Valentino Rossi – Επίσημη ιατρική ανακοίνωση για το χειρουργείο

Επιτυχία στο χειρουργείο
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/9/2017

Όπως γράφαμε στην ανανέωση της είδησης για το παρεκτοπισμένο κάταγμα σε κνήμη και περόνη, ο Rossi χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο 'Azienda Ospedaliero-Universitaria Ospedali Riuniti' στην Ανκόνα, αναχωρώντας από το ’Ospedale Civile di Urbino' κρυφά, με την συνοδεία του να κατευθύνεται στο Rimini σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν την στρατιά δημοσιογράφων.

Η χειρουργική επέμβαση ενδομυελικής ήλωσης της κνήμης με ήλο τιτανίου, πραγματοποιήθηκε από τον Dr. Raffaele Pascarella και διήρκησε περίπου μία ώρα ξεκινώντας στις 02:00 τα ξημερώματα. Ο Dr. Pascarella, διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής, αναφέρει πως δεν υπήρξε καμία επιπλοκή από το προηγούμενο κάταγμα και θεωρεί το χειρουργείο απόλυτα επιτυχημένο.

Επιπρόσθετα με επίσημη ανακοίνωσή της, η Yamaha θέλει να ευχαριστήσει το σύνολο του προσωπικού σε 'Ospedale Civile di Urbino' και 'Ospedali Riuniti di Ancona' για την αφοσίωσή τους και τον επαγγελματισμό τους. Μέσα στην ημέρα η Yamaha θα επιστρέψει με επίσημη ανακοίνωση για την πορεία της υγείας του Valentino Rossi.

Η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για 45 μέρες αποχής από τους αγώνες.

Valentino Rossi:

Η εγχείρηση πήγε καλά. Το πρωί όταν ξύπνησα ένιωσα αμέσως καλύτερα. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό του Ospedali Riuniti της Ανκόνα και πιο συγκεκριμένα τον Doctor Pascarella που με χειρούργησε. Λυπάμαι πολύ για το περιστατικό! Τώρα θέλω να βρεθώ το δυνατόν ταχύτερα πίσω στην μοτοσυκλέτα μου. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να το κατορθώσω!

Ετικέτες

Η Honda διώχνει από το MotoGP τον γενικό διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata

Θα παραμείνει στο πόστο του μέχρι την 1η Απριλίου, με τον Taichi Honda αγωνιστικό διευθυντή του Rally Dakar να παίρνει την θέση του
motomag Η Honda διώχνει από το MotoGP τον γενικό διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

21/2/2024

Η αναδιάρθρωση της Honda στο MotoGP η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο συνεχίζεται. Νέο “θύμα” της αγωνιστικής ύφεσης που πλήττει τα τελευταία χρόνια την ιαπωνική ομάδα έπεσε ο γενικός διευθυντής του HRC Tetsuhiro Kuwata, ο οποίος θα μεταφερθεί στον τομέα των αυτοκινήτων της Honda.

Η φράση ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του HRC όσον αφορά το MotoGP. Οι Ιάπωνες τα τελευταία χρόνια ελέω της κακής αγωνιστικής κατάστασης της ομάδας -η Honda πέρυσι τερμάτισε τελευταία στο πρωτάθλημα- πραγματοποιούν μία αναδιάρθρωση η οποία όπως βλέπουμε δεν έχει τέλος.

Η Honda διώχνει από το MotoGP τον γενικό διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata

Αναμφίβολα η φυγή του Marc Marquez προς την Gresini Racing και την Ducati έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να επισπευσθούν οι αποφάσεις όσον αφορά το αγωνιστικό τμήμα του MotoGP, ενώ τώρα με την ανακοίνωση της αποχώρησης του γενικού διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata τα πράγματα δείχνουν πως ολοένα γίνονται και πιο σύνθετα.

Αν βάλουμε στην εξίσωση πως το 2023 αποχώρησε στο Ιαπωνικό Grand Prix ο Shinichi Kokubu, τεχνικός διευθυντής της Honda στο MotoGP με τον Shin Sato να παίρνει την θέση του και τον χειμώνα η Honda αποφάσισε να μεταφέρει τον τεχνικό διευθυντή Takeo Yokoyama στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Τόκιο, με τον Ken Kawauchi να αναλαμβάνει την θέση του τότε καταλαβαίνουμε πως η κατάσταση στο αγωνιστικό τμήμα της Honda θυμίζει ηλεκτρική καρέκλα.

Η Honda διώχνει από το MotoGP τον γενικό διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata

Ο Tetsuhiro Kuwata ο οποίος έχει συνδέσει το όνομα του με τις επιτυχίες του Marc Marquez στη Honda θα διατηρήσει τον ρόλο του έως και την 1η Απριλίου -τότε ξεκινά στην Ιαπωνία το νέο έτος των εταιρικών ημερολογίων- και στη συνέχεια θα αντικατασταθεί από τον Taichi Honda, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τo project του Rally Dakar το οποίο κέρδισε η Honda με αναβάτη τον Ricky Brabec.

Μπορεί η Honda να ισχυρίζεται πως η επικείμενη εσωτερική μετακόμιση του Tetsuhiro Kuwata στο τμήμα αυτοκινήτων της Honda είναι μέσα στο πλάνο αναδιάρθρωσης της εταιρείας ωστόσο όλοι καταλαβαίνουν πως αυτή δεν θα είναι η τελευταία στο τμήμα του MotoGP. Αν κρίνουμε μάλιστα από τα όσα είδαμε στο τελευταίο τεστ στο Qatar όπου οι Joan Mir και Luca Marini πάλευαν να κάνουν την RC213V ανταγωνιστική με τους δυο τους να μένουν σχεδόν στις τελευταίες θέσεις των χρόνων τότε έρχονται δύσκολες μέρες και για τα υπόλοιπα μέλη του HRC.

Honda

Ετικέτες