Jonathan Rea Παγκόσμιος πρωταθλητής WSBK 2017!

Τρίτη φορά στην σειρά!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/10/2017

Στην πανέμορφη και αρκετά τεχνική πίστα, την γαλλική Magny-Cours, ο ιρλανδός Rea κατέκτησε τον τίτλο για φέτος, σφραγίζοντας την κούρσα για το πρωτάθλημα. Ταυτόχρονα ήταν η 50η του νίκη για την καριέρα του, που έχει «μαρκαριστεί» από το ιδιαίτερο οδηγικό του στιλ.

"Πρόκειται για μία ομαδική προσπάθεια, είμαι περήφανος για την ομάδα μου και για την Kawasaki. Εγώ την οδήγησα στην γραμμή, αλλά για να φτάσω μέχρι εκεί ήταν τόσοι πολλοί αυτοί που προσπάθησαν μαζί μου.. δεν είναι απλά άλλος ένας  τίτλος. Δεν το βλέπω έτσι. Κάθε σεζόν του WSBK είναι τελείως διαφορετική από την προηγούμενη, κάθε φορά χρειάζεται νέα προσπάθεια σε κάτι άλλο που δεν αντιμετώπιζες πέρσι. Το ’15 ήταν σαν να πήδηξα σε τρένο που κινούταν. Μπήκα σε μία ομάδα που είχε ήδη μία εξαιρετική μοτοσυκλέτα, έτοιμη να κερδίσει, κι αυτό ακριβώς κάναμε. Το ’16 είχαμε ένα τελείως καινούριο ZX-10R, μία από τις καλύτερες superbike, και είμαι περήφανος και για την εξέλιξή της. Χρειάστηκε να παλέψουμε με τις ρυθμίσεις της νέας μοτοσυκλέτας, χρειάστηκε να συγκεντρωθούμε σε πολλούς διαφορετικούς τομείς και τελικώς τα καταφέραμε".

Με την Kawasaki ο Rea έχει σημειώσει 35 νίκες, και φέτος η κούρσα για την πρώτη θέση του πρωταθλήματος άρχιζε να χάνει σε αγωνία, από την στιγμή που πέρασε τις δέκα νίκες για φέτος και συνέχιζε ακάθεκτος. Κανέναν δεν αιφνιδιάζει ο τίτλος του ’17 από την στιγμή που ο Rea με την Kawasaki έχουν σχηματίζει ένα αχτύπητο δίδυμο, γεγονός που ο ίδιος το αποδίδει στο καλό κλίμα μεταξύ τους και στην τρομερή δουλειά που έχουν ρίξει…

Ο Rea ευχαρίστησε επίσης τον κ. Matsuba και τους μηχανικούς της Kawasaki που δουλεύουν σκληρά για να ζει ο ίδιος το όνειρό του. Απομένουν πέντε αγώνες για το τέλος της σεζόν, τους οποίους ο Rea δήλωσε πως θα τους κυνηγήσει στο 100% των δυνάμεών του, για να αυξήσει τόσο τα δικά του στατιστικά, όσο και της ομάδας.»

Στο τέλος ο Rea δεν άφησε κανένα περιθώριο για οποιαδήποτε αλλαγή στο μέλλον, πόσο μάλιστα για την μετακίνησή του στα MotoGP. Για το 2018 στοχεύει ξεκάθαρα στον τέταρτο τίτλο…

Ετικέτες

WorldWCR - Ταχύτερη όλων η Carrasco την 1η μέρη των δοκιμών στην Cremona

Τη δεύτερη όμως μέρα οι χρόνοι πέφτουν θεαματικά και αναδεικνύεται το αστέρι της Roberta Ponziani
Roberta Ponziani
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/5/2024

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών της FIM, που θα αποτελεί υποστηρικτική κατηγορία του WorldSBK και θα διεξαχθεί με Yamaha R7 ξεκινά. Εικοσιδύο αγωνιζόμενες (από τις 25 γυναίκες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στον θεσμό) λαμβάνουν μέρος στο πρώτο διήμερο τεστ του θεσμού, στην πίστα της Cremona στην Ιταλία, με την Ana Carrasco να γράφει τον ταχύτερο γύρο την 1η ημέρα των δοκιμών, που διεξήχθησαν σε στεγνή πίστα το πρωί και υπό βροχή το απόγευμα.

Θυμίζουμε πως το νεότευκτο Πρωτάθλημα Γυναικών της FIM ξεκινά στο Misano σε ένα μήνα από σήμερα, με τις πρώτες δοκιμές στην Cremona να φέρνουν τις αγωνιζόμενες στην παρθενική τους επαφή με τα R7 τους, βάζοντας τη μία απέναντι στην άλλη.

WorldWCR

Το μεγαλύτερο αστέρι από τις 22 συμμετοχές είναι φυσικά η Ana Carrasco που εδώ και χρόνια αγωνίζεται ενάντια στους άντρες και έχει μάλιστα στεφθεί και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια to 2018 στα Supersport 300 με μοτοσυκλέτα της Kawasaki.

Ana Carrasco

Έτσι δεν αποτέλεσε έκπληξη ο πρώτος χρόνος της Ισπανίδας αγωνιζόμενης της Evan Bros Racing την Πέμπτη, όπου σημείωσε 1:45.949, γυρίζοντας 4 δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερα από τη δεύτερη, τη 19χρονη Lucy Michel της TSL-Racing. Τρίτος ταχύτερος χρόνος ήταν το 1:47.250 της Adela Ourednickova (DafitMotorading), με την Τσέχα να έχει και την πρώτη πτώση του Πρωταθλήματος, ευτυχώς χωρίς συνέπειες. Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός πως στις εννέα πρώτες θέσεις αντιπροσωπεύτηκαν εννέα διαφορετικές χώρες!

Lucy Michel

Το απόγευμα, στη βρεγμένη πίστα, ταχύτερη όλων ήταν η Chun Mei Liu (WT Racing Team Taiwan) με 1:54.139.

Η Παρασκευή 17/5, η ημέρα που διανύουμε, είναι η δεύτερη ημέρα του τεστ, και μέχρι το μεσημέρι οι χρόνοι είχαν πέσει θεαματικά. Σε στεγνή πίστα, ταχύτερο χρόνο έγραψε η Ιταλίδα Roberta Ponziani με 1:42.438 (η μοναδική στο 1:42), αφήνοντας δεύτερη την Carasco, έξι δέκατα του δευτερολέπτου πιο πίσω! Τρίτη ήταν η Τσέχα Ourednickova, τέταρτη η Γερμανίδα έφηβη Lucy Michel και η πρώτη πεντάδα έκλεισε με την Sara Sanchez Tamayo.

Καλή αρχή σε όλες τις αγωνιζόμενες, και ευχόμαστε να δούμε ένα ανταγωνιστικό όσο και θεαματικό Πρωτάθλημα

Ετικέτες