Jonathan Rea Παγκόσμιος πρωταθλητής WSBK 2017!

Τρίτη φορά στην σειρά!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/10/2017

Στην πανέμορφη και αρκετά τεχνική πίστα, την γαλλική Magny-Cours, ο ιρλανδός Rea κατέκτησε τον τίτλο για φέτος, σφραγίζοντας την κούρσα για το πρωτάθλημα. Ταυτόχρονα ήταν η 50η του νίκη για την καριέρα του, που έχει «μαρκαριστεί» από το ιδιαίτερο οδηγικό του στιλ.

"Πρόκειται για μία ομαδική προσπάθεια, είμαι περήφανος για την ομάδα μου και για την Kawasaki. Εγώ την οδήγησα στην γραμμή, αλλά για να φτάσω μέχρι εκεί ήταν τόσοι πολλοί αυτοί που προσπάθησαν μαζί μου.. δεν είναι απλά άλλος ένας  τίτλος. Δεν το βλέπω έτσι. Κάθε σεζόν του WSBK είναι τελείως διαφορετική από την προηγούμενη, κάθε φορά χρειάζεται νέα προσπάθεια σε κάτι άλλο που δεν αντιμετώπιζες πέρσι. Το ’15 ήταν σαν να πήδηξα σε τρένο που κινούταν. Μπήκα σε μία ομάδα που είχε ήδη μία εξαιρετική μοτοσυκλέτα, έτοιμη να κερδίσει, κι αυτό ακριβώς κάναμε. Το ’16 είχαμε ένα τελείως καινούριο ZX-10R, μία από τις καλύτερες superbike, και είμαι περήφανος και για την εξέλιξή της. Χρειάστηκε να παλέψουμε με τις ρυθμίσεις της νέας μοτοσυκλέτας, χρειάστηκε να συγκεντρωθούμε σε πολλούς διαφορετικούς τομείς και τελικώς τα καταφέραμε".

Με την Kawasaki ο Rea έχει σημειώσει 35 νίκες, και φέτος η κούρσα για την πρώτη θέση του πρωταθλήματος άρχιζε να χάνει σε αγωνία, από την στιγμή που πέρασε τις δέκα νίκες για φέτος και συνέχιζε ακάθεκτος. Κανέναν δεν αιφνιδιάζει ο τίτλος του ’17 από την στιγμή που ο Rea με την Kawasaki έχουν σχηματίζει ένα αχτύπητο δίδυμο, γεγονός που ο ίδιος το αποδίδει στο καλό κλίμα μεταξύ τους και στην τρομερή δουλειά που έχουν ρίξει…

Ο Rea ευχαρίστησε επίσης τον κ. Matsuba και τους μηχανικούς της Kawasaki που δουλεύουν σκληρά για να ζει ο ίδιος το όνειρό του. Απομένουν πέντε αγώνες για το τέλος της σεζόν, τους οποίους ο Rea δήλωσε πως θα τους κυνηγήσει στο 100% των δυνάμεών του, για να αυξήσει τόσο τα δικά του στατιστικά, όσο και της ομάδας.»

Στο τέλος ο Rea δεν άφησε κανένα περιθώριο για οποιαδήποτε αλλαγή στο μέλλον, πόσο μάλιστα για την μετακίνησή του στα MotoGP. Για το 2018 στοχεύει ξεκάθαρα στον τέταρτο τίτλο…

Ετικέτες

Πρώτη επαφή Toprak Razgatlioglu με την BMW M 1000 RR - "Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα... απίστευτη δύναμη!"

Κάποια τεχνικά προβλήματα περιόρισαν τη διάρκεια του τεστ στους μόλις 11 γύρους, με την BMW να μην δημοσιεύει χρόνους
motomag WSBK - Πρώτη επαφή του Toprak Razgatlioglu με την BMW M 1000 RR - "Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα... απίστευτη δύναμη!"
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/12/2023

Ο Razgatlioglu ο οποίος απουσίαζε στο διήμερο τεστ της Jerez καθώς η Yamaha δεν του έδωσε την άδεια να δοκιμάσει εκεί τη νέα του μοτοσυκλέτα, πήρε την πρώτη γεύση από την εργοστασιακή BMW M 1000 RR στην πίστα του Portimao, με τον Τούρκο να δηλώνει ενθουσιασμένος από τη δύναμη της γερμανικής μοτοσυκλέτας.

Αν και το προγραμματισμένο τεστ της ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team ήταν να διεξαχθεί στις 4 Δεκεμβρίου, λόγω του απρόβλεπτου καιρού η ομάδα αποφάσισε να το πραγματοποιήσει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου. Ο Toprak ο οποίος βγήκε στην πίστα μετά τις 12 το μεσημέρι είδε την BMW M 1000 RR να αντιμετωπίζει μηχανικό πρόβλημα μετά από μόλις δύο γύρους (σε βίντεο βλέπουμε τη μοτοσυκλέτα του να βγάζει καπνούς με κάποιους να σχολιάζουν πως έσπασε ο κινητήρας, όμως ο Τούρκος ανέφερε πως ήταν πρόβλημα διαρροής λιπαντικού), επιστρέφοντας όμως στο pitbox με ένα πλατύ χαμόγελο -και με το παραδοσιακό για εκείνον endo. O Razgatlioglu o οποίος κατάφερε εν τέλει να πραγματοποιήσει 11 γύρους πάνω στη σέλα της BMW M 1000 RR μετά το τέλος του τεστ δήλωσε: "Πρώτον, λέω, επιτέλους! Περιμέναμε να τελειώσει το συμβόλαιό μου με τη Yamaha, αλλά επιτέλους, οδηγώ μια BMW. Για μένα είναι πολύ θετικό, μου αρέσει το δυνατό φρενάρισμα, αλλά το φρένο του κινητήρα δούλευε πολύ. Μέσα στην ομάδα όλοι είναι πολύ καλοί άνθρωποι, οπότε είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε, το σύνολο ήταν μόνο 11 γύροι, αλλά ήταν σημαντικό να έχουμε μια πρώτη αίσθηση. Και αυτή η πρώτη αίσθηση ήταν πολύ καλή και θετική.”

WSBK - Πρώτη επαφή του Toprak Razgatlioglu με την BMW M 1000 RR - "Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα... απίστευτη δύναμη!"

"Προσπαθήσαμε να φέρουμε την μοτοσυκλέτα στα μέτρα μου, αλλά δεν ήταν έτοιμη. Χρησιμοποιήσαμε μισή μέρα από τις 12 το μεσημέρι και μετά. Είχαμε ένα πρόβλημα και όλοι υπέθεσαν ότι ήταν ο κινητήρας, αλλά στην πραγματικότητα υπήρχε πρόβλημα με τα λάδια της μοτοσυκλέτας. Έχασα χρόνο εξαιτίας αυτού, αλλά ο τελευταίος μου γύρος ήταν πολύ καλός. Προσπάθησα να μάθω τη μοτοσυκλέτα, καθώς η BMW σε αντίθεση με την Yamaha είναι διαφορετική. Είμαι πολύ χαρούμενος καθώς σε κάθε γύρο βελτιωνόμουν και κατανοούσα τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας. Χρειάζομαι να διαφοροποιήσω το στιλ οδήγησης μου αλλά στις αργές στροφές, αισθάνομαι καλύτερα τώρα."

WSBK - Πρώτη επαφή του Toprak Razgatlioglu με την BMW M 1000 RR - "Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα... απίστευτη δύναμη!"

“Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα. Ειδικά στις εξόδους των στροφών. Γνωρίζω πολύ καλά την παλιά μου μοτοσυκλέτα μετά από 4 χρόνια, αλλά με την BMW στην έξοδο της τελευταίας στροφής, ένιωσα απίστευτη δύναμη και πάνω στην ανηφόρα η BMW M 1000 RR συνέχιζε να επιταχύνει. Αυτή η μοτοσυκλέτα γίνεται όλο και πιο γρήγορη. Έπρεπε να προσαρμόσω το φρενάρισμα στην πρώτη στροφή γιατί το δοκίμαζα όπως και πριν αλλά φρέναρα πολύ. Επίσης στη στροφή 1, στην οποία υπήρχε λάδι στην αριστερή πλευρά της πίστας, έπρεπε να χρησιμοποιώ τη μεσαία πλευρά και δεν ήταν εύκολο για μένα να στρίψω. Τέλος πάντων, σε κάθε γύρο γινόμουν καλύτερος, κατανοώντας τη μοτοσυκλέτα και την πρόσφυση. Η απόκριση με το γκάζι είναι πολύ καλύτερη. Είμαι πολύ χαρούμενος και έχουμε πολλά εξαρτήματα να δοκιμάσουμε."

WSBK - Πρώτη επαφή του Toprak Razgatlioglu με την BMW M 1000 RR - "Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα... απίστευτη δύναμη!"WSBK - Πρώτη επαφή του Toprak Razgatlioglu με την BMW M 1000 RR - "Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα... απίστευτη δύναμη!"WSBK - Πρώτη επαφή του Toprak Razgatlioglu με την BMW M 1000 RR - "Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα... απίστευτη δύναμη!"

 

Ετικέτες