Χάνει και Jerez ο Laverty!

Συνεχίζει ο Bridewell στη θέση του
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

30/5/2019

Στον 5ο γύρο του πρωταθλήματος Motul WSBK είδαμε την σφοδρή πτώση του Eugene Laverty, από ένα τρομακτικό highside στο Acque Minerali της Imola, κατά την διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών. Εκεί ο Laverty έσπασε και τους δυο του καρπούς με αποτέλεσμα να μην λάβει μέρος στον αγώνα. Η Team Goeleven αποφάσισε να φέρει τον Tommy Bridewell απ’ το πρωτάθλημα BSB ως wildcard συμμετοχή για να τον αντικαταστήσει. Στο πρώτο σκέλος και τον Superpole Race (το δεύτερο σκέλος ακυρώθηκε λόγω κακοκαιρίας) κατάφερε να τερματίσει 12ος και 11ος αντίστοιχα. Ο Laverty δεν έχει αναρρώσει πλήρως ακόμη απ’ τις επεμβάσεις που έκανε στους καρπούς του κι έτσι έχασε τις επίσημες δοκιμές στο Misano, που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες, αλλά και τον αγώνα στη Jerez.

Η Team Goeleven αποφάσισε να συνεχίσει ως αντικαταστάτης του Laverty ο Bridewell, ο οποίος ανέφερε: “Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που θα μπορέσω να ξανατρέξω για ακόμη μια φορά σε έναν γύρο του παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK. Στην Imola τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα και τα πήγαμε πολύ καλά, δεδομένου του χρόνου που είχαμε στη διάθεσή μας, όμως τώρα στον αγώνα της Jerez πιστεύω θα είμαι πιο ανταγωνιστικός. Δουλεύαμε πολύ σκληρά στο να κατανοήσουμε τη νέα Ducati Panigale V4 R και αισθάνομαι πολύ άνετα πάνω της κι έτσι μόλις εξοικειωθώ ξανά στα εργοστασιακά ηλεκτρονικά της, θα μπορούμε να πιέσουμε περισσότερο στους χρόνους.”

Ετικέτες

MOTUL WSBK, Aragon: Πρόγραμμα μεταδόσεων - Όλες οι κατηγορίες – Πότε αγωνίζεται ο Γιάννης Περιστεράς

Μετά τις κυριαρχίες των Bulega και Debise
WSBK
Από τον

Παύλο Καρατζά

26/5/2026

Μετά το GP της Τσεχίας, όπου ο Bulega πέτυχε ακόμη ένα "τρία στα τρία", μεταφερόμαστε στην Αραγονία για τον 6ο γύρο του WSBK 2026.

Ο Nicolo Bulega έκανε και στον προηγούμενο γύρο το απόλυτο, πετυχαίνοντας ακόμη ένα "τρία στα τρία" και φτάνοντας τις 19 σερί νίκες στον θεσμό, συντρίβοντας το προηγούμενο ρεκόρ του Toprak Razgatlioglu και ποιος ξέρει πού θα σταματήσει. Ο Ιταλός έχει ήδη ξεφύγει με 95 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο στη γενική κατάταξη και teammate του στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati, Iker Lecuona.

Το απόλυτο στον προηγούμενο γύρο έκανε και ο Valentin Debise με τη δεύτερη διπλή νίκη της ZXMOTO, που με τις επιτυχίες της έχει αφήσει άφωνο το κοινό παγκοσμίως. Αυτή τη στιγμή ο Γάλλος έχει κερδίσει 5 από τους 10 αγώνες και είναι δεύτερος στη γενική κατάταξη, 19 βαθμούς πίσω από τον Albert Arenas, με Yamaha R9.

Παράλληλα με τον 6ο γύρο του WSBK θα διεξαχθεί και ο 4ος γύρος της κατηγορίας Sportbike (WorldSPB), εκεί που έχουμε ελληνικό ενδιαφέρον καθώς αγωνίζεται ο Γιάννης Περιστεράς με Aprilia RS 660 Factory.

Ακολουθεί το επίσημο πρόγραμμα του GP του Aragon, με την ώρα Ελλάδας για κάθε event.

Παρασκευή 29/5

Ωράριο

Κατηγορία

Event

10:00 - 10:25

R3 BLU CRU Champ

Free Practice

10:40 - 11:20

WorldSSP

Free Practice

11:35 - 12:20

WorldSBK

Free Practice 1

12:35 - 13:00

WorldSPB

Free Practice

14:15 - 14:40

R3 BLU CRU Champ

Superpole

14:55 - 15:35

WorldSSP

Superpole

16:00 - 16:45

WorldSBK

Free Practice 2

17:00 - 17:25

WorldSPB

Superpole

Σάββατο 30/5

Ωράριο

Κατηγορία

Event

10:00 - 10:10

WorldSSP

Warm Up 1

10:20 - 10:30

WorldSPB

Warm Up 1

10:40 - 11:00

WorldSBK

Free Practice 3

11:20

R3 BLU CRU Champ

Race 1

12:15 - 12:30

WorldSBK

Superpole

13:30

WorldSSP

Race 1

15:00

WorldSBK

Race 1

16:15

WorldSPB

Race 1

Κυριακή 31/5

Ωράριο

Κατηγορία

Event

10:00 - 10:10

WorldSPB

Warm Up 2

10:20 - 10:30

WorldSBK

Warm Up

10:40 - 10:50

WorldSSP

Warm Up 2

11:10

R3 BLU CRU Champ

Race 2

12:10

WorldSBK

Superpole Race

14:00

WorldSPB

Race 2

15:00

WorldSSP

Race 2

16:30

WorldSBK

Race 2