Akrapovic και DNA filters στηρίζουν τον Γιάννη Περιστερά!

Επίσημοι χορηγοί του νεαρού αναβάτη!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

11/3/2020

Η Akrapovic και η DNA Filters υποστηρίζουν για άλλη μια φορά την προσπάθεια του Γιάννη Περιστερά! Φέτος, είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για το νεαρό αναβάτη, όπου πέρα απ’ την αγωνιστική του πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα λάβει μέρος στο Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup. Οι αγώνες του Κυπέλλου θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των Motul WSBK, με την ελπίδα βέβαια ότι δεν θα ακυρωθούν περισσότεροι αγώνες λόγω κορωνοϊού. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Akrapovic & DNA υποστηρίζουν τον Γιάννη Περιστερά στους Αγώνες του 2020

H γνωστή εταιρία – πρωτοπόρος στην κατασκευή αγωνιστικών εξατμίσεων, αλλά και για μοτοσυκλέτες παραγωγής – η Akrapovic, καθώς και γνωστά φίλτρα DNA, είναι υποστηρικτές του Γιάννη Περιστερά, που είναι μια μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας για κάτι καλό στο παρόν και το μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Φέτος με τη διπλή του συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο “Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup”, το οποίο γίνεται μαζί με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSBK, θα προσπαθήσει να ανεβάσει την Ελληνική σημαία στο βάθρο των πιστών στις οποίες θα αγωνιστεί.

Η TECNO MOTO performance, που αντιπροσωπεύει στη χώρα μας τα προϊόντα της Akrapovic και είναι κατασκευαστής των φίλτρων DNA, είναι υποστηρικτής της προσπάθειας, με την αγωνιστική εξάτμιση Racing Line (Carbon) S-Y3R1-APC, η οποία προσφέρει αύξηση ιπποδύναμης κατά 3,2hp, ροπής κατά 1,7Nm, ενώ είναι 5,1κιλά ελαφρύτερη από τη στάνταρ εξάτμιση της μοτοσυκλέτας. Η Yamaha R3 της ομάδας επίσης “αναπνέει” μέσα από το φίλτρο της DNA.

Ο Γιάννης Περιστεράς γεννήθηκε στις 21 Μαΐου του 2005 και οδηγεί μοτοσυκλέτα από την ηλικία των τεσσάρων ετών! Από το 2010 ξεκίνησε τους Αγώνες και έκτοτε η πορεία του είναι συνεχώς ανοδική. Το 2019 ξεκίνησε με εντυπωσιακά Πανελλήνια ρεκόρ στο ΠΠΤ2019 και νίκες, καθώς έγινε ο μικρότερος νικητής στην ιστορία του Ελληνικού Πρωταθλήματος κερδίζοντας με Yamaha R3 στην κατηγορία SSP300. Για το 2020 προετοιμάζεται εντατικά για τον πρώτο Αγώνα του Πανευρωπαϊκού θεσμού, που θα γίνει στην Ολλανδία στις 17-19 Απριλίου.

Ο Νίκος Περιστεράς Team Manager της Peristeras Racing δήλωσε: “Με μεγάλη χαρά συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με την TECNO MOTO performance και τα κορυφαία προϊόντα της. Ελπίζουμε την ώθηση που δίνει η Akrapovic και η DNA στη μοτοσυκλέτα μας, να τη μετατρέψουμε σε καλά αποτελέσματα και ήδη ο οδηγός είναι ενθουσιασμένος με τη συνεργασία αυτή.”

Ετικέτες

WSBK: Jonathan Rea- "Φλερτάρω με την ιδέα του motocross, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα κλείσω το γκάζι"

Ο εξάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής WorldSBK Jonathan Rea λέει ότι πάντα φλερτάρει με την ιδέα να αγωνιστεί στο motocross
Rea MX
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

13/8/2025

Ο επίσης αναβάτης της Yamaha, Jack Miller, που αγωνίζεται στην ομάδα Pramac Yamaha στο MotoGP, είχε πάρει μέρος σε έναν γύρο του πρωταθλήματος Aus Pro MX στο Toowoomba το 2024, όταν ακόμη οδηγούσε για την KTM. Όμως, για τον Rea, που πριν λίγους μήνες βρέθηκε στο Desertmartin οδηγώντας μια Yamaha YZ250, ένας επίσημος αγώνας στο χώμα δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ, κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο World Superbike

Ο Βορειοϊρλανδός αναβάτης, που μεγάλωσε κάνοντας motocross πριν στραφεί στους ασφάλτινους αγώνες ταχύτητας, εξηγεί ότι, παρόλο που φλερτάρει με την ιδέα να τρέξει σε κάποιον αγώνα motocross για μια φορά, γνωρίζει ότι αυτό θα ήταν δύσκολο να γίνει αποδεκτό από την ομάδα του.

"Πάντα φλερτάρω με την ιδέα", δήλωσε ο Rea . "Αλλά, με βάση το συμβόλαιό μου και με σεβασμό προς αυτό, είναι πάντα κακή ιδέα, γιατί έχω εκείνο το κακό που όταν ο άγγελος λέει “Έχεις αγώνα την επόμενη εβδομάδα”, ο διάβολος λέει “Μπορείς να περάσεις αυτόν τον τύπο στην επόμενη στροφή...”, και θα το προσπαθήσω.

"Είναι το δεύτερο αγαπημένο μου άθλημα αλλά νομίζω ότι θα ήταν ένα δύσκολο τηλεφώνημα για να δηλώσω πως έχω τραυματιστεί”.

"Άλλο η προπόνηση, όπου μπορείς να ελέγξεις το περιβάλλον, και άλλο ο αγώνας, αν υπάρχει μια προσπέραση στον τελευταίο γύρο για τη 10η θέση, θα την κάνω!

"Πέρυσι έκανα έναν μικρό διασκεδαστικό αγώνα με τον γιο μου στο Donegal. Υπήρχαν τρεις αγώνες εκείνη τη μέρα, έτρεξα στους δύο, κέρδισα και τους δύο, και ήμουν πολύ χαρούμενος που τερμάτισα και δεν έτρεξα στον τελευταίο, ώστε να πάμε στην τοπική πιτσαρία με την οικογένεια."

Ο Rea πρόσθεσε ότι τελευταία έχει βάλει στο μάτι το Σκωτσέζικο Πρωτάθλημα Motocross.
"Το Σκωτσέζικο Πρωτάθλημα Motocross έχει χτίσει πραγματική δυναμική – εξαιρετικές πίστες, καλά προετοιμασμένες, οπότε ίσως στο μέλλον", είπε.
"Πλησιάζω στην κατηγορία των βετεράνων, οπότε ίσως στην Vets +40. Θα πρέπει να περιμένω μέχρι τότε για να το κάνω!"