WorldSBK 2025 - Οι ημερομηνίες παρουσίασης των ομάδων

Από τις 13 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου
WorldSBK 2025 - Παρουσιάσεις ομάδων
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/1/2025

Στις παρουσιάσεις των ομάδων του WorldSBK 2025 ξεχωρίζει αυτή της Bimota by Kawasaki Racing Team, με την ιταλική εταιρεία να κάνει την επιστροφή της στο Πρωτάθλημα μετά από 10 χρόνια απουσίας. Η ιταλική εταιρεία θα λάβει μέρος στα Superbike με τη νέα KB998 και αναβάτες του Alex Lowes και Axel Bassani.

Ο αναβάτης που όλοι θέλουν να κερδίσουν το 2025, το μεγάλο φαβορί της νέας σεζόν, είναι φυσικά ο Πρωταθλητής 24 Toprak Razgatlioglu που επιστρέφει στη σέλα της BMW M 1000 RR, για να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Στους μεγάλους του αντιπάλους συγκαταλέγονται φυσικά οι εργοστασιακοί αναβάτες της Ducati, με τον Bulega να θέλει να πάρει το αίμα του πίσω για την περυσινή χρονιά, ενώ μένει να δούμε αν ο Bautista “το έχει ακόμα” ή αν αυτή θα είναι εν τέλει η τελευταία του χρονιά στους αγώνες.

Ο El Turco είχε ένα φοβερί σερί 13 συνεχόμενων νικών το 2024, ενώ δίπλα του στην εργοστασιακή BMW παραμένει και για φέτος ο Michael Van Der Mark.

Μια περιέργεια την έχουμε για το αν ο Andrea Iannone καταφέρει να ανεβάσει τις επιδόσεις του φέτος, με την ομάδα της GoEleven Ducati ώστε να πρωταγωνιστεί τακτικά και αυτός, ενώ το επόμενο βήμα πρέπει να κάνει και ο Garrett Gerloff αυτή τη χρονιά με την Kawasaki αντί της Yamaha, Gerloff που μέχρι στιγμής δεν έχει πείσει πως μπορεί να παίξει με “τα μεγάλα παιδιά”.

Όσον αφορά στη Yamaha, στον Jonathan Rea και στους υπόλοιπους αναβάτες της Iwata, έχουμε ένα ερωτηματικό, για το αν θα παίξουν τρίτο βιολί δίπλα σε Toprak και Bulega, ή αν φέτος κάνουν το κάτι παραπάνω και παλέψουν ισάξια για τον τίτλο. Σημειώστε πως ακόμα η Yamaha δεν έχει ανακοινώσει ημερομηνία παρουσίασης των ομάδων της.

Οι επιβεβαιωμένες μέχρι στιγμής παρουσιάσεις ομάδων του WorldSBK είναι οι εξής:

  • 13 Ιανουαρίου - Elf Marc VDS Racing Team
  • 15 Ιανουαρίου, Βερολίνο, Γερμανία - ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team
  • 17 Ιανουαρίου, Limone Piedmonte, Ιταλία - Team GoEleven
  • 6 Φεβρουαρίου, Rimini, Ιταλία - bimota by Kawasaki Racing Team
  • 8 Φεβρουαρίου, Reggio Emilia, Ιταλία - Kawasaki WorldSBK Team
  • 11 Φεβρουαρίου, Monte San Pietro, Bergamo, Ιταλία - Aruba.it Racing – Ducati

MOTUL WSBK Misano Test: Ταχύτερος ο Bulega – Νέο ψαλίδι της Suter δοκίμασε η Barni

Οι πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις της ημέρας ήταν η επιστροφή του Jake Dixon και το νέο ψαλίδι του Yari Montella
bulega
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/5/2026

Ο Nicolo Bulega ολοκλήρωσε τις δοκιμές Superbike στο Misano με θετικό πρόσημο. Τη δεύτερη και τελευταία ημέρα των δοκιμών, ο αναβάτης της Aruba έφτασε μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου από το ρεκόρ πίστας, το οποίο είχε καταρρίψει ο ίδιος τον περασμένο Ιούνιο.

Ο αναβάτης της Ducati σημείωσε τον καλύτερο χρόνο 1’31”769 τερματίζοντας σχεδόν μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον teammate του, Lecuona. Τρίτος ήταν ο αναβάτης της Barni Spark Racing Team, Yari Montella, μπροστά από τον Sam Lowes, της Marc VDS.

Την πρόοδο του έδειξε ο Alberto Surra με μία ακόμη Panigale V4 R στην πέμπτη θέση, ενώ την κυριαρχία των Ducati αμφισβήτησε Axel Bassani της Bimota.

Βέβαια την παράσταση έκλεψε το ψαλίδι που χρησιμοποίησε ο Yari Montella και προερχόταν από την εταιρεία Suter Racing. Το νέο ψαλίδι έχει φτιαχτεί για να εστιάσει στην ακαμψία και τη σταθερότητα της μοτοσυκλέτας. Την εταιρεία έχει ο Eskil Suter που έχει άμεση συμμετοχή στη διαδικασία εξέλιξης των αγωνιστικών μοτοσυκλετών, αφού προμηθεύει και συνεργάζεται με αγωνιστικές ομάδες σε GP και WSBK από την εποχή των δίχρονων μέχρι και σήμερα.

suter

Μάλιστα το MOTO, μία δεκαετία πριν, βρέθηκε με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και τη χειροποίητη δίχρονη μοτοσυκλέτα Suter MMX 500 στην πίστα των Μεγάρων, όπου συνομιλήσαμε με τον δημιουργό της και οδηγήσαμε τη δίχρονη V4 στην πίστα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το βίντεο εκείνης της ημέρας:

Αποτελέσματα WSBK Misano Test (Top 10):

1 - Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) 1’31.769s

2 - Iker Lecuona (Aruba.it Racing - Ducati) +0.413s

3 - Yari Montella (Barni Spark Racing Team) +0.513s

4 - Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team) +0.515s

5 - Alberto Surra (Motocorsa Racing) +0.630s

6 - Axel Bassani (bimota by Kawasaki Racing Team) +0.661s

7 - Garrett Gerloff (Kawasaki WorldSBK Team) +0.688s

8 - Alex Lowes (bimota by Kawasaki Racing Team) +0.727s

9 - Lorenzo Baldassarri (Team GoEleven) +0.746s

10 - Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) +0.792s