Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Valentino Rossi: Πρόωρη σύντομη δοκιμή!

Με Yamaha R1M στο Misano

Αντίθετα κι από τις δικές του προβλέψεις, ο Rossi επέστρεψε στην οδήγηση πριν καλά – καλά συμπληρώσει τις 20 μέρες από το χειρουργείο. Η επιβεβαίωση μαζί με τις φωτογραφίες, έρχονται από την τοπική εφημερίδα Rimini Today, την εφημερίδα που έχει δώσει στην δημοσιότητα όλες τις κινήσεις του Rossi με ακρίβεια, μαζί με αποκλειστικές φωτογραφίες.

Οι ίδιοι αναφέρουν πως ο Rossi πραγματοποίησε μονάχα τέσσερις γύρους στην R1M, καθώς το παράθυρο του καιρού χωρίς βροχή, έκλεισε απότομα. Η πίστα ήταν ήδη βρεγμένη σε κάποια σημεία και οι συνθήκες της δοκιμής πολύ μακρά από το ιδανικό. Η Yamaha επιβεβαιώνει την δοκιμή του Rossi, ωστόσο δεν υπάρχει κανένα σχόλιο σχετικά με το συμπέρασμα ή την πιθανότητα να αγωνιστεί στο Aragon. Και δεν γίνεται άλλωστε να υπάρξει καθώς η δοκιμή ήταν πολύ σύντομη για να γνωρίζουν και οι ίδιοι, αν μπορεί να αγωνιστεί για τόσους πολλούς γύρους.

 

Rimini Today:

Για το λίγο αυτό που οδήγησε, λυγίζοντας το πόδι και ασκώντας πίεση, δεν υπήρξε πρόβλημα για τον Rossi. Αυτή την στιγμή λοιπόν, η πιθανότητα να αγωνιστεί στο Aragon δεν έχει αποκλειστεί αλλά καμία απόφαση δεν έχει παρθεί, ιδιαίτερα από την στιγμή που τον τελικό λόγο τον έχει η επιτροπή γιατρών που θα περάσει τις επόμενες ημέρες.

Σε περίπτωση που τα καταφέρει ωστόσο, δεν θα έχει καταρρίψει το ανεπίσημο ρεκόρ για ανάρρωση μετά από κάταγμα, καθώς ο Randy De Puniet το είχε καταφέρει μέσα σε 18 ημέρες, σε αντίστοιχη περίπτωση. Ο Rossi περνά κι αυτός Θεραπεία με Υπερβαρικό Οξυγόνο, εμπλουτισμένη διατροφή και έντονη φυσιοθεραπεία για να επιταχύνει την διαδικασία ανάρρωσης ωστόσο κανείς δεν είναι σε θέση να ξέρει με ακρίβεια αν θα καταφέρει να κάνει τον άθλο και να αγωνιστεί στο Aragon, την στιγμή που ο Van der Mark περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να ξέρει αν θα αγωνιστεί ως αντικαταστάτης του, πράγμα που είναι και το πιο πιθανό.