QJMotor - Στο World Supersport Championship 2024 με δική της μοτοσυκλέτα!

Με τον Ιταλό αναβάτη Raffaele de Rosa και μοτοσυκλέτα την QJ GSR 800
QJMOTOR - Θα συμμετέχει στα WSS 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/12/2023

Στην παρουσίαση του grid για το WSS του 2024, την έκπληξη έκανε η QJMotor η οποία έχει συμμετοχή με την ομάδα QJ Motor Factory Racing και τον Raffaele de Rosa, και μάλιστα με δική της μοτοσυκλέτα.

Ο De Rosa έχει καταγωγή από τη Νάπολη, είχε κερδίσει το FIM Superstock 1000 Cup το 2016, ενώ από το 2018 συμμετέχει στο WSS. Μετά από 3 χρόνια συμμετοχών με μοτοσυκλέτα της MV Agusta, συνέχισε με μοτοσυκλέτα της Kawasaki, παίρνοντας την πρώτη του νίκη το 2021. Κατόπιν, η ομάδα του άλλαξε σε Ducati Panigale V2, ενώ το 2023 ο Ιταλός τερμάτισε στην 10η θέση του Πρωταθλήματος.

Η μοτοσυκλέτα με την οποία θα αγωνιστεί ο De Rosa είναι η QJ GSR 800, την οποία είδαμε στην EICMA 2023, με πλαίσιο και κινητήρα να βασίζονται σε εκείνα του Honda CBR650R. Φυσικά για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της, η μοτοσυκλέτα θα πρέπει να φέρει κινητήρα με διαφορετικό κυβισμό.

Θυμίζουμε πως κι η Kove είχε κάνει την είσοδο της στο ίδιο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (WSBK), σε διαφορετική κατηγορία, συγκεκριμένα στα WSS300, κι αυτή με δική της μοτοσυκλέτα. Τώρα η QJMOTOR θα γίνει ο 2ος κατασκευαστής από την Κίνα που παίρνει μέρος στο WSBK. Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για τη μοτοσυκλέτα, και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ποιες θέσεις θα “παίζει” ο De Rosa στη σέλα της.

Ετικέτες

Motul WSBK - Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda

Αγώνας δρόμου για να προλάβει τον επόμενο αγώνα στο Portimao
motomag Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/7/2024

Ο αναβάτης της Honda, Xavi Vierge o οποίος λίγο έλειψε να μπει στη δεκάδα στον αγώνα της Τσεχίας υποβλήθηκε στη Βαρκελώνη σε εγχείρηση για να αντιμετωπίσει το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα γνωστό και ως arm pump.

O Vierge δεν κατάφερε να αποφύγει τελικά το νυστέρι καθώς ο πόνος στο δεξί του χέρι στους δύο τελευταίου αγώνες -Ηνωμένο Βασίλειο και Τσεχία- ήταν αφόρητος. Ο Ισπανός αναβάτης της Honda χειρουργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus με τον Dr. Xavier Mir να είναι ο υπεύθυνος ιατρός.

Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda

Ο Vierge τώρα έχει δύο εβδομάδες μπροστά του ώστε να αναρρώσει και να επιστρέψει στον επόμενο γύρο του WSBK στο Portimao ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 11 Αυγούστου 2024.

Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda
Ετικέτες