Honda WSSP - Δεν ολοκλήρωσε την πιστοποίηση κινητήρα στο WSSP, λόγω προβλημάτων logistics και τελωνείου!

Συμμετοχή στους 2 πρώτους αγώνες μόνο μετά τη σύμφωνη γνώμη των άλλων κατασκευαστών
Honda WSSP προβλήματα πιστοποίησης
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/2/2023

Η επίσημη αγωνιστική ομάδα της Honda στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSSP αντιμετώπισε ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα, καθώς δεν κατάφερε να προμηθεύσει τη Dorna με τον κινητήρα της για την ομολογκασιόν (την πιστοποίηση του δηλαδή), ενώ συμμετείχε στον πρώτο γύρο κατ’ εξαίρεση, μόνο μετά τη σύμφωνη γνώμη και των υπόλοιπων κατασκευαστών!

Η ανακοίνωση Dorna & FIM έχει ως εξής:

"Οι FIM & Dorna WSBK θέλουν να παράσχουν την ακόλουθη διευκρίνηση πάνω στο θέμα των Honda WorldSSP αγωνιστικών μοτοσυκλετών (CBR600RR) που θα αγωνιστούν στο Phillip Island και στη Mandalika στους πρώτους δυο γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2023 FIM Supersport.

Ως αποτέλεσμα προβλημάτων εφοδιασμού και τελωνείων, ήταν αδύνατο για τη Honda να παρουσιάσει τον κινητήρα (και τα υπόλοιπα υποχρεωτικά εξαρτήματα) στην ώρα που έπρεπε για τη δεύτερη φάση της πιστοποίησης της FIM.

Η FIM αποφάσισε να απαλλάξει προσωρινά τη Honda από την πιστοποίηση, με την προϋπόθεση πως όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές του Πρωταθλήματος WSSP συμφωνήσουν.

Μετά από την ομόφωνη συμφωνία κατασκευαστών και Dorna, η Honda και η ομάδα της Petronas MIE-MS Racing HONDA WorldSSP θα συμμετάσχουν στους πρώτους γύρους του Πρωταθλήματος.

Όλοι οι βαθμοί που θα πετύχουν οι αναβάτες της ομάδας, θα είναι σε εκκρεμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση της πιστοποίησης, το αργότερο μέχρι τον πρώτο γύρο σε ευρωπαϊκό έδαφος στο Assen, στις 21-23 Απριλίου.”

Έτσι λοιπόν, στον 1ο γύρο του Πρωταθλήματος, η Petronas MIE-MS Racing HONDA WorldSSP συμμετείχε κανονικά με τον Tarran Mackenzie να βρίσκεται στην 10η θέση της γενικής κατάταξης με 11 βαθμούς, και με τον Adam Norrodin στην 18η με 5 βαθμούς.

Θυμίζουμε πως το 2023 η Honda επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport με το CBR600RR και την ομάδα της MIE Racing, της Midori International Engineering, ιδιοκτησίας της Midori Moriwaki που έχει τον βελτιωτικό οίκο Moriwaki Engineering.

Ετικέτες

Honda HRC-Xavi Vierge: Χωρίζουν οι δρόμοι τους στο WSBK στο τέλος της σεζόν

Δεν ανανεώνει η Honda HRC με τον Καταλανό έπειτα από τέσσερεις σεζόν
Vierge HRC
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

16/9/2025

Ο Xavi Vierge, που εντάχθηκε στη Honda HRC το 2022, θα αποχωρήσει από την ομάδα στο τέλος της φετινής σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike. Ο Ισπανός είχε ως κορυφαία στιγμή του την τρίτη θέση στην Ινδονησία το 2023, ενώ συντέλεσε στην εξέλιξη της CBR1000RR-R,

Ο Vierge βρέθηκε στη Honda μετά από έξι γεμάτες σεζόν στη Moto2, όπου σημείωσε τέσσερα βάθρα, με καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα τη 10η το 2020. Από την ένταξή του στο WorldSBK, ο Καταλανός έφερε συνέπεια και σταθερές εμφανίσεις στο top-10, ενώ εκτός από το μοναδικό του βάθρο στο Mandalika το 2023, συμμετείχε και στη νίκη της Honda στις 8 Ώρες της Suzuka την ίδια χρονιά.

Η Honda Racing Corporation σε ανακοίνωσή της τόνισε: “Η συνεργασία μας με τον Xavi Vierge θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2025. Ο Vierge συνέβαλε σημαντικά στην ομάδα του WorldSBK και στην εξέλιξη της CBR1000RR-R, δίνοντας πάντα τον καλύτερό του εαυτό, με χαμόγελο, θετικό πνεύμα και επαγγελματισμό. Τον ευχαριστούμε θερμά για όλα όσα πρόσφερε αυτά τα τέσσερα χρόνια”.

Ο Vierge αγωνίστηκε όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στον Iker Lecuona, σχηματίζοντας ένα all-rookie δίδυμο το 2022. Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της μετακίνησης του Lecuona στην Aruba.it Ducati και την επιβεβαίωση της αποχώρησης του Vierge, η Honda θα παραταχθεί με ολοκαίνουριο line-up το 2026.