Jonathan Rea Παγκόσμιος πρωταθλητής WSBK 2017!

Τρίτη φορά στην σειρά!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/10/2017

Στην πανέμορφη και αρκετά τεχνική πίστα, την γαλλική Magny-Cours, ο ιρλανδός Rea κατέκτησε τον τίτλο για φέτος, σφραγίζοντας την κούρσα για το πρωτάθλημα. Ταυτόχρονα ήταν η 50η του νίκη για την καριέρα του, που έχει «μαρκαριστεί» από το ιδιαίτερο οδηγικό του στιλ.

"Πρόκειται για μία ομαδική προσπάθεια, είμαι περήφανος για την ομάδα μου και για την Kawasaki. Εγώ την οδήγησα στην γραμμή, αλλά για να φτάσω μέχρι εκεί ήταν τόσοι πολλοί αυτοί που προσπάθησαν μαζί μου.. δεν είναι απλά άλλος ένας  τίτλος. Δεν το βλέπω έτσι. Κάθε σεζόν του WSBK είναι τελείως διαφορετική από την προηγούμενη, κάθε φορά χρειάζεται νέα προσπάθεια σε κάτι άλλο που δεν αντιμετώπιζες πέρσι. Το ’15 ήταν σαν να πήδηξα σε τρένο που κινούταν. Μπήκα σε μία ομάδα που είχε ήδη μία εξαιρετική μοτοσυκλέτα, έτοιμη να κερδίσει, κι αυτό ακριβώς κάναμε. Το ’16 είχαμε ένα τελείως καινούριο ZX-10R, μία από τις καλύτερες superbike, και είμαι περήφανος και για την εξέλιξή της. Χρειάστηκε να παλέψουμε με τις ρυθμίσεις της νέας μοτοσυκλέτας, χρειάστηκε να συγκεντρωθούμε σε πολλούς διαφορετικούς τομείς και τελικώς τα καταφέραμε".

Με την Kawasaki ο Rea έχει σημειώσει 35 νίκες, και φέτος η κούρσα για την πρώτη θέση του πρωταθλήματος άρχιζε να χάνει σε αγωνία, από την στιγμή που πέρασε τις δέκα νίκες για φέτος και συνέχιζε ακάθεκτος. Κανέναν δεν αιφνιδιάζει ο τίτλος του ’17 από την στιγμή που ο Rea με την Kawasaki έχουν σχηματίζει ένα αχτύπητο δίδυμο, γεγονός που ο ίδιος το αποδίδει στο καλό κλίμα μεταξύ τους και στην τρομερή δουλειά που έχουν ρίξει…

Ο Rea ευχαρίστησε επίσης τον κ. Matsuba και τους μηχανικούς της Kawasaki που δουλεύουν σκληρά για να ζει ο ίδιος το όνειρό του. Απομένουν πέντε αγώνες για το τέλος της σεζόν, τους οποίους ο Rea δήλωσε πως θα τους κυνηγήσει στο 100% των δυνάμεών του, για να αυξήσει τόσο τα δικά του στατιστικά, όσο και της ομάδας.»

Στο τέλος ο Rea δεν άφησε κανένα περιθώριο για οποιαδήποτε αλλαγή στο μέλλον, πόσο μάλιστα για την μετακίνησή του στα MotoGP. Για το 2018 στοχεύει ξεκάθαρα στον τέταρτο τίτλο…

Ετικέτες

Motul WSBK - Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda

Αγώνας δρόμου για να προλάβει τον επόμενο αγώνα στο Portimao
motomag Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/7/2024

Ο αναβάτης της Honda, Xavi Vierge o οποίος λίγο έλειψε να μπει στη δεκάδα στον αγώνα της Τσεχίας υποβλήθηκε στη Βαρκελώνη σε εγχείρηση για να αντιμετωπίσει το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα γνωστό και ως arm pump.

O Vierge δεν κατάφερε να αποφύγει τελικά το νυστέρι καθώς ο πόνος στο δεξί του χέρι στους δύο τελευταίου αγώνες -Ηνωμένο Βασίλειο και Τσεχία- ήταν αφόρητος. Ο Ισπανός αναβάτης της Honda χειρουργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus με τον Dr. Xavier Mir να είναι ο υπεύθυνος ιατρός.

Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda

Ο Vierge τώρα έχει δύο εβδομάδες μπροστά του ώστε να αναρρώσει και να επιστρέψει στον επόμενο γύρο του WSBK στο Portimao ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 11 Αυγούστου 2024.

Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda
Ετικέτες