Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Με πρωτιά το ντεμπούτο του Honda CBR1000RR-R!

Την πρώτη μέρα των δοκιμών στην Jerez

Επιτέλους, η μέρα που όλοι περίμεναν έφτασε! Η ομάδα της Honda στα MotulWSBK πήρε μέρος στις επίσημες δοκιμές στην πίστα της Jerez και στήθηκε απέναντι από τον ανταγωνισμό, τερματίζοντας μια μακρά περίοδο μυστικοπάθειας και ιδιωτικών δοκιμών, που είχε ανεβάσει τον πήχη της προσμονής στα ύψη.

Πριν καν παρουσιαστεί η μοτοσυκλέτα παραγωγής στην EICMA τον περασμένο Νοέμβριο, η Honda είχε επικοινωνήσει σε όλο τον κόσμο ότι το επικείμενο Fireblade θα ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό. Το είχε επιβεβαιώσει και ο Alvaro Bautista, δηλώνοντας ότι ουσιαστικά αυτό ήταν και το κίνητρο για μια από τις πιο ηχηρές μεταγραφές της φετινής χρονιάς, οδηγώντας τον να αφήσει την ομάδα της Ducati μετά από μια επιτυχημένη χρονιά, προκειμένου να αποτελέσει μέρος του νέου project με την πλήρη εμπλοκή του HRC.

Η ομάδα της Honda επέλεξε στη συνέχεια να μην αντιπαρατεθεί απευθείας με τους αντιπάλους της, παίρνοντας την απόφαση να μην συμμετάσχει στις επίσημες δοκιμές των MotulWBK που ακολούθησαν το τέλος της περσινής σεζόν, αλλά να κάνει ιδιωτικές δοκιμές στην Aragon και στο Portimao χωρίς να κυκλοφορήσει κανένα στοιχείο από τα αποτελέσματα εκεί. Είναι εύκολα κατανοητό, λοιπόν, το πόσο μεγάλο ενδιαφέρον είχε η χθεσινή μέρα, η πρώτη των δοκιμών στην Jerez, όπου το CBR1000RR-R βγήκε στην βρεγμένη πίστα μαζί με όλες τις υπόλοιπες μοτοσυκλέτες του πρωταθλήματος.

Αυτή η πρώτη δημόσια εμφάνιση της μοτοσυκλέτας συνοδεύτηκε και από εντυπωσιακά αποτελέσματα, καθώς ο Leon Haslam έγραψε τον ταχύτερο χρόνο, ενώ ο team mate του, Alvaro Bautista, ήταν κι αυτός μέσα στην ταχύτερη πεντάδα της πρώτης ημέρας, πριν πέσει στην έκτη στροφή της πίστας. Όπως ήταν αναμενόμενο, γύρω από το box της ομάδας του HRC υπήρχε πολύ μεγάλη κινητικότητα, με πολλούς ανθρώπους κι από τις αντίπαλες ομάδες που ήθελαν να έχουν μια κοντινή επαφή με το νέο "όπλο" της Honda.

 

 

Tags: