MOTUL WSBK: Πώς είναι τώρα Razgatlioglu, Rea και Bautista. Πρώτη φορά εκτός αγώνα οι τρεις κορυφαίοι της βαθμολογίας

Αν και όλα βαίνουν θετικά, είναι αβέβαιη η συμμετοχή τους στον αγώνα της Cremona
WSBK: Πώς είναι τώρα Razgatlioglu, Rea και Bautista. Πρώτη φορά εκτός αγώνα οι τρεις κορυφαίοι της βαθμολογίας
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

11/9/2024

Η BMW και η ομάδα ROKit BMW Motorrad προέβη σε σχετική ενημέρωση για την κατάσταση του Torpak Razgatlioglu, καθησυχάζοντας το κοινό καθώς οι πρώτες ημέρες έδειξαν ανάκαμψη. Ωστόσο παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο πως θα καταφέρει να αγωνιστεί στον αγώνα της Cremona. Αυτή την στιγμή λαμβάνει θεραπεία από τη Γαλλική ιατρική ομάδα, όπου του έδωσαν το πράσινο φως για να συνεχίσει την ανάρρωσή του στην Ιταλία με άλλη ιατρική ομάδα. Βέβαια, αν θα λάβει μέρος στον αγώνα θα εξαρτηθεί από την αξιολόγηση του Chief Medical Officer και του Διευθυντή της FIM WorldSBK.

Ας θυμηθούμε όμως τι έγινε στην πίστα Magny-Cours. Εκεί ο Torpak είχε έξοδο στη στροφή 14 κατά την διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής, χτυπώντας πάνω στο προστατευτικό τείχος με πολλά χιλιόμετρα και καθώς δεν μπορούσε να σηκωθεί αμέσως βγήκαν οι κόκκινες σημαίες. Στον έλεγχο αμέσως μετά κηρύχθηκε ακατάλληλη η συμμετοχή του, καθώς διαγνώστηκε με ήπιο τραυματικό χτύπημα στο πνευμοθώρακα. Αυτό οδήγησε το νικηφόρο σερί των 13ων αγώνων να τελειώσει απότομα, μένοντας ακόμη όμως στην κορυφή με 365 βαθμούς. Επέστρεψε φυσικά στην πίστα για να παρακολουθήσει τον ομόσταβλο να παίρνει την πρώτη του νίκη σε 100 αγώνες.

Στον αντίποδα, ο έξι φορές πρωταθλητής WSBK Jonathan Rea, έχει υποστεί τραυματισμό στον δεξί αντίχειρά του, μετά από την σύγκρουση στον πρώτο αγώνα και με την δικαιολογία των συνεχών μεταβαλλόμενων συνθηκών που επικρατούσαν. Μιας και η προσπάθεια που γίνεται είναι σημαντική για να εμφανιστεί στον αγώνα της Ιταλίας στις 20-22 Σεπτεμβρίου, είναι αυτή την στιγμή αμφίβολη και για αυτόν.

WSBK: Πώς είναι τώρα Razgatlioglu, Rea και Bautista. Πρώτη φορά εκτός αγώνα οι τρεις κορυφαίοι της βαθμολογίας

Απομένοντας 4 αγώνες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και με έναν Rea να βρίσκεται 11ος στη γενική κατάταξη, δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες στην ομάδα της Pata Prometeon Yamaha, για μεγαλεπήβολα σχέδια.

Ο επόμενος των τριών πρωταθλητών είναι ο Alvaro Bautista, που ενώ πήγαινε καλά και τερματίζοντας 2ος στη βροχή, στον αγώνα της Superpole συγκρούστηκε στον πρώτο γύρο, κερδίζοντας κάταγμα πλευρών. Αυτό τον έχει φέρει στην τρίτη θέση γενικής κατάταξης με 243 βαθμούς.

Στο γκρουπ των τραυματιών προστέθηκε και ο Nicolo Beluga χτυπώντας στον δεξιό ώμο και την κλείδα, αφήνοντάς του μια θλάση που δεν ήταν ικανή να του στερήσει τη νίκη. Έτσι τον φέρνει πιο κοντά στον πρώτο, μετά την απουσία του Toprak, μένοντας στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος με 310 πόντους.

Motul WSBK - Ντεμπούτο Kove 450RR με ρεκόρ πίστας στο Assen!

Η τετρακύλινδρη σε σειρά της Kove πήρε ομολογκασιόν, έτρεξε πρώτο αγώνα και άφησε στίγμα για τη συνέχεια
kove assen wspb
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

21/4/2026

Η νέα άφιξη στην κατηγορία World Sportbike (WorldSPB), στην οποία αγωνίζεται και ο Γιάννης Περιστεράς, κατά τον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας στην Ολλανδία και την πίστα Assen TT Circuit ήταν αυτή της Kove 450RR, μοτοσυκλέτας που συμμετείχε αλλά δεν βαθμολογήθηκε στον πρώτο αγώνα του Portimao καθώς για διαδικαστικούς λόγους είχε καθυστερήσει η ομολογκασιόν της.

Άπαξ και αυτή ολοκληρώθηκε – παρέα με το QJMOTOR SRK800RS στην κατηγορία WorldSSP – η μεσαίου κυβισμού τετρακύλιδρη Κινέζα στήθηκε κανονικά στο Assen απέναντι στον ανταγωνισμό της και έκανε αισθητή την παρουσία της με το καλημέρα.

Στην προκριματική διαδικασία της pole position ο ικανότερος αναβάτης της Kove, ο νεαρός Ισπανός Benat Fernandez – που πέρυσι είχε γράψει ιστορία κατακτώντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 300 (WorldSSP300) με την Kove 350RR  - εκκίνησε από την 15η θέση, ενώ ο απειρότερος ομόσταυλός του, Γερμανός Phillip Tonn, θα εκκινούσε 25ος.

benat fernandez
Benat Fernandez

Στο πρώτο σκέλος ο Fernandez μάζεψε τους πρώτους του βαθμούς τερματίζοντας 9ος, με το Tonn να μένει εκτός βαθμολογούμενης 15άδας παίρνοντας 19ος την καρό σημαία.

Στο δεύτερο σκέλος τα αποτελέσματα δεν ήταν πολύ διαφορετικά, με τον Fernandez 11ο και τον Tonn 20ό, ωστόσο η σημαντική είδηση έρχεται από αλλού: στη διάρκεια της μάχης του δεύτερου σκέλους της WorldSPB, ο Fernandez έγραψε ένα νέο ρεκόρ αγώνα για το Assen με 1’42.190.

Μιας και μιλάμε για μια νεοσύστατη κατηγορία, η έννοια ρεκόρ είναι ακόμη πολύ εφήμερη, καθώς ουσιαστικά η σχετική λίστα άρχισε να φτιάχνεται με τα αποτελέσματα του πρώτου αγώνα στο Portimao, παρόλα αυτά η επίδοση του Fernandez αφήνει υποσχέσεις για το άμεσο μέλλον καθώς δείχνει πως η τετρακύλινδρη 450RR της Kove έχει τα φόντα για ακόμη ισχυρότερα αποτελέσματα φέτος, απέναντι σε έμπειρο ανταγωνισμό που περιλαμβάνει γνωστές αξίες (Aprilia RS660 Factory, Kawasaki ZX-6R 636, Suzuki GSX-8R, Triumph Daytona 660 και Yamaha R7).