Motul WSBK 2021: Ξεκινούν σήμερα τα δοκιμαστικά στη Jerez

Με 11+1 αναβάτες και guest star από τα MotoGP
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

20/1/2021

Σήμερα ξεκινά ουσιαστικά το "επίσημο" πρόγραμμα προετοιμασίας των ομάδων του Παγκόσμιου πρωταθλήματος Superbike στην πίστα της Jerez με 11 αναβάτες από τη μεγάλη κατηγορία και έναν από την Supersport.

O superstar Jonathan Rea και ο Alex Lowes έχουν πλέον ολοκαίνουριες μοτοσυκλέτες από την Kawasaki για το 2021 και δουλειά τους είναι να συνεχίσουν την κυριαρχία της πράσινης εταιρείας στο θεσμό για άλλη μια χρονιά. Από την άλλη μεριά, η Ducati με τον Scott Redding και η Honda με τον Alvaro Bautista θα πρέπει να ανακόψουν αυτή τη ηγεμονική παρουσία που έχει η Kawasaki τα τελευταία χρόνια. Από τα αξιοσημείωτα αυτών των δοκιμαστικών θα είναι η παρουσία του Maverick Vinales, του Stefan Bradl και του Johann Zarco που επίσης θα οδηγήσουν μαζί με τους αναβάτες των SBK, αλλά όχι μοτοσυκλέτες των MotoGP. Μάλιστα ο Maverick Vinales θα έχει την ευκαιρία να βρίσκεται μαζί με τον ξάδερφό του Isaac Vinales, που είναι αναβάτης της ORELAC Racing VerdNatura. Επίσης ο Maverick Vinales θα έχει από φέτος δική του ομάδα στην μικρή κατηγορία SSP300.

Άλλη μια γνωστή φυσιογνωμία από τα MotoGP είναι και ο Tito Rabbat, που φέτος θα βρίσκεται στο grid των WSBK με μια Ducati της Barni Racing Team. Αυτά τα δοκιμαστικά θα διαρκέσουν δύο ημέρες και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Πέμπτης.   

Motul WSBK: Στη Yamaha για δύο χρόνια ο Jack Miller

Μετά από μια μακροχρόνια καριέρα στο MotoGP
WSBK
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/9/2026

Η Yamaha Motor Europe ανακοίνωσε ότι ο Jack Miller θα ενταχθεί στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike της FIM για τις σεζόν 2027 και 2028.

Ο 31χρονος αναβάτης έχει τεράστια εμπειρία στο κορυφαίο επίπεδο, καθώς αγωνίζεται τα τελευταία 16 χρόνια στο MotoGP, 12 εκ των οποίων στη μεγάλη κατηγορία!

Ο Miller έχει πετύχει τέσσερις νίκες στο MotoGP και 23 βάθρα, ενώ το 2021 τερμάτισε στην 4η θέση της γενικής κατάταξης. Τις τελευταίες δύο σεζόν αγωνίστηκε με τα χρώματα της Prima Pramac Yamaha, όπου ο επαγγελματισμός και η εμπειρία του έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της νέας V4 μοτοσυκλέτας.

Ο Αυστραλός υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha στα Superbikes και την επόμενη σεζόν θα έχει teammate τον Andrea Locatelli που έχουν μάλιστα τρέξει και μαζί στον 8ωρο αγώνα της Suzuka.

Jack Miller: “Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι θα μεταβώ στο WorldSBK μαζί με τη Yamaha, επεκτείνοντας τη συνεργασία μας. Απόλαυσα πραγματικά τη συνεργασία μου με την εταιρεία τα τελευταία χρόνια στο MotoGP και είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για την ευκαιρία να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε με την R1. Είχα μια μικρή γεύση από τη μοτοσυκλέτα στη Suzuka τα τελευταία δύο χρόνια και, αν και η μοτοσυκλέτα με τις προδιαγραφές του WorldSBK είναι λίγο διαφορετική, ανυπομονώ πραγματικά για αυτό το επόμενο κεφάλαιο στην καριέρα μου και ελπίζω να καταφέρουμε κάτι πραγματικά σημαντικό εκεί.”