Eugene Laverty: Πάνω από επτά κατάγματα στους καρπούς

Δηλώσεις μετά το χειρουργείο
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

14/5/2019

Ο 5ος γύρος του Motul WSBK επιφύλασσε πάρα πολλές εκπλήξεις τόσο με τη νίκη του Rea όσο και με τις πτώσεις και τις εγκαταλείψεις. Η ιστορία του Eugene Laverty (Team Goeleven) συνεχίζεται και θα συνεχιστεί για πολύ περισσότερο το επόμενο διάστημα εξαιτίας του ατυχήματός του. Ο Ιρλανδός αναβάτης δεν κατάφερε να λάβει μέρος στον αγώνα εξαιτίας σφοδρής πτώσης που είχε στο Acqua Minerale στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής. Είναι ένα ιδιαίτερα τεχνικό σημείο της πίστας που περιλαμβάνει τις στροφές 9 και 10.

Μάλιστα, είχε ξαναπέσει πριν από δύο χρόνια στην ίδια πίστα κατά τη διάρκεια του πρώτου σκέλους. Τότε οι μοτοσυκλέτες του Laverty και Lowes ήρθαν σε επαφή με αποτέλεσμα σε αυτή του Laverty να κοπούν τα σωληνάκια των φρένων και να μην μπορεί να φρενάρει, όπως εξήγησε μεταγενέστερα του αγώνα. Ως εκ τούτου, την ώρα που έφυγε στην αμμοπαγίδα αποφάσισε να αφήσει τη μοτοσυκλέτα του και να μην συγκρουστεί μαζί της στο φράκτη, αποφεύγοντας έτσι τόσο κάποιον σοβαρό τραυματισμό όσο και τα εγκαύματα (αφού απ’ την σύγκρουση η μοτοσυκλέτα του τυλίχτηκε στις φλόγες).

Φέτος ο Laverty ήταν περισσότερο άτυχος, αν και η πτώση του δεν ήταν τόσο θεαματική. Οι συνέπειές της όμως ήταν πολύ χειρότερες αφού έσπασε και τους δύο του καρπούς. Ο Laverty, μετά το high side στο Acqua Minerale μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Imola πριν πάρει το αεροπλάνο για την Ισπανία, όπου θα γινόντουσαν οι χειρουργικές επεμβάσεις. Ο Δρ. Xavier Mir δεν είναι απλά ένας ειδικευμένος γιατρός στην τραυματολογία και στην ορθοπεδική χειρουργική, αλλά ο επίσημος γιατρός των αγωνιζομένων. Ένας γιατρός που έχει αφήσει ιστορία στους αγώνες, όπως διαβάζετε εδώ, και είναι εκείνος που ανέλαβε να κάνει τις επεμβάσεις στον Laverty.  Από τα MotoGP  που είχε αναλάβει τη χειρουργική επέμβαση στον ώμο του Marquez, μέχρι τα superbike, η εμπειρία αυτή που έχει είναι σημαντική για την πολυπλοκότητα των τραυμάτων του Laverty.

Το πρώτο χειρουργείο ολοκληρώθηκε το Σάββατο που μας πέρασε και ο αναβάτης στις δηλώσεις του είπε: “Το Σάββατο έγινε η πρώτη επέμβαση στο δεξί καρπό και γι’ αυτόν ανησυχούσα περισσότερο. Είχε επτά κατάγματα εκ των οποίων τα τρία ήταν πολύ μεγάλα, έτσι ο Δρ. Mir ήρθε για να με σώσει και με ανέλαβε ως περιστατικό του. Είμαι πολύ πιο ήρεμος τώρα σχετικά με το θέμα, καθώς γνωρίζω πως τα πράγματα θα πάνε καλά.”

Σχετικά με τον αριστερό του καρπό ο Laverty είπε: “Τώρα, έχω να ανησυχώ για αυτόν (έδειξε τον αριστερό του καρπό). Αύριο θα γίνει η δεύτερη επέμβαση. Στον αριστερό έχω κάνει τρία χειρουργεία και δεν γινόταν να χειρουργηθούν και τα δύο μου χέρια την ίδια μέρα, η επέμβαση θα διαρκούσε έξι ώρες ή παραπάνω και δεν πιστεύω πως το σώμα μου θα μπορούσε να ανταπεξέλθει! Δεν είναι ο ιδανικός τρόπος και ευελπιστώ να αναρρώσω πλήρως. Συμβαίνουν αυτά και δυστυχώς τα τελευταία δύο χρόνια δείχνουν να συμβαίνουν σε μένα.”

Ετικέτες

Motul WSBK 2024, Assen, Race 2 – Τη νίκη ο Razgatlioglu, την πρωτιά στο πρωτάθλημα ο Bautista

Μερικές σταγόνες βροχής έφεραν τα πάνω κάτω στον αγώνα
Motul WSBK 2024, Assen, Race 2 – Τη νίκη ο Razgatlioglu, την πρωτιά στο πρωτάθλημα ο Bautista
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

21/4/2024

Στον δεύτερο αγώνα στο Assen μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο καιρός και συγκεκριμένα η βροχή η οποία ήρθε για λίγα λεπτά και άλλαξε τις ισορροπίες. Μεγάλος κερδισμένος τελικά ήταν ο Toprak Razgatlioglu της ROKIT BMW Motorrad WorldSBK Team ο οποίος με την M 1000 RR πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στο Assen.

O Alvaro Bautista (Aruba.It Racing Ducati), ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα όλων με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα στον δεύτερο αγώνα του Assen, ενώ πίσω του είχε βρεθεί ο Adrea Locatelli της Pata Prometeon Yamaha.

WSBK

Καλή εκκίνηση είχαν κάνει και οι Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team), Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha), Nicolo Bulega (Aruba.It Racing Ducati) και Toprak Razgatlioglu οι οποίοι απείχαν λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο από τους δύο πρώτους.

Με τον Bautista να προηγείται ο Razgatlioglu είχε ξεκινήσει να κάνει την επίθεση του στους αναβάτες οι οποίοι βρισκόταν μπροστά του. Ο αναβάτης της BMW αρχικά πέρασε τον Rea, ενώ στη συνέχεια πέρασε τόσο τον Bulega όσο και τον Locatelli ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση.

WSBK

Έχοντας διανύσει πέντε γύρους στον αγώνα ο Toprak ο οποίος ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην πίστα έκανε την επίθεση του στον Gardner ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση ενώ επόμενος στόχος του Razgatlioglu ήταν ο Bautista.

Με 14 γύρους να απομένουν ο αναβάτης της BMW είχε φτάσει πίσω από τον Bautista ενώ λίγες στροφές αργότερα η πρώτη θέση άλλαξε χέρια καθώς ο Razgatlioglu πέρασε μπροστά.

Δέκα γύρους πριν το τέλος ξαφνικά είδαμε να έρχονται οι πρώτες σταγόνες βροχής και ξαφνικά όλα άλλαξαν μέσα σε μερικά λεπτά. Ο Gardner ο οποίος είχε τον καλύτερο ρυθμό πέρασε στην πρώτη θέση, ενώ πίσω του βρισκόταν ο Locatelli με τρίτο τον Bautista. Χαρακτηριστικό της αναμπουμπούλας της βροχής ήταν πως οι 9 πρώτοι είχαν λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο διαφορά!

WSBK

Οκτώ γύρους πριν το τέλος ο Locatelli πέρασε στην πρώτη θέση με τον Bautista με τη σειρά του να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση εμπρός από τον Gardner.

Στους επόμενους γύρους η πίεση του Bautista απέφερε καρπούς καθώς στο τέλος της ευθείας εκκίνησης – τερματισμού ο Gardner πήγε ευθεία με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην τρίτη θέση ενώ στη μάχη της νίκης έμπαινε σιγά σιγά και ο Razgatlioglu ο οποίος είχε το σκληρό πίσω ελαστικό της Pirelli στην BMW M1000 RR.

Πέντε γύρους πριν το τέλος ο Razgatlioglu πέρασε με την σειρά του στην πρώτη θέση, με τους Bautista και Gardner να ακολουθούν και τη βροχή στην πίστα του Assen να έχει σταματήσει.

Ο Razgatlioglu κατάφερνε να κρατάει πίσω του τον Bautista παίζοντας εκπληκτική άμυνα με την BMW. Στον τελευταίο γύρο του αγώνα ο Bautista προσπάθησε να κάνει την επίθεση του ωστόσο ο αναβάτης της BMW είχε καλύτερο ρυθμό και έτσι πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού κερδίζοντας ταυτόχρονα για πρώτη φορά στο Assen.

Motul WSBK 2024, Assen, Race 2 – Τη νίκη ο Razgatlioglu, την πρωτιά στο πρωτάθλημα ο Bautista

Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Bautista, με τον Gardner να πετυχαίνει το πρώτο βάθρο της καριέρας του στο Motul WSBK. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Andrea Iannone (GoEleven Team), με τον Locatelli να συμπληρώνει την πεντάδα.

Όσον αφορά την βαθμολογία ο Bautista ανέβηκε στην πρώτη θέση έχοντας 123 βαθμούς, με τον Razgatlioglu να βρίσκεται στη δεύτερη έχοντας 117 βαθμούς. Ο μέχρι πρώτινος πρωτοπόρος Nicolo Bulega μετά τα φτωχά του αποτελέσματα στο Αssen έπεσε στην τρίτη θέση με 109 βαθμούς.

Motul WSBK 2024, Assen, Race 2 – Τη νίκη ο Razgatlioglu, την πρωτιά στο πρωτάθλημα ο Bautista

Επόμενη στάση του Motul WSBK, το Grand Prix Pirelli Emilia-Romagna στην πίστα του Misano στις 14 - 16 Ιουνίου.

Αποτελέσματα Race 2 Assen:

Θέση Αναβάτης Εθνικότητα Ομάδα Χρόνοι
1 Toprak Razgatlioglu TUR ROKIT BMW Motorrad WorldSBK Team 21 Laps
2 Alvaro Bautista SPA Aruba.It Racing Ducati +0.625s
3 Remy Gardner AUS GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team +1.022s
4 Andrea Iannone ITA GoEleven Ducati +3.120s
5 Andrea Locatelli ITA Pata Yamaha Prometeon WorldSBK +3.217s
6 Sam Lowes GBR Marc VDS Ducati +5.174s
7 Dominique Aegerter SWI GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team +5.538s
8 Nicolo Bulega ITA Aruba.It Racing Ducati +6.337s
9 Michael Van Der Mark NED ROKIT BMW Motorrad WorldSBK Team +8.059s
10 Xavi Vierge SPA Team HRC WorldSBK +19.453s
11 Tarran Mackenzie GBR Petronas Mie Honda +19.556s
12 Garrett Gerloff USA Bonovo Action BMW +21.771s
13 Michael Ruben Rinaldi SPA Motocorsa Ducati +22.322s
14 Philipp Oettl GER GMT94 Yamaha +31.822s
15 Tito Rabat SPA Puccetti Kawasaki +35.305s
16 Nicholas Spinelli ITA Barni Spark Racing Team +35.392s
17 Bradley Ray GBR Motoxracing Yamaha WorldSBK Team +37.947s
18 Axel Bassani ITA Kawasaki Racing Team WorldSBK +43.360s
19 Jonathan Rea GBR Pata Yamaha Prometeon WorldSBK +1'18.925s
20 Adam Norrodin MAL Petronas Mie Honda +1'34.526s
21 Alex Lowes GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK DNF
22 Scott Redding GBR Bonovo Action BMW DNF
Ετικέτες