Motul WSBK: Θα τρέξει ένα Suzuki ως Wild Card στον αγώνα της Navarra

Με αναβάτη τον Ιάπωνα Uramoto
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

18/8/2021

Η Suzuki είχε πάντα μια ιδιόρρυθμη στρατηγική σχετικά με την παρουσία της στους αγώνες ταχύτητας και η πρόσφατη απόφασή της να συμμετέχει με μία μοτοσυκλέτα ως Wild Card στον προσεχή αγώνα του Motul SBK στην πίστα της Navarra της Ισπανίας, την επιβεβαιώνει! Η ιαπωνική εταιρεία έφυγε από το παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK στο τέλος του 2018 για να επικεντρωθεί (οικονομικά…) στα MotoGP όπου κατά γενική ομολογία τα πάει περίφημα και φυσικά κέρδισε το πρωτάθλημα του 2020 με τον Joan Mir.

Το παράξενο και αυτό που την κάνει ιδιόρρυθμη ως προς τον τρόπο που χρησιμοποιεί εμπορικά τη συμμετοχή της στους αγώνες, είναι το γεγονός πως λίγο πριν την αποχώρησή της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK παρουσίασε την τελευταία γενιά του GSX-R1000 με ολοκαίνουριο κινητήρα. Βέβαια η Suzuki έχει μεγάλη παράδοση στους αγώνες αντοχής και η παρουσία της είναι μόνιμη στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance, όμως σίγουρα δεν έχει την αίγλη και την δημόσιο προβολή του WSBK.

Φέτος το GSX-R 1000 δεν εισάγεται στην Ε.Ε. καθώς η Suzuki δεν παρουσίασε έκδοση Euro 5… Παρ’ όλα αυτά αποφάσισε (πιθανόν και με την παρότρυνση της Dorna που έχει πλέον στον έλεγχο της το Motul SBK) να λάβει μέρος στον αγώνα της Navarra με τον Ιάπωνα αναβάτη Urammoto, ο οποίος τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στο Ισπανικό Πρωτάθλημα Superbike. Μάλιστα η απόφαση για αυτή την συμμετοχή ήταν τόσο ξαφνική που όταν ρώτησαν τον Urammoto για το τί στόχο έχει σε αυτόν τον αγώνα απάντησε πως βλέπει τον αγώνα ως μια καλή προπόνηση για τον επόμενο αγώνα του Ισπανικού Πρωταθλήματος που θα γίνει στην ίδια πίστα αμέσως μετά!

MOTUL WSBK 2026: Η Go Eleven Ducati παρουσιάζει τα χρώματά της και τον αντί-Iannone

Ο Ιταλός Lorenzo Baldassarri στη σέλα της κίτρινης Ducati Panigale V4 R
WSBK
Από τον

Παύλο Καρατζά

9/2/2026

Η Go Eleven Ducati αποκάλυψε τα χρώματα της για το WorldSBK 2026 καθώς και τον νέο αναβάτη της, Lorenzo Baldassarri, που αντικαθιστά τον Andrea Iannone.

Ο Baldassarri έχει πρότερη εμπειρία από τον θεσμό του WSBK, καθώς συμμετείχε στην κατηγορία Supersport το 2022 (κατετάγη 2ος) και το 2024, ενώ το 2023 συμμετείχε στην κατηγορία Superbike με την ομάδα της GMT94 Yamaha. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει ακόμη αρκετές σεζόν σε Moto3 και Moto2, ενώ την περσινή χρονιά συμμετείχε στη MotoE, τερματίζοντας στην 6η θέση γενικής.

Ο Ιταλός αναβάτης αντικαθιστά στην ομάδα Go Eleven Ducati τον Andrea Iannone που, αν και ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike με δική του ομάδα, όλα δείχνουν ότι τελικά αυτό δεν θα γίνει πραγματικότητα.

WSBK

"Η μοτοσυκλέτα είναι καταπληκτική, ανυπομονώ να τη δοκιμάσω στο στεγνό στο Phillip Island, γιατί εκτός του το ότι είναι όμορφη, πιστεύω ότι είναι και το καλύτερο πακέτο που υπάρχει αυτή τη στιγμή," δήλωσε ο Baldassarri.

"Η προηγούμενη Panigale ήταν ήδη σε εξαιρετικό επίπεδο, νομίζω ότι η τελευταία έκδοση είναι ακόμα πιο δυνατή. Η Ducati προσπαθεί πάντα να βελτιώνεται, νομίζω ότι είμαι στην καλύτερη δυνατή φόρμα, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, και σε μια ομάδα με την κατάλληλη αρμονία μπορούμε να πετύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα.

"Δυστυχώς, οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε βρεγμένο, οπότε δεν έχουμε ένα πραγματικό σημείο εκκίνησης, αλλά στην Αυστραλία έχουμε ακόμα μερικές ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη του Πρωταθλήματος.

"Ο κύριος στόχος είναι να εξελιχθώ κατά τη διάρκεια της σεζόν και να μπορέσω να διεκδικήσω τις πρώτες θέσεις μετά την αρχική περίοδο προσαρμογής. Είμαι έτοιμος και ανυπομονώ να αρχίσω να διασκεδάζω."

WSBK

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Gianni Ramello, πρόσθεσε: “Μια νέα σεζόν είναι προ των πυλών, καθώς πλησιάζουμε την 20ή επέτειό μας στο World Superbike! Η νέα μας Ducati Panigale είναι απίστευτη.

"Το κίτρινο χρώμα, που μου αρέσει ιδιαίτερα, θα ξεχωρίζει στο WorldSBK και είναι μοναδικό. Από τεχνική άποψη, χάρη και στην υποστήριξη και τη βοήθεια των συνεργατών μας, είμαι βέβαιος ότι η μοτοσυκλέτα θα είναι ανταγωνιστική και ικανή να επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα.

"Για τη νέα χρονιά, καλωσορίσαμε τον Lorenzo Baldassarri. Είμαστε σίγουροι για το ταλέντο και την ταχύτητά του και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να μπορέσει να αποδώσει στο μέγιστο. Γνωρίζουμε ότι θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να εξοικειωθεί με τη μοτοσυκλέτα και δυστυχώς, δεν έχουμε οδηγήσει πολύ κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά είμαστε σίγουροι ότι τα αποτελέσματα θα έρθουν γρήγορα."