IOMTT: 3 νεκροί αναβάτες σε 2 μέρες

Δραματικό το φετινό Isle of Man TT
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/6/2017

Φέτος το Isle of Man TT έχει εξελιχθεί ήδη δραματικά μετρώντας τρεις απώλειες, τρία θανατηφόρα δυστυχήματα που όλα τους έγιναν σε κοντινό διάστημα. Αυτά έρχονται να προστεθούν σε αρκετά ατυχήματα, σε πλήθος από τους διάφορους αγώνες που γίνονται παράλληλα στο Isle of Man. Μαζί με το χάος που έχει προκαλέσει ο καιρός, με συνεχείς ακυρώσεις και καθυστερήσεις, την ομάδα της Honda να είναι εκτός ανταγωνισμού και με τους βασικούς διεκδικητές σε κατάσταση να αντιμετωπίζει ο καθένας τον δικό του Γολγοθά, το φετινό Isle of Man είναι από τα πιο δραματικά των τελευταίων ετών.

Νεκροί είναι οι Davey Lambert 48 ετών, Jochem van den Hoek 28 ετών, Alan Bonner 33 ετών. Μονάχα ο Alan εμπλεκόταν σε ατύχημα με άλλους αναβάτες, ο Davey και Jochem υπέκυψαν στα τραύματά τους, μετά από πτώσεις που είχαν κατά την διάρκεια των αγώνων.

Ο Davey Lambert από το Gateshead, τραυματίστηκε στις 4 Ιουνίου στον τρίτο γύρο, του αγώνα των Superbike και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Nobles, από εκεί κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο του Liverpool όπου κατέληξε δύο μέρες μετά. Ο Davey ξεκίνησε από το Manx Grand Prix το 2014 τερματίζοντας 4ος στην κατηγορία των πρωτοεμφανιζόμενων αναβατών, με θέσεις στην πρώτη δεκάδα των junior τις επόμενες χρονιές. Φέτος έκανε το όνειρό του πραγματικότητα συμμετέχοντας στο Isle of Man TT….

 

Ο Ολλανδός Jochem van den Hoek από το Werkendam, είχε χθες σφοδρή πτώση στον πρώτο αγώνα των Superstock με τους τραυματιοφορείς να προσπαθούν να τον κρατήσουν στην ζωή, αν και δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Ήταν η δεύτερη συμμετοχή του στο Isle of Man TT τερματίζοντας 44ος στα Superbike και 34ος στον αγώνα των Superstock. Την ημέρα που τραυματίστηκε ο Davey, ο Jochem είχε την καλύτερη επίδοση στην πορεία του στο Isle of Man τερματίζοντας 27ος

 

Ο Ιρλανδός Alan από το Meath κατέληξε επιτόπου σε περιστατικό που εμπλέκονται κι άλλοι αναβάτες, κατά τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά στο πρωτάθλημα των Senior. Κι αυτός είχε ξεκινήσει το 2014 με καλύτερη επίδοση την 15η θέση το 2015. Στην συνολική κατάταξη των Superbike, είχε τερματίσει πίσω από τον Ολλανδό Jochem στις 4 Ιουνίου… Κατείχε το ρεκόρ του ταχύτερου Ιρλανδού από το 2015, με έναν γύρο στα 204,53Km/h

Τα συλλυπητήρια όλων μας στις οικογένειες των αναβατών…

Νωρίτερα στον αγώνα των Sidecar σε μία φουρκέτα, υπήρξε τραυματισμός θεατών, ευτυχώς όχι σοβαρός, όταν εξαιτίας της ολισθηρότητας στο σημείο δύο sidecar βγήκαν εκτός. Από το σημείο έχει αποκλειστεί πλέον η πρόσβαση των θεατών, κι αντίστοιχα μέτρα έχουν ληφθεί σε παρόμοιες φουρκέτες…

Στην πορεία των αγώνων, ο Michael Dunlop θριαμβεύει για άλλη μία φορά, έχοντας να αντιμετωπίσει τα τερτίπια του καιρού, δυσκολίες με την μοτοσυκλέτα του, αλλά και τον αδερφό του William που είχε το προβάδισμα για το πρώτο τρίτο του αγώνα! Τα δύο αδέρφια είχαν διαφορά μόλις ενός δεκάτου του δευτερολέπτου, πριν ο Michael περάσει μπροστά στα χρονόμετρα και ο William εμπλακεί σε μάχες καταλήγοντας τέταρτος. Η νίκη του Michael Dunlop τον έφερε πλέον σε ισοπαλία νικών για την κατηγορία Supersport με τον θρυλικό Hailwood! Κάθε αγώνας μετρά και σε διαφορετικές κατηγορίες… δείτε απόσπασμα από τον αγώνα του κορυφαίου Michael Dunlop:

 

Ετικέτες

Romaniacs: Τρίτος ο Κουζής την 3η μέρα, δύο θέσεις πάνω από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sam Sunderland!

Ακόμα μία εξαιρετική ημέρα για τον Έλληνα αναβάτη
kouzis
Από τον

Παύλο Καρατζά

31/7/2026

Ο Παναγιώτης Κουζής συνεχίζει να μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό για δεύτερη σερί ημέρα, καθώς κατάφερε να τερματίσει τρίτος στην δεύτερη ημέρα της κατηγορίας Adventure Core.

Ο Έλληνας αναβάτης κατάφερε χτες να πάρει τη νίκη στην κατηγορία του και να νικήσει τον Sam Sunderland των δύο τίτλων Rally Dakar και των δύο Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Rally. Ο Κουζής, που συμμετέχει με CFMOTO 800ΜΤ-Χ και την υποστήριξη της ομάδας CFMOTO HELLAS RACING TEAM, συνέχισε και σήμερα να εκπλήσσει πολύ κόσμο με την εμφάνισή του και τερμάτισε 3ος ημέρας, δύο θέσεις πάνω από τον Sunderland!

Jose Antonio Lombardia (CFMOTO) και Rene Columna (CFMOTO) πήραν τις δύο πρώτες θέσεις, με τον Alexandru Anghel να τερματίζει ανάμεσα σε Κουζή και Sunderland.

Με την τρίτη θέση ημέρας, ο Παναγιώτης Κουζής σκαρφάλωσε ακόμη περισσότερο στην γενική κατάταξη καταλαμβάνοντας την 27η θέση κι αν δεν είχε την εξοντωτική ποινή των 8 ωρών την πρώτη ημέρα, φαίνεται πως θα διεκδικούσε τη νίκη στην κατηγορία Adventure Core.

Εξαιρετικός ήταν για ακόμη μία μέρα ο γνωστός μας από τα MEGA TEST ON-OFF του MOTO, Γιώργος Κοινωνάς που αγωνίζεται με CFMOTO 450MT και τερμάτισε στην 16η θέση και βρίσκεται πλέον στην 13η θέση της κατηγορίας Adventure Core.