Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Motul WSBK 2020: Η Catalunya στο καλεντάρι!

Για πρώτη φορά το Montmelo στο WSBK

Η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος έπεσε με τρεις πολύ θεαματικούς αγώνες στο Qatar και υπόσχεται πως του χρόνου τα Superbikes θα επιστρέψουν δριμύτερα, με περισσότερο θέαμα και μάχες. Γι' αυτό το λόγο μάλιστα, η Dorna ήρθε σε συμφωνία με τους υπεύθυνους της Catalunya ώστε να αποτελέσει έναν γύρο του Motul WSBK το 2020, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβρη από τις 18 έως τις 20 του μήνα.

Ο Γενικός Διευθυντής της πίστας, Joan Fontseré είπε:“Η έλευση του πρωταθλήματος στην πίστα ταίριαξε σαν παζλ με τις ημερομηνίες που είχαμε διαθέσιμες και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο στόχος μας είναι να γράψουμε ιστορία, ο αγώνας θα είναι εξαιρετικός την ερχόμενη χρονιά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε τον αγώνα των Superbikes στην Catalunya, ενώ είμαστε σίγουροι ότι θα αρέσει πολύ στους θεατές και θα αποτελέσει μια ηχηρή επιτυχία.”

Ο εκπρόσωπος της Gemocat, Ricard Cardús, ανέφερε πως είναι πολύ χαρούμενος που θα φέρει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike στην Καταλονία για πρώτη φορά. Μάλιστα, πρόσθεσε πως θέλει το αγωνιστικό τριήμερο (απ’ τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου) να είναι ένα πραγματικό πάρτι για τους φιλάθλους και έτσι θα οργανώσουν διάφορα events και δραστηριότητες, ενώ τα εισιτήρια θα περιοριστούν στις 30.000 ώστε το κοινό να βιώσει μια πιο αποκλειστική εμπειρία. Έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας: “Ελπίζουμε ο αγώνας στην Καταλονία να αποκτήσει μόνιμη θέση στην ατζέντα των φιλάθλων.”

Ο Gregorio Lavilla, Εκτελεστικός Διευθυντής του τμήματος οργάνωσης των WSBK είπε: “Η νέα προσθήκη στο καλεντάρι του 2020 των Superbikes είναι καλοδεχούμενη και αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία. Στην πίστα, έχουν πραγματοποιηθεί πολλοί αξιομνημόνευτοι αγώνες σε διάφορες κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού δημιουργώντας μια ιστορική λίστα και το πρωτάθλημα των Superbikes ανυπομονεί μπει σε αυτή. Με τόσο πλούσια κληρονομιά στους αγώνες μοτοσυκλέτας στην Ισπανία και στην περιοχή, ο αγώνας των Superbikes στην Καταλονία υπόσχεται να είναι μια μεγάλη επιτυχία για όσους λάβουν μέρος.”

Tags: