SBK Motul -Δοκιμές Phillip Island

Πράσινη και κόκκινη κυριαρχία
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

20/2/2018

Ο Jonathan Rea ήταν πάλι αυτός που στο τέλος έβαλε το όνομά του στην κορυφή τις λίστας με τον ταχύτερο γύρο του διημέρου των επίσημων δοκιμών των Superbike για το 2018 στο Philip Island. Η πράσινη ομάδα φάνηκε ότι θα συνεχίσει έχει τον ρόλο του πρωταγωνιστή και την επόμενη χρονιά, αφού και ο Tom Sykes πέτυχε τον τρίτο καλύτερο χρόνο.

Ανάμεσά τους χώθηκε με επιβλητικό τρόπο ο Marco Melandri με την δικύλινδρη Ducati Panigale R της Aruba.it, που ήταν ο ταχύτερος όλων μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο Ιταλός πρωταθλητής ήταν ενθουσιασμένος με τη μοτοσυκλέτα και δήλωσε ότι ουσιαστικά “ανακάλυψαν” ξανά την Panigale. Βέβαια ο Rea ξεκίνησε τις δοκιμές στην Αυστραλία με ένα ζόρικο ατύχημα, αλλά όπως είπε και ο ίδιος: Οι στούκες είναι μέρος της δουλειάς μας! Τον τέταρτο ταχύτερο γύρο πέτυχε η Aprilia του Laverty, που δείχνει και αυτή να ξαναβρίσκει τον παλιό καλό εαυτό της, έστω κι αν μεγάλο βάρος του ενδιαφέροντος της ιταλικής εταιρείας έχει πέσει πλέον στα MotoGP.

Σύμφωνα με τον Ιταλό αναβάτη της Aprilia, κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα πρόσφυσης του πίσω τροχού που είχαν και βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την περσινή χρονιά. Η πεντάδα έκλεισε με άλλη μια Ducati, όχι όμως του Chaz Davis που συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τον σοβαρό τραυματισμό του και επικεντρώθηκε κυρίως στη σωματική αντοχή του γράφοντας πάνω από 120 γύρους στην Αυστραλία και τον 11ο ταχύτερο χρόνο, αλλά του Ισπανού Xavi Fores. Στην έκτη και έβδομη θέση πίσω από την Ducati του Xavi Fores ήταν το ζευγάρι των R1 της Pata με την εργοστασιακή υποστήριξη της Yamaha. Μόλις 239 εκατοστά του δευτερολέπτου χώρισαν τον  Michael van der Mark από τον  Alex Lowes. Η Honda έδειξε στασιμότητα, με την πρώτη μοτοσυκλέτα της στη όγδοη θέση στα χέρια του Leon Camier, αλλά ο Βρετανός κοιτάει με αισιοδοξία την νέα σεζόν.

 

1. Jonathan Rea GBR Kawasaki Racing ZX-10RR 1m 30.598s

2. Marco Melandri ITA Aruba.it Racing Ducati Panigale R 1m 30.726s

3. Tom Sykes GBR Kawasaki Racing ZX-10RR 1m 30.804s

4. Eugene Laverty IRE Milwaukee Aprilia RSV4 1m 31.074s

5. Xavi Fores ESP Barni Ducati Panigale R 1m 31.076s

6. Michael van der Mark NED PATA Yamaha YZF-R1 1m 31.131s

7. Alex Lowes GBR PATA Crescent Yamaha R1 1m 31.370s

8. Leon Camier GBR Red Bull Honda CBR1000RR SP2 1m 31.537s

9. Loris Baz FRA Althea BMW S1000RR 1m 31.542s

10. Lorenzo Savadori ITA Milwaukee Aprilia RSV4 1m 31.579s

11. Chaz Davies GBR Aruba.it Racing Ducati Panigale R 1m 31.614s

12. Toprak Razgatlioglu TUR Puccetti Kawasaki ZX-10RR 1m 31.822s

13. Jordi Torres ESP MV Agusta 1000 F4 1m 31.866s

14. Leandro Mercado ARG Orelac Racing VerdNatura Kawasaki ZX-10RR 1m 32.069s

15. Jake Gagne USA Red Bull Honda CBR1000RR SP2 1m 32.288s

16. Troy Herfoss AUS Penrite Honda CBR1000RR SP2 1m 32.297s

17. Yonny Hernandez COL Team Pedercini Kawasaki ZX-10RR 1m 32.453s

18. Roman Ramos ESP Team GoEleven Kawasaki ZX-10RR 1m 32.520s

19. Wayne Maxwell AUS Yamaha Racing Team YZF-R1 1m 32.651s

20. PJ Jacobsen USA TripleM Honda CBR1000RR SP2 1m 32.663s

21. Daniel Falzon AUS Yamaha Racing Team YZF-R1 1m 32.828s

22. Ondrej Jezek CZE Guandalini Yamaha YZF-R1 1m 33.143s

 

 

MOTUL WSBK: Χάνει τον επόμενο αγώνα ο Miguel Oliveira – Στην θέση του ο Michael van der Mark

Ο τραυματισμός του φαίνεται σοβαρότερος από την αρχική εκτίμηση
miguel
Από τον

Παύλο Καρατζά

6/5/2026

Ο Miguel Oliveira θα χάσει τον αγώνα στη Most στα μέσα Μαΐου, λόγω τραυματισμού μετά το ατύχημα στη Balaton Park, καθώς τη θέση του στην εργοστασιακή ομάδα της BMW θα πάρει ο Michael van der Mark.

Ο Πορτογάλος αναβάτης τραυματίστηκε στη Balaton Park χωρίς να φταίει, καθώς οι Sam Lowes και Andrea Locatelli είχαν επαφή, με τον δεύτερο να πέφτει και να συμπαρασύρει τον άτυχο Oliveira, που έτσι δεν θα συμμετέχει στον 5ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike στην Τσεχία στα μέσα του Μάη. Ο Oliveira διαγνώστηκε με διάσειση, υπέστη κατάγματα στα πλευρά και τραυματίστηκε και στον αριστερό του ώμο.

Ο ίδιος δήλωσε: “Φυσικά, είμαι πολύ απογοητευμένος, γιατί με το βάθρο στον αγώνα του Σαββάτου στην Ουγγαρία, δείξαμε ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο προς την επιτυχία. Δυστυχώς, αναποδιές όπως οι τραυματισμοί μπορούν να συμβούν στους αγώνες. Τώρα θα επικεντρωθώ πλήρως στο να επανέλθω στο 100% της φυσικής μου κατάστασης και να επιστρέψω στην ομάδα μου και στη BMW M 1000 RR μου το συντομότερο δυνατό. Ευχαριστώ όλους όσους με βοήθησαν μετά τον τραυματισμό μου στην Ουγγαρία. Ευχαριστώ επίσης τον Mickey – ξέρω ότι η μοτοσυκλέτα μου είναι σε καλά χέρια στο Most.”

Ο Van der Mark είναι πλέον αναβάτης δοκιμών για τη βαυαρική εταιρεία και δήλωσε: “Πρώτα απ' όλα, εύχομαι στον Miguel γρήγορη ανάρρωση. Είμαι έτοιμος και θα δώσω τα πάντα για να προσαρμοστώ γρήγορα. Ο στόχος μου θα είναι να υποστηρίξω τη BMW Motorrad Motorsport και την ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα στο Most, να συλλέξω σημαντικά δεδομένα για το υπόλοιπο της σεζόν και, φυσικά, να κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς.”