WSBK-MGM Bonovo Racing: Με Mackenzie αντί Scott Redding στην Panigale V4 R

Θα αντικαταστήσει τον Redding στον γύρο της Ουγγαρίας
WSBK McKenzie returns
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

25/7/2025

Ο Tarran Mackenzie επιστρέφει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα WorldSBK, παίρνοντας τη θέση του Scott Redding στον αγώνα της Ουγγαρίας αυτό το Σαββατοκύριακο. Μετά τη λύση της συνεργασίας του με την Petronas MIE Honda νωρίτερα φέτος, ο Βρετανός αναβάτης συμφώνησε να ανέβει στη σέλα της Panigale V4 R της ομάδας MGM Bonovo, μιας από τις πλέον ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες του grid.

Ο Redding, που αγωνιζόταν φέτος με την ίδια Ducati για την ομάδα MGM Bonovo, χώρισε τους δρόμους του με την ομάδα πριν από λίγες ημέρες. Ο Mackenzie βρήκε έτσι την ευκαιρία να επιστρέψει στη δράση, παρότι είχε επίσης διακόψει τη συνεργασία του με την ομάδα Honda, με την οποία ξεκίνησε το 2025, όπως είχαμε πεί εδώ.

Η πορεία του Mackenzie στη σεζόν είχε δείξει βελτίωση, ωστόσο η απόφαση για κοινή λύση του συμβολαίου τον έθεσε προσωρινά εκτός WorldSBK. Πλέον, αντικαθιστά τον Redding, ο οποίος επιστρέφει στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Superbikes (BSB) ως αντικαταστάτης του τραυματία Glenn Irwin στην PBM Ducati, όπου θα παραμείνει έως το τέλος της σεζόν.

Ο Mackenzie δήλωσε ενθουσιασμένος για την επιστροφή του:
“Είμαι πραγματικά χαρούμενος που επιστρέφω στο grid, ειδικά με μια ομάδα όπως η MGM Bonovo. Είναι ένα καλοστημένο σχήμα με μια πολύ ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα! Όλα θα είναι καινούργια για μένα αυτό το Σαββατοκύριακο, ακόμη και η πίστα, αλλά ανυπομονώ να ξαναμπώ στη δράση μετά το Misano. Δεν θα είναι εύκολο, όμως έχω δίπλα μου μια έμπειρη ομάδα για να με βοηθήσει στη μετάβαση. Δεν έχω ιδιαίτερες προσδοκίες, πέρα από το να μάθω και να διασκεδάσω ξανά. Δεν μπορώ να περιμένω!”

Η εμφάνιση του Mackenzie στην Ουγγαρία δημιουργεί προσδοκίες, καθώς θα έχει την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του πάνω σε μία από τις κορυφαίες μοτοσυκλέτες του πρωταθλήματος, απέναντι σε ισχυρό ανταγωνισμό.

 

Οι αναβάτες του Motul WSBK δίνουν ραντεβού στην EICMA 2026

Σε μεγαλύτερη έκταση με 2.120 brands από 52 χώρες και φιλανθρωπικό αγώνα με θρύλους του WSBK
EICMA 2026
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

23/10/2026

Από τις 3 έως τις 8 Νοεμβρίου, η EICMA 2026 θα κορυφαία ονόματα του WorldSBK, Παγκόσμιους Πρωταθλητές και αναβάτες από τις υπόλοιπες κατηγορίες του θεσμού.

Η φετινή διοργάνωση θα καταλάβει δέκα εκθεσιακά περίπτερα, με 2.120 brands από 52 χώρες, ενώ το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί και φιλανθρωπικός αγώνας με συμμετοχή γνωστών αναβατών και παλιών πρωταθλητών.

Ο Nicolo Bulega και οι πρωταγωνιστές του WorldSBK στο Μιλάνο

Μετά την ολοκλήρωση της σεζόν του 2026, αρκετοί από τους πρωταγωνιστές του WorldSBK θα βρεθούν στην ιταλική έκθεση μοτοσυκλέτας. Ανάμεσά τους θα είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Nicolo Bulega και ο ομόσταυλός του στην Aruba.it Racing - Ducati, Iker Lecuona.

Στην EICMA θα δώσουν επίσης το παρών ο Yari Montella της Barni Spark Racing Team, ο οποίος ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην τρίτη θέση, και ο ομόσταυλός του, δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Alvaro Bautista.

Από τη Yamaha θα συμμετάσχει ο Andrea Locatelli, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος αναβάτης της εταιρείας στο πρωτάθλημα, ενώ παρών θα είναι και ο Alberto Surra της Motocorsa Racing, ο κορυφαίος rookie της σεζόν.

Στη λίστα των αναβατών περιλαμβάνονται ακόμη οι Remy Gardner και Stefano Manzi της GYTR GRT Yamaha WorldSBK, καθώς και οι Lorenzo Baldassarri της Team GoEleven και Tommy Bridewell της Superbikes Advocates.

Παρουσία και από τις υπόλοιπες κατηγορίες

Η EICMA θα συγκεντρώσει και πρωταγωνιστές από τις άλλες κατηγορίες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής WorldSSP για το 2026, Albert Arenas, θα βρεθεί στην έκθεση μαζί με τον δεύτερο του πρωταθλήματος Valentin Debise και τον Federico Caricasulo, αμφότερους συνδεδεμένους με την ZXMOTO.

Από την WorldSPB θα συμμετάσχει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Xavi Artigas της MTM Kawasaki, ενώ την παρουσία της κατηγορίας WorldWCR θα εκπροσωπήσουν οι Emily Bondi της FT Racing Academy και Denise Dal Zotto της PATA AG Motorsport Italia.

Θρύλοι του WorldSBK ενώνονται για καλό σκοπό

Η παρουσία των αγωνιζομένων δεν θα περιοριστεί στους αναβάτες που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα του 2026. Τρεις γνώριμες μορφές της ιστορίας του WorldSBK θα επιστρέψουν στην πίστα για τον Champions Charity Race, που θα διεξαχθεί το Σάββατο και την Κυριακή στον αγωνιστικό χώρο MotoLive της έκθεσης.

Ο Troy Bayliss, τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής WorldSBK, ο Marco Melandri, νικητής 20 αγώνων του θεσμού, και ο Ruben Xaus, ο πρώτος Ισπανός που κέρδισε αγώνα WorldSBK και δεύτερος στο πρωτάθλημα του 2003, θα φορέσουν ξανά τις αγωνιστικές τους φόρμες για την περίσταση.

Περισσότερα από 750 brands εκτός Ιταλίας

Η EICMA 2026 θα φιλοξενήσει συνολικά 2.120 brands από 52 χώρες, καταλαμβάνοντας δέκα εκθεσιακά περίπτερα στις εγκαταστάσεις Fiera Milano Rho. Σύμφωνα με τα στοιχεία της διοργάνωσης, το 74% των brands που θα συμμετάσχουν προέρχεται από χώρες εκτός Ιταλίας, ενώ οι εκθέτες ξεπερνούν τους 754.

Ο πρόεδρος της EICMA, Pietro Meda, αναφέρθηκε στη διεθνή διάσταση της έκθεσης και στον ρόλο της για τον κλάδο της μοτοσυκλέτας.

"Κάθε διοργάνωση της EICMA φέρνει κάτι καινούργιο, αλλά πάνω απ' όλα διατηρεί τη μοναδική ικανότητά της να προκαλεί ενθουσιασμό. Αυτό είναι το πραγματικό νόημα του “Always the first time” να επιστρέφεις και να αισθάνεσαι σαν να την επισκέπτεσαι για πρώτη φορά.

"Τα στοιχεία της διοργάνωσης του 2026 αποτυπώνουν μια ισχυρή, διεθνή και ολοκληρωμένη έκθεση. Πίσω από αυτά, όμως, βρίσκεται μια παγκόσμια κοινότητα επιχειρήσεων, επαγγελματιών, μέσων ενημέρωσης και εκατοντάδων χιλιάδων φίλων της μοτοσυκλέτας.

"Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε έναν χώρο που εκπλήσσει και προσελκύει το ενδιαφέρον, εμπνέει τις νεότερες γενιές, δημιουργεί σχέσεις, προωθεί την κουλτούρα του μοτοσυκλετισμού και προσφέρει αξία στον κλάδο, βελτιώνοντας παράλληλα την εμπειρία των επισκεπτών κάθε χρόνο".

Η EICMA θα ανοίξει τις πύλες της στις 3 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 8 Νοεμβρίου 2026, με την παρουσία των πρωταγωνιστών του WorldSBK να προσθέτει έντονο αγωνιστικό ενδιαφέρον σε μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις του κλάδου της μοτοσυκλέτας.