WorldSBK 2025 - Οι ημερομηνίες παρουσίασης των ομάδων

Από τις 13 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου
WorldSBK 2025 - Παρουσιάσεις ομάδων
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/1/2025

Στις παρουσιάσεις των ομάδων του WorldSBK 2025 ξεχωρίζει αυτή της Bimota by Kawasaki Racing Team, με την ιταλική εταιρεία να κάνει την επιστροφή της στο Πρωτάθλημα μετά από 10 χρόνια απουσίας. Η ιταλική εταιρεία θα λάβει μέρος στα Superbike με τη νέα KB998 και αναβάτες του Alex Lowes και Axel Bassani.

Ο αναβάτης που όλοι θέλουν να κερδίσουν το 2025, το μεγάλο φαβορί της νέας σεζόν, είναι φυσικά ο Πρωταθλητής 24 Toprak Razgatlioglu που επιστρέφει στη σέλα της BMW M 1000 RR, για να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Στους μεγάλους του αντιπάλους συγκαταλέγονται φυσικά οι εργοστασιακοί αναβάτες της Ducati, με τον Bulega να θέλει να πάρει το αίμα του πίσω για την περυσινή χρονιά, ενώ μένει να δούμε αν ο Bautista “το έχει ακόμα” ή αν αυτή θα είναι εν τέλει η τελευταία του χρονιά στους αγώνες.

Ο El Turco είχε ένα φοβερί σερί 13 συνεχόμενων νικών το 2024, ενώ δίπλα του στην εργοστασιακή BMW παραμένει και για φέτος ο Michael Van Der Mark.

Μια περιέργεια την έχουμε για το αν ο Andrea Iannone καταφέρει να ανεβάσει τις επιδόσεις του φέτος, με την ομάδα της GoEleven Ducati ώστε να πρωταγωνιστεί τακτικά και αυτός, ενώ το επόμενο βήμα πρέπει να κάνει και ο Garrett Gerloff αυτή τη χρονιά με την Kawasaki αντί της Yamaha, Gerloff που μέχρι στιγμής δεν έχει πείσει πως μπορεί να παίξει με “τα μεγάλα παιδιά”.

Όσον αφορά στη Yamaha, στον Jonathan Rea και στους υπόλοιπους αναβάτες της Iwata, έχουμε ένα ερωτηματικό, για το αν θα παίξουν τρίτο βιολί δίπλα σε Toprak και Bulega, ή αν φέτος κάνουν το κάτι παραπάνω και παλέψουν ισάξια για τον τίτλο. Σημειώστε πως ακόμα η Yamaha δεν έχει ανακοινώσει ημερομηνία παρουσίασης των ομάδων της.

Οι επιβεβαιωμένες μέχρι στιγμής παρουσιάσεις ομάδων του WorldSBK είναι οι εξής:

  • 13 Ιανουαρίου - Elf Marc VDS Racing Team
  • 15 Ιανουαρίου, Βερολίνο, Γερμανία - ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team
  • 17 Ιανουαρίου, Limone Piedmonte, Ιταλία - Team GoEleven
  • 6 Φεβρουαρίου, Rimini, Ιταλία - bimota by Kawasaki Racing Team
  • 8 Φεβρουαρίου, Reggio Emilia, Ιταλία - Kawasaki WorldSBK Team
  • 11 Φεβρουαρίου, Monte San Pietro, Bergamo, Ιταλία - Aruba.it Racing – Ducati

MOTUL WSBK 2026: Η Go Eleven Ducati παρουσιάζει τα χρώματά της και τον αντί-Iannone

Ο Ιταλός Lorenzo Baldassarri στη σέλα της κίτρινης Ducati Panigale V4 R
WSBK
Από τον

Παύλο Καρατζά

9/2/2026

Η Go Eleven Ducati αποκάλυψε τα χρώματα της για το WorldSBK 2026 καθώς και τον νέο αναβάτη της, Lorenzo Baldassarri, που αντικαθιστά τον Andrea Iannone.

Ο Baldassarri έχει πρότερη εμπειρία από τον θεσμό του WSBK, καθώς συμμετείχε στην κατηγορία Supersport το 2022 (κατετάγη 2ος) και το 2024, ενώ το 2023 συμμετείχε στην κατηγορία Superbike με την ομάδα της GMT94 Yamaha. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει ακόμη αρκετές σεζόν σε Moto3 και Moto2, ενώ την περσινή χρονιά συμμετείχε στη MotoE, τερματίζοντας στην 6η θέση γενικής.

Ο Ιταλός αναβάτης αντικαθιστά στην ομάδα Go Eleven Ducati τον Andrea Iannone που, αν και ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike με δική του ομάδα, όλα δείχνουν ότι τελικά αυτό δεν θα γίνει πραγματικότητα.

WSBK

"Η μοτοσυκλέτα είναι καταπληκτική, ανυπομονώ να τη δοκιμάσω στο στεγνό στο Phillip Island, γιατί εκτός του το ότι είναι όμορφη, πιστεύω ότι είναι και το καλύτερο πακέτο που υπάρχει αυτή τη στιγμή," δήλωσε ο Baldassarri.

"Η προηγούμενη Panigale ήταν ήδη σε εξαιρετικό επίπεδο, νομίζω ότι η τελευταία έκδοση είναι ακόμα πιο δυνατή. Η Ducati προσπαθεί πάντα να βελτιώνεται, νομίζω ότι είμαι στην καλύτερη δυνατή φόρμα, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, και σε μια ομάδα με την κατάλληλη αρμονία μπορούμε να πετύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα.

"Δυστυχώς, οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε βρεγμένο, οπότε δεν έχουμε ένα πραγματικό σημείο εκκίνησης, αλλά στην Αυστραλία έχουμε ακόμα μερικές ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη του Πρωταθλήματος.

"Ο κύριος στόχος είναι να εξελιχθώ κατά τη διάρκεια της σεζόν και να μπορέσω να διεκδικήσω τις πρώτες θέσεις μετά την αρχική περίοδο προσαρμογής. Είμαι έτοιμος και ανυπομονώ να αρχίσω να διασκεδάζω."

WSBK

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Gianni Ramello, πρόσθεσε: “Μια νέα σεζόν είναι προ των πυλών, καθώς πλησιάζουμε την 20ή επέτειό μας στο World Superbike! Η νέα μας Ducati Panigale είναι απίστευτη.

"Το κίτρινο χρώμα, που μου αρέσει ιδιαίτερα, θα ξεχωρίζει στο WorldSBK και είναι μοναδικό. Από τεχνική άποψη, χάρη και στην υποστήριξη και τη βοήθεια των συνεργατών μας, είμαι βέβαιος ότι η μοτοσυκλέτα θα είναι ανταγωνιστική και ικανή να επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα.

"Για τη νέα χρονιά, καλωσορίσαμε τον Lorenzo Baldassarri. Είμαστε σίγουροι για το ταλέντο και την ταχύτητά του και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να μπορέσει να αποδώσει στο μέγιστο. Γνωρίζουμε ότι θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να εξοικειωθεί με τη μοτοσυκλέτα και δυστυχώς, δεν έχουμε οδηγήσει πολύ κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά είμαστε σίγουροι ότι τα αποτελέσματα θα έρθουν γρήγορα."