Valentino Rossi – Επίσημη ιατρική ανακοίνωση για το χειρουργείο

Επιτυχία στο χειρουργείο
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/9/2017

Όπως γράφαμε στην ανανέωση της είδησης για το παρεκτοπισμένο κάταγμα σε κνήμη και περόνη, ο Rossi χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο 'Azienda Ospedaliero-Universitaria Ospedali Riuniti' στην Ανκόνα, αναχωρώντας από το ’Ospedale Civile di Urbino' κρυφά, με την συνοδεία του να κατευθύνεται στο Rimini σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν την στρατιά δημοσιογράφων.

Η χειρουργική επέμβαση ενδομυελικής ήλωσης της κνήμης με ήλο τιτανίου, πραγματοποιήθηκε από τον Dr. Raffaele Pascarella και διήρκησε περίπου μία ώρα ξεκινώντας στις 02:00 τα ξημερώματα. Ο Dr. Pascarella, διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής, αναφέρει πως δεν υπήρξε καμία επιπλοκή από το προηγούμενο κάταγμα και θεωρεί το χειρουργείο απόλυτα επιτυχημένο.

Επιπρόσθετα με επίσημη ανακοίνωσή της, η Yamaha θέλει να ευχαριστήσει το σύνολο του προσωπικού σε 'Ospedale Civile di Urbino' και 'Ospedali Riuniti di Ancona' για την αφοσίωσή τους και τον επαγγελματισμό τους. Μέσα στην ημέρα η Yamaha θα επιστρέψει με επίσημη ανακοίνωση για την πορεία της υγείας του Valentino Rossi.

Η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για 45 μέρες αποχής από τους αγώνες.

Valentino Rossi:

Η εγχείρηση πήγε καλά. Το πρωί όταν ξύπνησα ένιωσα αμέσως καλύτερα. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό του Ospedali Riuniti της Ανκόνα και πιο συγκεκριμένα τον Doctor Pascarella που με χειρούργησε. Λυπάμαι πολύ για το περιστατικό! Τώρα θέλω να βρεθώ το δυνατόν ταχύτερα πίσω στην μοτοσυκλέτα μου. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να το κατορθώσω!

Ετικέτες

MotoGP: Μεταφέρεται στο τέλος της σεζόν ο αγώνας του Κατάρ! Νέο ημερολόγιο!

Αναβολή πριν την ακύρωσή του...
MotoGP: Μεταφέρεται στο τέλος της σεζόν ο αγώνας του Κατάρ! Νέο ημερολόγιο!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

15/3/2026

Την λύση της αναβολής για το τέλος της σεζόν, επέλεξαν τελικά οι διοργανωτές των MotoGP για τον αγώνα στο Κατάρ, που όπως όλοι μας υπολογίζαμε από την πρώτη στιγμή της έναρξης του πολέμου στην Μέση Ανατολή, θα ήταν αδύνατο να γίνει.

Η αντικατάστασή του με άλλο αγώνα στις ίδιες ημερομηνίες ήταν πρακτικά αδύνατη, παρότι και συζητήθηκε.

Ωστόσο δεν υπήρχε ο χρόνος να προετοιμαστεί για μία τέτοια διοργάνωση, οποιαδήποτε πίστα, ενώ η οικονομική καταστροφή ήταν βέβαιοι καθώς θα ήταν αδύνατο να προσελκύσει το τεράστιο πλήθος που απαιτείται για να καλύψει μέρος των εξόδων.

Ένας νέος τόπος διεξαγωγής σε τόσο κοντινές ημερομηνίες δεν θα άφηνε το περιθώριο για τις δύο εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών που απαιτούνται, να το εντάξουν στον προγραμματισμό τους.

Κυρίως όμως σκόνταφτε σε μία σειρά από δικλείδες ασφαλείας που υπάρχουν μεταξύ διοργανωτών και της εκάστοτε πίστας, για την περίπτωση ακύρωσης που προσπερνιούνται όταν πρόκειται για μεταβολή ημερομηνίας.

Ως αποτέλεσμα ο αγώνας στο Portimao θα γίνει στις 22 Νοεμβρίου και ο τελευταίος αγώνας της σεζόν μεταφέρεται στην Valencia στις 29 Νοεμβρίου.

Δεν γίνεται να μην κλείσει πρωτάθλημα στην Ισπανία, και έτσι φυσικά και δεν θα πήγαινε στο τέλος της σεζόν το Κατάρ.

Στο μεταξύ η πιθανότητα της πλήρους ακύρωσής του, είναι μεγαλύτερη από το να γίνει στην πράξη. Κι ένας λόγος που πήγε και στο τέλος είναι για να μην χωρά νέα αλλαγή ημερομηνίας.

Ο Carmelo Ezpeleta, Πρόεδρος των MotoGP είπε για την αλλαγή αυτή:

«Αυτή η απόφαση ήρθε μετά από αρκετή σκέψη και με την απόλυτη συμφωνία από την πλευρά της πίστας του Κατάρ, όπως και με το σύνολο των paddock. Προτεραιότητά μας είναι πάντα η ασφάλεια και η ευημερία όλων όσων εμπλέκονται στα MotoGP καθώς και η διασφάλιση ότι κάθε Grand Prix διεξάγεται με τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα. Αναγνωρίζουμε επίσης τη σημασία του να κρατάμε πλήρως ενημερωμένους τους φίλαθλους με αμεσότητα και φυσικά θα δοθεί η ευκαιρία να μεταφέρουν τα εισιτήριά τους για την επόμενη διοργάνωση.
 

Ομοίως πρέπει να ευχαριστήσω την πίστα στο Portimao και την Valencia για τη συνεργασία και την ευελιξία τους στο να μας βοηθήσουν να πετύχουμε μια ομαλή μετάβαση στο νέο ημερολόγιο. Είμαστε βέβαιοι ότι το ενημερωμένο πρόγραμμα θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε την ποιότητα του πρωταθλήματος, προσφέροντας παράλληλα στους φιλάθλους μια εξαιρετική αγωνιστική σεζόν».

 

Ο Abdulrahman bin Abdullatif Al Mannai, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου & Μοτοσυκλέτας του Κατάρ (QMMF) και της Διεθνούς Πίστας LosailΛουσάιλ (LIC), δήλωσε: «Σεβόμαστε και προσυπογράφουμε την απόφαση του Ομίλου Αθλητισμού και Ψυχαγωγίας των MotoGP να αναβάλει το Qatar Airways Grand Prix του Κατάρ για τις 6–8 Νοεμβρίου 2026. Ευχαριστούμε ειλικρινά τους φιλάθλους, τις ομάδες και τους συνεργάτες μας για την κατανόηση και τη συνεχή υποστήριξή τους, και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους πάντες ξανά στη Διεθνή Πίστα του Losail».

Ο Jorge Viegas, Πρόεδρος της FIM, πρόσθεσε: «Η FIM υποστηρίζει πλήρως την απόφαση για τον επαναπρογραμματισμό του Grand Prix του Κατάρ. Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση, η διασφάλιση της προστασίας των αναβατών, των ομάδων, των στελεχών και των οπαδών μας πρέπει πάντα να έρχεται πρώτη. Είμαστε βέβαιοι ότι το νέο ημερολόγιο διασφαλίζει ότι η διοργάνωση στο Κατάρ μπορεί να διεξαχθεί στις πιο ασφαλείς και επαγγελματικές συνθήκες».