IOMTT: 3 νεκροί αναβάτες σε 2 μέρες

Δραματικό το φετινό Isle of Man TT
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/6/2017

Φέτος το Isle of Man TT έχει εξελιχθεί ήδη δραματικά μετρώντας τρεις απώλειες, τρία θανατηφόρα δυστυχήματα που όλα τους έγιναν σε κοντινό διάστημα. Αυτά έρχονται να προστεθούν σε αρκετά ατυχήματα, σε πλήθος από τους διάφορους αγώνες που γίνονται παράλληλα στο Isle of Man. Μαζί με το χάος που έχει προκαλέσει ο καιρός, με συνεχείς ακυρώσεις και καθυστερήσεις, την ομάδα της Honda να είναι εκτός ανταγωνισμού και με τους βασικούς διεκδικητές σε κατάσταση να αντιμετωπίζει ο καθένας τον δικό του Γολγοθά, το φετινό Isle of Man είναι από τα πιο δραματικά των τελευταίων ετών.

Νεκροί είναι οι Davey Lambert 48 ετών, Jochem van den Hoek 28 ετών, Alan Bonner 33 ετών. Μονάχα ο Alan εμπλεκόταν σε ατύχημα με άλλους αναβάτες, ο Davey και Jochem υπέκυψαν στα τραύματά τους, μετά από πτώσεις που είχαν κατά την διάρκεια των αγώνων.

Ο Davey Lambert από το Gateshead, τραυματίστηκε στις 4 Ιουνίου στον τρίτο γύρο, του αγώνα των Superbike και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Nobles, από εκεί κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο του Liverpool όπου κατέληξε δύο μέρες μετά. Ο Davey ξεκίνησε από το Manx Grand Prix το 2014 τερματίζοντας 4ος στην κατηγορία των πρωτοεμφανιζόμενων αναβατών, με θέσεις στην πρώτη δεκάδα των junior τις επόμενες χρονιές. Φέτος έκανε το όνειρό του πραγματικότητα συμμετέχοντας στο Isle of Man TT….

 

Ο Ολλανδός Jochem van den Hoek από το Werkendam, είχε χθες σφοδρή πτώση στον πρώτο αγώνα των Superstock με τους τραυματιοφορείς να προσπαθούν να τον κρατήσουν στην ζωή, αν και δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Ήταν η δεύτερη συμμετοχή του στο Isle of Man TT τερματίζοντας 44ος στα Superbike και 34ος στον αγώνα των Superstock. Την ημέρα που τραυματίστηκε ο Davey, ο Jochem είχε την καλύτερη επίδοση στην πορεία του στο Isle of Man τερματίζοντας 27ος

 

Ο Ιρλανδός Alan από το Meath κατέληξε επιτόπου σε περιστατικό που εμπλέκονται κι άλλοι αναβάτες, κατά τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά στο πρωτάθλημα των Senior. Κι αυτός είχε ξεκινήσει το 2014 με καλύτερη επίδοση την 15η θέση το 2015. Στην συνολική κατάταξη των Superbike, είχε τερματίσει πίσω από τον Ολλανδό Jochem στις 4 Ιουνίου… Κατείχε το ρεκόρ του ταχύτερου Ιρλανδού από το 2015, με έναν γύρο στα 204,53Km/h

Τα συλλυπητήρια όλων μας στις οικογένειες των αναβατών…

Νωρίτερα στον αγώνα των Sidecar σε μία φουρκέτα, υπήρξε τραυματισμός θεατών, ευτυχώς όχι σοβαρός, όταν εξαιτίας της ολισθηρότητας στο σημείο δύο sidecar βγήκαν εκτός. Από το σημείο έχει αποκλειστεί πλέον η πρόσβαση των θεατών, κι αντίστοιχα μέτρα έχουν ληφθεί σε παρόμοιες φουρκέτες…

Στην πορεία των αγώνων, ο Michael Dunlop θριαμβεύει για άλλη μία φορά, έχοντας να αντιμετωπίσει τα τερτίπια του καιρού, δυσκολίες με την μοτοσυκλέτα του, αλλά και τον αδερφό του William που είχε το προβάδισμα για το πρώτο τρίτο του αγώνα! Τα δύο αδέρφια είχαν διαφορά μόλις ενός δεκάτου του δευτερολέπτου, πριν ο Michael περάσει μπροστά στα χρονόμετρα και ο William εμπλακεί σε μάχες καταλήγοντας τέταρτος. Η νίκη του Michael Dunlop τον έφερε πλέον σε ισοπαλία νικών για την κατηγορία Supersport με τον θρυλικό Hailwood! Κάθε αγώνας μετρά και σε διαφορετικές κατηγορίες… δείτε απόσπασμα από τον αγώνα του κορυφαίου Michael Dunlop:

 

Ετικέτες

Ian Hutchinson - Ανακλήθηκε η αγωνιστική άδεια του για 12 μήνες

Λόγω του εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη την ώρα που ποδηλατούσε
Ian Hutchinson
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/3/2023

Μετά από το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη ο Ian Hutchinson, ένας από τους πρωταγωνιστές της σύγχρονης σκηνής Road Racing, δεν θα λάβει μέρος στο TT του 2023, καθώς η αρχή του σπορ ACU προχώρησε σε ανάκληση της αγωνιστικής του άδειας.

Η ανάκληση που έχει ισχύ 12 μηνών, έγινε για προληπτικούς λόγους, ώστε να μην κινδυνεύσει ο Hutchinson από επιπλοκές λόγω του εγκεφαλικού επεισοδίου του. Έτσι, ο 16 φορές νικητής του ΤΤ δεν θα αγωνιστεί καθόλου μέσα στο 2023, με την ομάδα του (TAS Racing) να εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση: “Η υγεία του Ian έχει κορυφαία σημασία για όλους εμάς, και παρόλο που η ανάρρωση του είναι αξιοθαύμαστη, με τους γιατρούς να του έχουν ήδη δώσει το πράσινο φως για να οδηγεί το αυτοκίνητο του, σεβόμαστε τους κανονισμούς. Προφανώς ο Ian είναι εξαιρετικά απογοητευμένος, έχοντας κάνει σκληρή προετοιμασία τον χειμώνα για να είναι έτοιμος για το ΤΤ.”

Ετικέτες