Kawasaki Puccetti Racing 2020: Η επίσημη παρουσίαση!

Επιστροφή στην παραδοσιακή διχρωμία
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

20/1/2020

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η Motor Bike Expo αποτελεί τη Μέκκα των custom builders, που κάθε χρόνο συγκεντρώνονται οι κορυφαίοι του είδους για να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους. Εκεί όπου ήμασταν και σας μεταφέραμε ζωντανά μερικές απ’ τις πιο ξεχωριστές custom μοτοσυκλέτες. Παράλληλα όμως, ήταν και το μέρος που η Kawasaki Puccetti Racing αποφάσισε να παρουσιάσει τα επίσημα χρώματα της ομάδας της, όντας ιταλική. Πέρσι, χάρη στις επιδόσεις του Toprak Razgatlioglu η Puccetti πήρε τον τίτλο της ανεξάρτητης ομάδας στα WorldSBK, ενώ φέτος ο Τούρκος αναβάτης θα είναι στην Pata Yamaha. Το κενό που άφησε πίσω του ο Razgatlioglu θα καλυφθεί απ’ τον Xavi Fores για το 2020, ενώ τα χρώματα της ZX-10RR επέστρεψαν στη παραδοσιακή διχρωμία του πράσινου-μαύρου αφού το κόκκινο χρώμα είχε βασιστεί σε αυτό της τούρκικης σημαίας. “Το 2020 θα είναι μια πολύ σημαντική χρονιά τόσο για την ομάδα όσο και για μένα καθώς θα πρέπει να συνεχίσουμε στα χνάρια της περσινής σεζόν. Στις δοκιμές της Jerez κατάφερα να πάρω μια γεύση και να δω πως ταιριάζει με το οδηγικό μου στιλ η ZX-10RR.” Ο στόχος της Puccetti είναι να μπορεί να βρίσκεται σε μια θέση του βάθρου σε κάθε αγώνα, ένα δύσκολο εγχείρημα όπως είπε ο Fores όμως παραμένει αισιόδοξος και στηρίζεται στην εμπειρία της ομάδας του.

Στην κατηγορία των Supersport η ομάδα υποδέχτηκε και τον Philipp Oettl, τον νέο teammate του Lucas Mahias και πρωταθλητή της WorldSSP το 2017. Για το 2020, ο Mahias στοχεύει για τον τίτλο καθώς πέρσι ήταν η πρώτη του χρονιά με την ZX-6R και αντιμετώπισε μερικές δυσκολίες στην αρχή, ενώ έπειτα βρισκόταν συχνά σε μια θέση του βάθρου. Έκλεισε τη σεζόν του με έξι θέσεις στο βάθρο εκ των οποίων οι δύο ήταν στην κορυφή στο Portimao και στο Qatar.

Ακόμη, παρόντες ήταν και ο πέντε φορές πρωταθλητής των Supersport Kenan Sofuoglu και ο Can Öcnü, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα με την Turkish Racing Team που συνεργάζεται με την Puccetti Kawasaki και την Orelac Racing Team. Όπως η μοτοσυκλέτα του Razgatlioglu ήταν βαμμένη με το κόκκινο της τούρκικης σημαίας στα Superbike, έτσι θα είναι και η ZX-6R του Öcnü. Να θυμίσουμε πως ο Öcnü είχε κερδίσει το Red Bull Rookies Cup και είχε πάρει μέρος ως wildcard το 2018 στον αγώνα της Moto3 στη Valencia. Τότε κατάφερε να αφήσει το σημάδι του στην ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος Τούρκος που κέρδισε αγώνα στα MotoGP και παράλληλα ο μικρότερος σε ηλικία αναβάτης που έχει στεφθεί νικητής. Ήταν 15 ετών και 115 ημερών, ενώ ο προηγούμενος που είχε αυτό το ρεκόρ ήταν ο Scott Redding, ο οποίος φέτος θα κάνει το ντεμπούτο του στα Superbike. Το 2019 δεν ήταν μια καλή σεζόν για τον Öcnü καθώς δεν κατάφερε να ξαναβρεθεί στο βάθρο της Moto3 και φέτος έρχεται στη Supersport, έχοντας στο πλάι του τόσο τον Sofuoglu όσο και τον Razgatlioglu να τον υποστηρίζουν. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των επίσημων δοκιμών ο Razgatlioglu έδειξε τις γραμμές στον Öcnü αλλά και παράλληλα τον παρακολούθησε από πίσω για να δει σε τι επίπεδο βρίσκεται και να τον συμβουλέψει μετέπειτα. Στόχος του Öcnü είναι να γίνει πιο ανταγωνιστικός και να αποκτήσει περισσότερη εμπειρία, ακολουθώντας τα χνάρια του Razgatlioglu.

Ετικέτες

Motul WSBK: Mε Rea και Chantra στο τεστ του Portimao η Honda HRC - Μένει εκτός ο Dixon

Ο Βρετανός αναρρώνει από κάταγμα στον καρπό, με την αποθεραπεία να εξελίσσεται θετικά
Rea & Chantra
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/3/2026

Η Honda HRC θα παραταχθεί με διαφορετική σύνθεση στο διήμερο δοκιμών του Portimao (9-10/3), με τους Jonathan Rea και Somkiat Chantra να αναλαμβάνουν δράση, ενώ ο Jake Dixon συνεχίζει την αποθεραπεία του μετά από τραυματισμό στον καρπό.

Η Honda HRC θα συμμετάσχει στο διήμερο ιδιωτικό τεστ που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Autodromo Internacional do Algarve με μια ελαφρώς διαφοροποιημένη σύνθεση αναβατών. Μετά την απουσία του από τον εναρκτήριο γύρο της σεζόν στην Αυστραλία, ο Somkiat Chantra θα επιστρέψει στη δράση πάνω στην CBR1000RR-R SP, ενώ στο ίδιο γκαράζ θα βρίσκεται και ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jonathan Rea.

Ο Rea, που υπέγραψε τον χειμώνα ως δοκιμαστής της Honda, θα πάρει μέρος στο τεστ στη θέση του Jake Dixon. Ο Βρετανός αναβάτης συνεχίζει να αναρρώνει από κάταγμα στον καρπό που υπέστη κατά τη διάρκεια του επίσημου τεστ στην Αυστραλία.

Ο Chantra τραυματίστηκε σε ιδιωτικές δοκιμές στη Sepang πριν από τα χειμερινά τεστ σε Jerez και Portimao και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και στα δύο χέρια. Παρότι η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία, η αποθεραπεία του δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει στον αγώνα της Αυστραλίας.

Έκτοτε ο Ταϊλανδός αναβάτης έχει επιστρέψει στις προπονήσεις, οδηγώντας μια CBR600RR στην Ταϊλάνδη και στο Portimao θα επανενωθεί με την ομάδα Honda HRC, ανεβαίνοντας ξανά σε μοτοσυκλέτα WorldSBK.

Rea & Chantra

Σε ανακοίνωσή της, η ομάδα ανέφερε πως, "όλοι οι μετεγχειρητικοί ιατρικοί έλεγχοι στα χέρια του Chantra είχαν θετικά αποτελέσματα και ο Ταϊλανδός αναβάτης έχει ήδη επιστρέψει στην πίστα, οδηγώντας μια CBR600RR σε προπονήσεις στη χώρα του. Το τεστ του Portimao θα του δώσει την ευκαιρία να επιστρέψει στην ομάδα του και τη CBR1000RR-R για πρώτη φορά μετά από μια σύντομη δοκιμή που πραγματοποίησε στο τέλος του 2025."

Στην άλλη πλευρά του γκαράζ, ο Jake Dixon δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στο τεστ. Ο αναβάτης με τον αριθμό #96 υπέστη κάταγμα στον καρπό κατά τη διάρκεια του επίσημου τεστ στην Αυστραλία, γεγονός που τον άφησε εκτός δράσης από τον πρώτο γύρο της χρονιάς.

Dixon

Όπως και ο teammate του, ο Dixon υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση που στέφθηκε με επιτυχία και στη συνέχεια πραγματοποίησε νέο ιατρικό έλεγχο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έπειτα επέστρεψε στην Andorra, όπου συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας του.

Ωστόσο, το τεστ στο Portimao έρχεται πολύ νωρίς για την επιστροφή του και έτσι τη θέση του στο γκαράζ της Honda HRC θα πάρει ο Jonathan Rea, ο οποίος θα μοιραστεί τα δεδομένα της ομάδας με τον Chantra, καθώς ο τελευταίος επιστρέφει στη δράση.

Rea & Chantra

Ο Rea έχει ήδη δοκιμάσει τη CBR1000RR-R SP κατά τη διάρκεια των χειμερινών τεστ σε Jerez και Portimao, στο πλαίσιο του νέου του ρόλου ως αναβάτης εξέλιξης της Honda. Η συμμετοχή του στο επερχόμενο τεστ αναμένεται να προσφέρει πολύτιμα δεδομένα στην ομάδα, ενώ ταυτόχρονα θα βοηθήσει τον Chantra να επανέλθει ομαλά στον ρυθμό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike.