Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Jonathan Rea Παγκόσμιος πρωταθλητής WSBK 2017!

Τρίτη φορά στην σειρά!

Στην πανέμορφη και αρκετά τεχνική πίστα, την γαλλική Magny-Cours, ο ιρλανδός Rea κατέκτησε τον τίτλο για φέτος, σφραγίζοντας την κούρσα για το πρωτάθλημα. Ταυτόχρονα ήταν η 50η του νίκη για την καριέρα του, που έχει «μαρκαριστεί» από το ιδιαίτερο οδηγικό του στιλ.

"Πρόκειται για μία ομαδική προσπάθεια, είμαι περήφανος για την ομάδα μου και για την Kawasaki. Εγώ την οδήγησα στην γραμμή, αλλά για να φτάσω μέχρι εκεί ήταν τόσοι πολλοί αυτοί που προσπάθησαν μαζί μου.. δεν είναι απλά άλλος ένας  τίτλος. Δεν το βλέπω έτσι. Κάθε σεζόν του WSBK είναι τελείως διαφορετική από την προηγούμενη, κάθε φορά χρειάζεται νέα προσπάθεια σε κάτι άλλο που δεν αντιμετώπιζες πέρσι. Το ’15 ήταν σαν να πήδηξα σε τρένο που κινούταν. Μπήκα σε μία ομάδα που είχε ήδη μία εξαιρετική μοτοσυκλέτα, έτοιμη να κερδίσει, κι αυτό ακριβώς κάναμε. Το ’16 είχαμε ένα τελείως καινούριο ZX-10R, μία από τις καλύτερες superbike, και είμαι περήφανος και για την εξέλιξή της. Χρειάστηκε να παλέψουμε με τις ρυθμίσεις της νέας μοτοσυκλέτας, χρειάστηκε να συγκεντρωθούμε σε πολλούς διαφορετικούς τομείς και τελικώς τα καταφέραμε".

Με την Kawasaki ο Rea έχει σημειώσει 35 νίκες, και φέτος η κούρσα για την πρώτη θέση του πρωταθλήματος άρχιζε να χάνει σε αγωνία, από την στιγμή που πέρασε τις δέκα νίκες για φέτος και συνέχιζε ακάθεκτος. Κανέναν δεν αιφνιδιάζει ο τίτλος του ’17 από την στιγμή που ο Rea με την Kawasaki έχουν σχηματίζει ένα αχτύπητο δίδυμο, γεγονός που ο ίδιος το αποδίδει στο καλό κλίμα μεταξύ τους και στην τρομερή δουλειά που έχουν ρίξει…

Ο Rea ευχαρίστησε επίσης τον κ. Matsuba και τους μηχανικούς της Kawasaki που δουλεύουν σκληρά για να ζει ο ίδιος το όνειρό του. Απομένουν πέντε αγώνες για το τέλος της σεζόν, τους οποίους ο Rea δήλωσε πως θα τους κυνηγήσει στο 100% των δυνάμεών του, για να αυξήσει τόσο τα δικά του στατιστικά, όσο και της ομάδας.»

Στο τέλος ο Rea δεν άφησε κανένα περιθώριο για οποιαδήποτε αλλαγή στο μέλλον, πόσο μάλιστα για την μετακίνησή του στα MotoGP. Για το 2018 στοχεύει ξεκάθαρα στον τέταρτο τίτλο…

Tags: