Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

WSBK-Motul Jerez Race2: Ο Redding τη νίκη, ο Davies έκλεισε την πόρτα

Δυναμική επιστροφή για την Ducati

Παρά το γεγονός πως την Κυριακή η Kawasaki του γνωστού “ύποπτου” Jonathan Rea είχε την Pole και ξεκινούσε από την πρώτη θέση ως η ταχύτερη των χρονομετρημένων, οι δύο Ducati της Aruba.it ήταν εκείνες που τελικά κυριάρχησαν. Με τον Scott Redding να προσπερνά χωρίς χρονοτριβή, οδήγησε τον αγώνα έως το τέλος, έχοντας την άνεση να προσαρμόζει τον ρυθμό ώστε να μην απειληθεί. Πολύ δυνατή παρουσία είχε για άλλη μια φορά ο Τούρκος Toprak Razgatlioglu της PATA-Yamaha, όπου με πολλές προσπεράσεις και μάχες σώμα με σώμα έφτασε έως την τρίτη θέση του βάθρου.

Στη σκληρή μάχη για την τέταρτη θέση μεταξύ Rea, Lowes και Michael Ruben Rinaldi, κερδισμένος βγήκε ο Rinaldi, που είχε δείξει από την Παρασκευή στα ελεύθερα δοκιμαστικά τις δυνατότητές τους με την δορυφορική Panigale V4R. Ο Alex Lowes κατάφερε τελικά να περάσει τη γραμμή του τερματισμού πριν από τον πολυπρωταθλητή Jonathan Rea, ο οποίος έκλεισε την πρώτη εξάδα. Απογοητευτική η παρουσία της Honda σε αυτόν τον αγώνα, με το Alvaro Bautista στην 8η θέση να έχει πάνω από τέσσερα δευτερόλεπτα διαφορά από τον Michael van der Mark που τερμάτισε μπροστά του της 7η θέση. Οπότε η 10η θέση για τον “συνταξιούχο” Marco Melandri που επανεμφανίστηκε στη ζωή μας σε αυτόν τον αγώνα είναι άκρως εντυπωσιακή, καθώς είχε ξεκινήσει από την 19η θέση.

Οι Christophe Ponsson και Takumi Takahashi δεν κατάφεραν να τερματίσουν τον αγώνα λόγω πτώσεων. Δύσκολη στιγμή είχε και ο Loris Baz στους πρώτους γύρους του αγώνα και μάλιστα όταν ήταν μαζί με τους πρώτους, αλλά τελικά κατάφερε να τερματίσει στην 17η θέση. Για τους λάτρεις των στατιστικών, η Ducati είχε να κάνει 1-2 από την εποχή των δικύλινδρων, στον αγώνα του Assen το 2012.

 

Αποτελέσματα Jerez Race 2: