Motul WSBK 2021: Ξεκινούν σήμερα τα δοκιμαστικά στη Jerez

Με 11+1 αναβάτες και guest star από τα MotoGP
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

20/1/2021

Σήμερα ξεκινά ουσιαστικά το "επίσημο" πρόγραμμα προετοιμασίας των ομάδων του Παγκόσμιου πρωταθλήματος Superbike στην πίστα της Jerez με 11 αναβάτες από τη μεγάλη κατηγορία και έναν από την Supersport.

O superstar Jonathan Rea και ο Alex Lowes έχουν πλέον ολοκαίνουριες μοτοσυκλέτες από την Kawasaki για το 2021 και δουλειά τους είναι να συνεχίσουν την κυριαρχία της πράσινης εταιρείας στο θεσμό για άλλη μια χρονιά. Από την άλλη μεριά, η Ducati με τον Scott Redding και η Honda με τον Alvaro Bautista θα πρέπει να ανακόψουν αυτή τη ηγεμονική παρουσία που έχει η Kawasaki τα τελευταία χρόνια. Από τα αξιοσημείωτα αυτών των δοκιμαστικών θα είναι η παρουσία του Maverick Vinales, του Stefan Bradl και του Johann Zarco που επίσης θα οδηγήσουν μαζί με τους αναβάτες των SBK, αλλά όχι μοτοσυκλέτες των MotoGP. Μάλιστα ο Maverick Vinales θα έχει την ευκαιρία να βρίσκεται μαζί με τον ξάδερφό του Isaac Vinales, που είναι αναβάτης της ORELAC Racing VerdNatura. Επίσης ο Maverick Vinales θα έχει από φέτος δική του ομάδα στην μικρή κατηγορία SSP300.

Άλλη μια γνωστή φυσιογνωμία από τα MotoGP είναι και ο Tito Rabbat, που φέτος θα βρίσκεται στο grid των WSBK με μια Ducati της Barni Racing Team. Αυτά τα δοκιμαστικά θα διαρκέσουν δύο ημέρες και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Πέμπτης.   

Ο Brad Binder πλησιάζει στην εργοστασιακή ομάδα της BMW στo WSBK

Θα αγωνίζεται δίπλα στον Miguel Oliveira
binder
Από τον

Παύλο Καρατζά

29/7/2026

Μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike βρίσκεται σε καλοκαιρινή ανάπαυλα, όμως πολλές ομάδες και κατασκευαστές εκμεταλλεύονται αυτήν την περίοδο για να θέσουν τις βάσεις για το 2027.

Αυτό φαίνεται να συμβαίνει και στην εργοστασιακή ομάδα της BMW, η οποία έχει σίγουρο τον έναν αναβάτη - από δύο συνολικά - για την επόμενη σεζόν και φυσικά αυτός είναι ο Miguel Oliveira.

Σύμφωνα λοιπόν με το γερμανικό Speedweek, οι Βαυαροί θα ολοκληρώσουν τη συνεργασία τους με τον Danilo Petrucci στο τέλος της σεζόν, καθώς ο Ιταλός δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα και βρίσκεται μόλις στην 16η θέση της γενικής κατάταξης. Σύμφωνα μάλιστα με το ίδιο δημοσίευμα, τη δεύτερη θέση στην εργοστασιακή ομάδα ROKiT-BMW, δίπλα στον Miguel Oliveira, θα καταλάβει ο Brad Binder.

Ο Νοτιοαφρικανικός αγωνίζεται στα GP από το 2012, ενώ το 2016 αναδείχθηκε πρωταθλητής της Moto3. Έπειτα μεταπήδησε στην Moto2 και από το 2020 αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία με καλύτερη επίδοση την 4η θέση της γενικής κατάταξης που κατάφερε το 2023.

Ο Binder δεν έχει καταφέρει να βρει ακόμη συμβόλαιο στο MotoGP για την επόμενη σεζόν και σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει συμφωνήσει με την εργοστασιακή ομάδα της BMW, που θεωρούν πως το οδηγικό του στυλ θα ταιριάξει πολύ καλά στην M 1000 RR, αλλά και στα Superbikes γενικότερα.