Χάνει και Jerez ο Laverty!

Συνεχίζει ο Bridewell στη θέση του
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

30/5/2019

Στον 5ο γύρο του πρωταθλήματος Motul WSBK είδαμε την σφοδρή πτώση του Eugene Laverty, από ένα τρομακτικό highside στο Acque Minerali της Imola, κατά την διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών. Εκεί ο Laverty έσπασε και τους δυο του καρπούς με αποτέλεσμα να μην λάβει μέρος στον αγώνα. Η Team Goeleven αποφάσισε να φέρει τον Tommy Bridewell απ’ το πρωτάθλημα BSB ως wildcard συμμετοχή για να τον αντικαταστήσει. Στο πρώτο σκέλος και τον Superpole Race (το δεύτερο σκέλος ακυρώθηκε λόγω κακοκαιρίας) κατάφερε να τερματίσει 12ος και 11ος αντίστοιχα. Ο Laverty δεν έχει αναρρώσει πλήρως ακόμη απ’ τις επεμβάσεις που έκανε στους καρπούς του κι έτσι έχασε τις επίσημες δοκιμές στο Misano, που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες, αλλά και τον αγώνα στη Jerez.

Η Team Goeleven αποφάσισε να συνεχίσει ως αντικαταστάτης του Laverty ο Bridewell, ο οποίος ανέφερε: “Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που θα μπορέσω να ξανατρέξω για ακόμη μια φορά σε έναν γύρο του παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK. Στην Imola τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα και τα πήγαμε πολύ καλά, δεδομένου του χρόνου που είχαμε στη διάθεσή μας, όμως τώρα στον αγώνα της Jerez πιστεύω θα είμαι πιο ανταγωνιστικός. Δουλεύαμε πολύ σκληρά στο να κατανοήσουμε τη νέα Ducati Panigale V4 R και αισθάνομαι πολύ άνετα πάνω της κι έτσι μόλις εξοικειωθώ ξανά στα εργοστασιακά ηλεκτρονικά της, θα μπορούμε να πιέσουμε περισσότερο στους χρόνους.”

WSBK Portimao Test - Alvaro Bautista 1ος και Jonathan Rea 2ος, με 0.009 δευτερόλεπτα διαφοράς

Τέσσερις αναβάτες έσπασαν το ρεκόρ πίστας - ασταμάτητη εξέλιξη
WSBK Portimao Test
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/2/2023

Οι συνήθεις τρεις ύποπτοι (Bautista, Rea, Razgatlioglu) ήταν οι ταχύτεροι αναβάτες στο preseason test του Portimao, με τον Rinaldi να παρεμβάλλεται ανάμεσα τους στην 3η θέση. Εντυπωσιακός όμως ήταν και ο Andrea Locatelli που έκλεισε την πρώτη πεντάδα, ενώ εντυπωσιακότερος rookie ήταν ο Remy Gardner στην 7η θέση.

Στο Portimao βρέθηκαν τόσο οι πιλότοι του WSBK όσο και του WSSP, για δυο ημέρες δοκιμών, με τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας να φτάνουν λίγο πριν το 1:38, το οποίο έμεινε τελικά άθικτο και παραμένει ακόμα προνόμιο των MotoGP. Παρόλα αυτά, και οι 4 πρώτοι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας έσπασαν το ρεκόρ πίστας που είχε σημειώσει ο Jonathan Rea το 2022, ενώ ταχύτερος όλων ήταν ο Alvaro Bautista με χρόνο 1:39.035, χρόνος παραπλήσιος με των MotoGP!

Ο ρυθμός ήταν γρήγορος καθ’ όλο το διήμερο, με λίγες όμως πτώσεις, μεταξύ των οποίων και του Bautista.

WSBK

Οι αναβάτες δοκίμασαν νέα εξαρτήματα, με τον Rea να έχει νέες αναρτήσεις της Showa, με τη Yamaha να δοκιμάζει νέο ψαλίδι για να βελτιώσει το κράτημα για να έχουν οι αναβάτες της ταχύτερες εξόδους από τις στροφές, και με τη Ducati να βελτιώνει το κράτημα στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας, ειδικά στη μέγιστη κλίση αλλά και στην αλλαγή κατεύθυνσης -με τους Ιταλούς να μην αναφέρονται σε λεπτομέρειες όσον αφορά στις τεχνικές βελτιώσεις που οδήγησαν σε αυτά τα αποτελέσματα.

Toprak

Η Ducati, η Kawasaki και η Yamaha πήραν τις 5 από τις 6 πρώτες θέσεις όσον αφορά στους ταχύτερους γύρους, με τον Iker Lecuona να είναι ο ταχύτερος αναβάτης της Honda, στην 6η θέση με χρόνο 1:39.803. O ομόσταυλος του, Xavi Vierge ήταν 8ος, με τον Remy Gardner της GYTR Yamaha να κάνει το καλύτερο ξεκίνημα όντας 7ος, ανάμεσα στα 2 Honda.

Lowes

Ένατος βρέθηκε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2013, Tom Sykes με την Kawasaki Puccetti Racing, με τον Alex Lowes της εργοστασιακής Kawasaki να κλείνει την πρώτη δεκάδα.

Ο Loris Baz της Bonovo Action BMW ήταν ο πρώτος αναβάτης με M 1000 RR στην 11η θέση, ο Bradley Ray που θα αγωνιστεί με τη Yamaha στους ευρωπαϊκούς γύρους του Πρωταθλήματος ήταν 19ος, ενώ ο Danilo Petrucci βρέθηκε στην 20η θέση.

Ταχύτερος τώρα στα WorldSSP, στα 600 δηλαδή, ήταν ο Nicolo Bulega της Aruba Racing WorldSSP Team, γράφοντας νέο ρεκόρ γύρου με 1:42.636, μπροστά από τον Federico Caricasulo της Althea Racing και από τον Yari Montella της Barni Spark Racing Team.

Σειρά τώρα έχει το τεστ του Phillip Island στις 20-21 Φεβρουαρίου, με τη αγωνιστική σεζόν του 2023 να ξεκινά στις 24-26 Φεβρουαρίου στην ίδια πίστα.

Δείτε παρακάτω τα πλήρη αποτελέσματα του τεστ του Portimao.

Portimao WSBK Test

 

Ετικέτες