SBK 22 Official Gameplay - Video
Στην ελεύθερη προπόνηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Supersport στο Portimao, ο εργοστασιακός οδηγός της ZXMoto, Valentin Debise, ήταν εξαιρετικός και πήρε την πρώτη θέση με διαφορά μισού δευτερολέπτου από τον δεύτερο Can Oncu με Yamaha.
Περίπου 10 λεπτά πριν την λήξη της Free Practice, οι αναβάτες ξεκίνησαν να κυνηγούν απόλυτο χρόνο, με τον Debise να γράφει 1:43,766 και μετά να βελτιώνει σε 1:43,758 λεπτά, τοποθετώντας τον στην κορυφή. Δεύτερος ήταν ο Can Öncü (Ten Kate Yamaha) που κατέλαβε τη 2η θέση, μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Γάλλο αναβάτη, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Jaume Masia (Orelac Ducati).
Την τέταρτη θέση πήρε ο Albert Arenas της AS Yamaha, την πέμπτη ο Lucas Mahias της GMT94 Yamaha και την εξάδα έκλεισε ο Philipp Öttl από την ομάδα Feel Racing Ducati.
Ο έτερος αναβάτης της ZXMoto, Caricasulo πήρε τη 10η θέση. Στις αρνητικές εκπλήξεις ο Oli Bayliss (PTR Triumph Factory Racing) ήταν 16ος και 24ος ο Dominique Aegerter (Kawasaki WorldSSP Team)!