100% της φυσικής του κατάστασης στον επόμενο αγώνα της σεζόν, στο Silverstone.

Η απόφαση της Gresini να μην αντικαταστήσει τον Aldeguer σημαίνει ότι η ομάδα θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην προσπάθεια του Alex Marquez, σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό Σαββατοκύριακο στο Sachsenring, όπου κάθε βαθμός μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.