Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Akrapovic και Honda μαζί στο WSBK

Ανακοινώθηκε η συνεργασία των δύο εργοστασίων με στόχο το Πρωτάθλημα

Η Akrapovic ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Honda World Superbike Team, καθώς η σλοβένικη εταιρεία θα είναι πλέον επίσημος χορηγός και τεχνικός συνεργάτης της ιαπωνικής ομάδας για το 2017.

Όλο το διάστημα που μεσολαβεί από το τέλος της προηγούμενης σεζόν μέχρι την έναρξη της επόμενης, η Akrapovic ήταν απασχολημένη με τον σχεδιασμό των εξατμίσεων που θα 'φορούν" οι εργοστασιακές Honda CBR1000RR Fireblade SP2 των Nicky Hayden και Stefan Bradl, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbikes του 2017. Σε συνεργασία με τους μηχανικούς της Honda, η σλοβένικη εταιρεία κατασκεύασε ένα δικό της σύστημα εξατμίσεων, το οποίο είναι ήδη έτοιμο για τις δοκιμές στο Jerez στις 24 Ιανουαρίου, πριν την έναρξη της σεζόν.

Η προϊστορία της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών, συμπεριλαμβάνει δύο παγκόσμιους τίτλους (το 2000 που ήταν ο πρώτος παγκόσμιος τίτλος για την Akrapovic και το 2002) στα WSBK με τον Colin Edwards. Το σύστημα που είναι φτιαγμένο ειδικά για το νέο Fireblade, κατασκευάστηκε από κράμα τιτανίου και σύμφωνα με την Akrpaovic, βοηθά στο να αποδώσει ο κινητήρας το μέγιστο των δυνατοτήτων του. Πέρα από τις δοκιμές στο Jerez, τα αποτελέσματα της συνεργασίας θα τα δούμε στα τέλη Φεβρουαρίου όπου ξεκινά το πρωτάθλημα, με τον πρώτο αγώνα στην πίστα του Phillip Island στην Αυστραλία.

Tags: