Honda WSSP - Δεν ολοκλήρωσε την πιστοποίηση κινητήρα στο WSSP, λόγω προβλημάτων logistics και τελωνείου!

Συμμετοχή στους 2 πρώτους αγώνες μόνο μετά τη σύμφωνη γνώμη των άλλων κατασκευαστών
Honda WSSP προβλήματα πιστοποίησης
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/2/2023

Η επίσημη αγωνιστική ομάδα της Honda στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSSP αντιμετώπισε ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα, καθώς δεν κατάφερε να προμηθεύσει τη Dorna με τον κινητήρα της για την ομολογκασιόν (την πιστοποίηση του δηλαδή), ενώ συμμετείχε στον πρώτο γύρο κατ’ εξαίρεση, μόνο μετά τη σύμφωνη γνώμη και των υπόλοιπων κατασκευαστών!

Η ανακοίνωση Dorna & FIM έχει ως εξής:

"Οι FIM & Dorna WSBK θέλουν να παράσχουν την ακόλουθη διευκρίνηση πάνω στο θέμα των Honda WorldSSP αγωνιστικών μοτοσυκλετών (CBR600RR) που θα αγωνιστούν στο Phillip Island και στη Mandalika στους πρώτους δυο γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2023 FIM Supersport.

Ως αποτέλεσμα προβλημάτων εφοδιασμού και τελωνείων, ήταν αδύνατο για τη Honda να παρουσιάσει τον κινητήρα (και τα υπόλοιπα υποχρεωτικά εξαρτήματα) στην ώρα που έπρεπε για τη δεύτερη φάση της πιστοποίησης της FIM.

Η FIM αποφάσισε να απαλλάξει προσωρινά τη Honda από την πιστοποίηση, με την προϋπόθεση πως όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές του Πρωταθλήματος WSSP συμφωνήσουν.

Μετά από την ομόφωνη συμφωνία κατασκευαστών και Dorna, η Honda και η ομάδα της Petronas MIE-MS Racing HONDA WorldSSP θα συμμετάσχουν στους πρώτους γύρους του Πρωταθλήματος.

Όλοι οι βαθμοί που θα πετύχουν οι αναβάτες της ομάδας, θα είναι σε εκκρεμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση της πιστοποίησης, το αργότερο μέχρι τον πρώτο γύρο σε ευρωπαϊκό έδαφος στο Assen, στις 21-23 Απριλίου.”

Έτσι λοιπόν, στον 1ο γύρο του Πρωταθλήματος, η Petronas MIE-MS Racing HONDA WorldSSP συμμετείχε κανονικά με τον Tarran Mackenzie να βρίσκεται στην 10η θέση της γενικής κατάταξης με 11 βαθμούς, και με τον Adam Norrodin στην 18η με 5 βαθμούς.

Θυμίζουμε πως το 2023 η Honda επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport με το CBR600RR και την ομάδα της MIE Racing, της Midori International Engineering, ιδιοκτησίας της Midori Moriwaki που έχει τον βελτιωτικό οίκο Moriwaki Engineering.

Ετικέτες

Οι αναβάτες του Motul WSBK δίνουν ραντεβού στην EICMA 2026

Σε μεγαλύτερη έκταση με 2.120 brands από 52 χώρες και φιλανθρωπικό αγώνα με θρύλους του WSBK
EICMA 2026
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

23/10/2026

Από τις 3 έως τις 8 Νοεμβρίου, η EICMA 2026 θα κορυφαία ονόματα του WorldSBK, Παγκόσμιους Πρωταθλητές και αναβάτες από τις υπόλοιπες κατηγορίες του θεσμού.

Η φετινή διοργάνωση θα καταλάβει δέκα εκθεσιακά περίπτερα, με 2.120 brands από 52 χώρες, ενώ το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί και φιλανθρωπικός αγώνας με συμμετοχή γνωστών αναβατών και παλιών πρωταθλητών.

Ο Nicolo Bulega και οι πρωταγωνιστές του WorldSBK στο Μιλάνο

Μετά την ολοκλήρωση της σεζόν του 2026, αρκετοί από τους πρωταγωνιστές του WorldSBK θα βρεθούν στην ιταλική έκθεση μοτοσυκλέτας. Ανάμεσά τους θα είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Nicolo Bulega και ο ομόσταυλός του στην Aruba.it Racing - Ducati, Iker Lecuona.

Στην EICMA θα δώσουν επίσης το παρών ο Yari Montella της Barni Spark Racing Team, ο οποίος ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην τρίτη θέση, και ο ομόσταυλός του, δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Alvaro Bautista.

Από τη Yamaha θα συμμετάσχει ο Andrea Locatelli, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος αναβάτης της εταιρείας στο πρωτάθλημα, ενώ παρών θα είναι και ο Alberto Surra της Motocorsa Racing, ο κορυφαίος rookie της σεζόν.

Στη λίστα των αναβατών περιλαμβάνονται ακόμη οι Remy Gardner και Stefano Manzi της GYTR GRT Yamaha WorldSBK, καθώς και οι Lorenzo Baldassarri της Team GoEleven και Tommy Bridewell της Superbikes Advocates.

Παρουσία και από τις υπόλοιπες κατηγορίες

Η EICMA θα συγκεντρώσει και πρωταγωνιστές από τις άλλες κατηγορίες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής WorldSSP για το 2026, Albert Arenas, θα βρεθεί στην έκθεση μαζί με τον δεύτερο του πρωταθλήματος Valentin Debise και τον Federico Caricasulo, αμφότερους συνδεδεμένους με την ZXMOTO.

Από την WorldSPB θα συμμετάσχει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Xavi Artigas της MTM Kawasaki, ενώ την παρουσία της κατηγορίας WorldWCR θα εκπροσωπήσουν οι Emily Bondi της FT Racing Academy και Denise Dal Zotto της PATA AG Motorsport Italia.

Θρύλοι του WorldSBK ενώνονται για καλό σκοπό

Η παρουσία των αγωνιζομένων δεν θα περιοριστεί στους αναβάτες που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα του 2026. Τρεις γνώριμες μορφές της ιστορίας του WorldSBK θα επιστρέψουν στην πίστα για τον Champions Charity Race, που θα διεξαχθεί το Σάββατο και την Κυριακή στον αγωνιστικό χώρο MotoLive της έκθεσης.

Ο Troy Bayliss, τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής WorldSBK, ο Marco Melandri, νικητής 20 αγώνων του θεσμού, και ο Ruben Xaus, ο πρώτος Ισπανός που κέρδισε αγώνα WorldSBK και δεύτερος στο πρωτάθλημα του 2003, θα φορέσουν ξανά τις αγωνιστικές τους φόρμες για την περίσταση.

Περισσότερα από 750 brands εκτός Ιταλίας

Η EICMA 2026 θα φιλοξενήσει συνολικά 2.120 brands από 52 χώρες, καταλαμβάνοντας δέκα εκθεσιακά περίπτερα στις εγκαταστάσεις Fiera Milano Rho. Σύμφωνα με τα στοιχεία της διοργάνωσης, το 74% των brands που θα συμμετάσχουν προέρχεται από χώρες εκτός Ιταλίας, ενώ οι εκθέτες ξεπερνούν τους 754.

Ο πρόεδρος της EICMA, Pietro Meda, αναφέρθηκε στη διεθνή διάσταση της έκθεσης και στον ρόλο της για τον κλάδο της μοτοσυκλέτας.

"Κάθε διοργάνωση της EICMA φέρνει κάτι καινούργιο, αλλά πάνω απ' όλα διατηρεί τη μοναδική ικανότητά της να προκαλεί ενθουσιασμό. Αυτό είναι το πραγματικό νόημα του “Always the first time” να επιστρέφεις και να αισθάνεσαι σαν να την επισκέπτεσαι για πρώτη φορά.

"Τα στοιχεία της διοργάνωσης του 2026 αποτυπώνουν μια ισχυρή, διεθνή και ολοκληρωμένη έκθεση. Πίσω από αυτά, όμως, βρίσκεται μια παγκόσμια κοινότητα επιχειρήσεων, επαγγελματιών, μέσων ενημέρωσης και εκατοντάδων χιλιάδων φίλων της μοτοσυκλέτας.

"Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε έναν χώρο που εκπλήσσει και προσελκύει το ενδιαφέρον, εμπνέει τις νεότερες γενιές, δημιουργεί σχέσεις, προωθεί την κουλτούρα του μοτοσυκλετισμού και προσφέρει αξία στον κλάδο, βελτιώνοντας παράλληλα την εμπειρία των επισκεπτών κάθε χρόνο".

Η EICMA θα ανοίξει τις πύλες της στις 3 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 8 Νοεμβρίου 2026, με την παρουσία των πρωταγωνιστών του WorldSBK να προσθέτει έντονο αγωνιστικό ενδιαφέρον σε μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις του κλάδου της μοτοσυκλέτας.