Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

VirtualGP: Ολοκληρώθηκε ο 3ος αγώνας

Χαμός στην εικονική Jerez!

Την ώρα που η Dorna έχει επικεντρωθεί στο να σώσει το πραγματικό πρωτάθλημα, τα Virtual MotoGP συνεχίζουν ακάθεκτα την πορεία τους, με τον αγώνα στη Jerez όχι μόνο να ολοκληρώνεται επιτυχώς αλλά και όλες τις κατηγορίες να παίρνουν μέρος. Υπό κανονικές συνθήκες θα περνούσαμε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε μπροστά απ’ τους δέκτες μας βλέποντας τον πέμπτο αγώνα που του πρωταθλήματος στη Jerez, αντ’ αυτού όμως είδαμε τον εικονικό αγώνα στην ίδια πίστα.

Όπως αναφέραμε και στο παρελθόν, οι Virtual Races έχουν αυξηθεί σε διάρκεια και μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες όλων των κατηγοριών. Ως εκ τούτου, η συνολική διάρκεια της μετάδοσης έφτασε τις δύο ώρες και μόνο στο YouTube, μετρά ήδη πάνω από 50.000 προβολές. Επιπλέον, είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς μέσα απ’ το “Two Wheels for Life”, την επίσημη φιλανθρωπική δράση των MotoGP, όσοι ήθελαν είχαν τη δυνατότητα να δωρίσουν ένα ποσό για την καταπολέμηση του κορωνοϊού και όχι μόνο.

Στα MotoGP, ο Maverick Vinales κατάφερε να στεφθεί – επιτέλους – νικητής, σε έναν άκρως επεισοδιακό αγώνα με αμέτρητες πτώσεις. Η τύχη ήταν με το μέρος του, καθώς λίγο πριν το τέλος είδαμε τους Alex Marquez και Pecco Bagnaia, που είχαν νικήσει τον πρώτο και δεύτερο εικονικό αγώνα αντίστοιχα, να πέφτουν και τον Top Gun να βλέπει πρώτος την καρό σημαία. “Ειλικρινά, δεν περίμενα να κερδίσω,” είπε ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha. “Το συναίσθημα της νίκης είναι πάντοτε πολύ ωραίο! Πέρασα πάρα πολύ όμορφα και ελπίζω να ισχύει το ίδιο και για τους συναθλητές μου, καθώς και τους θεατές που μας παρακολούθησαν. Ελπίζω ότι μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε αρκετά χρήματα για το Two Wheels for Life.”

Στη Moto2, νικητής δεν ήταν άλλος απ’ αυτόν που τερμάτισε πρώτος στον περσινό αγώνα της κατηγορίας, ο Lorenzo Baldassari! Βέβαια, για να τα καταφέρει χρειάστηκε να παραμείνει όρθιος την ώρα που η μια πτώση διαδεχόταν την άλλη. “Ο αγώνας μου φάνηκε δυσκολότερος απ’ τους άλλους! Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις. Είχα ιδρώσει και ήμουν τόσο αγχωμένος που δεν μπορούσα να ελέγξω τα δάχτυλά μου. Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν μου έλεγαν ότι πάσχω από Σύνδρομο Διαμερίσματος.” (σ.σ. ένα ιδιαίτερα επώδυνο σύνδρομο, καθώς μέσα απ’ την μεγάλη αύξηση της πίεσης στους μύες σταματά η κυκλοφορία του αίματος και δεν επιτρέπει την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών προς τα μυϊκά και νευρικά κύτταρα της περιοχής.) O Baldassari συνέχισε λέγοντας: “Στην αρχή είχα επαφή με τον Luca, ενώ ξαφνικά ο Jake με χτύπησε. Ειλικρινά ήμουν τυχερός που δεν έπεσα. Μόλις πήρα τα ηνία του αγώνα προσπάθησα να διατηρήσω την ψυχραιμία μου και στο τέλος τα κατάφερα. Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας.”

Τα πράγματα ήταν ακόμη πιο επεισοδιακά στον αγώνα ης Moto3, με τον Gabriel Rodrigo που είχε την pole position να πέφτει στην αρχή και να βρίσκεται σχεδόν τελευταίος. Ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να προσπαθεί μέχρι που στο τέλος είδε πρώτος την καρό σημαία. “Ήξερα πολύ καλά πως οι εκκινήσεις ήταν το αδύναμο σημείο μου, όμως δεν ξέρω γιατί αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελα στον αγώνα. Ήταν σκέτη καταστροφή! Όπως και να ‘χει δεν τα παράτησα και επέστρεψα δριμύτερος, πιέζοντας τον Tony (Arbolino) και έπειτα τον Raul (Fernandez). Το πιο σημαντικό είναι πώς περάσαμε ωραία και ελπίζω να ισχύει το ίδιο και για τον κόσμο που μας παρακολούθησε,” ανέφερε ο Rodrigo.

 

Tags: