Akrapovic και DNA filters στηρίζουν τον Γιάννη Περιστερά!

Επίσημοι χορηγοί του νεαρού αναβάτη!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

11/3/2020

Η Akrapovic και η DNA Filters υποστηρίζουν για άλλη μια φορά την προσπάθεια του Γιάννη Περιστερά! Φέτος, είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για το νεαρό αναβάτη, όπου πέρα απ’ την αγωνιστική του πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα λάβει μέρος στο Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup. Οι αγώνες του Κυπέλλου θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των Motul WSBK, με την ελπίδα βέβαια ότι δεν θα ακυρωθούν περισσότεροι αγώνες λόγω κορωνοϊού. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Akrapovic & DNA υποστηρίζουν τον Γιάννη Περιστερά στους Αγώνες του 2020

H γνωστή εταιρία – πρωτοπόρος στην κατασκευή αγωνιστικών εξατμίσεων, αλλά και για μοτοσυκλέτες παραγωγής – η Akrapovic, καθώς και γνωστά φίλτρα DNA, είναι υποστηρικτές του Γιάννη Περιστερά, που είναι μια μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας για κάτι καλό στο παρόν και το μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Φέτος με τη διπλή του συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο “Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup”, το οποίο γίνεται μαζί με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSBK, θα προσπαθήσει να ανεβάσει την Ελληνική σημαία στο βάθρο των πιστών στις οποίες θα αγωνιστεί.

Η TECNO MOTO performance, που αντιπροσωπεύει στη χώρα μας τα προϊόντα της Akrapovic και είναι κατασκευαστής των φίλτρων DNA, είναι υποστηρικτής της προσπάθειας, με την αγωνιστική εξάτμιση Racing Line (Carbon) S-Y3R1-APC, η οποία προσφέρει αύξηση ιπποδύναμης κατά 3,2hp, ροπής κατά 1,7Nm, ενώ είναι 5,1κιλά ελαφρύτερη από τη στάνταρ εξάτμιση της μοτοσυκλέτας. Η Yamaha R3 της ομάδας επίσης “αναπνέει” μέσα από το φίλτρο της DNA.

Ο Γιάννης Περιστεράς γεννήθηκε στις 21 Μαΐου του 2005 και οδηγεί μοτοσυκλέτα από την ηλικία των τεσσάρων ετών! Από το 2010 ξεκίνησε τους Αγώνες και έκτοτε η πορεία του είναι συνεχώς ανοδική. Το 2019 ξεκίνησε με εντυπωσιακά Πανελλήνια ρεκόρ στο ΠΠΤ2019 και νίκες, καθώς έγινε ο μικρότερος νικητής στην ιστορία του Ελληνικού Πρωταθλήματος κερδίζοντας με Yamaha R3 στην κατηγορία SSP300. Για το 2020 προετοιμάζεται εντατικά για τον πρώτο Αγώνα του Πανευρωπαϊκού θεσμού, που θα γίνει στην Ολλανδία στις 17-19 Απριλίου.

Ο Νίκος Περιστεράς Team Manager της Peristeras Racing δήλωσε: “Με μεγάλη χαρά συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με την TECNO MOTO performance και τα κορυφαία προϊόντα της. Ελπίζουμε την ώθηση που δίνει η Akrapovic και η DNA στη μοτοσυκλέτα μας, να τη μετατρέψουμε σε καλά αποτελέσματα και ήδη ο οδηγός είναι ενθουσιασμένος με τη συνεργασία αυτή.”

Ετικέτες

Motul WSBK: Επίσημα τέλος το Phillip Island – Σε νέα πίστα στην Αυστραλία από το 2028

Το γνωρίζαμε από τον Φεβρουάριο, τώρα είναι πλέον επίσημο
the bend
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

19/6/2026

Τα άσχημα μαντάτα για την ιστορική πίστα της Αυστραλίας, Phillip Island, συνεχίζονται. Μετά την απώλεια του MotoGP, που επισημοποιήθηκε τον Φλεβάρη, κυκλοφορούσαν πολλές φήμες περί αντικατάστασης της πίστας και στο καλεντάρι του WSBK, χωρίς ωστόσο να έχει οριστικοποιηθεί κάτι σχετικό.

Αυτό συνέβη σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουνίου 2026, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση από τους διοργανωτές του WSBK. Σύμφωνα με αυτή, “το Motul FIM Superbike World Championship θα ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στην Αυστραλία από το 2028, με την πίστα The Bend να φιλοξενεί τον αυστραλιανό γύρο με πολυετή συμφωνία. Χτισμένο στη νότια Αυστραλία, το Shell V-Power Motorsport Park at The Bend θα ενταχθεί στο ημερολόγιο του WSBK από την 41η χρονιά του πρωταθλήματος και εφεξής.”

Το WSBK απλώς επιβεβαιώνει σήμερα αυτό που ήδη γνωρίζαμε από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η αποχώρηση του MotoGP, πρωτάθλημα που μοιράζεται τους ίδιους διοργανωτές με το WSBK, οπότε εύλογα τα όποια προβλήματα έβλεπαν στο Phillip Island θα αφορούσαν και τους δύο αγωνιστικούς θεσμούς.

Ως γνωστόν, το MotoGP οδεύει προς μια νέα πίστα σε δημόσιους δρόμους (street circuit) που θα στηθεί στην Αδελαΐδα, ενώ στο μεσοδιάστημα θα χρησιμοποιήσει την πίστα The Bend, την ίδια στην οποία μετακομίζει τώρα και το WSBK.

Ο αγώνας του Phillip Island την επόμενη χρονιά (2027) θα είναι ο τελευταίος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes.

Ετικέτες