Σε αναμμένα κάρβουνα ο Laverty!

Πιθανή επιστροφή μετά από δύο μήνες
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

4/7/2019

Μετά την ανακοίνωση για τον Leon Camier (Moriwaki Althea Honda Team) ότι θα χάσει τους δύο επόμενους γύρους του πρωταθλήματος, στο Donington Park και τη Laguna Seca, ο Eugene Laverty (Team Goeleven) μαζεύει όλες του τις δυνάμεις για να επιστρέψει δριμύτερος στο πρωτάθλημα. Πριν από σχεδόν δυο μήνες, στα δοκιμαστικά της Imola, ο Laverty είχε ένα τρομακτικό highside και απ’ την πτώση του έσπασε και τους δύο του καρπούς. Παρά το γεγονός ότι ο κορυφαίος γιατρός του είδους τον ανέλαβε ως περιστατικό και δέχτηκε την πρόκληση να αποκαταστήσει τους θρυμματισμένους του καρπούς, δεν κατάφερε να κάνει άλλη μια φορά το θαύμα του, με αποτέλεσμα ο Laverty να χάσει ήδη τρείς γύρους απ’ το πρωτάθλημα.
Όπως σε κάθε αγωνιζόμενο έτσι και στον Laverty η δίψα του για να ξαναμπεί στην πίστα και να αγωνιστεί δεν έχει κορεσμό. Για αυτό το λόγο ο Laverty, ενώ γνωρίζει πως οι καρποί του δεν έχουν θεραπευτεί πλήρως, θα επιχειρήσει να περάσει τις εξετάσεις της αγωνιστικής επιτροπής την Παρασκευή πριν την έναρξη των δοκιμών ώστε να ξανακαβαλήσει τη V4 R του. “Πριν από δέκα μέρες είχα συμβιβαστεί με το γεγονός ότι θα χάσω τόσο τον αγώνα στο Donington Park όσο και στη Laguna Seca.” Παραδέχτηκε. “Είχα αποθαρρυνθεί τελείως επειδή δεν είχα κάποιο στόχο κι έτσι ξεκίνησα να λέω στον εαυτό μου ότι ίσως καταφέρω να λάβω μέρος στη Laguna Seca, αν συνέχιζα να δουλεύω σκληρά με την αποκατάστασή μου. Είναι μια πίστα που γυρνάμε αντίθετα απ’ τη φορά του ρολογιού και έτσι δεν καταπονείται τόσο ο δεξιός μου καρπός.”

Με αυτές τις σκέψεις ο Laverty πήρε δύναμη και συνέχισε να προπονείται και μετά από έξι εβδομάδες και με σχετικά αργή πρόοδο κατάφερε να ξεφύγει απ’ την οξεία φάση της κατάστασής του και του δημιουργήθηκαν ελπίδες μήπως λάβει μέρος Donington Park. Οδήγησε μάλιστα και μια μοτοσυκλέτα 300cc με στόχο να αναπροσαρμόσει τη θέση οδήγησης ώστε να μην καταπονούνται τόσο τα χέρια του. “Το Donington αποτελεί μια μεγάλη δοκιμασία για το σώμα μου αλλά έχω κουραστεί πνευματικά πλέον να μένω στο περιθώριο (λόγω του τραυματισμού του) και αν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να μπορέσω να αγωνιστώ θα το κάνω! Δεν μπορώ να περιορίσω άλλον τον αναβάτη μέσα μου που θέλει να αγωνιστεί!”

Ετικέτες

Motul WSBK: Honda HRC και Somkiat Chantra συνεχίζουν μαζί και το 2027

Ο Ταϊλανδός παραμένει στη σέλα της εργοστασιακής Fireblade για δεύτερη σεζόν στo WSBK
Chantra
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

7/10/2026

Ο Somkiat Chantra θα συνεχίσει με τη Honda HRC στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και το 2027, με την ομάδα να ανανεώνει τη συνεργασία μαζί του, μετά την πρώτη του σεζόν στη διοργάνωση.

Η Honda HRC ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Somkiat Chantra για το 2027, κλείνοντας ακόμη μία εκκρεμότητα στην αγορά αναβατών του WSBK. Ο Ταϊλανδός αναβάτης θα παραμείνει στην ομάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έχοντας περάσει μια δύσκολη πρώτη σεζόν στη διοργάνωση, η οποία επηρεάστηκε και από τραυματισμούς.

Ο Chantra βρίσκεται στην πρώτη του πλήρη σεζόν στo WSBK, έχοντας αφήσει τo MotoGP για να αγωνιστεί με τη Honda CBR1000RR-R SP. Παρά το περιορισμένο πρόγραμμα προετοιμασίας πριν από τη σεζόν, λόγω των καιρικών συνθηκών, σταδιακά έχει αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία τόσο με τη μοτοσυκλέτα όσο και με τις πίστες του πρωταθλήματος Superbike.

Στον τελευταίο γύρο στην Cremona ο Chantra ισοφάρισε το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα, τερματίζοντας 13ος και στους τρεις αγώνες του τριημέρου. Παράλληλα, βελτίωση παρουσίασε και ο teammate του, Jake Dixon, με τη Honda HRC να δείχνει καλύτερο ρυθμό στους τελευταίους γύρους της σεζόν.

Η ανανέωση έρχεται λίγες ημέρες μετά την έκτακτη επιστροφή του Chantra στo MotoGP, όπου αγωνίστηκε ως wildcard και κατάφερε να ισοφαρίσει το καλύτερο αποτέλεσμά του στη μεγάλη κατηγορία. Πλέον, η Honda HRC επιθυμεί να συνεχίσει την εξέλιξη του project στo WSBK με το ίδιο δίδυμο και το 2027.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω με τη Honda HRC στo WSBK για ακόμη μία σεζόν. Αυτή η χρονιά ήταν μια νέα πρόκληση για εμένα, με ένα νέο Πρωτάθλημα, μια νέα μοτοσυκλέτα και πολλές νέες πίστες που έπρεπε να μάθω, αλλά βήμα-βήμα απέκτησα εμπειρία και καλύτερη κατανόηση της CBR1000RR-R SP", δήλωσε ο Chantra.

"Εκτιμώ πραγματικά την εμπιστοσύνη που συνεχίζει να μου δείχνει η Honda HRC και θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για όλη τη δουλειά και την υποστήριξή της. Πιστεύω ότι έχουμε ακόμη μεγάλο περιθώριο βελτίωσης μαζί και είμαι ανυπόμονος να συνεχίσω να δουλεύω, να κάνω ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο και να πετύχω καλύτερα αποτελέσματα το 2027."

Ο Γενικός Διευθυντής της Honda HRC, Taichi Honda, επιβεβαίωσε ότι η ομάδα βλέπει περιθώριο εξέλιξης στη συνεργασία με τον Chantra: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συνεχίσουμε με τον Somkiat για τη σεζόν του 2027. Φέτος αντιμετώπισε την πρώτη του σεζόν στo WSBK με μεγάλη προσήλωση και πολύ θετική στάση, δουλεύοντας στενά με την ομάδα και τους μηχανικούς μας καθώς προσαρμοζόταν σε ένα νέο Πρωτάθλημα.

"Πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμη σημαντικό περιθώριο να εξελιχθούμε μαζί και η συνέχεια του ίδιου δίδυμου αναβατών θα είναι σημαντική καθώς η Honda HRC συνεχίζει να δουλεύει για την ενίσχυση του project της στo WSBK. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε αυτή τη διαδρομή με τον Somkiat και να τον δούμε να κάνει ακόμη περισσότερα βήματα μπροστά το 2027."