WorldSBK-Sam Lowes: Παραμένει ο Βρετανός στη Marc VDS Ducati

Ανανέωσε την συνεργασία του για δύο ακόμη χρόνια
sam
Από τον

Παύλο Καρατζά

7/7/2025

Ο Βρετανός αναβάτης ανανέωσε την συνεργασία του με την ανεξάρτητη ομάδα που χρησιμοποιεί Ducati Panigale V4R για τις δύο επόμενες σεζόν, καθώς υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την ELF Marc VDS Racing, το οποίο σημαίνει ότι θα παραμείνει στο ρόστερ της για τις σεζόν 2026 και 2027 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike.

Ο Sam Lowes είναι 34 ετών και βρίσκεται φέτος στην 6η θέση της γενικής κατάταξης των WorldSBK. Έχει κατακτήσει τους τίτλους των British Supersport Championship το 2010 και WSSP το 2013, ενώ έχει συμμετάσχει και σε εννιά σεζόν στη Moto2. Μάλιστα το 2020 τερμάτισε στην 3η θέση της γενικής βαθμολογίας.

Ο Βρετανός έδειξε ενθουσιασμένος με την ανανέωση της συνεργασία του δήλωσε: “Είναι προνόμιο να οδηγώ για αυτή τη σπουδαία ομάδα. Είμαι ενθουσιασμένος για τη νέα μοτοσυκλέτα την επόμενη σεζόν. Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος και ενθουσιασμένος που ανακοινώνω αυτή τη νέα διετή συμφωνία με την Marc VDS Racing Team. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Marc van der Straten για τη συνεχή πίστη και υποστήριξη που μου έχει δώσει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ομάδας της Marina και του Patrick για τη σκληρή δουλειά που έκαναν για να προσαρμοστούν στο WorldSBK και να μου δώσουν όλα όσα χρειάζομαι για να είμαι επιτυχημένος. Είμαι πολύ ευγνώμων που έχω την πλήρη υποστήριξη και εμπιστοσύνη τους και είναι προνόμιο να οδηγώ για αυτή τη σπουδαία ομάδα. Θέλω να χρησιμοποιήσω το υπόλοιπο της φετινής χρονιάς για να κάνω ένα μεγάλο βήμα και να χτυπήσω δυνατά την επόμενη χρονιά. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος από το πρότζεκτ, ενθουσιασμένος για τη νέα μοτοσυκλέτα την επόμενη σεζόν και είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για νίκες. Έχω κίνητρο και είμαι αποφασισμένος να πετύχω, γι' αυτό ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα, σε όλους τους χορηγούς και σε όλους όσους με στηρίζουν και με στηρίζουν".

Αλέξανδρος Παπαγεωργίου: Πρωταθλητής Supersport 600 στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα για πέμπτη σερί χρονιά!

Τερμάτισε 2ος και στο Alpe Adria, έχοντας χάσει τον διπλό αγώνα της Slovakia Ring λόγω ασθένειας
alex papageorgiou
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/10/2026

Ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου και η Yamaha R6 που τρέχει με την ομάδα ZenOne Racing έχει γίνει πια το σημείο αναφοράς στην κατηγορία Supersport 600 (SSP600) του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας BMU. Πρωταθλητής κάθε χρόνο από το 2022 και μετά, ο Έλληνας αναβάτης χρειάστηκε φέτος να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό για να φτάσει στην κορυφή της κλάσης του.

Στον προηγούμενο αγώνα του BMU, που είχε γίνει στη Σλοβακία και την πίστα Slovakia Ring, ο Παπαγεωργίου δεν κατάφερε να δώσει το παρών καθώς νοσηλευόταν με πνευμονία. Αυτό τον έριξε προσωρινά στη δεύτερη θέση της κατάταξης, αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς για το φινάλε του Βαλκανικού Πρωταθλήματος στη νέα πίστα της Βουλγαρίας, A1 Motor Park.

alex papageorgiou

Εκεί ο πρωταθλητής μας είχε δύο αγωνιστικά σκέλη για να επανέλθει στην κορυφή και ξεκίνησε την αντεπίθεσή του κατακτώντας την πρώτη θέση στη σειρά εκκίνησης, την pole position.

Στο πρώτο σκέλος της SSP600 η καθαρή νίκη που πέτυχε ο Παπαγεωργίου, παρά τον αρκετά εξουθενωμένο του οργανισμό από την περιπέτεια που είχε περάσει, ήταν αρκετή για να στεφθεί Βαλκανιονίκης BMU 2026 στην κατηγορία του.

alex papageorgiou

Το δεύτερο σκέλος του Βουλγαρικού αγώνα είχε ενδιαφέρον μόνο ως προς την τελική κατάταξη του έτερου θεσμού που έτρεχε παράλληλα με το BMU, το Διεθνές Πρωτάθλημα Ταχύτητας Alpe Adria και το οποίο είχε κατακτήσει πέρυσι ο Παπαγεωργίου για να γίνει ο πρώτος Έλληνας στην κορυφή αυτού του θεσμού.

Δυστυχώς φέτος η απουσία του από τον προτελευταίο αγώνα αποδείχθηκε καταδικαστική στην προσπάθεια υπεράσπισης αυτού του τίτλου και ο Παπαγεωργίου έκλεισε τη χρονιά στη δεύτερη θέση της κατάταξης SSP600 του Alpe Adria.

alex papageorgiou

Η επίδοσή του βέβαια που μόνο ως τιμητική μπορεί να χαρακτηριστεί, δεδομένου ότι έχασε τον τίτλο για 18,5 βαθμούς από τον Αυστριακό Benjamin Baumgartner, ενώ πρέπει να τονίσουμε πως ο αγώνας της Σλοβακίας που ο Έλληνας αναβάτης απείχε ήταν ένας από τους τρεις της χρονιάς που, εκτός των δύο σκελών, είχε και σύντομο αγώνα Sprint με 12,5 βαθμούς για τον νικητή, δηλαδή η απώλεια βαθμών για τον απόντα ήταν ακόμη μεγαλύτερη.

Θερμά συγχαρητήρια στον Αλέξανδρο Παπαγεωργίου και την ομάδα ZenOne Racing για τη νέα τους μεγάλη επιτυχία!