Honda WSSP - Δεν ολοκλήρωσε την πιστοποίηση κινητήρα στο WSSP, λόγω προβλημάτων logistics και τελωνείου!

Συμμετοχή στους 2 πρώτους αγώνες μόνο μετά τη σύμφωνη γνώμη των άλλων κατασκευαστών
Honda WSSP προβλήματα πιστοποίησης
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/2/2023

Η επίσημη αγωνιστική ομάδα της Honda στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSSP αντιμετώπισε ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα, καθώς δεν κατάφερε να προμηθεύσει τη Dorna με τον κινητήρα της για την ομολογκασιόν (την πιστοποίηση του δηλαδή), ενώ συμμετείχε στον πρώτο γύρο κατ’ εξαίρεση, μόνο μετά τη σύμφωνη γνώμη και των υπόλοιπων κατασκευαστών!

Η ανακοίνωση Dorna & FIM έχει ως εξής:

"Οι FIM & Dorna WSBK θέλουν να παράσχουν την ακόλουθη διευκρίνηση πάνω στο θέμα των Honda WorldSSP αγωνιστικών μοτοσυκλετών (CBR600RR) που θα αγωνιστούν στο Phillip Island και στη Mandalika στους πρώτους δυο γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2023 FIM Supersport.

Ως αποτέλεσμα προβλημάτων εφοδιασμού και τελωνείων, ήταν αδύνατο για τη Honda να παρουσιάσει τον κινητήρα (και τα υπόλοιπα υποχρεωτικά εξαρτήματα) στην ώρα που έπρεπε για τη δεύτερη φάση της πιστοποίησης της FIM.

Η FIM αποφάσισε να απαλλάξει προσωρινά τη Honda από την πιστοποίηση, με την προϋπόθεση πως όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές του Πρωταθλήματος WSSP συμφωνήσουν.

Μετά από την ομόφωνη συμφωνία κατασκευαστών και Dorna, η Honda και η ομάδα της Petronas MIE-MS Racing HONDA WorldSSP θα συμμετάσχουν στους πρώτους γύρους του Πρωταθλήματος.

Όλοι οι βαθμοί που θα πετύχουν οι αναβάτες της ομάδας, θα είναι σε εκκρεμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση της πιστοποίησης, το αργότερο μέχρι τον πρώτο γύρο σε ευρωπαϊκό έδαφος στο Assen, στις 21-23 Απριλίου.”

Έτσι λοιπόν, στον 1ο γύρο του Πρωταθλήματος, η Petronas MIE-MS Racing HONDA WorldSSP συμμετείχε κανονικά με τον Tarran Mackenzie να βρίσκεται στην 10η θέση της γενικής κατάταξης με 11 βαθμούς, και με τον Adam Norrodin στην 18η με 5 βαθμούς.

Θυμίζουμε πως το 2023 η Honda επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport με το CBR600RR και την ομάδα της MIE Racing, της Midori International Engineering, ιδιοκτησίας της Midori Moriwaki που έχει τον βελτιωτικό οίκο Moriwaki Engineering.

Ετικέτες

MOTUL WSBK: Tarran Mackenzie - Συνεχίζει με MGM Racing και Ducati Panigale V4 R το 2026

Σε μισή σεζόν με την ομάδα πέτυχε την καλύτερη έως τώρα επίδοση του
WSBK MGM Mackenzie 2026
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

21/11/2025

Ο Tarran Mackenzie υπέγραψε εκ νέου με την ομάδα MGM Racing και θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα World Superbike της σεζόν 2026.

Επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι ο Mackenzie θα παραμείνει στα World Superbikes με την MGM Racing Performance, μετά το πέρας της σεζόν 2025 με τη γερμανική ομάδα. Τη νέα χρονιά, ο Βρετανός αναβάτης θα τρέξει σε πλήρη σεζόν με την Ducati Panigale V4 R.

Αυτή θα είναι η τρίτη του σεζόν στο World Superbike Championship, αφού πέρασε ενάμιση χρόνο οδηγώντας τη Honda για την ομάδα Petronas MIE - Racing Honda. Ο Πρωταθλητής του British Superbike 2021 εγκατέλειψε την MIE και εντάχθηκε στην ομάδα του Michael Galinski στο πλαίσιο του γύρου στη Βουδαπέστη, σημειώνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του στο τελευταίο GP της σεζόν 2025.

Ο Mackenzie δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω με την MGM Racing για το 2026. Η συνεργασία με τον Michael και την ομάδα του στην Ουγγαρία ήταν πραγματική απόλαυση και μου έφερε πίσω τη χαρά στο αγωνιστικό μου πνεύμα που είχα χάσει, καθώς και αυτοπεποίθηση. Στο τέλος της σεζόν άρχισα να νιώθω ξανά σαν τον παλιό μου εαυτό."

Συμπλήρωσε, "Από το να μην έχω καθόλου μοτοσυκλέτα, έως το να πετυχαίνω τα καλύτερά μου αποτελέσματα στα WSBK, ήταν κάτι που δεν μπορούσα να φανταστώ, και το να κλείσουμε τη χρονιά όπως κάναμε στη Jerez ήταν ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσω την off-season. Η πορεία μου στα WSBK μέχρι τώρα δεν ήταν εύκολη, αλλά πραγματικά νιώθω ότι βρήκα το σπίτι μου με αυτή την ομάδα και ανυπομονώ να δω τι θα φέρει το 2026."