WSBK 2023, Aragon FP2: Η αντεπίθεση του Bautista

1-2-3 για την Ducati, εκνευρισμός για τον Razgatlioglu
WSBK 2023, Aragon FP2: Η αντεπίθεση του Bautista
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/9/2023

Οι αναβάτες επέστρεψαν στην πίστα της Αραγονίας για το FP2, με τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στους Bautista και Razgatlioglu καθώς οι δύο αναβάτες έπρεπε να βρουν το κάτι παραπάνω ώστε να ακολουθήσουν τον ρυθμό που είχε θέσει στο FP1 ο Jonathan Rea.

Αυτός που ξεκίνησε και πάλι δυνατά το FP2 ήταν ο Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK), με τον Ιρλανδό να βρίσκεται για ακόμη μια φορά στην κορυφή των χρόνων. Καλό ξεκίνημα πραγματοποιούσαν επίσης οι Danilo Petrucci (Barni Spark Ducati Racing Team) και Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati), με τους δύο αναβάτες να βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Από την άλλη ο Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) προσπαθούσε να βρει και στο FP2 τον τρόπο ώστε να κινηθεί ταχύτερα με την R1. Έχοντας περάσει 15 λεπτά στο FP2 o Rea συνέχιζε να είναι στην πρώτη θέση με τον ίδιο να φαίνεται πως έχει "βολευτεί" καλύτερα στην πίστα της Αραγονίας. Λίγο αργότερα είδαμε να βγαίνει στην πίστα ο Petrucci με τον Ιταλό να προσπαθεί να βελτιώσει τον χρόνο του, ωστόσο ένα λάθος στο τελευταίο κομμάτι της πίστας του στέρησε αυτή τη δυνατότητα.

WSBK Aragon 2023

Αυτός που δεν μπορούσε με τίποτα να βελτιώσει τον χρόνο του ήταν ο Razgatlioglu με τον Τούρκο να είναι φανερά εκνευρισμένος από την έλλειψη ανταγωνιστικότητας του. Στα τελευταία 13 λεπτά ο Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati), με έναν γρήγορο γύρο -1:49.726- ανέβηκε στην κορυφή των χρόνων του FP2 και έτσι είδαμε για πρώτη φορά σήμερα τον Rea να εκθρονίζεται από την πρώτη θέση. Στα επόμενα λεπτά είδαμε και τον αναβάτη της ομάδας του HRC, Iker Lecuona να κινείται ταχύτατα με τον Ισπανό να ανεβαίνει στην πέμπτη θέση. Μπαίνοντας στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας οι Lecuona, Bautista και Rinaldi προσπαθούσαν να πάρουν ότι καλύτερο μπορούσαν από τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες τους με στόχο να ρίξουν και άλλο τους χρόνους τους. Με έξι λεπτά να απομένουν είχε έρθει η ώρα του Bautista, με τον Ισπανό να σημειώνει για πρώτη φορά σήμερα τον ταχύτερο χρόνο και ως εκ τούτου να βρίσκεται στην κορυφή του FP2. Ο Rinaldi ο οποίος υποχώρησε στη δεύτερη θέση δεν κατάφερε στους επόμενους γύρους να απαντήσει στην επίθεση του Bautista, ενώ ο Petrucci o οποίος στο FP2 έκανε ελάχιστους γύρους είχε βρεθεί στην τρίτη θέση. Στο τελευταίο λεπτό του FP2 o σκηνοθέτης γύρισε στον Rea καθώς αυτός βρισκόταν σε έναν γρήγορο γύρο με στόχο να ανακτήσει εκ νέου την πρωτοπορία. Ο αναβάτης της Kawasaki προσπάθησε μεν, ωστόσο πέρασε την γραμμή του τερματισμού μόλις στην τέταρτη θέση. Με την καρό σημαία να κυματίζει, ο Bautista ολοκλήρωσε το FP2 στην πρώτη θέση έχοντας πετύχει χρόνο 1:49.649, με τον teammate του Rinaldi να βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Το 1-2-3- για την Ducati ολοκλήρωσε ο Petrucci.

WSBK Aragon 2023

Ο Rea όπως σας είπαμε ολοκλήρωσε το FP2 στην τέταρτη θέση, με τον Lecuona, o οποίος είχε μια πτώση στη στροφή 14 δύο λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας, να βρίσκεται στην πέμπτη θέση. Στην έκτη θέση ολοκλήρωσε την προσπάθεια του ο Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW), ο οποίος κατάφερε να κρατήσει ψηλά τη σημαία για την BMW, με τον Razgatlioglu να τερματίζει στην έβδομη θέση έχοντας παράπονα από τη μοτοσυκλέτα του.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα στο FP2 στην πίστα της Αραγονίας

WSBK Aragon 2023
Ετικέτες

Motul WSBK & MotoGP – Το θρυλικό Assen θα συνεχίσει να γράφει ιστορία

Παραμένει ως γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μέχρι και το 2031 τουλάχιστον
motomagMotul WSBK – Το θρυλικό Assen θα συνεχίσει να γράφει ιστορία
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

2/5/2024

Τα Motul WSBK ανακοίνωσαν την ανανέωση του συμβολαίου με την θρυλική πίστα του Assen, η οποία θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος του προγράμματος τουλάχιστον μέχρι και το 2031, ενώ αντίστοιχη επέκταση θα ισχύσει και στα MotoGP.

Μετά την ολοκλήρωση του ολλανδικού γύρου για το 2024, η πίστα TT του Assen και τα Motul WSBK, όπου έδωσαν το παρόν 56.734 θεατές κατά την διάρκεια του τριημέρου, οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν την συνέχιση της συνεργασίας τους. Εξασφαλίζεται έτσι, ότι o “Καθεδρικός Ναός της Ταχύτητας”, ο οποίος μετρά ήδη πάνω από 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK, θα συνεχίσει να γράφει την δική του ιστορία.

Η πίστα του Assen φιλοξενεί τα Motul WSBK από το 1992, με την μόνη χρονιά που δεν έλαβε χώρα αγώνας εκεί να είναι το 2020, που ο COVID είχε επιβάλει τους δικούς του κανόνες. Αποτελεί μάλιστα την έδρα μερικών εκ των αναβατών που αυτή τη στιγμή αγωνίζονται στην μεγάλη κατηγορία, όπως των Michael van der Mark και Jeffrey Buis, αλλά και ανερχόμενων ταλέντων όπως οι Loris Veneman και Glenn van Straalen. Ο τελευταίος μάλιστα, σημείωσε φέτος την πρώτη του νίκη στην κατηγορία WSSP.

Η ανανέωση αυτή, αφορά και τα MotoGP, για τα οποία η πίστα TT αποτελεί έναν κομβικό σταθμό στην ιστορία τους, από το 1949 όταν ο θεσμός ξεκίνησε την πορεία του, με μόνη χρονιά που τα εργοστασιακά πρωτότυπα δεν ταξίδεψαν μέχρι εκεί να είναι… καλά το μαντέψατε, το 2020. Αρχικά, οι αναβάτες των GP αγωνίζονταν στους δημόσιους δρόμους της ολλανδικής πόλης, στην ίδια χάραξη που χρησιμοποιούνταν ήδη από το 1926 για το Ολλανδικό TT. Το 1955 ήταν η χρονιά που η πίστα θα έπαιρνε εν μέρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα, κρατώντας ένα τμήμα από τον δημόσιο δρόμο, δίνοντας όμως χώρο για πτώσεις.

Από τότε, πέρασαν τόνοι νερού από το αυλάκι, που το μετέτρεψαν σε ποτάμι. Όσες, όμως, αλλαγές και να έχουν γίνει στην πάροδο των χρόνων, ο “Καθεδρικός της Ταχύτητας” παραμένει ένας ιστορικός σταθμός για το Παγκόσμιο στερέωμα των αγώνων μοτοσυκλέτας, έχοντας γράψει τα δικά του ξεχωριστά κιτάπια, στις χρυσές σελίδες του αθλήματος.

Ετικέτες