MOTUL WSBK: Απουσία Sofuoglu

Χάνει τους δύο πρώτους αγώνες!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

22/2/2017

Μετά από 38 γύρους και δύο ημέρες δοκιμών, ο Sofuoglu αντιλήφθηκε ότι ο αντίχειράς του που είχε σπάσει δεν έχει γιατρευτεί πλήρως. Αφαιρώντας την μεταλλική λάμα πριν τις δοκιμές, ανακάλυψαν ότι το χέρι δεν είχε επανέλθει πλήρως και ο αντίχειρας δεν ήταν στην σωστή θέση. Κατά τις δοκιμές ο πόνος ήταν αφόρητος, ακόμη και με ειδική αγωγή, ενώ ήταν αδύνατο να φρενάρει σωστά. «Θα αποτελούσα κίνδυνο όχι μόνο για εμένα αλλά και για τους άλλους αναβάτες μέσα στην πίστα. Για αυτό πήραμε την απόφαση να απουσιάσω στους δύο πρώτους γύρους και να επιστρέψω στο Aragon, κάνοντας στο μεσοδιάστημα νέα επέμβαση. Ξεκινάμε την σεζόν άσχημα, αλλά αυτό μου δίνει απλά το κίνητρο να συνεχίσω πιο δυνατά».

Ο Sofuoglu είναι 32 χρονών και ο πιο πετυχημένος αναβάτης στο WSSP, έχοντας επίσης κατακτήσει τα δύο τελευταία πρωταθλήματα, την στιγμή που πάντα στην Αυστραλία έχει πρόβλημα. Αυτή την φορά μπορεί τα προβλήματά του να είναι μεγαλύτερα, αλλά ίσως αυτό να σημαίνει ότι θα εξελιχθεί θετικά για εκείνον και αυτή η σεζόν, παρόλο που ξεκινά με τουλάχιστον 50 βαθμούς διαφορά.


Kenan Sofuoğlu Sakatlığı Nedeniyle Supersport... από haberler

Ετικέτες

KTM: Πρώην αναβάτης MotoGP αναλαμβάνει την εξέλιξη της 990 RC R για το Παγκόσμιο Supersport

Η αγωνιστική εξέλιξη του 990 RC R ξεκίνησε στην Ιταλία και ανεβάζει ταχύτητα με φόντο το παγκόσμιο
KTM 990 RC R WSSP
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/3/2026

Από την πρώτη στιγμή που η ΚΤΜ εμφάνισε την 990 RC R στην έκθεση EICMA του 2024 δεν έκρυβε τις προθέσεις της να μπει με αυτή τη μοτοσυκλέτα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport (WSSP). Το δήλωνε στην έκθεση, το έγραφε στα δελτία Τύπου και λίγο καιρό αργότερα το υπογράμμισε με την έκδοση 990 RC R Track.

Στο μεταξύ ωστόσο, η δουλειά άρχισε να επικεντρώνεται στην πίστα και η πρώτη αγωνιστική ομάδα που θα αναλάβει να εξελίξει σε ανταγωνιστικό επίπεδο τη supersport της ΚΤΜ παρουσιάστηκε στην Ιταλία πριν έναν μήνα.

jarno ioverno KTM 90 RC R
O Jarno Ioverno και η νέα του ομάδα για το Ιταλικό Πρωτάθλημα Supersport

Η Team Very Well Motosport με αναβάτη τον Jarno Ioverno και συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία Krämer – υπεύθυνη για δίτροχα κοσμήματα όπως η GP2 890RR – ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο ιταλικό πρωτάθλημα Dunlop CIV 2026 και δη στην κατηγορία Supersport με την 990 RC R.

Στόχος φυσικά είναι η εξέλιξή της για αγώνες, καθώς και η δημιουργία σχετικών αγωνιστικών κιτ για διάφορα επίπεδα αγώνων, από τον χομπίστα ιδιώτη ως τις ομάδες των παγκοσμίων πρωταθλημάτων.

Jonas Folger
Jonas Folger

Το δεύτερο βήμα της ΚΤΜ προς το WSSP είναι ακόμη πιο δυναμικό, καθώς οι Αυστριακοί ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Γερμανού αναβάτη Jonas Folger, με βιογραφικό που μετρά κάμποσα χρόνια σε MotoGP, Moto2 και Moto3, καθώς και έναν χρόνο με τη BMW στο WSBK.

Ο Folger θα συνδεθεί με μια ομάδα που έτρεχε με μοτοσυκλέτες ΚΤΜ RC 390 στο WSSP300, τη γερμανική Freudenberg Team, με την οποία θα αναλάβουν να τρέξουν την KTM 990 RC R στο γερμανικό πρωτάθλημα EuroMoto (πρώην IDM) σε μια πλήρη σεζόν στη Supersport κατηγορία.

Και αυτή τη φορά η ΚΤΜ δεν μιλά αορίστως για εξέλιξη με φόντο το WSSP, αλλά για προετοιμασία ενόψει πλήρους συμμετοχής στο Παγκόσμιο από το 2027!

Ετικέτες