Motul WSBK, Cremona Circuit Acerbis Italian Round – Τα έργα επέκτασης της ιταλικής πίστας προχωρούν [VIDEO]

Η συνολική επένδυση θα φτάσει τα 8 με 9 εκατομμύρια ευρώ
Cremona circuit
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/12/2023

Το WSBK στις 20-22 Σεπτεμβρίου 2024 θα επισκεφτεί για πρώτη φορά την πίστας της Cremona στην Ιταλία, με τους υπεύθυνους για τον 10 γύρο του αγωνιστικού ημερολογίου Acerbis Italian Round WorldSBK 2024 να παρουσιάζουν το σχέδιο ανάπλασης-τροποποίησης της πίστας μέσω video podcast.

Μέχρι πρότινος η πίστας Cremona χρησιμοποιούταν για αγώνες αυτοκινήτου και Karting, ενώ οι εκδηλώσεις που σχετίζονταν με τη μοτοσυκλέτα αφορούσαν κυρίως trackdays. Αυτό ωστόσο πλέον πρόκειται να αλλάξει καθώς το WSBK το 2024 θα βρεθεί για πρώτη φορά στην συγκεκριμένη πίστα. Για να γίνει αυτό εφικτό θα υπάρξουν αλλαγές-τροποποιήσεις στην πίστα, αλλαγές οι οποίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Τα όσα πρόκειται να συμβούν το επόμενο διάστημα στην πίστα της Cremona παρουσιάστηκαν μέσω βίντεο podcast από τον Διευθύνων Σύμβουλο της Cremona Circuit, Alessandro Canevarolo, τον Ιταλό δημοσιογράφο και σχολιαστή του WSBK, Max Temporali και τον Υπευθύνου τύπου και επικοινωνίας της πίστας Cremona Circuit, Angelo Acosta.

Cremona

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Alessandro Canevarolo μέσω του video αναφέρθηκε αρχικά στις κύριες τροποποιήσεις που θα γίνουν στην πίστα. Οι τροποποιήσεις αφορούν την διάταξη στον τελικό τομέα της πίστας (στροφές 11-12-13), ενώ το συνολικό μήκος της πίστας θα αυξηθεί στα 3.768 μέτρα από τα 3.450 μέτρα που είναι σήμερα. Επιπρόσθετα θα δημιουργηθούν τέσσερις χώροι κερκίδων, σχεδιασμένες να φιλοξενούν 25.000 θεατές, ενώ θα αναλυθούν και θα επιβεβαιωθούν από τους αρμόδιους οι διαθέσιμοι χώροι γκαράζ για τις κατηγορίες WorldSBK, WorldSSP, FIM Womens (μπορεί ενδεχομένως να προκύψουν και άλλες κατηγορίες οι οποίες θα αγωνιστούν εκείνο το τριήμερο).

Motul WSBK, Cremona Circuit Acerbis Italian Round – Τα έργα της εξέλιξης της πίστας προχωρούν με το deadline να λήγει το Φεβρουάριο

Ταυτόχρονα θα γίνει προετοιμασία δύο χώρων στάθμευσης κοντά στην πίστα (250.000 τετραγωνικά μέτρα) το οποίο θα είναι δωρεάν. Σύμφωνα με τον Canevarolo, οι εργασίες ανακαίνισης βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, ενώ το έργο το οποίο θα κοστίσει περίπου 8 με 9 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να ολοκληρωθεί τα τέλη του Φεβρουαρίου 2024. Στόχος των Ιταλών είναι να φιλοξενήσουν γύρο του WSBK για τα επόμενα πέντε χρόνια ενώ οι επίσημες δοκιμές των κατηγοριών WorldSBK και WorldSSP έχουν προγραμματιστεί για τις 23-24 Μαΐου 2024.

Motul WSBK, Cremona Circuit Acerbis Italian Round – Τα έργα της εξέλιξης της πίστας προχωρούν με το deadline να λήγει το Φεβρουάριο

Ετικέτες

MOTUL WSBK: Ο Jonathan Rea θα αγωνιστεί για την Honda HRC και στο Assen

Ο Dixon θα επιστρέψει λογικά στο Balaton Park στις αρχές Μαΐου
Honda
Από τον

Παύλο Καρατζά

7/4/2026

Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jonathan Rea θα αγωνιστεί ξανά με τη Honda HRC στο GP της Ολλανδίας στα μέσα του μήνα, αφού αντικαθιστά τον τραυματία Dixon που στοχεύει να αγωνιστεί στο Balaton Park στις αρχές Μαΐου.

Ο Jonathan Rea που είναι από φέτος αναβάτης εξέλιξης της Honda HRC στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, θα αγωνιστεί και στο ολλανδικό GP στα μέσα Απριλίου. Ο Βορειοϊρλανδός αντικατέστησε και στον προηγούμενο αγώνα στο Portimao τον τραυματία Dixon και μάζεψε τους πρώτους του 4 βαθμούς την φετινή σεζόν, αφού στον δεύτερο αγώνα πήρε την 12η θέση. Μάλιστα, το Assen είναι από τις αγαπημένες του πίστες, αφού έχει κατακτήσει εκεί 17 νίκες και 25 βάθρα συνολικά. Φυσικά μαζί του θα συμμετέχει και ο Somkiat Chantra που τερμάτισε 15ος στον δεύτερο αγώνα του Portimao και πήρε τον πρώτο του βαθμό.

Θυμίζουμε πως ο Jonathan Rea μέχρι και την περσινή χρονιά αγωνιζόταν στο WSBK με την Pata Yamaha και από φέτος έχει ενταχθεί στην ομάδα Honda HRC ως αναβάτης εξέλιξης, ενώ τις ένδοξες στιγμές της καριέρας του τις έζησε στην Kawasaki, που κατέκτησε 6 σερί Παγκόσμια Πρωταθλήματα (2015 – 2020).

Η ανακοίνωση της Honda HRC ανέφερε: “Η ομάδα της Honda HRC θα αγωνιστεί με τους Somkiat Chantra και Jonathan Rea στον αγώνα της Pirelli στην Ολλανδία, στο Assen (17-19 Απριλίου), με τον αναβάτη δοκιμών Rea να αντικαθιστά και πάλι τον Jake Dixon, ο οποίος βρίσκεται σε φάση ανάρρωσης. Η ανάρρωση του Dixon εξελίσσεται ομαλά και σύμφωνα με τις προσδοκίες. Ο στόχος για την επιστροφή του Βρετανού αναβάτη είναι ο 4ος γύρος, ο Motul Hungarian Round (1-3 Μαΐου), υπό την προϋπόθεση της τελικής ιατρικής έγκρισης”.