Μοτοδυναμική & Παπαπαύλου μαζί στα WSSP300

Οι πρώτες δηλώσεις
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

13/11/2017

Όπως είχαμε γράψει πριν από λίγες μέρες, ο Νότης Παπαπαύλου προκρίθηκε στο Παγκόσμιο SSP300 του 2018 με την υποστήριξη της ΥAMAHA/MOTOΔΥΝΑΜΙΚΗΣ! Ο Νότης έδειξε για άλλη μία φορά τις δυνατότητές του πετυχαίνοντας τη διάκριση με YZF-R3 και ένα νέο σημαντικό βήμα για την καριέρα του. Μαζί με άλλους 10 αναβάτες οι οποίοι αναδείχθηκαν από τα εθνικά τους πρωταθλήματα, συμμετείχε στο Masterclass που οργάνωσε η Yamaha στα πλαίσια του προγράμματος «bLU cRU» στη Latina της Ιταλίας και προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία SSP300. (SuperSport 300)

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ επένδυσε στον θεσμό bLU cRU και καθιέρψσε στην Ελλάδα το Yamaha R3 Challenge 2017 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με τους Έλληνες αναβάτες να οδηγούν την αγωνιστική τους YZF-R3 συμμετέχοντας στην κατηγορία νέων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας.              

Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ/Κλάδου Yamaha, Ανδρέας Κοσκινάς,  δήλωσε: "Το bLU cRU Masterclass στη Latina ενθουσίασε τους συμμετέχοντες, που απέκτησαν πολύτιμες εμπειρίες μέσα στο διήμερο. Είχα την τύχη να παρατηρώ από κοντά πόσο αυξήθηκε η αυτοπεποίθησή τους. Είμαι σίγουρος ότι θα αξιοποιήσουν αυτή την εμπειρία στο έπακρο και θα εφαρμόσουν όσα έμαθαν στις μελλοντικές τους αναμετρήσεις, βάζοντας ακόμη μεγαλύτερους στόχους. Ήταν μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή για τους νέους αναβάτες να μπορούν να μαθαίνουν στην πίστα από οδηγούς όπως ο David Checa, o Niccolo Canepa, o Federico Caricasulo και ο Alfonso Copola. Το Yamaha bLU cRU project είναι μοναδικό και το πρώτο Masterclass ήταν πέρα από κάθε προσδοκία! Ως προς τη σπουδαία ελληνική διάκριση, πιστέψαμε από την αρχή στον Νότη, που φέτος κέρδισε και την πρώτη θέση στην κατηγορία R3 Challenge στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Πιστεύoυμε ότι αν συνεχίσει την πειθαρχημένη προπόνηση και διατηρήσει τον ενθουσιασμό του, θα φθάσει πολύ υψηλά."


Ο Νότης Παπαπαύλου μίλησε για τη διάκριση και το πώς έφθασε σε αυτή: "Αυτή η διάκριση με Yamaha ΥΖF-R3 αποτελεί δικαίωση για τα τόσα χρόνια που παλέψαμε μαζί με την οικογένειά μου! Φέτος είναι η ευκαιρία μου! Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να ανεβάσω τις σημαίες της Ελλάδας και της Yamaha στο βάθρο! Ξεκίνησα όταν ο πατέρας μου αγόρασε το πρώτο μου κροσάκι στα έξι μου, ενώ στη συνέχεια με συνόδευσε σε mini moto πρωτάθλημα στον Ασπρόπυργο στα εφτά μου και μ’ έστειλε στο ιταλικό πρωτάθλημα ήδη από τα 10. Από την αλάνα ως την πίστα, όσο πιο πολύ οδηγούσα, τόσο περισσότερο η αρχική ιδέα του πατέρα μου εξελισσόταν και σε δικό μου πάθος.
Δεν ήταν πάντα όλα εύκολα. Πέρασα και αρκετές απογοητεύσεις, όπως τότε που σε παγκόσμιο test αγωνιζόμουν να περάσω στους 12 από τους 150, και τελικά λόγω μίας ατυχίας έμεινα στους καλύτερους 50. Και οι δύσκολες στιγμές ήταν αρκετές λόγω δύσκολων οικονομικών και έλλειψης χορηγών, αλλά καμία στιγμή δεν σκέφθηκα να τα παρατήσω γιατί η οδήγηση είναι πάθος! Είναι σπουδαίο να ξέρω ότι κατάφερα να σηκωθεί η ελληνική σημαία και να ακουστεί ο εθνικός ύμνος, μία απίστευτη στιγμή στο Assen το 2014!  Οι καλές στιγμές, με καλύτερη αυτή στη Latina, είναι τόσο δυνατές, που σβήνουν τα δύσκολα.

Για να τα καταφέρω αθλούμαι καθημερινά δύο ώρες, ενώ τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα η προπόνησή μου με οδήγηση σε όλα τα στυλ -πίστα, enduro, motocross- αναλόγως καιρού και χώρου, μπορεί να φθάσει και τις τέσσερις ώρες την ημέρα. Συμβουλεύω γονείς και παιδιά να μπαίνουν από νωρίς στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ακόμη και να μην ασχοληθούν με πρωταθλητισμό, θα αναπτύξουν καλή φυσική κατάσταση και γρήγορα αντανακλαστικά στην οδήγηση. Ως προς τους αγώνες, ο χορηγός είναι η κινητήρια δύναμη γιατί χωρίς καλά οικονομικά δυσκολεύουν τα πράγματα, και η καλή χημεία/συνεργασία μηχανικού-οδηγού είναι που καθορίζει τη συνέχεια. Όλα ξεκινούν από ελάχιστο ταλέντο που αρκεί, αν με πολλή δουλειά το καλλιεργείς και βρεις την κατάλληλη μοτοσυκλέτα, όπως και υποστηρικτές. Η δουλειά είναι το παν!

Θέλω να ευχαριστήσω τόσους πολλούς, την οικογένειά μου, τον μηχανικό μου Νίκο Τσεσμελή, και τη χορηγό μου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ/ΥΑΜΑΗΑ που ειδικά φέτος με βοήθησε πολύ, όπως και όλους τους άλλους χορηγούς μου."

Ετικέτες

MOTUL WSBK, Misano: Στις 25 νίκες το σερί του άπιαστου Bulega – Άτυχος ο Γιάννης Περιστεράς

Στην WSSP παραμένει πρώτος ο Albert Arenas που πήρε και νίκη
WSBK
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/6/2026

Στην πίστα του Misano στην Ιταλία διεξήχθη ο 7ος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike που δεν είχε εκπλήξεις στη μεγάλη κατηγορία, με τον Nicolo Bulega να πετυχαίνει ένα ακόμη “τρία στα τρία”.

WSBK

1ος αγώνας: Ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) κατέκτησε άνετα την πρώτη του νίκη στο Misano, τερματίζοντας έξι δευτερόλεπτα μπροστά από τον teammate του Iker Lecuona. Με τη νίκη αυτή ο Bulega έφτασε τις 23 σερί νίκες, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Yari Montella (Barni Spark Racing Team). Ο Miguel Oliveira επέστρεψε στους αγώνες μετά τον τραυματισμό του, κατακτώντας την 8η θέση, ενώ οι Sam Lowes και Lorenzo Baldassarri είχαν πτώσεις.

WSBK

Superpole race: Πτώση σημείωσε ο Sam Lowes στην αρχή του αγώνα, την ώρα που Bulega, Lecuona και Montella είχαν φύγει μπροστά. Το βάθρο παρέμεινε το ίδιο με τον πρώτο αγώνα, με τον Bassani (bimota by Kawasaki Racing Team) να τερματίζει 4ος, τον Baldassarri (Team GoEleven) 5ο και την πρώτη εξάδα έκλεισε ο Oliveira που ξεκίνησε 11ος.

2ος αγώνας: Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στον δεύτερο αγώνα, με τα δύο εργοστασιακά Ducati να φεύγουν μπροστά, την ίδια στιγμή που ο Alvaro Bautista είχε πτώση. Ο Bassani βρισκόταν στην τρίτη θέση, έπεσε όμως και αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Montella που συμπλήρωσε το βάθρο πίσω από τους Lecuona και Bulega που πέτυχε την 25η του σερί νίκη στον θεσμό. 4ος τερμάτισε ο Alex Lowes, 5ος ο Mackenzie και έκτος ο Surra, που έκανε ακόμη μία πολύ καλή εμφάνιση.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τη βαθμολογία των δέκα πρώτων αναβατών:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Βαθμοί

1

Nicolo Bulega

Aruba.it Racing - Ducati

434

2

Iker Lecuona

Aruba.it Racing - Ducati

313

3

Yari Montella

Barni Spark Racing Team

170

4

Alex Lowes

bimota by Kawasaki Racing Team

156

5

Sam Lowes

ELF Marc VDS Racing Team

148

6

Axel Bassani

bimota by Kawasaki Racing Team

128

7

Lorenzo Baldassarri

Team Goeleven

123

8

Alvaro Bautista

Barni Spark Racing Team

99

9

Miguel Oliveira

ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team

97

10

Alberto Surra

Motocorsa Racing

95

 

WSSP

Ο Valentin Debise (EASTROC ZXMOTO Factory Evan Bros Racing) ήταν ο νικητής του πρώτου αγώνα στο Misano και παράλληλα ισοφάρισε τους Sam Lowes και Yari Montella στη 13η θέση της λίστας με τις περισσότερες νίκες όλων των εποχών στο WorldSSP. Στο βάθρο τον συνόδευσε ο Albert Arenas (AS BLU CRU Racing Team) που πέτυχε το 10ο βάθρο του στην πρώτη του σεζόν και το τρίτο του στη σειρά, ενώ ο Can Oncu (Pata Yamaha Ten Kate Racing) κατέκτησε το 36ο βάθρο του στο WorldSSP και το έκτο του αυτή τη σεζόν.

WSBK

Τον δεύτερο αγώνα κέρδισε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Albert Arenas (AS BLU CRU Racing Team), αφήνοντας δεύτερο τον Tom Booth-Amos (PTR Triumph Factory Racing) και τρίτο τον Aldi Mahendra (AS BLU CRU Racing Team).

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και την βαθμολογία των δέκα πρώτων αναβατών:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Βαθμοί

1

Albert Arenas

AS BLU CRU Racing Team

251

2

Valentin Debise

EASTROC ZXMOTO Evan Bros Factory

195

3

Jaume Masia

Orelac Racing Verdnatura

179

4

Can Oncu

Pata Yamaha Ten Kate Racing

159

5

Philipp Oettl

Feel Racing WorldSSP Team

122

6

Tom Booth-Amos

PTR Triumph Factory Racing

115

7

Matteo Ferrari

WRP Racing

110

8

Alessandro Zaccone

Ecosantagata Althea Racing Team

109

9

Jeremy Alcoba

Kawasaki WorldSSP Team

100

10

Aldi Mahendra

AS BLU CRU Racing Team

95

 

WSPB

Ο Γιάννης Περιστεράς ήταν άτυχος καθώς στον πρώτο αγώνα έσπασε ο κινητήρας του και δεν κατάφερε να πετύχει κάτι θετικό, ενώ στον δεύτερο αγώνα αρκέστηκε στην 20η θέση.