Motul WSBK 2021: Ξεκινούν σήμερα τα δοκιμαστικά στη Jerez

Με 11+1 αναβάτες και guest star από τα MotoGP
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

20/1/2021

Σήμερα ξεκινά ουσιαστικά το "επίσημο" πρόγραμμα προετοιμασίας των ομάδων του Παγκόσμιου πρωταθλήματος Superbike στην πίστα της Jerez με 11 αναβάτες από τη μεγάλη κατηγορία και έναν από την Supersport.

O superstar Jonathan Rea και ο Alex Lowes έχουν πλέον ολοκαίνουριες μοτοσυκλέτες από την Kawasaki για το 2021 και δουλειά τους είναι να συνεχίσουν την κυριαρχία της πράσινης εταιρείας στο θεσμό για άλλη μια χρονιά. Από την άλλη μεριά, η Ducati με τον Scott Redding και η Honda με τον Alvaro Bautista θα πρέπει να ανακόψουν αυτή τη ηγεμονική παρουσία που έχει η Kawasaki τα τελευταία χρόνια. Από τα αξιοσημείωτα αυτών των δοκιμαστικών θα είναι η παρουσία του Maverick Vinales, του Stefan Bradl και του Johann Zarco που επίσης θα οδηγήσουν μαζί με τους αναβάτες των SBK, αλλά όχι μοτοσυκλέτες των MotoGP. Μάλιστα ο Maverick Vinales θα έχει την ευκαιρία να βρίσκεται μαζί με τον ξάδερφό του Isaac Vinales, που είναι αναβάτης της ORELAC Racing VerdNatura. Επίσης ο Maverick Vinales θα έχει από φέτος δική του ομάδα στην μικρή κατηγορία SSP300.

Άλλη μια γνωστή φυσιογνωμία από τα MotoGP είναι και ο Tito Rabbat, που φέτος θα βρίσκεται στο grid των WSBK με μια Ducati της Barni Racing Team. Αυτά τα δοκιμαστικά θα διαρκέσουν δύο ημέρες και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Πέμπτης.   

MOTUL WSBK: Νέος περιορισμός ροής καυσίμου στη Ducati – Προχωρά η ομολογκασιόν του KTM RC 990 R

Ούτε ο επιπλέον περιορισμός στην ροή καυσίμου κατάφερε να σταματήσει τον Bulega
Ducati
Από τον

Παύλο Καρατζά

18/5/2026

Αλλαγές είχαμε από τη διοργανώτρια αρχή του WSBK σε σχέση με τη ροή καυσίμου στην κορυφαία κατηγορία, με τις αλλαγές μάλιστα να ισχύουν και στον αγώνα που διεξήχθη στο Most της Τσεχίας το περασμένο Σαββατοκύριακο. Άξιο αναφοράς είναι επίσης πως η KTM RC 990 R πέρασε την πρώτη φάση της ομολογκασιόν.

Μετά τον τελευταίο έλεγχο παραχωρήσεων (Checkpoint 4), η FIM/DWO διαπίστωσε πως το γυρολόγιο των αναβατών της Ducati ήταν διαρκώς κάτω από τον μέσο όρο και στην εταιρεία επιβλήθηκε το μέτρο μείωσης στη ροή του καυσίμου κατά 0,5 kg/h. Μάλιστα η αλλαγή αυτή εφαρμόστηκε και στο GP του Most, χωρίς βέβαια να επηρεάσει τους αναβάτες της Ducati, που σημείωσαν το 1-2 και στους τρεις αγώνες. Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο σύστημα, η διοργάνωση αποφάσισε αύξηση στη ροή του καυσίμου κατά 0,5 kg/h για τη Yamaha.

Τα νέα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν τελειώνουν εκεί, καθώς η FIM ανακοίνωσε πως η KTM RC 990 R πέρασε επιτυχώς την πρώτη φάση της ομολογκασιόν της και μένει η δεύτερη φάση για να μπορεί η μοτοσυκλέτα να συμμετάσχει στην κατηγορία Supersport της FIM.

Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις μοτοσυκλέτες που έχουν ομολογκαριστεί ανά κατηγορία.