Χάνει και Jerez ο Laverty!

Συνεχίζει ο Bridewell στη θέση του
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

30/5/2019

Στον 5ο γύρο του πρωταθλήματος Motul WSBK είδαμε την σφοδρή πτώση του Eugene Laverty, από ένα τρομακτικό highside στο Acque Minerali της Imola, κατά την διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών. Εκεί ο Laverty έσπασε και τους δυο του καρπούς με αποτέλεσμα να μην λάβει μέρος στον αγώνα. Η Team Goeleven αποφάσισε να φέρει τον Tommy Bridewell απ’ το πρωτάθλημα BSB ως wildcard συμμετοχή για να τον αντικαταστήσει. Στο πρώτο σκέλος και τον Superpole Race (το δεύτερο σκέλος ακυρώθηκε λόγω κακοκαιρίας) κατάφερε να τερματίσει 12ος και 11ος αντίστοιχα. Ο Laverty δεν έχει αναρρώσει πλήρως ακόμη απ’ τις επεμβάσεις που έκανε στους καρπούς του κι έτσι έχασε τις επίσημες δοκιμές στο Misano, που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες, αλλά και τον αγώνα στη Jerez.

Η Team Goeleven αποφάσισε να συνεχίσει ως αντικαταστάτης του Laverty ο Bridewell, ο οποίος ανέφερε: “Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που θα μπορέσω να ξανατρέξω για ακόμη μια φορά σε έναν γύρο του παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK. Στην Imola τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα και τα πήγαμε πολύ καλά, δεδομένου του χρόνου που είχαμε στη διάθεσή μας, όμως τώρα στον αγώνα της Jerez πιστεύω θα είμαι πιο ανταγωνιστικός. Δουλεύαμε πολύ σκληρά στο να κατανοήσουμε τη νέα Ducati Panigale V4 R και αισθάνομαι πολύ άνετα πάνω της κι έτσι μόλις εξοικειωθώ ξανά στα εργοστασιακά ηλεκτρονικά της, θα μπορούμε να πιέσουμε περισσότερο στους χρόνους.”

Ετικέτες

WSBK-Andrea Iannone: "Βλέπει" αλλαγή ομάδας για τη σεζόν του 2026

Ο Ιταλός αναβάτης επιβεβαίωσε ότι το 2025 είναι η τελευταία του χρονιά με την Go Eleven
Iannone Confident
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

14/10/2025

Ο Andrea Iannone επιβεβαίωσε ότι η συνεργασία του με την ομάδα Go Eleven Ducati ολοκληρώνεται στο τέλος της φετινής σεζόν, ωστόσο εμφανίζεται...σχεδόν σίγουρος ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και το 2026

Ο Ιταλός επέστρεψε στη δράση το 2024 με την Go Eleven, ύστερα από τετραετή αποκλεισμό λόγω ποινής για θετικό δείγμα ντόπινγκ το 2019. Η επιστροφή του ήταν εντυπωσιακή, με πολλαπλά βάθρα και μία νίκη στην Aragón.

Το 2025, ωστόσο, αποδείχθηκε πιο δύσκολη χρονιά. Ο Iannone έχει ανέβει στο βάθρο μόλις μία φορά, στην πρεμιέρα της χρονιάς στο Phillip Island, αν και η απόδοσή του έχει βελτιωθεί σημαντικά στους τελευταίους αγώνες, με τέσσερις παρουσίες στην πρώτη εξάδα και δύο τέταρτες θέσεις στην Aragón.

Μιλώντας πριν το Estoril Round (10–12 Οκτωβρίου), ο " Maniac" δήλωσε: "Όσον αφορά το μέλλον, είμαι πολύ σίγουρος ότι του χρόνου θα είμαι στο grid. Είναι ακόμη νωρίς για να πω λεπτομέρειες, αλλά δουλεύουμε πάνω σε ένα μεγάλο project, που προς το παρόν δεν μπορώ να αποκαλύψω."

Πρόσθεσε επίσης, "Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω κάτι, αλλά γνωρίζω ότι ο μάνατζέρ μου, ο Gelete Nieto, και ο αδερφός μου δουλεύουν σκληρά για να βρουν την καλύτερη λύση για μένα. Ελπίζω να μπορέσουμε να ανακοινώσουμε σύντομα τα πάντα. Προς το παρόν, η δουλειά μου είναι να μείνω συγκεντρωμένος στους τελευταίους αγώνες της χρονιάς."

Ο Iannone επιβεβαίωσε πως η συνεργασία του με την Go Eleven φτάνει στο τέλος της: "Από την Aragón μέχρι τη Jerez θέλω να ολοκληρώσω τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι η τελευταία μου χρονιά με την Go Eleven και θέλω να φύγω αφήνοντας μια πολύ καλή εντύπωση."

Όσο για τις φήμες περί πιθανής συμμετοχής του στο MotoGP, μετά τον τραυματισμό του Marc Márquez στη Mandalika, ο Ιταλός ξεκαθάρισε:
"Μίλησα με κάποιους ανθρώπους στη Ducati, αλλά είναι απλώς φαντασία αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Τώρα είμαστε στο Estoril και είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό το Σαββατοκύριακο του World Superbike."

Ο Andrea Iannone μπορεί να ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει την Go Eleven, όμως όλα δείχνουν πως το ταξίδι του στο WorldSBK κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει.