SBK 22 Official Gameplay - Video

Πρώτες εικόνες του επίσημου βίντεο-παιχνιδιού του WSBK
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/7/2022
Όπως σας είχαμε γράψει πρόσφατα, η εταιρεία Milestone, που βρίσκεται πίσω και από το επίσημο Videogame του MotoGP, παρουσίασε τη νέα έκδοση του επίσημου Videogame για το WSBK, δέκα χρόνια μετά την τελευταία εκδοχή του παιχνιδιού. Τώρα, η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα δύο λεπτά από το gameplay του νέου παιχνιδιού. 
 
Το παιχνίδι διαθέτει την ίδια μηχανή γραφικών όπως του παιχνιδιού για το MotoGP, και οι πρώτες εικόνες μας προδιαθέτουν θετικά για το αποτέλεσμα.
 
Το SBK 22 θα περιλαμβάνει τις ομάδες και τους αναβάτες της σεζόν του 2022, με τον παίκτη να μπορεί να παίξει είτε solo είτε σε multiplayer mode, με το αυθεντικό αγωνιστικό ημερολόγιο της σεζόν, οδηγώντας σε όλες τις πίστες του Πρωταθλήματος.
 
Το SBK 22 θα κυκλοφορήσει στις 15 Σεπτεμβρίου 2022 για PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S και Steam.

Motul WSBK: Ταχύτερος o Alex Lowes στο Portimao Test

Δεύτερος παρά την πτώση ο Bulega
WSBK Portimao Test
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

9/3/2026

Ξεκίνησε το διήμερο τεστ του WorldSBK στο Portimao, με τον Alex Lowes να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο στο πρώτο μισό της ημέρας.

Οι ομάδες και οι αναβάτες επέστρεψαν στην πίστα του Portimao για την πρώτη τους δοκιμή μετά τον εναρκτήριο γύρο της σεζόν στην Αυστραλία, ξεκινώντας την προετοιμασία για τον ερχόμενο αγώνα της Πορτογαλίας στις 27 με 29 Μαρτίου.

Ο αναβάτης της bimota by Kawasaki Racing Team συνέχισε την εντυπωσιακή φόρμα που έδειξε στο Phillip Island, οδηγώντας την αναβαθμισμένη Bimota KB998 Rimini στην κορυφή των χρόνων με γύρο 1:40.622. Ο Βρετανός επιβεβαίωσε πως η δυνατή εμφάνιση της Bimota στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος δεν ήταν τυχαία, καθώς συνεχίζει να χτίζει ρυθμό και σταθερότητα με τη νέα μοτοσυκλέτα.

Πίσω του βρέθηκε ο Nicolo Bulega με την εργοστασιακή Ducati της Aruba.it Racing, ο οποίος νωρίτερα στη διαδικασία είχε μάλιστα τον ταχύτερο χρόνο με 1:41.154. Ωστόσο, ο Ιταλός είχε πτώση στη στροφή 14, που οδήγησε σε κόκκινη σημαία. Παρότι ο ίδιος σηκώθηκε χωρίς τραυματισμό, η ομάδα του χρειάστηκε χρόνο για να επισκευάσει τη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα να μη μπορέσει να επιστρέψει για να βελτιώσει τον χρόνο του και να υποχωρήσει τελικά στη δεύτερη θέση.

Τρίτος στη χρονομέτρηση βρέθηκε ο Sam Lowes με τη Ducati της ELF Marc VDS Racing Team, μόλις 0,001 δευτερόλεπτο πίσω από τον Bulega. Ο Βρετανός επέστρεψε στη δράση με τη μοτοσυκλέτα του για πρώτη φορά μετά την πτώση που είχε στον αγώνα της Αυστραλίας, δείχνοντας άμεσα ανταγωνιστικός.

Θετική εικόνα παρουσίασε και ο Miguel Oliveira, ο οποίος με τη BMW M1000RR της ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team σημείωσε χρόνο 1:41.355 και βρέθηκε τέταρτος. Ο Πορτογάλος, που στην Αυστραλία πέτυχε δύο τερματισμούς μέσα στην πρώτη οκτάδα, δείχνει να κάνει ένα ακόμη βήμα προόδου μπροστά στο κοινό της πατρίδας του.

Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ο Iker Lecuona με την Ducati της Aruba.it Racing. Ο Ισπανός συνεχίζει να προσαρμόζεται στη νέα του μοτοσυκλέτα και σημείωσε 1:41.382, μόλις 0,027 δευτερόλεπτα πίσω από τον Oliveira.

Ακολούθησαν δύο ακόμη BMW στην κατάταξη. Ο Michael van der Mark, που συμμετέχει στο τεστ με την ομάδα δοκιμών της BMW, κατέγραψε χρόνο 1:41.422 για την έκτη θέση, μπροστά από τον Danilo Petrucci, ο οποίος με 1:41.494 βρέθηκε έβδομος.

Στην όγδοη θέση ολοκλήρωσε το πρώτο μισό της ημέρας ο Axel Bassani με τη δεύτερη Bimota της εργοστασιακής ομάδας, σημειώνοντας 1:41.554 και συνεχίζοντας να εξελίσσει τη νέα μοτοσυκλέτα μετά το θετικό ξεκίνημα της χρονιάς.

Ενδιαφέρον είχε και η παρουσία του Jonathan Rea, ο οποίος πλέον έχει ρόλο δοκιμαστή στην Honda HRC. Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε χρόνο 1:41.732, καταλαμβάνοντας την ένατη θέση.

Την πρώτη δεκάδα έκλεισε ο Remy Gardner με την GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team. Ο Αυστραλός προσπαθεί να επανέλθει πλήρως σε αγωνιστικό ρυθμό μετά τον τραυματισμό που υπέστη εκτός σεζόν στον ώμο και στο αντιβράχιο. Ο καλύτερος από τους 21 γύρους του ήταν 1:42.092, χρόνος που τον έφερε μπροστά από τους υπόλοιπους αναβάτες της Yamaha, Andrea Locatelli και Xavi Vierge, που βρέθηκαν στις θέσεις 11 και 12 αντίστοιχα.

Η δράση στο Portimao συνεχίζεται μέσα στην ημέρα, με τις ομάδες να αξιοποιούν κάθε λεπτό δοκιμών ενόψει του αγωνιστικού τριημέρου στην πορτογαλική πίστα αργότερα μέσα στον μήνα. Οι χρόνοι της πρώτης ημέρας δείχνουν ήδη ότι ο ανταγωνισμός στο WorldSBK 2026 θα είναι ιδιαίτερα έντονος, με αρκετούς κατασκευαστές να εμφανίζονται ικανοί να διεκδικήσουν τις πρώτες θέσεις.