Αλλάζει και το πρόγραμμα των Motul WSBK!

Μεταφέρεται ο αγώνας της Jerez!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

11/3/2020

Με τη σειρά φαίνεται πως έχει πάρει τα πρωταθλήματα η FIM και αλλάζει τις ημερομηνίες των αγώνων τους. Τώρα, σειρά έχουν τα Motul WSBK, με τον αγώνα στη Jerez να μεταφέρεται από 27-29 Μαρτίου στις 23-25 Οκτωβρίου, αποτελώντας έτσι την αυλαία του πρωταθλήματος. Επίσης, η FIM σε συνεργασία με την Dorna WSBK και τους υπεύθυνους των πιστών, αποφάσισαν να μεταφέρουν τον αγώνα του Magny Cours μια εβδομάδα μετά και από 25-27 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στις 02-04 Οκτωβρίου. Ο αρχικός λόγος είναι να μην συμπέσουν το ίδιο σαββατοκύριακο οι αγώνες των MotoGP με των Superbikes και τρελαθούμε στο ζάπινγκ…

 

Αναθεωρημένο πρόγραμμα Motul WSBK 2020
Ημ/νια
Χώρα
Πίστα
28 Φεβρουαρίου – 01 Μαρτίου
Αυστραλία
Philip Island
Θ.Α.
Κατάρ
Losail International Circuit
08 – 10 Μαΐου
Ιταλία
Imola
22 – 24 Μαΐου
Ισπανία
Aragon
12 – 14 Ιουνίου
Ιταλία
Misano Marco Simoncelli
03 – 05 Ιουλίου
Μ. Βρετανία
Donington Park
31 Ιουλίου – 02 Αυγούστου
Γερμανία
Oschersleben
21-23 Αυγούστου
Ολλανδία
TT Assen
04 – 06 Σεπτεμβρίου
Πορτογαλία
Portimao
18 – 20 Σεπτεμβρίου
Ισπανία
Catalunya
02-04 Οκτωβρίου
Γαλλία
Magny Cours
09 – 11 Οκτωβρίου
Αργεντινή
El Vilicum
23 – 25 Οκτωβρίου
Ισπανία
Jerez

 

Ετικέτες

Motul-WSBK 2023: Δοκιμαστικά Jerez με ταχύτερο τον Toprak

Νέες και καλύτερες μοτοσυκλέτες για όλους
wsbk
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

26/1/2023

Το διήμερο των δοκιμαστικών στην Jerez για τους αναβάτες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motul-WSBK ολοκληρώθηκε αφήνονταν για άλλη μια φορά ανοιχτούς τους λογαριασμούς μεταξύ του Toprak και του Bautista. Τόσο ο Τούρκος Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 της Yamaha, όσο και ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022 της Ducati, ήταν οι ταχύτεροι αναβάτες σε όλο το διήμερο, με τον Toprak να είναι ο “νικητής” της μάχης και τις δύο ημέρες με διαφορά ενός δέκατου την πρώτη ημέρα και εικοσιτριών εκατοστών του δέκατου την δεύτερη.

wsbk

Ισοπαλία είχαν οι δυο τους και στις πτώσεις, με τον Βautista να έχει μια ελαφριά έξοδο και πτώση στο πρώτο κομμάτι της πίστας και τον Toprak να πέφτει (πολύ πιο θεαματικά) στο τελευταίο κομμάτι της πίστας, καταστρέφοντας μάλιστα τη μοτοσυκλέτα του. Παρ’ όλα αυτά, λίγα λεπτά αργότερα πήρε τη δεύτερη μοτοσυκλέτα και έκανε τον ταχύτερο χρόνο του διήμερου!

wsbk

Ο Rea και η Kawasaki είχαν μια χλομή πρώτη ήμέρα, όμως την δεύτερη σημείωσαν τον τρίτο ταχύτερο χρόνο, υπενθυμίζοντας πως είναι και αυτός πάντα μέσα στο παιχνίδι του τίτλου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Toprak η R1 του 2023 έχει μεγάλη διαφορά στις επιταχύνσεις και βελτιωμένα ηλεκτρονικά, κάτι που θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει τα προβλήματα που είχε απέναντι στην Ducati του Bautista το 2022.

wsbk

Από την μεριά του o Bautista δήλωσε πως η Panigale V4R του 2023 απέκτησε πιο ομαλό και γραμμικό κινητήρα και θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει τα προβλήματα που είχε το 2022…

Με λίγα λόγια και οι δύο μας υπόσχονται εξίσου σκληρές μάχες το 2023 με εκείνες που είδαμε το 2022.

Στα σημαντικά νέα αυτών των δοκιμαστικών είναι το ντεμπούτο του Danillo Petrucci με την δορυφορική ομάδα της Ducati και του Remy Gardner με την εργοστασιακή Yamaha.

wsbkwsbkwsbkwsbk