Alvaro Bautista: Η CBR-1000R-R έχει άλλο 70% να δώσει!

Εν αναμονή της επανεκκίνησης του πρωταθλήματος
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

6/4/2020

Σε μια νέα συνέντευξη προχώρησε ο Alvaro Bautista, όσο παραμένει κλεισμένος στο σπίτι του διατηρώντας στη φυσική του κατάσταση μέχρι να περάσει η “θύελλα” της πανδημίας. Πρόσφατα, ο αναβάτης της Honda είχε αναφερθεί τόσο στην τωρινή κατάσταση όσο και στον ανταγωνισμό του φετινού πρωταθλήματος, ενώ τώρα απλώνει τα χαρτιά του και μας φανερώνει τα περιθώρια εξέλιξης της νέας Superbike της Honda. Σε αυτό το σημείο, να θυμίσουμε πως κανένας απ’ τους αναβάτες δεν βρέθηκε στο βάθρο σε έναν απ’ τους τρεις αγώνες στο Phillip Island, ενώ ο Ισπανός της Honda τερμάτισε δύο φορές εντός της δεκάδας και μια φορά τελευταίος, αντιμετωπίζοντας αρκετές δυσκολίες.

Ωστόσο, όπως έχουμε αναφέρει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν, πρόκειται για μια νέα ομάδα στο πρωτάθλημα, με μια ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα και αυτό σημαίνει δύο πράγματα: Πρώτον, ότι δεν έχουμε δει τις πραγματικές δυνατότητες της CBR1000RR-R και δεύτερον ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι να τις ανακαλύψουν τόσο οι αναβάτες όσο και οι μηχανικοί της ομάδας. Ένα απ’ τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Bautista ήταν το στάδιο εξέλιξης της μοτοσυκλέτας με τον Ισπανό να αναφέρει: “Ο κινητήρας έχει πάρα πολλές δυνατότητες και θα χρειαστεί να ρυθμίσουμε πολλές παραμέτρους. Πρόκειται για ένα καινούργιο project της Honda (σ.σ. ένας απ’ τους λόγους που υπέγραψε με την Big-H ήταν ότι τον ενθουσίαζε το γεγονός ότι θα είχε ενεργό ρόλο στην εξέλιξη της νέας μοτοσυκλέτας) και τόσο η μοτοσυκλέτα όσο και η ομάδα είναι νέες και για αυτό χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο. Αυτή τη στιγμή έχουμε καταφέρει να εκμεταλλευτούμε μόνο το 30% των δυνατοτήτων της. Προς το παρόν δεν μπορούμε να την εξελίξουμε δραστικά λόγω της κατάστασης, ωστόσο είμαι αισιόδοξος πως όταν έρθει η ώρα θα φτάσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.”  Όλες οι πληροφορίες, τα δεδομένα και οι παρατηρήσεις των αναβατών, βρίσκονται στα χέρια των μηχανικών με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο – o Bautista είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι δεν έχει αφήσει την πανδημία να διακόψει την επικοινωνία του με την ομάδα, προσφέροντας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορεί. Το μόνο που μένει είναι να ξαναβρεθούν στη πίστα για την περαιτέρω εξέλιξή της.

Επιπρόσθετα, ο Bautista έδωσε τέλος στις όποιες φήμες υπήρχαν, που ήθελαν τον Marc Marquez να τον παροτρύνει να πάει στη Honda λέγοντας: “Δεν μου πρότεινε τη Honda ο Marquez. Δεν χρειαζόταν να με πείσει για την εταιρεία,” τόνισε ο Ισπανός. “Για την ακρίβεια οδήγησε την Triple R και τον ρώτησα την άποψή του, αλλά αυτό συνέβη αφότου είχα υπογράψει το συμβόλαιό μου με τη Honda.” Ακόμη, ο Bautista σχολίασε και το ντουέτο των αδερφών Marquez στα MotoGP και πιστεύει πως μια ομάδα αποτελούμενη από δύο αδέρφια είναι πάρα πολύ ωραίο, ενώ τόνισε πως ο Alex Marquez θα έχει την ψυχολογική πίεση του να φτάσει γρήγορα το επίπεδο του αδερφού του. “Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον…” είπε.

Το πότε θα ξαναρχίσουν τα πρωταθλήματα παραμένει άγνωστο, όμως σε ό,τι αφορά τα Superbikes οι δηλώσεις του Bautista επισφραγίζουν το γεγονός ότι η πολύπαθη σεζόν θα είναι απ’ τις πιο ενδιαφέρουσες.

Ετικέτες

Motul WSBK: Jonathan Rea, επιστροφή στο HRC!

Κλείνει τον κύκλο ο GOAT του Πρωταθλήματος, επιστρέφοντας στο παλιό του "σπίτι", ως δοκιμαστής
Jonathan Rea - Επιστρέφει στο HRC!
Από τον

Παύλο Καρατζά

11/11/2025

Η Honda HRC ανακοινώνει μια νέα συνεργασία με τον έξι φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Superbike και πρώην αναβάτη της Honda, Jonathan Rea, ο οποίος θα ενταχθεί ξανά στην ιαπωνική εταιρεία, αυτή τη φορά ως δοκιμαστής του WSBK, το 2026.

Ο 38χρονος αναβάτης δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς είναι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης του WSBK όλων των εποχών, με 6 παγκόσμιους τίτλους, 119 νίκες και 264 βάθρα στο ενεργητικό του.

Από το 2015 έως το 2020, ο Rea ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του WSBK, εξασφαλίζοντας τον τίτλο του Πρωταθλήματος σε έξι συνεχόμενες σεζόν, ένα ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθεί.

Να σημειωθεί πως ο Βορειοϊρλανδός αναβάτης συμμετείχε στον θεσμό για επτά συναπτά έτη με Honda CBR1000RR (στην εποχή που η μοτοσυκλέτα βρισκόταν πολύ πίσω σε εξέλιξη σε σχέση με τον ανταγωνισμό), πριν μετακομίσει στην Kawasaki και ξεκινήσει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ενώ πριν από το WSBK, έτρεχε και πάλι με Honda στα British Superbike από το 2005 έως το 2007.

Jonathan Rea 2013 Honda

Αφού αποφάσισε να αποσυρθεί από τους επαγγελματικούς αγώνες στο τέλος του 2025, ο Jonathan Rea αναζητούσε μια νέα πρόκληση, την οποία βρήκε τώρα με την επιστροφή του στη Honda. Ο Rea είναι πρόθυμος να προσφέρει την τεράστια εμπειρία και γνώση του στο πρόγραμμα Honda HRC Superbike, ενώ η εταιρεία όχι μόνο αναγνωρίζει την τεράστια αξία ενός αναβάτη του επιπέδου του, αλλά και επιδεικνύει τη σταθερή δέσμευσή της να ενισχύσει την παρουσία της στην κατηγορία.

Jonathan Rea

Ο Jonathan Rea δήλωσε: “Από τη στιγμή που η HRC μοιράστηκε τα σχέδιά της και τον νέο ρόλο που οραματίζεται για μένα, ενθουσιάστηκα αμέσως με την ιδέα του πώς θα μπορούσα να συνεισφέρω. Νιώθω ότι ο κύκλος κλείνει με την επιστροφή μου στη Honda, τον κατασκευαστή με τον οποίο απέκτησα την πρώτη μου εμπειρία στο WorldSBK και την πρώτη μου νίκη στην κατηγορία. Αν και ο ρόλος μου θα είναι αρκετά διαφορετικός από αυτόν που είχα ως πλήρους απασχόλησης οδηγός αγώνων, είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτό το νέο κεφάλαιο. Στόχος μου είναι να αξιοποιήσω όλη την εμπειρία και τις γνώσεις που έχω αποκτήσει κατά τη διάρκεια της καριέρας μου και να τις χρησιμοποιήσω για να υποστηρίξω την ανάπτυξη της CBR1000RR-R και της εργοστασιακής ομάδας Honda HRC με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ ξανά με τον Chris Pike, τον project manager της ομάδας δοκιμών της Honda HRC και πρώην αρχηγό της ομάδας μου, με τον οποίο μοιράζομαι υπέροχες αναμνήσεις και αμοιβαίο σεβασμό. Δουλεύοντας μαζί ως ομάδα, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να χτίσουμε κάτι πραγματικά θετικό για το μέλλον και ανυπομονώ να ξεκινήσω”.

Yuji Mori – Διευθυντής της ομάδας Honda HRC: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Jonathan πίσω στο πρόγραμμα WorldSBK και στην οικογένεια της Honda. Το γεγονός ότι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στην ιστορία του WorldSBK εντάσσεται στην ομάδα μας σε έναν τόσο σημαντικό ρόλο όπως αυτός του δοκιμαστή της HRC είναι πραγματικά σημαντικό για όλους μας και, πιστεύουμε, για την ίδια τη σειρά αγώνων. Ο Jonathan ξεκίνησε την διεθνή του καριέρα με την Honda και το γεγονός ότι επιστρέφει τώρα με τόσο πλούσια γνώση και εμπειρία κάνει αυτή τη συνεργασία ιδιαίτερα πολύτιμη και υπογραμμίζει την πλήρη και συνεχή δέσμευσή μας στο πρόγραμμα Superbike. Η συμβολή του θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο καθώς συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε το πρόγραμμά μας και να εργαζόμαστε για να επαναφέρουμε την Honda στο επίπεδο που στοχεύουμε στο πρωτάθλημα”.