Kawasaki Puccetti Racing 2020: Η επίσημη παρουσίαση!

Επιστροφή στην παραδοσιακή διχρωμία
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

20/1/2020

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η Motor Bike Expo αποτελεί τη Μέκκα των custom builders, που κάθε χρόνο συγκεντρώνονται οι κορυφαίοι του είδους για να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους. Εκεί όπου ήμασταν και σας μεταφέραμε ζωντανά μερικές απ’ τις πιο ξεχωριστές custom μοτοσυκλέτες. Παράλληλα όμως, ήταν και το μέρος που η Kawasaki Puccetti Racing αποφάσισε να παρουσιάσει τα επίσημα χρώματα της ομάδας της, όντας ιταλική. Πέρσι, χάρη στις επιδόσεις του Toprak Razgatlioglu η Puccetti πήρε τον τίτλο της ανεξάρτητης ομάδας στα WorldSBK, ενώ φέτος ο Τούρκος αναβάτης θα είναι στην Pata Yamaha. Το κενό που άφησε πίσω του ο Razgatlioglu θα καλυφθεί απ’ τον Xavi Fores για το 2020, ενώ τα χρώματα της ZX-10RR επέστρεψαν στη παραδοσιακή διχρωμία του πράσινου-μαύρου αφού το κόκκινο χρώμα είχε βασιστεί σε αυτό της τούρκικης σημαίας. “Το 2020 θα είναι μια πολύ σημαντική χρονιά τόσο για την ομάδα όσο και για μένα καθώς θα πρέπει να συνεχίσουμε στα χνάρια της περσινής σεζόν. Στις δοκιμές της Jerez κατάφερα να πάρω μια γεύση και να δω πως ταιριάζει με το οδηγικό μου στιλ η ZX-10RR.” Ο στόχος της Puccetti είναι να μπορεί να βρίσκεται σε μια θέση του βάθρου σε κάθε αγώνα, ένα δύσκολο εγχείρημα όπως είπε ο Fores όμως παραμένει αισιόδοξος και στηρίζεται στην εμπειρία της ομάδας του.

Στην κατηγορία των Supersport η ομάδα υποδέχτηκε και τον Philipp Oettl, τον νέο teammate του Lucas Mahias και πρωταθλητή της WorldSSP το 2017. Για το 2020, ο Mahias στοχεύει για τον τίτλο καθώς πέρσι ήταν η πρώτη του χρονιά με την ZX-6R και αντιμετώπισε μερικές δυσκολίες στην αρχή, ενώ έπειτα βρισκόταν συχνά σε μια θέση του βάθρου. Έκλεισε τη σεζόν του με έξι θέσεις στο βάθρο εκ των οποίων οι δύο ήταν στην κορυφή στο Portimao και στο Qatar.

Ακόμη, παρόντες ήταν και ο πέντε φορές πρωταθλητής των Supersport Kenan Sofuoglu και ο Can Öcnü, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα με την Turkish Racing Team που συνεργάζεται με την Puccetti Kawasaki και την Orelac Racing Team. Όπως η μοτοσυκλέτα του Razgatlioglu ήταν βαμμένη με το κόκκινο της τούρκικης σημαίας στα Superbike, έτσι θα είναι και η ZX-6R του Öcnü. Να θυμίσουμε πως ο Öcnü είχε κερδίσει το Red Bull Rookies Cup και είχε πάρει μέρος ως wildcard το 2018 στον αγώνα της Moto3 στη Valencia. Τότε κατάφερε να αφήσει το σημάδι του στην ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος Τούρκος που κέρδισε αγώνα στα MotoGP και παράλληλα ο μικρότερος σε ηλικία αναβάτης που έχει στεφθεί νικητής. Ήταν 15 ετών και 115 ημερών, ενώ ο προηγούμενος που είχε αυτό το ρεκόρ ήταν ο Scott Redding, ο οποίος φέτος θα κάνει το ντεμπούτο του στα Superbike. Το 2019 δεν ήταν μια καλή σεζόν για τον Öcnü καθώς δεν κατάφερε να ξαναβρεθεί στο βάθρο της Moto3 και φέτος έρχεται στη Supersport, έχοντας στο πλάι του τόσο τον Sofuoglu όσο και τον Razgatlioglu να τον υποστηρίζουν. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των επίσημων δοκιμών ο Razgatlioglu έδειξε τις γραμμές στον Öcnü αλλά και παράλληλα τον παρακολούθησε από πίσω για να δει σε τι επίπεδο βρίσκεται και να τον συμβουλέψει μετέπειτα. Στόχος του Öcnü είναι να γίνει πιο ανταγωνιστικός και να αποκτήσει περισσότερη εμπειρία, ακολουθώντας τα χνάρια του Razgatlioglu.

Ετικέτες

Motul WSBK 2026: Παρουσίαση Barni Ducati με Bautista και Montella

Η πρώτη παρουσίαση ομάδας για την φετινή σεζόν
Barni
Από τον

Παύλο Καρατζά

12/1/2026

Η νέα σεζόν του MOTUL FIM Superbike World Championship ξεκινά με την πρώτη παρουσίαση ομάδας για το 2026, αυτή της Barni Spark Racing Team. Με τη νέα Ducati Panigale V4, νέα χρώματα, και αναβάτες τους Alvaro Bautista και Yari Montella.

Αφού έκανε το ντεμπούτο του στο WorldSBK το 2019 με την εργοστασιακή ομάδα της Ducati, ο Bautista μετακόμισε στην Honda HRC για δύο σεζόν. Έπειτα επέστρεψε και πάλι στην Aruba – Ducati, κατακτώντας δύο σερί Παγκόσμια Πρωταθλήματα, το 2022 και 2023. Τις επόμενες δύο σεζόν ο Ισπανός αναβάτης τερμάτισε στην 3η θέση της γενικής κατάταξης, ενώ ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα από τους νέους κανονισμούς για το βάρος αναβάτη-μοτοσυκλέτας, μην καταφέρνοντας να επαναλάβει τους θριάμβους των 22-23. Φέτος ο 41χρονος αναβάτης μετακόμισε στην Barni Ducati και δήλωσε μεταξύ άλλων: “είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτή τη νέα πρόκληση. Σίγουρα θα υπάρξουν πολλές αλλαγές, μια νέα ομάδα και νέοι συνεργάτες. Δεν θα είναι εύκολο στην αρχή, αλλά πιστεύω ότι με αφοσίωση και φιλοδοξία όλα είναι εφικτά. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που γίνομαι μέλος της οικογένειας Barni, γιατί, από έξω, φαίνεται μια πολύ ενωμένη ομάδα, που συνεχώς μεγαλώνει και γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική.

Bautista

Ο Barni είναι κάποιος που θέλει να κερδίζει και είναι πολύ αποφασιστικός, κάτι που αποτελεί μεγάλο κίνητρο για τους αναβάτες. Πιστεύω ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε σπουδαία δουλειά. Νιώθω ενθουσιασμένος, και είμαι έτοιμος να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου. Πρέπει να εργαστούμε για να βρούμε τη σωστή αίσθηση και να κατανοήσουμε τη νέα μοτοσυκλέτα. Η επίσημη υποστήριξη της Ducati είναι επίσης βασικό στοιχείο και προσθέτει μεγάλη αξία. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και ελπίζω ότι μαζί μπορούμε να επιτύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα και θέσεις, αλλά πάνω απ' όλα, να διασκεδάσουμε κάνοντας τη δουλειά μας”.

Montella

Ο Yari Montella προετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν του στο WorldSBK. Ο Ιταλός δεν ήταν ιδιαίτερα σταθερός στην πρώτη του χρονιά στην κορυφαία κατηγορία και ελπίζει να έχει καλύτερη πορεία φέτος. Ο ίδιος δήλωσε “Προετοιμαζόμαστε καλά για τη σεζόν του 2026. Είμαι συγκεντρωμένος στο έργο που έχουμε μπροστά μας και χάρη στην εμπειρία που αποκτήσαμε το 2025, εργαζόμαστε για να ενισχύσουμε τα αδύνατα σημεία μας και να είμαστε έτοιμοι. Ο στόχος είναι να βελτιωθούμε σε σχέση με την περασμένη σεζόν, ειδικά επειδή το 2026 θα είναι σημαντικό για την προσωπική και επαγγελματική μου πρόοδο. Είμαι συγκεντρωμένος, αλλά ήρεμος και ανυπόμονος να ξεκινήσω. Θα είναι επίσης πολύ ενθαρρυντικό να μοιραστώ το box με έναν αναβάτη όπως ο Alvaro. Σίγουρα θα έχω την ευκαιρία να μάθω και να συγκρίνω διαφορετικές προσεγγίσεις. Θα προσπαθήσω να απορροφήσω όσο το δυνατόν περισσότερα”.

Barni

Ο Marco Barnabo, επικεφαλής της ομάδας, δήλωσε κατά την παρουσίαση της ομάδας: “Είμαι πολύ περήφανος για τη θέση που έχουμε κατακτήσει η ομάδα μου και εγώ. Η σεζόν που μας περιμένει είναι ιδιαίτερα σημαντική: το 2026 θα ξεκινήσουμε με μια εντελώς νέα μοτοσυκλέτα, που παρουσιάστηκε πρόσφατα από την Ducati, και με δύο αναβάτες που θα αγωνιστούν στο WorldSBK. Για μια ιδιωτική ομάδα, αυτό αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο, αλλά και μια απαιτητική πρόκληση. Είμαι χαρούμενος που συνεχίζω το ταξίδι που ξεκινήσαμε με τον Yari Montella. Γνωρίζουμε ότι είναι ένας νέος και γρήγορος αναβάτης που απλά πρέπει να μεταφράσει σε αποτελέσματα τη δουλειά που έχουμε χτίσει μαζί τα τελευταία χρόνια.

Ταυτόχρονα, είμαστε εξαιρετικά ευχαριστημένοι που προσθέσαμε στην ομάδα έναν αναβάτη του επιπέδου του Alvaro Bautista. Ως τριπλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής (σσ. θυμίζουμε πως εκτός από τους τίτλους WorldSBK το 22-23 o Ισπανός έχει κερδίσει και τα 125 GP το μακρινό 2006), είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να επιτύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα μαζί του και ότι η εμπειρία του θα μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε περαιτέρω, κάνοντας ένα ακόμη βήμα μπροστά όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα. Αυτό που θαυμάζω ιδιαίτερα στον Bautista είναι η απίστευτη αποφασιστικότητα και αφοσίωσή του, που επιδεικνύει κάθε μέρα, παρά την εξαιρετική του επιτυχία. Είναι πραγματικά μια υποδειγματική στάση. Αξίζει να επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα και θα εργαστούμε ακούραστα για να τα επιτύχουμε μαζί.