WorldSBK 2024 - Barcelona Test, ημέρα 1η: Ο Bulega ταχύτερος, μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον Toprak

Τρίτος ο Bautista, τέταρτος ο Lowes, βελτίωση Rea που βρέθηκε στην 5η θέση
Bulega
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

15/3/2024

Την 1η ημέρα του διήμερου τεστ για το WSBK 2024, το μεγάλο φαβορί για φέτος Nicolo Bulega έδειξε για μια ακόμη φορά τα δόντια του, γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο, 0,454 δευτερόλεπτα μπροστά από τον 2ο Razgatlioglu που είχε μάλιστα και πτώση καταστρέφοντας τη μοτοσυκλέτα του!

Ο Bulega πρόσθεσε στο ιστορικό του μια ακόμη πίστα στην οποία ήταν ταχύτερος όλων, γράφοντας 1:40.304 με SCQ ελαστικά, συμπληρώνοντας παράλληλα 72 γύρους δοκιμών. Ο ομόσταυλός του και Πρωταθλητής 2022 & 2023, Alvaro Bautista, βρέθηκε στην τρίτη θέση, 0,725 δευτερόλεπτα πίσω από τον Bulega, ολοκληρώνοντας… 103 γύρους! Δίπλα στους δυο πιλότους της εργοστασιακής Ducati βρέθηκε και ο δοκιμαστής Michele Pirro, εστιάζοντας στην βελτίωση της γραμμικότητας στην απόδοση του κινητήρα.

Toprak

Στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Bulega είχαμε τον Toprak Razgatlioglu της BMW, με τον ομόσταυλό του, Michael Van Der Mark να έχει κι αυτός πτώση, μην καταφέρνοντας κάτι καλύτερο από την 15η θέση. Πτώση είχε και ο δοκιμαστής Bradley Smith, ενώ στην δεύτερη ομάδα των Γερμανών (Bonovo Action), ο Garrett Gerloff ήταν ταχύτερος στην 9η θέση, με τον Scott Redding να βρίσκεται πολύ-πολύ κάτω… μόλις 19ος.

Οι πτώσεις συνεχίστηκαν για για την Kawasaki με τον Alex Lowes, ο οποίος μετά τη νίκη του την Κυριακή στον 1ο γύρο της Αυστραλίας δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από τον 10ο χρόνο της 1ης ημέρας στο τεστ της Βαρκελώνης, ενάμισι δευτερόλεπτο πίσω από τον Bulega. Ο έτερος πιλότος της KRT, Axel Bassani είχε κάποια νέα εξαρτήματα να δοκιμάσει, χωρίς να αποκαλύπτει ποια ακριβώς, τερματίζοντας πάντως εκτός δεκάδας. Δίπλα τους είχαν να τους βοηθήσει στις δοκιμές τον Marco Melandri ενώ ο Tito Rabat της Kawasaki Puccetti τερμάτισε 20ος.

Jonathan Rea

Σαφώς βελτιωμένο ήταν το γυρολόγιο του Jonathan Rea της Yamaha, με τον Ιρλανδό να σημειώνει τον 5ο ταχύτερο χρόνο, προσπαθώντας να βρει τον ρυθμό του καβάλα στη νέα του μοτοσυκλέτα. Ο άλλος αναβάτης της εργοστασιακής Yamaha, Andrea Locatelli τερμάτισε 12ος, ενώ δυνατή ήταν η εμφάνιση του Remy Gardner της GYTR GRT Yamaha, στην 6η θέση.

Lecuona

Όσον αφορά στη Honda, η ιαπωνική ομάδα μάλλον θέλει να ξεχάσει αυτή τη μέρα, καθώς και οι δυο μοτοσυκλέτες της ομάδας παρουσίασαν τεχνικά προβλήματα, με τον Lecuona να αποχωρεί από την πίστα πριν το τέλος του τεστ στην 21η θέση, με τον Vierge 19ο. Ακόμη χειρότερα τα πράγματα ήταν για την Petronas MIE Racing Honda Team, με τους Tarran Mackenzie και Adam Norrodin να τερματίζουν στην 22η και 28η θέση αντίστοιχα.

Πτώσεις

Από τους υπόλοιπους αναβάτες ταχύτερος όλων ήταν ο Sam Lowes στην 14η θέση, παρά μια πτώση που είχε κι αυτός, με τον Petrucci 7ο. Ένατος ήταν ο Michael Ruben Rinaldi, που ούτε αυτός γλύτωσε μια πτώση, με τον “The Maniac” Andrea Iannone να σημειώνει τον 11ο ταχύτερο χρόνο.

Bautista

Ακολουθεί το TOP-10 των αναβατών για την 1η ημέρα του τεστ.

1. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) 1’40.304s

2. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) +0.464s

3. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati) +0.725s

4. Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team) +0.752s

5. Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha) +1.351s

6. Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) +1.367s

7. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) +1.380s

8. Michael Ruben Rinaldi (Team Motocorsa Racing) +1.388s

9. Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) +1.433s

10. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +1.498s

Ετικέτες

MOTUL WSBK, Magny-Cours: Πρόγραμμα μεταδόσεων - Όλες οι κατηγορίες

Πότε αγωνίζεται ο Γιάννης Περιστεράς
Bulega
Από τον

Παύλο Καρατζά

1/9/2026

Σχεδόν δύο μήνες έχουν περάσει από τον τελευταίο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike και ο θεσμός ξεκινά και πάλι μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα με το Γαλλικό GP στην πίστα Magny-Cours.

Στον τελευταίο αγώνα που έγινε στις αρχές Ιουλίου στην Αγγλία, ο Iker Lecuona σταμάτησε το σερί του Nicolo Bulega που πέτυχε 25 σερί νίκες! Μάλιστα ο Lecuona κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στο WSBK μετά από 141 συμμετοχές, ενώ παράλληλα στο Donington Park η Ducati πανηγύρισε τον τίτλο Ομάδων με την εργοστασιακή Aruba.it.

Όσον αφορά την βαθμολογία, ο Bulega έχει συγκεντρώσει 491 βαθμούς, στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Lecuona με 358 βαθμούς και στην τρίτη θέση ο Yari Montella με 211 βαθμούς.

Στον προηγούμενο γύρο στην κατηγορία WSSP, ο Tom Booth-Amos με Triumph πανηγύρισε δύο εντός έδρας νίκες και στην δεύτερη θέση βρέθηκε και στους δύο αγώνες ο Albert Arenas με Yamaha που προηγείται στην βαθμολογία.

Παράλληλα με τον 9ο γύρο του WSBK θα διεξαχθεί και ο 6ος γύρος της κατηγορίας Sportbike, εκεί που έχουμε ελληνικό ενδιαφέρον καθώς αγωνίζεται ο Γιάννης Περιστεράς πάνω στην σέλα της Aprilia RS 660 Factory, με την υποστήριξη της ομάδας MMR.

Ακολουθεί το επίσημο πρόγραμμα του GP του Magny-Cours, με την ώρα Ελλάδας για κάθε event.

Παρασκευή 4/9

Ωράριο

Κατηγορία

Event

10:00 - 10:25

R3 BLU CRU Champ

Free Practice

10:40 - 11:05

WorldSPB

Free Practice

11:20 - 12:05

WorldSBK

Free Practice 1

12:20 - 13:00

WorldSSP

Free Practice

14:15 - 14:40

R3 BLU CRU Champ

Superpole

15:10 - 15:35

WorldSPB

Superpole

16:00 - 16:45

WorldSBK

Free Practice 2

17:00 - 17:40

WorldSSP

Superpole

Σάββατο 5/9

Ωράριο

Κατηγορία

Event

10:00 - 10:10

WorldSPB

Warm Up 1

10:20 - 10:30

WorldSSP

Warm Up 1

10:40 - 11:00

WorldSBK

Free Practice 3

11:20

R3 BLU CRU Champ

Race 1

12:15 - 12:30

WorldSBK

Superpole

14:00

WorldSPB

Race 1

15:00

WorldSSP

Race 1

16:30

WorldSBK

Race 1

Κυριακή 6/9

Ωράριο

Κατηγορία

Event

10:00 - 10:10

WorldSSP

Warm Up 2

10:20 - 10:30

WorldSBK

Warm Up

10:40 - 10:50

WorldSPB

Warm Up 2

11:10

R3 BLU CRU Champ

Race 2

12:10

WorldSBK

Superpole Race

13:40

WorldSSP

Race 2

15:00

WorldSBK

Race 2

16:15

WorldSPB

Race 2