Kawasaki Puccetti Racing 2020: Η επίσημη παρουσίαση!

Επιστροφή στην παραδοσιακή διχρωμία
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

20/1/2020

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η Motor Bike Expo αποτελεί τη Μέκκα των custom builders, που κάθε χρόνο συγκεντρώνονται οι κορυφαίοι του είδους για να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους. Εκεί όπου ήμασταν και σας μεταφέραμε ζωντανά μερικές απ’ τις πιο ξεχωριστές custom μοτοσυκλέτες. Παράλληλα όμως, ήταν και το μέρος που η Kawasaki Puccetti Racing αποφάσισε να παρουσιάσει τα επίσημα χρώματα της ομάδας της, όντας ιταλική. Πέρσι, χάρη στις επιδόσεις του Toprak Razgatlioglu η Puccetti πήρε τον τίτλο της ανεξάρτητης ομάδας στα WorldSBK, ενώ φέτος ο Τούρκος αναβάτης θα είναι στην Pata Yamaha. Το κενό που άφησε πίσω του ο Razgatlioglu θα καλυφθεί απ’ τον Xavi Fores για το 2020, ενώ τα χρώματα της ZX-10RR επέστρεψαν στη παραδοσιακή διχρωμία του πράσινου-μαύρου αφού το κόκκινο χρώμα είχε βασιστεί σε αυτό της τούρκικης σημαίας. “Το 2020 θα είναι μια πολύ σημαντική χρονιά τόσο για την ομάδα όσο και για μένα καθώς θα πρέπει να συνεχίσουμε στα χνάρια της περσινής σεζόν. Στις δοκιμές της Jerez κατάφερα να πάρω μια γεύση και να δω πως ταιριάζει με το οδηγικό μου στιλ η ZX-10RR.” Ο στόχος της Puccetti είναι να μπορεί να βρίσκεται σε μια θέση του βάθρου σε κάθε αγώνα, ένα δύσκολο εγχείρημα όπως είπε ο Fores όμως παραμένει αισιόδοξος και στηρίζεται στην εμπειρία της ομάδας του.

Στην κατηγορία των Supersport η ομάδα υποδέχτηκε και τον Philipp Oettl, τον νέο teammate του Lucas Mahias και πρωταθλητή της WorldSSP το 2017. Για το 2020, ο Mahias στοχεύει για τον τίτλο καθώς πέρσι ήταν η πρώτη του χρονιά με την ZX-6R και αντιμετώπισε μερικές δυσκολίες στην αρχή, ενώ έπειτα βρισκόταν συχνά σε μια θέση του βάθρου. Έκλεισε τη σεζόν του με έξι θέσεις στο βάθρο εκ των οποίων οι δύο ήταν στην κορυφή στο Portimao και στο Qatar.

Ακόμη, παρόντες ήταν και ο πέντε φορές πρωταθλητής των Supersport Kenan Sofuoglu και ο Can Öcnü, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα με την Turkish Racing Team που συνεργάζεται με την Puccetti Kawasaki και την Orelac Racing Team. Όπως η μοτοσυκλέτα του Razgatlioglu ήταν βαμμένη με το κόκκινο της τούρκικης σημαίας στα Superbike, έτσι θα είναι και η ZX-6R του Öcnü. Να θυμίσουμε πως ο Öcnü είχε κερδίσει το Red Bull Rookies Cup και είχε πάρει μέρος ως wildcard το 2018 στον αγώνα της Moto3 στη Valencia. Τότε κατάφερε να αφήσει το σημάδι του στην ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος Τούρκος που κέρδισε αγώνα στα MotoGP και παράλληλα ο μικρότερος σε ηλικία αναβάτης που έχει στεφθεί νικητής. Ήταν 15 ετών και 115 ημερών, ενώ ο προηγούμενος που είχε αυτό το ρεκόρ ήταν ο Scott Redding, ο οποίος φέτος θα κάνει το ντεμπούτο του στα Superbike. Το 2019 δεν ήταν μια καλή σεζόν για τον Öcnü καθώς δεν κατάφερε να ξαναβρεθεί στο βάθρο της Moto3 και φέτος έρχεται στη Supersport, έχοντας στο πλάι του τόσο τον Sofuoglu όσο και τον Razgatlioglu να τον υποστηρίζουν. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των επίσημων δοκιμών ο Razgatlioglu έδειξε τις γραμμές στον Öcnü αλλά και παράλληλα τον παρακολούθησε από πίσω για να δει σε τι επίπεδο βρίσκεται και να τον συμβουλέψει μετέπειτα. Στόχος του Öcnü είναι να γίνει πιο ανταγωνιστικός και να αποκτήσει περισσότερη εμπειρία, ακολουθώντας τα χνάρια του Razgatlioglu.

Ετικέτες

WSBK 2025, 6ος γύρος, Misano FP2 - Nicolo Bulega και Ducati ταχύτεροι την Παρασκευή

Τον καλύτερο χρόνο της ημέρας έκανε ο Ιταλός - Μπροστά από τον Razgatlioglu
Nicolo Bulega Ducati WSBK 2025 Misano FP
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

13/6/2025

Τελικά ήταν ο Nicolo Bulega εκείνος που έκλεισε τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής με τον ταχύτερο χρόνο στο Misano "απαντώντας" έτσι στην πρωινή επικράτηση του Toprak Razgatlioglu.

Στο δεύτερο session ο εργοστασιακός αναβάτης της Aruba.it Racing - Ducati ανέβασε ρυθμό και έκλεισε την ημέρα σχεδόν δύο δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από την BMW M 1000 RR του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, περίπου δέκα λεπτά πριν από τη λήξη του FP2.

Bulega και Razgatlioglu ήταν και οι μοναδικοί που κατάφεραν να γυρίσουν κάτω από το 1'33 με τον Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati) να ακολουθεί στην τρίτη θέση έχοντας όμως διαφορά άνω των έξι δεκάτων από τον team mate του στην ιταλική ομάδα.

 

Εκτός από την προσπάθεια των δύο διεκδικητών του φετινού τίτλου, τα βλέμματα τράβηξε και εκείνη του 25χρονου Yari Montella (Barni Spark Racing Team), ο οποίος, με την δική του Panigale V4 R βρέθηκε πίσω από την εργοστασιακή του Bautista, απέχοντας ωστόσο σχεδόν ένα δευτερόλεπτο από τον χρόνο του πρωτοπόρου στη βαθμολογία Bulega. Ο Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) ήταν ο πρώτος αναβάτης με ιαπωνική μοτοσυκλέτα και ο ταχύτερος αναβάτης με Yamaha τρία εκατοστά πίσω από τον Montella, ενώ ακριβώς ένα δευτερόλεπτο πίσω από την κορυφή βρέθηκε ο Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team).

Η πρώτη Honda ήταν εκείνη του Iker Lecuona (Honda HRC) ο οποίος βρέθηκε εκτός Top 10 και με διαφορά άνω του 1,1 δευτερολέπτου από τον χρόνο του Bulega ήταν ένας από τους έξι μόλις αναβάτες που δεν βελτίωσε τον χρόνο του στο FP2, σε σχέση με το πρωινό session, για να κάνει τον 12ο ταχύτερο γύρο της ημέρας.

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Μοτοσυκλέτα

Χρόνος

Διαφορά

1

N. Bulega

Aruba.it Racing - Ducati

Ducati Panigale V4R

1'32.722

 

2

T. Razgatlioglu

ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team

BMW M1000RR

1'32.912

0.190

3

A. Bautista

Aruba.it Racing - Ducati

Ducati Panigale V4R

1'33.372

0.650

4

Y. Montella

Barni Spark Racing Team

Ducati Panigale V4R

1'33.640

0.918

5

R. Gardner

GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team

Yamaha YZF R1

1'33.669

0.947

6

D. Petrucci

Barni Spark Racing Team

Ducati Panigale V4R

1'33.722

1.000

7

A. Locatelli

Pata Maxus Yamaha

Yamaha YZF R1 

1'33.748

1.026

8

A. Lowes

bimota by Kawasaki Racing Team

bimota KB998 Rimini

1'33.810

1.088

9

D. Aegerter

GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team

Yamaha YZF R1

1'33.836

1.114

10

A. Iannone

Team Pata Go Eleven

Ducati Panigale V4R

1'33.847

1.125

11

A. Bassani

bimota by Kawasaki Racing Team

bimota KB998 Rimini

1'33.880

1.158

12

I. Lecuona

Honda HRC

Honda CBR1000 RR-R

1'33.890

1.168

13

S. Lowes

ELF Marc VDS Racing Team

Ducati Panigale V4R

1'33.910

1.188

14

S. Redding

MGM BONOVO Racing

Ducati Panigale V4R

1'33.996

1.274

15

R. Vickers

Motocorsa Racing

Ducati Panigale V4R

1'34.149

1.427

16

M. Van Der Mark 

ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team

BMW M1000RR

1'34.199

1.477

17

G. Gerloff

Kawasaki WorldSBK Team

Kawasaki ZX-10RR

1'34.294

1.572

18

J. Rea

Pata Maxus Yamaha

Yamaha YZF R1

1'34.437

1.715

19

X. Vierge

Honda HRC

Honda CBR1000 RR-R

1'34.593

1.871

20

M. Rinaldi

Yamaha Motoxracing WorldSBK Team

Yamaha YZF R1

1'34.649

1.927

21

T. Mackenzie

PETRONAS MIE Honda Racing Team

Honda CBR1000 RR-R

1'35.084

2.362

22

B. Sofuoglu

Yamaha Motoxracing WorldSBK Team

Yamaha YZF R1

1'35.149

2.427

23

Z. Zaidi

PETRONAS MIE Honda Racing Team

Honda CBR1000 RR-R

1'37.631

4.909