Danillo Petrucci - Πλέον με νίκες σε MotoGP, WorldSBK, Moto America και Dakar!

Μοναδικό το επίτευγμα του Petrux, με τελευταία προσθήκη το χατ-τρικ στον τελευταίο γύρο WorldSBK της Ιταλίας
Danilo Petrucci
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

23/9/2024

Μετά από τη φανταστική του εμφάνιση στον τελευταίο αγώνα του WSBK ο συμπαθέστατος Danillo Petrucci επιβεβαίωσε ότι ανήκει σε ένα πολύ κλειστό club αναβατών, πετυχαίνοντας παράλληλα ένα μοναδικό ρεκόρ.

Τα ρεκόρ γίνονται για να σπάνε ωστόσο αυτό που κατάφερε ο Danillo Petrucci με την απόδοση και την τριπλή νίκη του το περασμένο Σαββατοκύριακο στον ένατο αγώνα του WSBK στην Ιταλία (σημειώστε πως μέχρι τώρα ο Ιταλός ΔΕΝ είχε πάρει νίκη στο συγκεκριμένο Πρωτάθλημα και ξαφνικά πήρε ΤΡΕΙΣ σε έναν γύρο!) θα αργήσει πολύ να κινδυνεύσει. Αν κινδυνεύσει ποτέ καθώς θα πρέπει πρώτα να βρεθεί ένας αναβάτης με ανάλογο ταλέντο και τρέλα, στη σωστή ηλικία που να είναι παράλληλα πρόθυμος να κάνει αυτά που έχει κάνει και ο Petrux.

Danilo Petrucci νέο ιστορικό ρεκόρ νικών

Με το hat-trick που έκανε ο αναβάτης της Barni Spark Racing στον τελευταίο αγώνα έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στα αγωνιστικά βιβλία καθώς έγινε ο πρώτος αγωνιζόμενος που πήρε τριπλή νίκη στην ιστορία του WSBK χωρίς καν να οδηγεί για εργοστασιακή ομάδα!

Αυτό είναι το πρώτο από τα σημαντικά ρεκόρ που δημιούργησε ο συμπαθέστατος Ιταλός αναβάτης, ο οποίος έκανε φυσικά και ένα ακόμη πιο σημαντικό που όχι μόνο δεν θα σπάσει αλλά μάλλον δεν θα ισοφαριστεί ποτέ. Έχοντας πλέον στο βιογραφικό του νίκη σε MotoGP, WSBK, STK1000, STK600, MotoAmerica και Dakar, ο Petrux είναι ο μοναδικός αγωνιζόμενος στην ιστορία των δύο τροχών που το έχει καταφέρει αυτό έχοντας κερδίσει και σε Rally Raid αγώνα. 

Εκεί, στο Dakar Rally λογικά είναι που θα κολλήσουν και όσοι αποπειραθούν να επαναλάβουν τον άθλο του Petrucci αφού από όλους τους αγωνιζόμενους στα πρωταθλήματα ταχύτητας κανείς δεν έχει εμφανιστεί πρόθυμος να λάβει μέρος στον δυσκολότερο rally raid αγώνα του κόσμου, βρισκόμενος μάλιστα πολύ πριν από τη "συνταξιοδότηση".

Danilo Petrucci νέο ιστορικό ρεκόρ νικών

Παράλληλα είναι άγνωστο αν κάποιος από τους σημερινούς αναβάτες των κορυφαίων πρωταθλημάτων ταχύτητας έχει το ταλέντο και την ικανότητα να επιδείξει την ταχύτητα αλλά και τη σοφία που απαιτούνται για να ανταγωνιστεί τους αναβάτες του Dakar ώστε να έχει την ευκαιρία να τους κερδίσει, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, όπως ακριβώς έκανε δηλαδή ο Petrucci το 2022 με τη νίκη του στην πέμπτη ειδική του θρυλικού αγώνα.

Το εντυπωσιακό και εξαιρετικά δύσκολο να επαναληφθεί ρεκόρ του Petrux αναγνωρίστηκε άμεσα αναβάτες όπως είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Pecco Bagnaia και ο Marc Marquez. "Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν. Νομίζω ότι το αξίζει", δήλωσε σχετικά ο Bagnaia για τον Petrucci, με τον Marquez να αναφέρει μεταξύ άλλων: "Είμαι σούπερ χαρούμενος για τον Danilo...είχε αυτό το είδος χαρίσματος που είναι σημαντικό και είμαι χαρούμενος για αυτόν, συγχαρητήρια Danilo!"

MOTUL WSBK, Misano: Στις 25 νίκες το σερί του άπιαστου Bulega – Άτυχος ο Γιάννης Περιστεράς

Στην WSSP παραμένει πρώτος ο Albert Arenas που πήρε και νίκη
WSBK
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/6/2026

Στην πίστα του Misano στην Ιταλία διεξήχθη ο 7ος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike που δεν είχε εκπλήξεις στη μεγάλη κατηγορία, με τον Nicolo Bulega να πετυχαίνει ένα ακόμη “τρία στα τρία”.

WSBK

1ος αγώνας: Ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) κατέκτησε άνετα την πρώτη του νίκη στο Misano, τερματίζοντας έξι δευτερόλεπτα μπροστά από τον teammate του Iker Lecuona. Με τη νίκη αυτή ο Bulega έφτασε τις 23 σερί νίκες, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Yari Montella (Barni Spark Racing Team). Ο Miguel Oliveira επέστρεψε στους αγώνες μετά τον τραυματισμό του, κατακτώντας την 8η θέση, ενώ οι Sam Lowes και Lorenzo Baldassarri είχαν πτώσεις.

WSBK

Superpole race: Πτώση σημείωσε ο Sam Lowes στην αρχή του αγώνα, την ώρα που Bulega, Lecuona και Montella είχαν φύγει μπροστά. Το βάθρο παρέμεινε το ίδιο με τον πρώτο αγώνα, με τον Bassani (bimota by Kawasaki Racing Team) να τερματίζει 4ος, τον Baldassarri (Team GoEleven) 5ο και την πρώτη εξάδα έκλεισε ο Oliveira που ξεκίνησε 11ος.

2ος αγώνας: Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στον δεύτερο αγώνα, με τα δύο εργοστασιακά Ducati να φεύγουν μπροστά, την ίδια στιγμή που ο Alvaro Bautista είχε πτώση. Ο Bassani βρισκόταν στην τρίτη θέση, έπεσε όμως και αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Montella που συμπλήρωσε το βάθρο πίσω από τους Lecuona και Bulega που πέτυχε την 25η του σερί νίκη στον θεσμό. 4ος τερμάτισε ο Alex Lowes, 5ος ο Mackenzie και έκτος ο Surra, που έκανε ακόμη μία πολύ καλή εμφάνιση.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τη βαθμολογία των δέκα πρώτων αναβατών:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Βαθμοί

1

Nicolo Bulega

Aruba.it Racing - Ducati

434

2

Iker Lecuona

Aruba.it Racing - Ducati

313

3

Yari Montella

Barni Spark Racing Team

170

4

Alex Lowes

bimota by Kawasaki Racing Team

156

5

Sam Lowes

ELF Marc VDS Racing Team

148

6

Axel Bassani

bimota by Kawasaki Racing Team

128

7

Lorenzo Baldassarri

Team Goeleven

123

8

Alvaro Bautista

Barni Spark Racing Team

99

9

Miguel Oliveira

ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team

97

10

Alberto Surra

Motocorsa Racing

95

 

WSSP

Ο Valentin Debise (EASTROC ZXMOTO Factory Evan Bros Racing) ήταν ο νικητής του πρώτου αγώνα στο Misano και παράλληλα ισοφάρισε τους Sam Lowes και Yari Montella στη 13η θέση της λίστας με τις περισσότερες νίκες όλων των εποχών στο WorldSSP. Στο βάθρο τον συνόδευσε ο Albert Arenas (AS BLU CRU Racing Team) που πέτυχε το 10ο βάθρο του στην πρώτη του σεζόν και το τρίτο του στη σειρά, ενώ ο Can Oncu (Pata Yamaha Ten Kate Racing) κατέκτησε το 36ο βάθρο του στο WorldSSP και το έκτο του αυτή τη σεζόν.

WSBK

Τον δεύτερο αγώνα κέρδισε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Albert Arenas (AS BLU CRU Racing Team), αφήνοντας δεύτερο τον Tom Booth-Amos (PTR Triumph Factory Racing) και τρίτο τον Aldi Mahendra (AS BLU CRU Racing Team).

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και την βαθμολογία των δέκα πρώτων αναβατών:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Βαθμοί

1

Albert Arenas

AS BLU CRU Racing Team

251

2

Valentin Debise

EASTROC ZXMOTO Evan Bros Factory

195

3

Jaume Masia

Orelac Racing Verdnatura

179

4

Can Oncu

Pata Yamaha Ten Kate Racing

159

5

Philipp Oettl

Feel Racing WorldSSP Team

122

6

Tom Booth-Amos

PTR Triumph Factory Racing

115

7

Matteo Ferrari

WRP Racing

110

8

Alessandro Zaccone

Ecosantagata Althea Racing Team

109

9

Jeremy Alcoba

Kawasaki WorldSSP Team

100

10

Aldi Mahendra

AS BLU CRU Racing Team

95

 

WSPB

Ο Γιάννης Περιστεράς ήταν άτυχος καθώς στον πρώτο αγώνα έσπασε ο κινητήρας του και δεν κατάφερε να πετύχει κάτι θετικό, ενώ στον δεύτερο αγώνα αρκέστηκε στην 20η θέση.