Yamaha MotoGP – Παρουσίαση ομάδας

Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της Movistar Yamaha MotoGP
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

24/1/2018

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η παρουσίαση της Movistar Yamaha για την σεζόν που επίσημα ξεκινά σε τέσσερις μέρες με την πρώτη δοκιμή στην Μαλαισία, και που για πρώτη φορά φέτος, μας απασχολεί ήδη η μεταγραφική της περίοδος από τόσο νωρίς.

Ήδη ο Vinales, στα πλαίσια της παρουσίασης και θέλοντας να αραιώσει την πυκνότητα με την οποία συζητιούνται οι μεταγραφές ή μεταδίδονται ψευδής ειδήσεις, ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του.

Η κατά βάση Ιταλική ομάδα, ταξίδεψε στην Μαδρίτη την έδρα της Telefónica Spain, του μεγάλου τους χορηγού, για την ετήσια παρουσίαση της ομάδας, όπως ακριβώς συμβαίνει από το ’14 όπου οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας. Κι όπως ακριβώς στο παρελθόν έτσι και τώρα ανανέωσαν το λογότυπο της ομάδας, μαζί με τα νέα γραφικά της YZR-M1 για το ’18. Πριν τα παρουσιάσουν όμως, κι ενώ οι μοτοσυκλέτες περίμεναν πίσω από την εικόνα ενός ψηφιακού χρηματοκιβωτίου, μίλησαν ο Πρόεδρος Αγωνιστικού Τμήματος & Γενικός Διευθυντής Τμήματος Εξέλιξης Αγωνιστικών κ. Kouichi Tsuji, φυσικά ο Vinales και ο Rossi και ο Πρόεδρος της Telefónica España, κ. Luis Miguel Gilperez. Όλοι τους είχαν να δώσουν από ένα ψηφίο του συνδυασμού που θα αποκάλυπτε τις μοτοσυκλέτες. Πριν από τους αναβάτες, τον λόγο πήρε ο διευθυντής ομάδας κ. Massimo Meregalli, αντικαθιστώντας τον κ. Lin Jarvis που ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει αλλά ήταν αδιάθετος.

Ο κ.Kouchi Tsuji πήρε λοιπόν πρώτος τον λόγο και έδωσε τις τρεις κατευθυντήριες των τμημάτων που διοικεί:

·         Τεχνολογική εξέλιξη και πρακτική υλοποίησή της

·         Προώθηση και ενίσχυση του ονόματος της Yamaha απευθείας στον τελικό πελάτη

·         Διασπορά και επιμήκυνση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων σε όλο τον κόσμο

Ο κ. Tsuji συνέχισε: "Μέχρι πέρσι ο ρόλος μου στην Yamaha σταματούσε στον πρώτο ρόλο, από φέτος μέσα από την νέα θέση που μου αποδόθηκε, αναλαμβάνω και τους υπόλοιπους. Ο κ. Lin Jarvis, όπως όλοι γνωρίζετε, είναι ακρογωνιαίος λίθος του αγωνιστικού μας τμήματος κι εγώ θα συνεισφέρω από την Ιαπωνία για να επιτύχουμε τους ανωτέρω στόχους. Η συνεργασία μας με την Movistar είναι εξαιρετική, κατανοούν πλήρως τις ανάγκες μίας τόσο μεγάλης προσπάθειας κι έχουμε δύο εξαιρετικούς αναβάτες. Η ομάδα μας έχει τρείς μεγάλους χορηγούς μαζί με την Movistar, από τις ΗΠΑ η Monster, από την Ιαπωνία η ENEOS, ωστόσο όσοι συνδράμουν είναι πάνω από πενήντα. Ο Maveric είναι Ισπανός, ο Valentino Ιταλός, και στην δορυφορική μας ομάδα ο Zarco είναι Γάλλος (φυσικά δεν μίλησε για 2ο αθλητή σε αυτό το σημείο) έτσι και το προσωπικό έχει καταγωγή από όλο τον κόσμο και αντιπροσωπεύει όλες τις κουλτούρες. Όλα αυτά τα διαφορετικά μυαλά, καθιστούν μία δυνατή ομάδα που περικλείει όλες τις φιλοσοφίες. Πέρσι όλα αυτά τα στοιχεία μας έφεραν μοναδικά στατιστικά, όπως τον εορτασμό των πεντακοσιών νικών, φέτος αυτή η δυνατή ομάδα έχει μονάχα έναν στόχο, τον Παγκόσμιο Τίτλο! Η συμμετοχή στα MotoGP δίνει αέρα αξιοπιστίας στις μοτοσυκλέτες μας, δουλεύουμε σκληρά ώστε να μπορέσουμε να έχουμε τους αναβάτες ικανοποιημένους και την τελευταία δεκαετία είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα. Θέλουμε από αυτή την σεζόν να το επαναφέρουμε αυτό και να το συνεχίσουμε για άλλη μία δεκαετία αλλά και παραπάνω."

   "Επίσης –κι εδώ γίνεται πολύ καλό- θέλουμε να ενισχύσουμε την παρουσία μας σε όλες τις χώρες και να επικοινωνήσουμε την αγωνιστική μας κληρονομιά στις χώρες που δεν έχουν πίστες και δεν φιλοξενούν αγώνες MotoGP (όπως είμαστε εμείς οι Έλληνες δηλαδή) καλώντας τον Maveric και τον Valentino να τις επισκεφτούν και να μιλήσουν με τους οπαδούς μας! Ο κ. Tsuji έκλεισε έπειτα τον λόγο του, μετά κι από αυτή την όμορφη υπόσχεση και την έστω και μακρινή υπόθεση πως θα δούμε τους αναβάτες της Yamaha στην Ελλάδα, δίνοντας τον πρώτο αριθμό του συνδυασμό: Τέσσερα, όσες και οι νίκες τους την προηγούμενη σεζόν!

Τον λόγο έπειτα πήρε ο κ. Massimo Meregalli σε αντικατάσταση του κ. Jarvis, που δήλωσε ικανοποιημένος για την ευκαιρία που είχαν να πραγματοποιήσουν τις δοκιμές αυτό το διάστημα, ώστε να ξεκινήσουν στην Sepang από μία καλή βάση. Μία καλή βάση που ο Rossi και ο Vinales θα πατήσουν  για να ολοκληρώσουν ένα σημαντικό στάδιο εξέλιξης της νέας μοτοσυκλέτας.

     "Στην Sepang θα πρέπει πρώτα να εδραιώσουμε όλα εκείνα στα οποία καταλήξαμε τον Νοέμβριο, κι έπειτα να δοκιμάσουμε τα νέα εξαρτήματα που θα μας έρθουν από την Ιαπωνία. Πρέπει να εργαστούμε στα ηλεκτρονικά, είναι ένα πρόβλημα που είχαμε πέρσι και που δεν καταφέραμε να δουλέψουμε τον Νοέμβριο. Το μεγάλο μας πρόβλημα ήταν η φθορά των ελαστικών και φέτος πρέπει να τελειώσουμε με αυτό.

Στο Buriram ευτυχώς πηγαίνουμε με την εμπειρία της πίστας από τα Superbike, πράγμα που σημαίνει πως δεν βαδίζουμε τελείως στα τυφλά. Φέτος με την αλλαγή στους κανονισμούς που επιβάλλουν να κατοχυρώσεις τρεις πίστες όπου θα γίνονται οι δοκιμές, σημαίνει πως έχεις λιγότερες ευκαιρίες για να προετοιμαστείς για έναν αγώνα ξεχωριστά αλλά περισσότερες συνολικά για την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας.

Πρέπει να κάνουμε την μοτοσυκλέτα μας να αποδίδει με μεγαλύτερη σταθερότητα, και τότε θα μπορούμε να παλέψουμε για τον τίτλο, που είναι ο στόχος μας για αυτή την σεζόν, ξεκάθαρα.

Κατά το διάλειμμα κρατάμε επαφές με τους αναβάτες μας, κρατιούνται σε φόρμα τόσο σωματικά όσο κυρίως και πνευματικά, που για εμένα είναι το βασικότερο. Δεν σταματούν να εκπαιδεύονται και να προπονούνται."

Αμέσως μετά τον κ. Meregalli και την εικόνα της ομάδας που ανοικτά μας έδωσε, ανέβηκε στην σκηνή ο Rossi, με τα εντυπωσιακά νούμερα της καριέρας του να τον ακολουθούν, καθώς μετρά 23 χρόνια σε παγκόσμια πρωταθλήματα!

                «για εμένα είναι μία ρουτίνα αυτή η περίοδος της προετοιμασίας, και πολύ βασικό να νιώθεις άνετα και να θέλεις να αγωνιστείς. Με την εμπειρία απλά λύνονται κάποια προβλήματα πιο εύκολα, για να φτάσεις την Κυριακή να είσαι ο πιο γρήγορος. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να κρατάμε το πρόγραμμα προπόνησης, τόσο στο γυμναστήριο όσο όμως και στην μοτοσυκλέτα. Έχουμε την δική μας πίστα κι αυτό βοηθά τους χρόνους που περνάω κάνοντας Flat Track, όμως μόλις ξεκινήσει η αγωνιστική σεζόν είναι απαραίτητο να παραμείνεις στα στοιχειώδη, καθαρά για λόγους ασφάλειας. Όπως ξέρετε πέρσι είχα ένα ατύχημα κατά την διάρκεια της προπόνησης, οπότε πρέπει κανείς να προπονείται μετρώντας με σύνεση τις πιθανότητες.»

                «οι επόμενες τρεις δοκιμές είναι πολύ σημαντικές για ολόκληρο το πρωτάθλημα. Η εξέλιξη της μοτοσυκλέτας δεν σταματά, συνεχίζεται όλη την χρονιά, όμως από εμπειρία θα πω ότι αυτές οι πρώτες δοκιμές είναι πολύ σημαντικές και δείχνουν/καθορίζουν την πορεία της σεζόν! Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά γιατί ερχόμαστε από μία προηγούμενη σεζόν που δεν καταφέραμε να δώσουμε το 100% τόσο εγώ όσο και η ομάδα. Πρέπει να βελτιώσουμε τα ηλεκτρονικά και να εκμεταλλευτούμε πλήρως την ζωή των ελαστικών που πέρσι ήταν πιστεύω το κλειδί που χάσαμε.»

                «η επιστροφή μου από το ατύχημα, ήταν συνδυασμός από ώθηση που πήρα από τους οπαδούς, την σκέψη ότι θα δω κάποιον άλλο στην σέλα της κτλ.. ήταν μεγάλη ατυχία γιατί έγινε μία στιγμή που αισθανόμουν καλά και μάλιστα στο Misano στην βάση μας, που είχαμε ετοιμάσει πολύ καλά την μοτοσυκλέτα. Αυτή την φορά ο πόνος ήταν πολύ μικρότερος από την προηγούμενη και βοήθησε κι αυτό στην ταχεία ανάρρωση.»

                «για την Ταϊλάνδη ειλικρινά δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη, θα το δούμε τον Φεβρουάριο στην δοκιμή, είναι παράγοντας πολλών πραγμάτων και η πρόβλεψη δύσκολη»

Αμέσως μετά ο Valentino αποχώρησε δίνοντας τον αριθμό «6» για τον επίμαχο κωδικό, με βάση το διάστημα που είναι στην Yamaha, από την επάνοδό του στην εταιρία και μετά. Ο Vinales ακολούθησε τον Rossi στην σκηνή, λέγοντας πως η Yamaha είναι μία σπουδαία ομάδα στην οποία νιώθει μέρος της, και τον βοηθούν να δώσει τον καλύτερο εαυτό του, παρόλο που τον προηγούμενο χρόνο δεν τα κατάφερε.

                «η πίεση είναι θετικό πράγμα, σε βοηθά να περάσεις τα όρια και να κάνεις το παραπάνω, σίγουρα μάθαμε από τα λάθη μας και είμαστε έτοιμοι για μία καλύτερη σεζόν. Δοκιμάζουμε νέα πράγματα αλλά έχουμε πάρει ήδη αρκετά μαθήματα σε συγκεκριμένους τομείς, και το χειμερινό τεστ πήγε πολύ καλά. Η πίεση δεν είναι περισσότερη ή διαφορετική από πέρσι, έχουμε τα ίδια θέλω και τους ίδιους στόχους, προχωράμε έχοντας κάνει πρόοδο»

                «χρειάζεσαι πολλούς γύρους για να καταλήξεις σε κάποιο συμπέρασμα σε ότι έχει να κάνει με ρυθμίσεις. Πέρσι πέρναμε αποφάσεις πολύ γρήγορα και μερικές ήταν λάθος. Θέλει μεγαλύτερη σύνεση, ιδιαίτερα στο βρεγμένο κι αυτό είναι κάτι που θα το ακολουθήσουμε πολύ. Δεν γίνεται να αποκτάς αίσθηση από τον πρώτο γρήγορο γύρο, θέλει πολλούς και μερικές πίστες όπως στην Μαλαισία, η άσφαλτος δεν έχει την ίδια πρόσφυση παντού. Το Philip Island είναι η αγαπημένη μου πίστα για δοκιμές, φέτος δεν είναι το ίδιο βέβαια δεν θα έχουμ την ευκαιρία της δοκιμής, αλλά εκεί πραγματικά νιώθω ευχάριστα.»

Στην συνέχεια έδωσε τον αριθμό δύο, για την συνέχεια του κωδικού, ένας συμβολικός αριθμός για τα χρόνια που είναι στην Yamaha, αλλά κι αυτά που έρχονται, καθώς ανανέωσε το συμβόλαιό του για ακόμη δύο, μέχρι το 2020! Στην συνέχεια ο πρόεδρος της Telefónica España, κ. Luis Miguel Gilperez πήρε τον λόγο τονίζοντας την στενή συνεργασία με την Yamaha και την Movistar και την διείσδυση της τεχνολογίας στο άθλημα αλλά και στην μετάδοσή του. Στην συνέχεια ευχαρίστησε για άλλη μία φορά τους εκπροσώπους της Yamaha, δίνοντας τον συμβολικό αριθμό «5» για τα χρόνια της συνεργασίας του, ώστε να «ανοίξει» η πύλη που θα φανέρωνε τις νέες YZR-M1.

Η εξέλιξή τους, όπως είπε ο Rossi, θα είναι καθοριστική στις επόμενες δοκιμές, ξεκινώντας από αυτή την Κυριακή…

Δείτε πλήρες φωτογραφικό υλικό από την παρουσίαση της Movistar Yamaha MotoGP:

 

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες