Kawasaki Puccetti Racing 2020: Η επίσημη παρουσίαση!

Επιστροφή στην παραδοσιακή διχρωμία
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

20/1/2020

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η Motor Bike Expo αποτελεί τη Μέκκα των custom builders, που κάθε χρόνο συγκεντρώνονται οι κορυφαίοι του είδους για να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους. Εκεί όπου ήμασταν και σας μεταφέραμε ζωντανά μερικές απ’ τις πιο ξεχωριστές custom μοτοσυκλέτες. Παράλληλα όμως, ήταν και το μέρος που η Kawasaki Puccetti Racing αποφάσισε να παρουσιάσει τα επίσημα χρώματα της ομάδας της, όντας ιταλική. Πέρσι, χάρη στις επιδόσεις του Toprak Razgatlioglu η Puccetti πήρε τον τίτλο της ανεξάρτητης ομάδας στα WorldSBK, ενώ φέτος ο Τούρκος αναβάτης θα είναι στην Pata Yamaha. Το κενό που άφησε πίσω του ο Razgatlioglu θα καλυφθεί απ’ τον Xavi Fores για το 2020, ενώ τα χρώματα της ZX-10RR επέστρεψαν στη παραδοσιακή διχρωμία του πράσινου-μαύρου αφού το κόκκινο χρώμα είχε βασιστεί σε αυτό της τούρκικης σημαίας. “Το 2020 θα είναι μια πολύ σημαντική χρονιά τόσο για την ομάδα όσο και για μένα καθώς θα πρέπει να συνεχίσουμε στα χνάρια της περσινής σεζόν. Στις δοκιμές της Jerez κατάφερα να πάρω μια γεύση και να δω πως ταιριάζει με το οδηγικό μου στιλ η ZX-10RR.” Ο στόχος της Puccetti είναι να μπορεί να βρίσκεται σε μια θέση του βάθρου σε κάθε αγώνα, ένα δύσκολο εγχείρημα όπως είπε ο Fores όμως παραμένει αισιόδοξος και στηρίζεται στην εμπειρία της ομάδας του.

Στην κατηγορία των Supersport η ομάδα υποδέχτηκε και τον Philipp Oettl, τον νέο teammate του Lucas Mahias και πρωταθλητή της WorldSSP το 2017. Για το 2020, ο Mahias στοχεύει για τον τίτλο καθώς πέρσι ήταν η πρώτη του χρονιά με την ZX-6R και αντιμετώπισε μερικές δυσκολίες στην αρχή, ενώ έπειτα βρισκόταν συχνά σε μια θέση του βάθρου. Έκλεισε τη σεζόν του με έξι θέσεις στο βάθρο εκ των οποίων οι δύο ήταν στην κορυφή στο Portimao και στο Qatar.

Ακόμη, παρόντες ήταν και ο πέντε φορές πρωταθλητής των Supersport Kenan Sofuoglu και ο Can Öcnü, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα με την Turkish Racing Team που συνεργάζεται με την Puccetti Kawasaki και την Orelac Racing Team. Όπως η μοτοσυκλέτα του Razgatlioglu ήταν βαμμένη με το κόκκινο της τούρκικης σημαίας στα Superbike, έτσι θα είναι και η ZX-6R του Öcnü. Να θυμίσουμε πως ο Öcnü είχε κερδίσει το Red Bull Rookies Cup και είχε πάρει μέρος ως wildcard το 2018 στον αγώνα της Moto3 στη Valencia. Τότε κατάφερε να αφήσει το σημάδι του στην ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος Τούρκος που κέρδισε αγώνα στα MotoGP και παράλληλα ο μικρότερος σε ηλικία αναβάτης που έχει στεφθεί νικητής. Ήταν 15 ετών και 115 ημερών, ενώ ο προηγούμενος που είχε αυτό το ρεκόρ ήταν ο Scott Redding, ο οποίος φέτος θα κάνει το ντεμπούτο του στα Superbike. Το 2019 δεν ήταν μια καλή σεζόν για τον Öcnü καθώς δεν κατάφερε να ξαναβρεθεί στο βάθρο της Moto3 και φέτος έρχεται στη Supersport, έχοντας στο πλάι του τόσο τον Sofuoglu όσο και τον Razgatlioglu να τον υποστηρίζουν. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των επίσημων δοκιμών ο Razgatlioglu έδειξε τις γραμμές στον Öcnü αλλά και παράλληλα τον παρακολούθησε από πίσω για να δει σε τι επίπεδο βρίσκεται και να τον συμβουλέψει μετέπειτα. Στόχος του Öcnü είναι να γίνει πιο ανταγωνιστικός και να αποκτήσει περισσότερη εμπειρία, ακολουθώντας τα χνάρια του Razgatlioglu.

Ετικέτες

MOTUL WSBK: Ανανέωσε ο Lecuona με Ducati για δύο ακόμη χρόνια

Στο WSBK και στα κόκκινα θα παραμείνει ο Ισπανός ως το 2028
aruba
Από τον

Παύλο Καρατζά

23/7/2026

Η ομάδα Aruba.it Racing – Ducati ανακοίνωσε την ανανέωση της συμφωνίας της με τον Iker Lecuona, ο οποίος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα χρώματα της ιταλικής ομάδας για τις επόμενες δύο σεζόν του WSBK, οδηγώντας την εργοστασιακή Ducati Panigale V4 R.

Η επιβεβαίωση της παραμονής του Ισπανού αναβάτη αποτελεί ένδειξη συνέχειας σε μια κοινή πορεία που, από την αρχή της σεζόν του 2026, έχει αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα, με 20 βάθρα και την πρώτη του νίκη στα Superbikes που κατακτήθηκε στον πρώτο αγώνα του Donington Park.

Stefano Cecconi (Διευθυντής της ομάδας Aruba.it Racing – Ducati)

“Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που συνεχίζουμε αυτή την πορεία με τον Iker. Από την πρώτη στιγμή πιστέψαμε στο ταλέντο του, αλλά αυτό που μας κέρδισε πραγματικά ήταν ο τρόπος με τον οποίο εντάχθηκε στην ομάδα: προσαρμόστηκε στη μοτοσυκλέτα και στην ομάδα με εκπληκτική φυσικότητα, επιδεικνύοντας πάντα το ίδιο πάθος, την ίδια αφοσίωση και το ίδιο ομαδικό πνεύμα που χαρακτηρίζουν το γκαράζ μας. Το γεγονός ότι έχουμε μπροστά μας άλλες δύο σεζόν μαζί είναι μια φανταστική προοπτική. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας και έχουμε κάθε πρόθεση να τον διανύσουμε μέχρι το τέλος, με τη φιλοδοξία να αγωνιστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.”

Luigi Dall'Igna (Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse)

“Η επιβεβαίωση της παραμονής του Iker για τις επόμενες δύο σεζόν αποτελεί σημαντικό μήνυμα για ολόκληρο το πρόγραμμα της Ducati στο WorldSBK. Μέσα σε λίγους μόνο μήνες, έχει αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιήσει στο έπακρο τη Panigale V4R, μετατρέποντας γρήγορα το δυναμικό του σε συγκεκριμένα αποτελέσματα και παρουσιάζοντας σταθερή πρόοδο τόσο από τεχνικής όσο και από αγωνιστικής άποψης. Τα τρέχοντα θεμέλια είναι πολύ σταθερά και το περιθώριο ανάπτυξης είναι ενδιαφέρον. Ο Iker έχει φέρει ταχύτητα, ευαισθησία στην οδήγηση και εμπειρία, όλα θεμελιώδη στοιχεία σε ένα πρωτάθλημα που γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό. Τώρα ο στόχος είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μεθοδικά, προσπαθώντας να ανεβάσουμε ακόμη περισσότερο το επίπεδο σε όλους τους τομείς. Είμαστε πεπεισμένοι ότι, με αυτή τη φιλοδοξία και τη συνέχεια, μπορεί να αποτελέσει έναν από τους πρωταγωνιστές στις σημαντικότερες προκλήσεις που μας περιμένουν στο εγγύς μέλλον.”

Iker Lecuona (Aruba.it Racing – Ducati #7)

“Είμαι πραγματικά χαρούμενος. Έχω ήδη πει πολλές φορές πως η ζωή μου έχει αλλάξει εντελώς από τότε που εντάχθηκα σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια. Για αυτόν τον λόγο η ανανέωση του συμβολαίου μου με την Aruba.it Racing – Ducati με ικανοποιεί βαθιά. Θέλω να ευχαριστήσω την Aruba και τη Ducati που μου δίνουν αυτή τη νέα ευκαιρία. Είναι υπέροχο να σκέφτομαι ένα κοινό μέλλον, αλλά το πιο σημαντικό τώρα είναι να ολοκληρώσουμε αυτή τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προσπαθώντας να διασκεδάσουμε, να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις επιδόσεις μας και, πάνω απ’ όλα, να πετυχαίνουμε όλο και πιο σημαντικά αποτελέσματα.”