Valentino Rossi: Πρόωρη σύντομη δοκιμή!

Με Yamaha R1M στο Misano
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/9/2017

Αντίθετα κι από τις δικές του προβλέψεις, ο Rossi επέστρεψε στην οδήγηση πριν καλά – καλά συμπληρώσει τις 20 μέρες από το χειρουργείο. Η επιβεβαίωση μαζί με τις φωτογραφίες, έρχονται από την τοπική εφημερίδα Rimini Today, την εφημερίδα που έχει δώσει στην δημοσιότητα όλες τις κινήσεις του Rossi με ακρίβεια, μαζί με αποκλειστικές φωτογραφίες.

Οι ίδιοι αναφέρουν πως ο Rossi πραγματοποίησε μονάχα τέσσερις γύρους στην R1M, καθώς το παράθυρο του καιρού χωρίς βροχή, έκλεισε απότομα. Η πίστα ήταν ήδη βρεγμένη σε κάποια σημεία και οι συνθήκες της δοκιμής πολύ μακρά από το ιδανικό. Η Yamaha επιβεβαιώνει την δοκιμή του Rossi, ωστόσο δεν υπάρχει κανένα σχόλιο σχετικά με το συμπέρασμα ή την πιθανότητα να αγωνιστεί στο Aragon. Και δεν γίνεται άλλωστε να υπάρξει καθώς η δοκιμή ήταν πολύ σύντομη για να γνωρίζουν και οι ίδιοι, αν μπορεί να αγωνιστεί για τόσους πολλούς γύρους.

 

Rimini Today:

Για το λίγο αυτό που οδήγησε, λυγίζοντας το πόδι και ασκώντας πίεση, δεν υπήρξε πρόβλημα για τον Rossi. Αυτή την στιγμή λοιπόν, η πιθανότητα να αγωνιστεί στο Aragon δεν έχει αποκλειστεί αλλά καμία απόφαση δεν έχει παρθεί, ιδιαίτερα από την στιγμή που τον τελικό λόγο τον έχει η επιτροπή γιατρών που θα περάσει τις επόμενες ημέρες.

Σε περίπτωση που τα καταφέρει ωστόσο, δεν θα έχει καταρρίψει το ανεπίσημο ρεκόρ για ανάρρωση μετά από κάταγμα, καθώς ο Randy De Puniet το είχε καταφέρει μέσα σε 18 ημέρες, σε αντίστοιχη περίπτωση. Ο Rossi περνά κι αυτός Θεραπεία με Υπερβαρικό Οξυγόνο, εμπλουτισμένη διατροφή και έντονη φυσιοθεραπεία για να επιταχύνει την διαδικασία ανάρρωσης ωστόσο κανείς δεν είναι σε θέση να ξέρει με ακρίβεια αν θα καταφέρει να κάνει τον άθλο και να αγωνιστεί στο Aragon, την στιγμή που ο Van der Mark περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να ξέρει αν θα αγωνιστεί ως αντικαταστάτης του, πράγμα που είναι και το πιο πιθανό.

Ετικέτες

MotoGP: Γιατί δεν πήρε ποινή ο Jorge Martin για την ανοιχτή την φόρμα του στην Ινδία

Το νέο σύστημα επικοινωνίας μεταξύ αναβατών και της διεύθυνσης αγώνα τον γλύτωσε από μια μαύρη σημαία
motomag MotoGP: Ο λόγος που ο Martin δεν πήρε ποινή για το περιστατικό με την φόρμα του στην Ινδία
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/9/2023

Ο διεκδικητής του πρωταθλήματος Jorge Martin ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του κατά τη διάρκεια του ινδικού Grand Prix καθώς το φερμουάρ της αγωνιστικής φόρμας της Alpinestars ήταν ανοιχτό κάτι που παραβαίνει τους κανονισμούς, με τον ίδιο να καταφέρνει να γλυτώσει την μαύρη σημαία λόγω του νέου συστήματος επικοινωνίας.

Πριν φτάσουμε στο χθεσινό συμβάν με την αγωνιστική φόρμα της Alpinestars του Martin, θα κάνουμε μία αναδρομή στο παρελθόν και θα σας ξαναθυμίσουμε το περιστατικό που είχε συμβεί στην πίστα της Καταλονίας το 2021 με πρωταγωνιστή τότε τον Fabio Quartararo. Kατά τη διάρκεια των τελευταίων γύρων του αγώνα ο Γάλλος αναβάτης της Yamaha οδηγούσε με ανοιχτό το φερμουάρ της αγωνιστικής φόρμας της Alpinestars, αφού προηγουμένως είχε πετάξει τον προστατευτικό θώρακα του εντός πίστας. Η διεύθυνση αγώνα είχε επιβάλει μετά το τέλος του Καταλανικού GP ποινή τριών δευτερολέπτων για το συγκεκριμένο συμβάν, ενώ Suzuki και Ducati είχαν κάνει ένσταση καθώς θεωρούσαν πως έπρεπε να είχε βγει μαύρη σημαία καθώς υπήρχε σημαντικό θέμα ασφαλείας. Η Alpinestars η οποία είχε πραγματοποιήσει έλεγχο στην φόρμα του Quartararo είχε δηλώσει πως όλα σε αυτή ήταν λειτουργικά και απλά ο Γάλλος δεν έχει φροντίσει να κουμπώσει το φερμουάρ μέχρι επάνω. Στη συνέχεια για να αποτραπούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον, η Alpinestars εισάγαγε διπλό κλείστρο στο σημείο που κουμπώνει το φερμουάρ, ενώ ο κανονισμός άλλαξε με τους αναβάτες να είναι υποχρεωμένοι να κουμπώνουν τις φόρμες τους μέχρι επάνω ειδάλλως θα επιβάλλεται η ποινή της μαύρης σημαίας, ακόμη μία σημαντική αλλαγή προς όφελος των αναβατών ήρθε και μέσω του νέου συστήματος επικοινωνίας μεταξύ αναβατών-ομάδων και διεύθυνσης αγώνα, όπου πλέον στο dashboard της μοτοσυκλέτας εμφανίζεται η ένδειξη “equipment” -εξοπλισμός- σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.

MotoGP

Και τώρα ερχόμαστε στην περίπτωση του Martin, ο Ισπανός αναβάτης της Pramac Ducati στους τελευταίους γύρους του ινδικού GP “πιάστηκε” από τις τηλεοπτικές κάμερες να οδηγεί με ανοιχτό το φερμουάρ της αγωνιστικής φόρμας της Alpinestars ενώ ήταν στη δεύτερη θέση πίσω από τον Marco Bezzecchi. Ο Martin πιθανόν είχε ξεκινήσει τον αγώνα με κουμπωμένο το φερμουάρ της στολής του ωστόσο είχε ξεχάσει να κλείσει το διπλό κλείστρο καθώς εκεί τοποθετείτε το ειδικό γιλέκο για να κρατά τους αναβάτες δροσερούς το οποίο αφαιρείται πριν το γύρο σχηματισμού. Ο Martin ο οποίος ξεκίνησε κανονικά τον αγώνα σε κάποιο σημείο παρατήρησε πως στα όργανα της Ducati GP23 αναβόσβηνε η ένδειξη “equipment” -εξοπλισμός- την οποία είχε στείλει η διεύθυνση αγώνα. Ο Ισπανός ο οποίος είδε το φερμουάρ να ανοίγει πρόλαβε να ξανακουμπώσει το φερμουάρ μέχρι πάνω χάνοντας 1,5 δευτερόλεπτα από τον αντίπαλο του Quartararo που βρισκόταν μια θέση πιο πίσω. Ωστόσο το σημαντικότερο όλων ήταν πως με αυτή του κίνηση πρόλαβε να αποφύγει την επιβολή μαύρης σημαίας, κάτι που θα γκρέμιζε το όνειρο της διεκδίκησης του τίτλου. Ο Mike Webb ο οποίος ήταν ο τότε υπεύθυνος της διεύθυνσης αγώνα στο Καταλονικό GP είχε αναφέρει πως το 2021 είχαμε για πρώτη φορά ένα περιστατικό το οποίο αφορούσε εξοπλισμό ενός αναβάτη, οπότε ήταν πρωτόγνωρο και για τους αγωνοδίκες. Από τότε και μετέπειτα, αποφασίσαν πως αν κάτι μπορεί να διορθωθεί σε σχέση με τον εξοπλισμό από τον αναβάτη εντός πίστας, τότε μπορεί να γίνει αφού πρώτα υπάρχει προειδοποίηση μέσω του συστήματος επικοινωνίας. Έτσι μέσω του συστήματος επικοινωνίας και της άμεσης συμόρωσης του ο Jorge Martin, ο ισπανός αναβάτης γλύτωσε την βαριά ποινή στο ινδικό GP.

Ετικέτες