Motul WSBK 2019: Ο Alex Lowes στη Kawasaki!

Με συμβόλαιο ενός έτους
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

11/10/2019

Μετά την ανακοίνωση της Kawasaki, πως ο Haslam δεν θα είναι μαζί της από του χρόνου, ήρθε και η ανακοίνωση του αντικαταστάτη του. Συγκεκριμένα, ο Alex Lowes είχε μείνει “ξεκρέμαστος” από τη στιγμή που η Yamaha ανακοίνωσε πως το 2020 θα έχει τον Razgatlioglu στην ομάδα της μαζί με τον Michael van der MarkΑπό ότι φαίνεται η Kawasaki δεν έχασε χρόνο και έκλεισε ένα ετήσιο συμβόλαιο με τον πρώην πρωταθλητή του BSB, Alex Lowes για να αποτελέσει τον teammate του “πεντάστερου” Jonathan Rea για το 2020. Αυτή τη στιγμή ο Lowes βρίσκεται τρίτος στη βαθμολογία του φετινού πρωταθλήματος, ενώ είναι η έκτη σεζόν που τρέχει στα Superbikes.

Η πρώτη φορά που ο Lowes έκανε το ντεμπούτο στα Superbikes ήταν το 2011 ως wildcard αναβάτης. Συγκεκριμένα, στον αγώνα της Τσεχίας αντικατέστησε τον, από του χρόνου ομόσταβλό του, Jonathan Rea, που τότε φορούσε τα χρώματα της Castrol Honda. Μάλιστα, σε εκείνο τον αγώνα ο Lowes πήρε και τον πρώτο του βαθμό τερματίζοντας 15ος… Έκτοτε, ξαναεμφανίστηκε στο πρωτάθλημα ως wildcard και το 2014 ήταν η πρώτη φορά που πήρε κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα με τα χρώματα της Vltcom Crescent Suzuki, στην οποία παρέμεινε για δύο χρόνια και ολοκλήρωσε την πορεία του με αυτή, στη δέκατη θέση τη βαθμολογίας το 2015.

Το 2016 μεταπήδησε στην Pata Yamaha Official WorldSBK Team, στην οποία παραμένει μέχρι και φέτος. Από τότε έχει βελτιωθεί δραματικά ωριμάζοντας ως αναβάτης και η πορεία του είναι γεμάτη από επιτυχίες, ενώ η φετινή χρονιά είναι η καλύτερή του μέχρι στιγμής. Συγκεκριμένα στη σεζόν που διανύουμε έχει σημειώσει 14 τερματισμούς μέσα στις επτά πρώτες θέσεις.

Ο Manager της ομάδας, Guim Roda καλωσόρισε θερμά τον 27χρονο –πλέον- Alex Lowes, τονίζοντας την εμπειρία που διαθέτει και το ανταγωνιστικό ρυθμό που έχει μέσα στη πίστα. Στόχος της ομάδας όπως είπε, είναι να βοηθήσουν όσο περισσότερο μπορούν τον Lowes να γίνει ακόμη καλύτερος και να διεκδικήσει τον τίτλο. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε το κλίμα της ομάδας του χρόνου με τον Rea και τον Lowes στο ίδιο box μετά από αυτές τις δηλώσεις. Η δίψα του δεύτερου για τον τίτλο είναι μεγάλη, ενώ ο ανταγωνισμός θα είναι ιδιαίτερα υψηλός, τόσο με την έλευση του Scott Redding στα Superbikes όσο και με την μεταγραφή του Bautista στη Honda!

Ο Αγωνιστικός Διευθυντής της Kawasaki Europe, Steve Guttridge είπε: “Όλοι εμείς στην Kawasaki θα θέλαμε να καλωσορίσουμε θερμά τον Alex, που θα μπει στην κορυφαία ομάδα της Kawasaki Racing για την ερχόμενη σεζόν και θα είναι ο teammate του καλύτερου πρωταθλητή όλων των εποχών του Motul WSBK, Jonathan Rea. Είναι ήδη γνωστό πως ο Alex Lowes είναι πολύ εργατικός και αφοσιώνεται 100% σε κάθε αγώνα. Σε συνδυασμό με το ταλέντο του και το γεγονός ότι αγαπά πολύ αυτό που κάνει΄, είμαστε αισιόδοξοι πως μαζί με τους μηχανικούς της ομάδας και την ZX-10RR, θα σηματοδοτήσουμε την αρχή μιας νέας εποχής για όλους μας.”

Ετικέτες

WSBK: Tarran Mackenzie - "Στόχος παραμένει να είμαι πλήρως έτοιμος για το Magny-Cours"

Ο Βρετανός αναβάτης επέστρεψε σπίτι του μετά απο δύο επεμβάσεις – Παλεύει να προλάβει τον γαλλικό γύρο
Mackenzie
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

11/8/2026

Ο Tarran Mackenzie βρίσκεται σε πορεία αποκατάστασης στην εστία του στην Ανδόρρα μετά το σοβαρό ατύχημα στο Donington Park και θέτει ως στόχο την επιστροφή του στον αγώνα του Magny-Cours, εφόσον περάσει τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο.

Ο Tarran Mackenzie (MGM Optical Express Racing) τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια δοκιμών του αγώνα της πατρίδας του στο Donington Park. Στο FP2 της Παρασκευής έχασε τον έλεγχο της Ducati Panigale V4 R στη στροφή 12 και έπεσε, οδηγώντας στην εμφάνιση της κόκκινης σημαίας.

Αρχικά διαγνώστηκε με διάσειση και πιθανό κάταγμα στην κλείδα και τον αστράγαλο, ενώ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Nottingham για περαιτέρω εξετάσεις.

Οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν τελικά, εκτός από τη διάσειση, κατάγματα στην κνήμη και την κλείδα, τα οποία χρειάστηκαν χειρουργική αποκατάσταση. Παράλληλα, υπέστη τραυματισμούς στην περόνη και την ωμοπλάτη, χωρίς να απαιτηθεί επέμβαση.

Ο Mackenzie υποβλήθηκε με επιτυχία και στις δύο επεμβάσεις και πλέον βρίσκεται σε πρόγραμμα φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης. Περισσότερο από τρεις εβδομάδες μετά το ατύχημα, έχει ήδη αρχίσει να περπατά χωρίς πατερίτσες ή με τη χρήση μίας.

"Πέρασαν πάνω από τρεις εβδομάδες από το ατύχημα. Την περασμένη εβδομάδα άρχισα να περπατάω χωρίς πατερίτσες ή με μία και πιστεύω ότι η πορεία είναι θετική. Κάνω πολλή φυσικοθεραπεία και αποκατάσταση και όλα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση", ανέφερε ο Βρετανός.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή εντοπίζεται στον αστράγαλο, ενώ η κλείδα επουλώνεται καλά και χρειάζεται πλέον να επανέλθει η μυϊκή δύναμη.

"Ο αστράγαλος είναι πιθανότατα το χειρότερο σημείο. Η κλείδα αρχίζει να επουλώνεται αρκετά καλά, απλώς πρέπει να ξαναχτίσω τη δύναμή μου. Ο αστράγαλος είναι το βασικό σημείο στο οποίο προσπαθώ να βελτιωθώ".

Ο αναβάτης έχει ήδη επιστρέψει στο σπίτι του στην Andorra, κάτι που, όπως λέει, τον βοήθησε σημαντικά στην αποκατάστασή του.

"Το να μπορώ πλέον να περπατάω κανονικά, ή έστω κουτσαίνοντας, και να κινούμαι στην καθημερινότητά μου είναι πολύ ωραίο. Και το ότι επέστρεψα στο σπίτι μου στην Andorra ήταν επίσης υπέροχο. Το πρώτο βράδυ στο δικό μου κρεβάτι ήταν πραγματικά ωραίο".

Ο επόμενος στόχος είναι ο γαλλικός γύρος του WorldSBK στο Magny-Cours. Ο Mackenzie θα πρέπει πρώτα να περάσει από τον προβλεπόμενο ιατρικό έλεγχο στην πίστα την Πέμπτη, όμως η επιστροφή του παραμένει ο βασικός στόχος.

"Υπάρχουν ακόμη μερικές εβδομάδες μέχρι το Magny-Cours. Στόχος παραμένει να προσπαθήσω να είμαι πλήρως έτοιμος για εκεί. Αυτός είναι ο στόχος αυτή τη στιγμή. Είναι καλό να έχω μια συγκεκριμένη ημερομηνία στο μυαλό μου και να δουλεύω προς αυτήν. Αν είμαι εκεί πλήρως έτοιμος, θα σημαίνει ότι όλα έχουν πάει σύμφωνα με το σχέδιο".

Μέχρι τότε, ο Mackenzie συνεχίζει καθημερινά τη φυσικοθεραπεία και την αποκατάσταση, με στόχο να επιστρέψει στη Ducati Panigale V4 R όσο το δυνατόν πιο σύντομα, αλλά κυρίως σε πλήρη αγωνιστική κατάσταση.