WSBK Portimao Test, 1η μέρα - Κορυφαίος ο τραυματισμένος Razgatlioglu

Δεν έδειχνε να απειλείται από του υπόλοιπους - Τέσσερεις αναβάτες στο ίδιο δέκατο
Πορτιμάο δοκιμαστικά ημέρα πρώτη 2025 superbike
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

29/1/2025

Μπορεί να έχασε τις δοκιμές στη Jerez και να είναι ακόμη τραυματισμένος, ωστόσο ο Toprak Razgatlioglu επέστρεψε δριμύτερος στην Πορτογαλία κυριαρχώντας στους χρόνους.

Ο σπασμένος δείκτης του αναβάτη της ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team δεν στάθηκε ικανός να αποτρέψει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή από τη συμμετοχή του στα δοκιμαστικά στην πορτογαλική πίστα με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να προσαρμόζει το στιλ του στο φρενάρισμα και να χρησιμοποιεί περισσότερο το μεσαίο δάκτυλο για να δώσει περισσότερο χρόνο στο τραυματισμένο.

Ο Toprak είχε στη διάθεσή του και δύο ειδικά διασκευασμένα ζευγάρια γάντια, το ένα εκ των οποίων έδινε περισσότερο χώρο στον δείκτη με το σπασμένο κόκκαλο, ενώ το δεύτερο κρατούσε τον δείκτη και τον μεσαίο ενωμένους.

Test Potimao Superbike πρώτη ημέρα 2025

Ο Τούρκος χρειάστηκε μόλις δύο γύρους για να κάνει τον καλύτερο χρόνο της ημέρας με 1’40.650, ενώ συνολικά έκανε 60 γύρους πάνω στην εργοστασιακή M 1000 RR, με τον χρόνο του να απέχει ένα περίπου δευτερόλεπτο από τον χρόνο για τη superpole στην συγκεκριμένη πίστα την προηγούμενη σεζόν.

Test Potimao Superbike πρώτη ημέρα 2025

Πίσω του βρέθηκε ο Axel Bassani, αναβάτης τη bimota by Kawasaki Racing Team, με διαφορά 0,029 δλ. κάνοντας 62 γύρους, ενώ λίγο πιο πίσω με 1’40.748 ήταν ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati). Στην τέταρτη θέση βρέθηκε το πρώτο Yamaha, εκείν του Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) με τον 1’40.749 με τον Αυστραλό να κάνει 49 γύρους και να κρατιέται μπροστά από τον πέμπτο Jonathan Rea (Pata Maxus Yamaha) που δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από το 1’41.100, αν και βγήκε στην πίστα αργότερα από τους άλλους και έκανε "μόλις" 32 γύρους. 

Φυσικά είναι πολύ νωρίς ακόμη αλλά οι μοτοσυκλέτα της εταιρείας των τριών διαπασών έδειξε πιο ανταγωνιστική ίσως από ό,τι θα περιμέναμε, ενώ η πρώτη μοτοσυκλέτα της Honda εμφανίστηκε στην 7η θέση με αναβάτη τον Ισπανό Xavi Vierge.

Test Potimao Superbike πρώτη ημέρα 2025

 

MOTUL WSBK: Ανανέωσε ο Lecuona με Ducati για δύο ακόμη χρόνια

Στο WSBK και στα κόκκινα θα παραμείνει ο Ισπανός ως το 2028
aruba
Από τον

Παύλο Καρατζά

23/7/2026

Η ομάδα Aruba.it Racing – Ducati ανακοίνωσε την ανανέωση της συμφωνίας της με τον Iker Lecuona, ο οποίος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα χρώματα της ιταλικής ομάδας για τις επόμενες δύο σεζόν του WSBK, οδηγώντας την εργοστασιακή Ducati Panigale V4 R.

Η επιβεβαίωση της παραμονής του Ισπανού αναβάτη αποτελεί ένδειξη συνέχειας σε μια κοινή πορεία που, από την αρχή της σεζόν του 2026, έχει αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα, με 20 βάθρα και την πρώτη του νίκη στα Superbikes που κατακτήθηκε στον πρώτο αγώνα του Donington Park.

Stefano Cecconi (Διευθυντής της ομάδας Aruba.it Racing – Ducati)

“Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που συνεχίζουμε αυτή την πορεία με τον Iker. Από την πρώτη στιγμή πιστέψαμε στο ταλέντο του, αλλά αυτό που μας κέρδισε πραγματικά ήταν ο τρόπος με τον οποίο εντάχθηκε στην ομάδα: προσαρμόστηκε στη μοτοσυκλέτα και στην ομάδα με εκπληκτική φυσικότητα, επιδεικνύοντας πάντα το ίδιο πάθος, την ίδια αφοσίωση και το ίδιο ομαδικό πνεύμα που χαρακτηρίζουν το γκαράζ μας. Το γεγονός ότι έχουμε μπροστά μας άλλες δύο σεζόν μαζί είναι μια φανταστική προοπτική. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας και έχουμε κάθε πρόθεση να τον διανύσουμε μέχρι το τέλος, με τη φιλοδοξία να αγωνιστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.”

Luigi Dall'Igna (Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse)

“Η επιβεβαίωση της παραμονής του Iker για τις επόμενες δύο σεζόν αποτελεί σημαντικό μήνυμα για ολόκληρο το πρόγραμμα της Ducati στο WorldSBK. Μέσα σε λίγους μόνο μήνες, έχει αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιήσει στο έπακρο τη Panigale V4R, μετατρέποντας γρήγορα το δυναμικό του σε συγκεκριμένα αποτελέσματα και παρουσιάζοντας σταθερή πρόοδο τόσο από τεχνικής όσο και από αγωνιστικής άποψης. Τα τρέχοντα θεμέλια είναι πολύ σταθερά και το περιθώριο ανάπτυξης είναι ενδιαφέρον. Ο Iker έχει φέρει ταχύτητα, ευαισθησία στην οδήγηση και εμπειρία, όλα θεμελιώδη στοιχεία σε ένα πρωτάθλημα που γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό. Τώρα ο στόχος είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μεθοδικά, προσπαθώντας να ανεβάσουμε ακόμη περισσότερο το επίπεδο σε όλους τους τομείς. Είμαστε πεπεισμένοι ότι, με αυτή τη φιλοδοξία και τη συνέχεια, μπορεί να αποτελέσει έναν από τους πρωταγωνιστές στις σημαντικότερες προκλήσεις που μας περιμένουν στο εγγύς μέλλον.”

Iker Lecuona (Aruba.it Racing – Ducati #7)

“Είμαι πραγματικά χαρούμενος. Έχω ήδη πει πολλές φορές πως η ζωή μου έχει αλλάξει εντελώς από τότε που εντάχθηκα σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια. Για αυτόν τον λόγο η ανανέωση του συμβολαίου μου με την Aruba.it Racing – Ducati με ικανοποιεί βαθιά. Θέλω να ευχαριστήσω την Aruba και τη Ducati που μου δίνουν αυτή τη νέα ευκαιρία. Είναι υπέροχο να σκέφτομαι ένα κοινό μέλλον, αλλά το πιο σημαντικό τώρα είναι να ολοκληρώσουμε αυτή τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προσπαθώντας να διασκεδάσουμε, να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις επιδόσεις μας και, πάνω απ’ όλα, να πετυχαίνουμε όλο και πιο σημαντικά αποτελέσματα.”