Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Motul WSBK 2021: Ξεκινούν σήμερα τα δοκιμαστικά στη Jerez

Με 11+1 αναβάτες και guest star από τα MotoGP

Σήμερα ξεκινά ουσιαστικά το "επίσημο" πρόγραμμα προετοιμασίας των ομάδων του Παγκόσμιου πρωταθλήματος Superbike στην πίστα της Jerez με 11 αναβάτες από τη μεγάλη κατηγορία και έναν από την Supersport.

O superstar Jonathan Rea και ο Alex Lowes έχουν πλέον ολοκαίνουριες μοτοσυκλέτες από την Kawasaki για το 2021 και δουλειά τους είναι να συνεχίσουν την κυριαρχία της πράσινης εταιρείας στο θεσμό για άλλη μια χρονιά. Από την άλλη μεριά, η Ducati με τον Scott Redding και η Honda με τον Alvaro Bautista θα πρέπει να ανακόψουν αυτή τη ηγεμονική παρουσία που έχει η Kawasaki τα τελευταία χρόνια. Από τα αξιοσημείωτα αυτών των δοκιμαστικών θα είναι η παρουσία του Maverick Vinales, του Stefan Bradl και του Johann Zarco που επίσης θα οδηγήσουν μαζί με τους αναβάτες των SBK, αλλά όχι μοτοσυκλέτες των MotoGP. Μάλιστα ο Maverick Vinales θα έχει την ευκαιρία να βρίσκεται μαζί με τον ξάδερφό του Isaac Vinales, που είναι αναβάτης της ORELAC Racing VerdNatura. Επίσης ο Maverick Vinales θα έχει από φέτος δική του ομάδα στην μικρή κατηγορία SSP300.

Άλλη μια γνωστή φυσιογνωμία από τα MotoGP είναι και ο Tito Rabbat, που φέτος θα βρίσκεται στο grid των WSBK με μια Ducati της Barni Racing Team. Αυτά τα δοκιμαστικά θα διαρκέσουν δύο ημέρες και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Πέμπτης.